Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Kikerestem képeket, hogy biztos legyek a dolgomban.
Kassai angol, Kassai japán, Neiro angol, Neiro japán ... sorban.
Ezek közötti hangbéli eltérések érdekelnének. (A vizuálisat - még egyenlőre, szerencsére az uccsó retinaműtétem óta - látom. :D )

kassaiang.jpg
kassaiang.jpg (9.8 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal
kassaijap.jpg
kassaijap.jpg (12.34 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal
neiroang.jpg
neiroang.jpg (13.58 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal
neirojap.jpg
neirojap.jpg (15.42 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2025.04.29., kedd 18:42
Snipi írta:
2025.04.29., kedd 13:40

Biztos van a fórumtársaságban olyan szerencsés ember (revox?) aki hallotta ugyanazt az Audio Note erősítőt japán és angol "kiadásban" is. Én az Ongaku-t hallottam így, de sajnos a japán változatot már olyan nagyon régen, hogy semmire sem emlékszem belőle.
Angol Ongaku ? gondolkodik.gif :napsut:
Lehet, hogy én nem vagyok képben, de szerintem a Japán és az Angol vonalban - Kondo / Quortrup - nincsen átfedés.
De, majd mindjárt mondják az okosabbak. :D
Angol :
angol.jpg
angol.jpg (12.26 KiB) Megtekintve 1524 alkalommal
Japán:
japan.jpg
japan.jpg (8.33 KiB) Megtekintve 1527 alkalommal
De lehet, hogy valamit rosszul tudok.
Ezt a másodikat már kb. 30 éve hallttam utoljára és már nincsenek róla emlékeim.
Az elsőt pár éve, arról vannak.
Úgy tudom, hogy a Neiro-nak és a Kassai-nak is van ilyen, csak ott - ha jól láttam - az angol változatok monoblokkok.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Snipi írta:
2025.04.29., kedd 13:40

Biztos van a fórumtársaságban olyan szerencsés ember (revox?) aki hallotta ugyanazt az Audio Note erősítőt japán és angol "kiadásban" is. Én az Ongaku-t hallottam így, de sajnos a japán változatot már olyan nagyon régen, hogy semmire sem emlékszem belőle.
Angol Ongaku ? gondolkodik.gif :napsut:
Lehet, hogy én nem vagyok képben, de szerintem a Japán és az Angol vonalban - Kondo / Quortrup - nincsen átfedés.
De, majd mindjárt mondják az okosabbak. :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Volna egy hülye kérdésem. Biztos van a fórumtársaságban olyan szerencsés ember (revox?) aki hallotta ugyanazt az Audio Note erősítőt japán és angol "kiadásban" is. Én az Ongaku-t hallottam így, de sajnos a japán változatot már olyan nagyon régen, hogy semmire sem emlékszem belőle.
(Pl. ha jól tudom van japánban még Kassai, Neiro ... - többet nem tudok.)
Az érdekelne mi a vélemény japán vs. angol tekintetben. (Mi a különbség ha van stb., de nem kell full részletesen csak úgy kb. nagy vonalakban.)
Nem tudom miért jutott az eszembe kb. két hete ez a baromság, de valamiért azóta is itt motoszkál bennem a kérdés.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3150
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

HúsvétiSonka írta:
2025.04.29., kedd 06:42
Szia, csak azért raktam több topikba hogy így talán több emberhez elér. A Yamaha igazából csak egy példa akart lenni. (Eléggé tetszik) Az utóbbi 1 hétbe annyi új infóhoz jutottam ebben a témában hogy teljesen elbizonytalanodtam. Megnézve a fórum adás vétel részét, igazából a használatát se zárnám ki. Legutóbb valaki egy rega io erősítőt ajánlott innen kb 100 ért, ami szintén tetszik, és kb fele annyi mint a Yamaha. Szóval nem vagyok biztos semmibe. 🤣🤣 Köszi amúgy a hozzászólást.😃
Szerintem egy erősítő/hangfal kombóra manapság 380ezer Ft-os büdzsé ultrakevés, ennyibe csak a legalapabb belépő szint fér be. Én vagy megtartanám az erősítőt ha nincs vele különösebb probléma, és a teljes büdzsét egy normális hangfalra költeném, vagy ha csak a lemezjátszó a forrás, akkor egy aktív hangfalpárat néznék inkább.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

