Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9752

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az este kezembe akadt ez a lemez. Apósom gyűjteményében találtam. Most feltettem és nem bántam meg

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1465

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Az érdekelne, hogy Magyarországon hol vállalnak hanglemez mosást?  A bakeli.hu kizárt, nem hatásos állítólag.
A Net-en nem találok erre választ, ezért próbálkozom itt a fórumon. Köszönöm.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1695044
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

meunier
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: meunier »

Egészen véletlenül történt. Semmi akaratlagos dolog nem volt benne, csak így hozta az élet. Kedvek szottyant egy kis vinilezésre. A DM Songs os fait and Devotion lemezét hallgattam. Egy egy európai remaster kiadvámy (nem a MOV). Prímán szólt. De aztán szerencsétlenségemre (vagy szerencsémre?), feltettem a Led II. korongját. Az állam még mindig keresem. Van színpad, térben a zenészek. Hmmm. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora különbség lehet a különböző stílusok között.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

Ewwan...

Mindenesetre az általam birtokolt változatok közül (beleértve a digit vinyl rippeket is) még mindig ez az a változat, amit a legszívesebben teszek fel, minden hibájával együtt...

Nézvén a Discogs-on, hogy hány (akár USA) kiadásban jelent meg LP-n ez az album, van bőven hova fejlesztenem ismereteimet és viszonyítási alapomat, és előző mondatom lehet elvesztené érvényét

Szerintem az USA nyomások közül például ez biztosan jó lenne:
http://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Unt ... se/3242229

De egyébként bármelyik 4 számjegyű USA vagy  kanadai szintén frankó. Azért van ennyi belőle, mert az USÁ-ban rengeteg présüzemben gyártották, és mindet külön-külön jelölik. Egyébként valószínüleg valami különbség még ezek között is van....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Igen! Nem csalódtam benned, a gitárszóló előtti, még más hangszínnel játszott átvezető résznél kicsit tényleg kicsit túlvezéreltnek tűnik, meg a legvégén ua ennek a számnak egy kicsit a nyolcadokat ütő cintányér is kissé kásás.
A B-oldal végén is hasonló effektek hallhatók. Nincs mese szerintem ez ilyen lett. Korábban írtam, hogy 70-es évekbeli USA nyomásomon ennek nyoma sincs, pedig egy kicsit azt is megcsavarták....

Ewwan...

Mindenesetre az általam birtokolt változatok közül (beleértve a digit vinyl rippeket is) még mindig ez az a változat, amit a legszívesebben teszek fel, minden hibájával együtt...

Nézvén a Discogs-on, hogy hány (akár USA) kiadásban jelent meg LP-n ez az album, van bőven hova fejlesztenem ismereteimet és viszonyítási alapomat, és előző mondatom lehet elvesztené érvényét  
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

'Jha kérem, hát akkor már én is bevetettem mindent, feltettem a lemezemet a jó kis Lenco L75/Shure M95ED kombómra.

Nem észleltem a torzítás...viszont az egész olyan kusza/torz volt, sajnos vagy nem sajnos kis túlzássassal hallgathatatlan kategória az alap analóg frontomhoz képest (Clearaudio Champion Limited Ed. /Benz Micro LP-MR)

Igen! Nem csalódtam benned, a gitárszóló előtti, még más hangszínnel játszott átvezető résznél kicsit tényleg kicsit túlvezéreltnek tűnik, meg a legvégén ua ennek a számnak egy kicsit a nyolcadokat ütő cintányér is kissé kásás.A B-oldal végén is hasonló effektek hallhatók. Nincs mese szerintem ez ilyen lett. Korábban írtam, hogy 70-es évekbeli USA nyomásomon ennek nyoma sincs, pedig egy kicsit azt is megcsavarták....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Az érdekelne, hogy Magyarországon hol vállalnak hanglemez mosást?  A bakeli.hu kizárt, nem hatásos állítólag.

