Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
-
Vendég
Sűrűbben hallgatok könnyű zenét mint komoly zenét. Minőségi hangkártya esetén nincs szükség DAC-ra? Gondolok itt ESI-re vagy E-mu-ra. Ugyanis tervbe van véve hangkari vétel a megadott kereten kívül.Egy Preludium tényleg ilyen meggyőző teljesítményre képes? :foto: Mert ha igen értelmetlennek tartom új - drága hangfal vételét.
Hogy értetted azt, hogy "nincs szükség"? Tkp a hangkártya is egy DAC. Belépő kategóriában jobban szól egy hk mint egy külső DAC (azonos pénzért).
És igen, esi, és e-mu az ajánlott.
Preludium: Azért nem árt helyén kezelni a dolgokat...
Igen asztali pc.
Sűrűbben hallgatok könnyű zenét mint komoly zenét. Minőségi hangkártya esetén nincs szükség DAC-ra? Gondolok itt ESI-re vagy E-mu-ra. Ugyanis tervbe van véve hangkari vétel a megadott kereten kívül.
Akkor nagy géped van? Nem laptopod?
Sűrűbben hallgatok könnyű zenét mint komoly zenét. Minőségi hangkártya esetén nincs szükség DAC-ra? Gondolok itt ESI-re vagy E-mu-ra. Ugyanis tervbe van véve hangkari vétel a megadott kereten kívül.
Egy Preludium tényleg ilyen meggyőző teljesítményre képes? Mert ha igen értelmetlennek tartom új - drága hangfal vételét.
-
Vendég
Hi!
A segítségeteket szeretném a kérni. Adott egy 20-25 nm nappali, és a közeljövőben beakarok ruházni egy stereo erősítőre + hangfalpárra.
Gyakorlatilag komoly zenétől elektronikus zenéig szinte mindent akarok hallgatni így nagyon nem tudom mire lenne érdemes költeni. Úgy saccoltam 100-150k-ból megtudnám oldani ekkora tér kihangosítását de lehet tévedek. Ha tudtok ajánlani típusokat nagyon megköszönném és egyéb hasznos infókra is kíváncsi vagyok. Köszi.
Használtan első ötletként pl. valamelyik Preludium, amihez viszonylag emberi áron és viszonylag könnyen hozzá lehet jutni, és a ma gyártott hangsugárzók szintjét úgy 100 000,-es kategóriáig bőven eléri-túllépi. Csak az M21 hangszóró kötelező javításával kell vigyázni.
-
Vendég
Elsősorban PC lenne a forrás. Állódoboz ill. monitor is megoldható a lényeg a minőség lenne. Használt ill. új attól függ milyen minőségű cuccot tudnék beszerezni használtan, de amint láttam elég sok jó dologhoz hozzálehet így is jutni Pc miatt lehet szükségem lenne DAC-ra? Hülyeséget nem akarok írni mert nem értek hozzá még sajna.
Ennyi pénzből inkább hangkártyát vegyél, egy jó külső DAC-ra elmenne a keret fele.
Milyen zenéket hallgatsz túlsúlyban?
Komolyzene, vagy könnyű?
Elsősorban PC lenne a forrás. Állódoboz ill. monitor is megoldható a lényeg a minőség lenne. Használt ill. új attól függ milyen minőségű cuccot tudnék beszerezni használtan, de amint láttam elég sok jó dologhoz hozzálehet így is jutni Pc miatt lehet szükségem lenne DAC-ra? Hülyeséget nem akarok írni mert nem értek hozzá még sajna.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hi!
A segítségeteket szeretném a kérni. Adott egy 20-25 nm nappali, és a közeljövőben beakarok ruházni egy stereo erősítőre + hangfalpárra.
Gyakorlatilag komoly zenétől elektronikus zenéig szinte mindent akarok hallgatni így nagyon nem tudom mire lenne érdemes költeni. Úgy saccoltam 100-150k-ból megtudnám oldani ekkora tér kihangosítását de lehet tévedek. Ha tudtok ajánlani típusokat nagyon megköszönném és egyéb hasznos infókra is kíváncsi vagyok. Köszi.
Új vagy használt is játszik?