HúsvétiSonka írta:
2025.04.29., kedd 06:42
Szia, csak azért raktam több topikba hogy így talán több emberhez elér. A Yamaha igazából csak egy példa akart lenni. (Eléggé tetszik) Az utóbbi 1 hétbe annyi új infóhoz jutottam ebben a témában hogy teljesen elbizonytalanodtam. Megnézve a fórum adás vétel részét, igazából a használatát se zárnám ki. Legutóbb valaki egy rega io erősítőt ajánlott innen kb 100 ért, ami szintén tetszik, és kb fele annyi mint a Yamaha. Szóval nem vagyok biztos semmibe. 🤣🤣 Köszi amúgy a hozzászólást.😃
Úgy kell összeszedned a cuccokat, ha nem tetszik, akkor el tudd adni anyagi bukás nélkül, vagy legalábbis minimálissal.

Ha meg elkezded összerakni, mindig lesz egy kis komponens, amin változtatni szeretnél.

Az Io-t én ajánlottam (egyelőre nálam is az szól lassan egy éve), hangzásában egy jó belépő lehet a "hifis hangzás" világába, mélyközépben nagyon jó, és részletező is a hangja, kis helyen elfér (de a szellőzésre figyelni kell.).
Igaz a csatlakozók száma nem sok (3, abból egy phono), de egy dac-al megoldható. Nálam pl. elég.
(Távirányítóját nem használom)

Most akciós is még, ha újat szeretnél.
Nyilván van jobb és más is, de ha mégse válik be, el tudod adni ugyanannyiért (ha használtat veszel).

https://hifiandmusicsource.com/2021/04/rega-io/

https://soundorg.com/news/hifi-and-musi ... performer/
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

HúsvétiSonka
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: HúsvétiSonka »

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2533

Hozzászólás Szerző: mishow »

HúsvétiSonka írta:
2025.04.27., vas. 13:12
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt …
Bocs, de ugyanazt a témát nem illik két topicban is futtatni. Ráadásul úgy tűnik, a Yamit már kiválasztottad és itt inkább megerősítést vársz. Ha tetszik, nyugodtan megveheted, ebben a kategóriában biztos jó lehet.
Mivel használtat nem akarsz, a többi hasonló árú készülék kb ugyanez a szint lesz, ízlésbeli különbségekkel. Szóval szerintem hajrá ;)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

teddysnow írta:
2025.04.28., hétf. 09:16
Sziasztok, ha már A-S301. Ennek az erősítőnek nem földelt a tápkábele, a hátulján van egy GND csatlakozási pont. Ide csak (kizárólag) a lemezjátszó GND csatlakozóját lehet kötni? Vagy ide lehet (indokolt esetben) a hálózati földet is? Vagy ha a lemezjátszó sem földelt akkor mindkettőt?
A kezelési útmutatóban a lemezjátszóval kapcsolatban említik meg, de a lemezjátszók sem földeltek, akkor miért hívják GND-nek, ha nem a földhöz csatlakozik? Vagy a GND ebben az esetben nem ground-ot jelent?

https://www.av-online.hu/pictures/galle ... ap_big.jpg
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... nFr_A0.pdf
Ez kéttős szigetelt készüléknek tűnik a manuál alapján. Nincs bekötve a hálózati földelésbe. A GND ebben az esetben a jelföldet jelenheti.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
2025.04.28., hétf. 09:15
HúsvétiSonka írta:
2025.04.28., hétf. 08:11
Sziasztok,
Yamaha as301 erősítőt használ valaki? Mi a véleményetek róla?
Ha még nem olvastad, ez segíthet, ez is egy vélemény:

https://www.av-online.hu/hifi/yamaha-a- ... szt_2095/1
Megér egy próbát, az árához képest és a 2x30 watt ellenére meglepően jól szóló kis jószág, okozhat meglepetést:

viewtopic.php?f=32&t=214724&p=2940787&h ... a#p2940787
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

Sziasztok, ha már A-S301. Ennek az erősítőnek nem földelt a tápkábele, a hátulján van egy GND csatlakozási pont. Ide csak (kizárólag) a lemezjátszó GND csatlakozóját lehet kötni? Vagy ide lehet (indokolt esetben) a hálózati földet is? Vagy ha a lemezjátszó sem földelt akkor mindkettőt?
A kezelési útmutatóban a lemezjátszóval kapcsolatban említik meg, de a lemezjátszók sem földeltek, akkor miért hívják GND-nek, ha nem a földhöz csatlakozik? Vagy a GND ebben az esetben nem ground-ot jelent?

https://www.av-online.hu/pictures/galle ... ap_big.jpg
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... nFr_A0.pdf