A fórumon is tudsz keresni.
Ez az egyik találat:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... os%C3%A1s/
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Linn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Linn »

Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: EMANATION PRO 600

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Sajnos a Face The Music se tud többet
A termékazonosítóval keresve csak pár dán/holland webshop kínálatát dobja fel a gugli, egyes helyeken Picture Disc-nek van jelölve ez a 2500 darabra limitált széria.
Ha nem szerepelne a Sony/Columbia a leírásnál, én tutira egy kalóz, vagy inkább egy CD forrású préselésre gyanakodnék.
Aztán ki tudja, mennyire pontosak ezek az infók.
Azt olvasom, hogy elég sok ilyen van Európában is (Zyx, Waxtime, Simply Vinyl stb) akik időnként CD-t gravíroztatnak...

A jpc.de weboldalon szerepel, csak annyi az infó, hogy Columbia.

A termékazonosítóval keresve csak pár dán/holland webshop kínálatát dobja fel a gugli, egyes helyeken Picture Disc-nek van jelölve ez a 2500 darabra limitált széria.
Ha nem szerepelne a Sony/Columbia a leírásnál, én tutira egy kalóz, vagy inkább egy CD forrású préselésre gyanakodnék.
Azt olvasom, hogy elég sok ilyen van Európában is (Zyx, Waxtime, Simply Vinyl stb) akik időnként CD-t gravíroztatnak...

A jpc.de weboldalon szerepel, de csak annyi az infó, hogy Columbia.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Update:

Múlt hét óta mégis van 1-2 infó, Európai gyártású (talán a holland Record Industry présgépein) Sony/Columbia lemez lesz, méghozzá egy fekete dupla lemez és egy Picture Disc dupla hanglemez is...az első 200 grammos, a második 180 grammos.
A Face the Music most frissített...mindkét verzió előrendelhető egye fene, most én is ráklikkelek.

http://forums.stevehoffman.tv/threads/r ... t-11989678

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Én rákérdeztem a Face The Music-nál pár napja, hogy ez meg milyen kiadás (választ még nem kaptam)
Merthogy külföldi shopban, fórumon semmi infót nem találtam most hétvégén, holott egy ilyen megjelenés -  hiába csak májusban lesz elérhető - biztosan kommentcunamit indítana...
Ha valaki talált valamilyen infót, megköszönném a linket
Mivel eredetileg '92-ben ugyanúgy Sony-Columbia kiadásban jelent meg az eredeti, vajon ez a májusi csak valami utánnyomása lenne annak?

PS: én még nem rendeltem ebből a májusiból, aztán majd kiderül...

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A mostani börzén találtam rá végül erre a lemezre, amit elég régen vadásztam. Ezen az albumon már teljesen szakított Di Meola a régebbi latinos rockosabb hangzással. Ezt inkább már Pat Metheny modernebb lemezeihez lehet némileg hasonlítani. Hasonlóak az ekkorról származó Tiramisu és a Kiss My Axe albumok is. A képet kölcsönöztem, mert sötét volt és nem tudtam fotózni, az én példányom érdekessége, hogy japán kiadás, egyelőre nem is szerepel a Discogson. Sebaj majd én felteszem, ha lesz időm.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Dorog
Asszem ma már jobban megbecsülnénk, ha lenne idehaza lemezgyártás....

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Mindíg arról beszélunk és elmélkedunk, hogy a LEMEZ majd egyszer vagy nemsokára jelentos szerepet fog betolteni újra a zene iparban. Nos, úgytunik szépen lassan visszatornázza magát. Ha nem is pont oda ahol a "golden era"-ban volt de egy igen elokelo helyre.

