Ezt a két típust én se hallottam, de volt Arcam Alpha One, Diva A75 és Rega Brio-r (mk1) erősítőm is. Mindegyik jó volt, és bár a DivaA75 erősebb, nagyobb mint a másik kettő, nekem mégis a három közül a Rega tetszett a legjobban.voges írta: ↑2025.02.05., szer. 19:54Használt lenne.A dac egy kicsi előny,inkább a hangmínőség érdekelene.wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 19:51Szia!
Ezek használtan, vagy újonnan kerültek a látókörödbe?
Mert ha Regaból egy régebbi Elexről van szó, akkor abban nincs például dac, az Arcam SA10ben van.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 114
Re: Sztereó erősítők
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
A kérdés viszont úgy szól, hogy "melyiknek lehet jobb hangja"?wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 19:51Szia!
Mert ha Regaból egy régebbi Elexről van szó, akkor abban nincs például dac, az Arcam SA10ben van.
@voges:
Ez nagyon szubjektív. Még ha hallottam is mindkét erősítőt, legfeljebb arról tudnék beszámolni, hogy melyik tetszett jobban, milyennek hallottam őket, és milyen körülmények között. Az erősítők hangja erősen függ a hozzájuk csatlakoztatott hangsugárzóktól, a rendszer többi elemétől, a kábelezéstől, és nem utolsó sorban a szoba akusztikájától is.
Fontos, hogy mindenki a saját fülére hagyatkozzon, lehetőség szerint saját rendszerben vagy legalábbis hasonló körülmények között hallgatva az adott készülékeket. Egy személyes meghallgatás mindig többet mond, mint bármilyen vélemény, mert végső soron az számít, hogy neked melyik tetszik.
Egyébként miért éppen ezt a kettőt szemelted ki?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Használt lenne.A dac egy kicsi előny,inkább a hangmínőség érdekelene.wasiliy888 írta: ↑2025.02.05., szer. 19:51Szia!
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 114
Szia!
Dynavox X4000
Sziasztok!
Szerintetek melyiknek lehet jobb hangja?Ezen a két erősítőn vacilálok,kb fél hónapja
Sajnos nem tudom meghalgatni őket.
-Rega Elex-R,vagy Arcam SA10?
A hangfal még kérdéses.
Szerintetek melyiknek lehet jobb hangja?Ezen a két erősítőn vacilálok,kb fél hónapja

-Rega Elex-R,vagy Arcam SA10?
A hangfal még kérdéses.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6181
Re: Denon PMA-150H vs Denon PMA-900HNE
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Denon PMA-150H vs Denon PMA-900HNE
Szerintetek melyik a jobb választás hangzás szempontjából?
Nagyon régen volt,teljesen más láncom volt.a későbbi hangsugárzóimhoz nagyobb teljesítmény kellett!

Nem hiszek, hanem ki akarom próbálni. Hinni a fülemnek fogok.gomolalaci írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:42Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......
Ezek után bármelyik ,,páros" jöhet....![]()
Nem hittem előzetesen annak sem, hogy egy tápkábel cserének azonnali, kategóriát javító hatása van. Meg annak sem hittem, hogy egy XLR kábel (tudjuk, az az, ami ugye ipari meg stúdió felhasználás, elvileg nem lehetne különbség) hozhat valamit.

A tápösvényen túl vagyok.
Nem hiszek, hanem ki akarom próbálni. Hinni a fülemnek fogok.gomolalaci írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:42Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......
Nem hittem előzetesen annak sem, hogy egy tápkábel cserének azonnali, kategóriát javító hatása van. Meg annak sem hittem, hogy egy XLR kábel (tudjuk, az az, ami ugye ipari meg stúdió felhasználás, elvileg nem lehetne különbség) hozhat valamit.

A tápösvényen túl vagyok.
Bocsi de Te akkora p...cs vagy..gomolalaci írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:42Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......wwwolfman írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:12Sziasztok!
Adott egy Krell KAV400xi erősítő. Arra gondoltam, hogy kipróbálnék a gyárilag szerelt üveg biztosíték helyett egy komolyabbat.
Azzal szembesültem viszont, hogy ebben a gépben három helyen is van biztosíték. Egy pár méretes a készülékházban, de ennek a cseréjéhez belül is meg kéne bontani, azt egyelőre nem erőltetném.
Ezen van kívülről szerelhető a tápbemenet alatt, ez dupla 5x20-as, 4A-s.
Illetve van egy-egy két oldalt a hangfal kimenetek mellett, ezek méretes, 8A-s, 6x32-esek.
Azon morfondírozok, hogy melyik párossal kezdjek, melyiknek lehet nagyobb befolyása a hangra?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......wwwolfman írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:12Sziasztok!
Adott egy Krell KAV400xi erősítő. Arra gondoltam, hogy kipróbálnék a gyárilag szerelt üveg biztosíték helyett egy komolyabbat.
Azzal szembesültem viszont, hogy ebben a gépben három helyen is van biztosíték. Egy pár méretes a készülékházban, de ennek a cseréjéhez belül is meg kéne bontani, azt egyelőre nem erőltetném.
Illetve van egy-egy két oldalt a hangfal kimenetek mellett, ezek méretes, 8A-s, 6x32-esek.
Azon morfondírozok, hogy melyik párossal kezdjek, melyiknek lehet nagyobb befolyása a hangra?
Ezek után bármelyik ,,páros" jöhet....

A gondolkodás nem megerőltető...
Sziasztok!
Barna volt, de az enyémen - emlékeim szerint - nem volt hangerőszabályzó, mint a Tieden.

Nekem is megfordult már a felemben, hogy az enyém került Hozzád, nem sok van abból sem...
No csak, Rock a Te Referenceden volt hangerő szabályzó? Milyen színű volt? Sfi
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Kíváncsiságból kérdezem: akinek van GAIN funkció az erősítőjén állította már el/be, vagy egyáltalán (ki)használta vagy hagyta gyári értéken ?
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Amenjuliush írta: ↑2024.12.25., szer. 11:15Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Szia, Boldog Ünnepeket

Én soha nem írtam olyat hogy a hálózati földről van szó
Én azt írtam, hogy a hangszóró kosara ami féből van. azt összelehet kötni az erősítő GND- jével, ami a nem a táp negatív része és nem hálózati GND
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Ezért nem kell felhívni. Nyugodtan írd le, hogy miért érzed félreértelmezésnek.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”