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

HúsvétiSonka írta:
2025.04.28., hétf. 08:11
Sziasztok,
Ha még nem olvastad, ez segíthet, ez is egy vélemény:

https://www.av-online.hu/hifi/yamaha-a- ... szt_2095/1

HúsvétiSonka

Sziasztok,

HúsvétiSonka

Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt. A forrásom egy lemezjátszó (atvm95ml hangszedővel) Techins su600 erősítő + egy sony hangfal ami jelenleg a birtokomban van. Az utóbbi kettőt szeretném lecserélni valami ,,komolyabbra". A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft. Tudom nem sok , de nem szeretnék használtat venni(kicsit tartok tőle). Amit kinéztem az egy yamaha sa301 erősítő, és egy wharfdale evo 4.1. Nem ragaszkodom ezekhez. Mit tudnátok ajánlani ennyi pénzből?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Érdekes Pass Labs "gyártálogatós" video, biztosan klassz lehet egy ilyen helyen dolgozni, van aki már 15+éve Nelsonnal dolgozik. :napsut:

youtu.be/Z685WSlGz0A

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: Töki »

BLX írta:
2025.04.20., vas. 21:18
Használt valaki MZ/X előfokot? Megosztaná kérem a tapasztalait. Ígéretesen néz ki: http://www.mzxaudio.eu/product/pre-nr1/#
Thx. :smile32:
Üdv,
Elsők között vettem meg és szerintem kiváló hangú előfok! Nem rég volt alkalmam összevetni egy régebbi, anno 13.000 Euro új árú referencia előfokkal (típust nem fogok közölni), amit megtudtam volna venni, ha jobban tetszik, de maradt az MZ előfok.
Felbontása, dinamikus viselkedése, hangszínek gazdagságának ábrázolásába nem lehet belekötni.
Azt fontos tudni róla, hogy -40 db-t tud csillapítani, tehát nagyon csendes zenehallhatáshoz nem biztos, hogy jó partner. Nekem ez nem gond, mert mindkettő dac-omnak van saját hangerőszabályozása, meg inkább koncentrált zenehallgatás van nálam közepes és nagyobb hangerőn.
A kijelzője bravúros.
Távirányítása szintén kiváló (gyors és pontos).
Nagyyon jól reagál az elcsatolásra és a biztosíték cserére is. Egy Hifi-Tuning biztosítékot tettem bele és jót tett neki.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

BLX írta:
2025.04.20., vas. 21:18
Használt valaki MZ/X előfokot? Megosztaná kérem a tapasztalait. Ígéretesen néz ki: http://www.mzxaudio.eu/product/pre-nr1/#
Töki kollégának az van.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

[youtube][/youtube]
corThis írta:
2025.04.20., vas. 01:14
Még futok itt-ott pár kört és ha nem marad más, lehet megejtek egy-két gyulai kiruccanást (azt' majd mehet a kontent a teCsőre ;) ) (esetleg privátban tudsz Pityu email-t/tel.számot küldeni?)

...sajnos viszont dip/kapcsoló kivül/hátulján nincs és a belső panelen sem látok (csőcserekor készített fényképek alapján), de holnap kibányászom a helyéről és újból célzottan belenézek ezügyben.
Ja és köszi!

ps: esetleg ha valaki közelebbi szakértőt is tudna ajánlani, ne tartsa magában (doboz nélkül vettem ezt a ~20kg-os tömböt
-ismét, mert hiányzott :D - és örültem, hogy hazáig fuvaroztam, így kicsit fázok a betekerve zötyögtetéstől)

Sajnos nem tudok elérhetőséget adni, de az arckönyvön tudsz neki írni, vagy a legutolsó videóhoz kommentben.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

corThis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: corThis »

Még futok itt-ott pár kört és ha nem marad más, lehet megejtek egy-két gyulai kiruccanást (azt' majd mehet a kontent a teCsőre ;) ) (esetleg privátban tudsz Pityu email-t/tel.számot küldeni?)