Ennek egy jó példája a Royal Leamington Spa városkában lévo Head hanglemez bolt. Ot-hat éve járok oda vásárolgatni. Kezdetben csak CD lemez volt és DVD na meg elrejtve a CD lemezes polcok alatt - igazából jól eldugva, mintha szégyelnék - néhány száz használt de kituno állapotú vinyl. Mindíg vettem párat, ha ott jártam. Aztán megfigyelheto volt évrol-évre változás. Méghozzá pozitív. Egy ido után elkezdett a bolt tulaja új vinyl albumokat is árulni a használt lemezek mellett. Késobb felkerultek a polcokra Delux változatok is, stb. Kb.: 1 éve nem jártam ott. Valahogy megfeletkeztem róla, pedig nincs messze tolem. Ma elmentem, és eléggé megváltozott a helyzet. A vinyl hivatalosan is visszatért mint az egyik legpopulárisabb hanghozrdozó. Jelenleg a bolt kb.: 1/5-ét foglalja el teljesen új vinyl records, a használt választék sajnos lecsokkent egy jelentéktelen mennyiségre, de legalább van. Rock-ból, metálból és a mai populáris TV maszlag zenébol zavarba ejto a választék. Vannak DSD studio remaster-ek, 140 és 180, 200g-os clear vinylek, Delux és Limited edition, díszdobozosok, stb. Árak elég húzosak de még az elfogadható határon. A 180g-os nem sokkal drágább mint a sima. Példa: Eagles normál £13 míg a 180g-os £14.

A HMV hanyatlása és bezárása jót tett a Head shopnak. Szinte kivirágzott.

Wearehead.com

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Dorog

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Tudtam, hogy előbb utóbb valami történik már ezen a fronton. Addig tököl a kiadó, aki a jogot megvette a szuper kiadással, hogy a Sony szépen piacra dobja a saját verzióját. Kiváncsi leszek hogy egyáltalán meg fog-e jelenni abban a 200gr-os formátumban több, mint dupla áron. Mindenesetre én már ebből is stoppoltam egyet. De hát május is messze van még, bármi történhet...

Én rákérdeztem a Face The Music-nál pár napja, hogy ez meg milyen kiadás (választ még nem kaptam)
Merthogy külföldi shopban, fórumon semmi infót nem találtam most hétvégén, holott egy ilyen megjelenés -  hiába csak májusban lesz elérhető - biztosan kommentcunamit indítana...
Ha valaki talált valamilyen infót, megköszönném a linket
Mivel eredetileg '92-ben ugyanúgy Sony-Columbia kiadásban jelent meg az eredeti, vajon ez a májusi csak valami utánnyomása lenne annak?

PS: én még nem rendeltem ebből a májusiból, aztán majd kiderül...

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Én is így tettem.
Tudtam, hogy előbb utóbb valami történik már ezen a fronton. Addig tököl a kiadó, aki a jogot megvette a szuper kiadással, hogy a Sony szépen piacra dobja a saját verzióját. Kiváncsi leszek hogy egyáltalán meg fog-e jelenni abban a 200gr-os formátumban több, mint dupla áron. Mindenesetre én már ebből is stoppoltam egyet. De hát május is messze van még, bármi történhet...

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

http://www.facethemusic.hu/watersroger/ ... 30634.html

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

A legújabb régiek:

JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2772

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ez a lemez nekem is megvan. bizony nagyon kellemesen szól!!!
Azért Al Jarreau 80-as évekbeli jazz-pop albumain elég erős volt a közreműködő banda, a felvételt készítő stáb stb. Állítólag ez már egy olyan "marketinges" sorozat volt, miszerint a Warner leszerződött vele 5 vayg 6 kifejezetten ilyen populáris album elkészítésére, aminek eleget is tettek

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Én a linken szereplő pop-jazz albumot hallgattam ma. Már megint azzal kellett szembesülnöm, hogy a 80-as években készült digitális felvételek LP kiadásai egyáltalán nem rosszak, sőt azt kell mondjam hogy ezzel a hangzással simán kiegyeznék a mostani lemezeknél.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/L_Is_for_Lover

Ez a lemez nekem is megvan. bizony nagyon kellemesen szól!!!
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”