...sajnos viszont dip/kapcsoló kivül/hátulján nincs és a belső panelen sem látok (csőcserekor készített fényképek alapján), de holnap kibányászom a helyéről és újból célzottan belenézek ezügyben.
Ja és köszi!

ps: esetleg ha valaki közelebbi szakértőt is tudna ajánlani, ne tartsa magában (doboz nélkül vettem ezt a ~20kg-os tömböt
-ismét, mert hiányzott :D - és örültem, hogy hazáig fuvaroztam, így kicsit fázok a betekerve zötyögtetéstől)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

corThis írta:
2025.04.19., szomb. 18:34
...pontosítok
auto-power off problem: most amíg írtam és azóta 2x is mértem (eddig nyilván este, nyugiban amikor néztem, még kapott valami jelet): de most figyeltem, hogy semmi jel ne menjen, lekapcsolást követően rögtön visszakapcsoltam és mindkétszer pont 45 percnél kapcsolt le nálam is, mint ahogy a másik fórumban is írta az SV-237mk esetében;
szóval igen jó eséllyel én is a Vincen-féle power-auto off jelenséggel állok szemben

Ha kívül valahol a készüléken (alján vagy hátúlján) nincs valami dip kapcsoló amivel lehet állítgatni akkor lehet belül van a panelen. De az is, hogy egyáltalán nincs erre lehetőség komolyabb belenyúlás nélkül. A megbontására nem buzdítalak de Gyulára esetleg el tudod vinni ecopityu-hoz (Krasznai István). Megtalálod a youtube-on és facebook-on is.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

corThis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

...pontosítok
auto-power off problem: most amíg írtam és azóta 2x is mértem (eddig nyilván este, nyugiban amikor néztem, még kapott valami jelet): de most figyeltem, hogy semmi jel ne menjen, lekapcsolást követően rögtön visszakapcsoltam és mindkétszer pont 45 percnél kapcsolt le nálam is, mint ahogy a másik fórumban is írta az SV-237mk esetében;
szóval igen jó eséllyel én is a Vincen-féle power-auto off jelenséggel állok szemben

corThis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok,
a kérdésem tárgya egy Vincent SV-227mk;
2021 utáni gyártás, így eu-i piacra készülvén kötelezően ott az oldalpanelen felrakva az auto-power off panel, amit nem sikerült túl jól belőni, így "túl hamar" lekapcsol.
íme: https://drive.google.com/file/d/10pQROG ... yqz44/view .
és a hasonló probléma (kép is innen, de megnéztem, enyémben is pont ilyen power-off nyák van):
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... m.1043805/

A szomorú helyzet, hogy este vagy nappali -kicsit nyugisabb- hangerő mellett is lekapcsol ennek az eco-fícsőrnek hála.
Nyilván Vincenték is kicsit elszabták, na meg zcombos erőlködő lévén, a bőven elég hangerő is kb 25% hangerőpot.állásnál már megvan. Szóval a nyugis hallgatózás már kb 10% körül is adott, de ugye itt idő után off.
Normál hangerőn nem csinálja, akármeddig is hallgatom (ilyen 16-20 órákra teszteltem), meg hajtva sem kapcsol le, szóval nem vlszínű, hogy hővédelem vagy forrasz-repedés, esetleg kikapcs-relé/termisztor hiba, mert adott jelszint alatt kapcsol, adott idő múlva(mérés alapján ez viszont változik 20-30min között).

Szóval a kérdés mit lehet tenni ezzel kapcsolatban?
Ha kevésbé akarnék belenyúlni, akkor gondoltam van a hátulján "power controll" out jack aljzat(12V), végerősítő összeköttetéshez (láncba kötve elég legyen csak az sv227-t bekapcsolni az egész felélsztéséhez) és ez bár "out" ként van jelölve, erre esetleg egy műjelet küldeni, ami folyamatosan életben tartaná az erősítőt? (tudom, ez nem tűnik vlmi jó ötletnek, de hátha :rolleyes: )
manual: https://www.vincent-tac.de/en/service/manuals.html integrated amp - sv227mk - 38.old(eng.)

Vagy ha berhelősdi a téma, akkor erre ötlet hogy-s-mint vagy Szakit tud netán valaki e műtétre?
(nagyvas lévén szállítósban gondolkodom, így ideális a Szeged környéki operatőr)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6180

Re: Végfokot keresek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

PM75 írta:
2025.04.19., szomb. 08:18
Focal Aria evo x4 hangfalamhoz keresek vegfokot.
Ki mit ajánlana?
Köszönöm a segítséget...
MIvel nincs konkrét készülék meghatározás ez inkább érdeklődés mint konkrét keresés, ezért a hsz-ed átraktam a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

PM75
Értékelés: 0

Végfokot keresek

Hozzászólás Szerző: PM75 »

Focal Aria evo x4 hangfalamhoz keresek vegfokot.
Ki mit ajánlana?
Köszönöm a segítséget...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”