20-25nm-re az álló dobozok jobb választásoknak tűnnek!
150-ből használtban már jó kis sztereó láncot lehet építeni, de a kábelek és egyéb dolgok is fontosak.
Mi lenne a forrás?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hi!
Monitordoboz + állvány, vagy állódoboz?
Innen kéne kezdeni. Ha monitor, akkor valami nagyobb méretű jöhetne szóba.
Hi!
Van olyan mélye leesel a kanapéról
:foto:
Van olyan mélye leesel a kanapéról
:foto:
-
Vendég
Több ismerösöm ezekből készitett átépítéseket.
Van is egy ilyen régi KEF eladó mely a legjobb sugárzókkal van szerelve és a váltója is upgradelt.Mondjuk drága és csúnya. De akinek ez a hang kell amit ez produkál annak csoda doboz. Ismerősé de nem hoznám el tőle semmi pénzért se magamnak.Audio Note gyári állvánnyal.
A másiknak 3/5 ös van extra komoly kivitelbe és 2 db B139 külön mélysugárzónak saját váltóval össze hangolva a 3/5-el.Van olyan mélye leesel a kanapéról
Tisztelt Uraim!
Kérdésem lenne a nagyérdeműhöz, melyet teljes tisztelettel fel is tennék:
Az erősítőm egy kis teljesítményű, 2x20 wattos A-osztályú szaunakályha. Akik írogatnak róla a neten, (az az 1 ember) aszongyák, hogy szereti az érzékeny hangfalakat. Most 1 pár Dyno a 42-es van rákötve, és gyönyörűen szól velük. A kérdésem, hogy milyen, karakterében Dyno-szerű hangot produkáló ládikókat lehet találni (csak nem 86 dB-es érzékenységgel, hanem valamivel nagyobbal...), miket ismertek, mit ajánlanátok, akár egy meghallgatás erejéig.
Válaszaitokat előre is köszönöm :kiraly: .
Nincs olyan :lol!:
Na de ha könnyebb hajtásut szeretnél de hasonló hanggal akkor ös KEF!
Még a lóversenypályás hangsugival ami nem csak passziv radiátornak van bekötve :lol!: De azok is megteszik.
A rendes oval hangszorósokat könnyü hajtani és tényleg dynos a hangja.Csak sajnos van egy érdekes közép hangjuk Vgy szereti az ember vagy hamar megutálja.
Csunyák, régiek.Proba szerencse.
Fú, mikimiki, teljesen megleptél, hogy ilyen gyors a válasz . nagyon szépen köszönöm, bár nem értek pár dolgot...
Mi az a lóversenypályás hangfal?
Melyek a rendes oval-hangszórósok?
És milyen középhangjuk van? Kiemelős, mézes-mázos vagy milyen?
Nagyon köszönöm előre is az újabb válaszokat... És ilyen ős KEFet honnan az ördögből lő az ember fia? :foto:
Esetleg építeni valamiből?
Mégeccer köszi a válaszokat! :taps:
A lóversenypályást a hangszoróra értettem.
Ez A B139 ha így jobban tetszik
Ebből csináltak olyat ami rendes hangszoró volt és volt a passziv radiátor.A passzivat egy mélyközép sugárzó mély frekvenciája mozgatta ami ugy a dobozon belül keletkezett.
Az igazi B139 egy nagyon jó mély sugárzó ami legenda számba megy!
Ezt sokan használták:
IMF/TDL, Sonus Faber
Itthon is vannak de angliából hamarabb szerzel.A régi KEF 104es széria és még van egy pár.
Itthon annak idején még divat is volt kitből(ezekből a hangszorókból építeni)
Még ma is tud meglepetést okozni egy ilyen ha a kornak megfelelöen upgradelik.
Amugy B110 és T27 sugárzokkal szerették.
A kef közepeken érdekes modon a régieknek cső vagy tölcsér hangjuk van a középtartományban amit kihallani.
Röviden ennyi de lehet róla bövebben is mesélni mert a KEF SP tipussal látta el hangszoróit melyböl volt olyan hogy a tipusszám megegyezet PL a T27 de az SP tipus jele más volt és más paraméterekkel is rendelkezett.
Volt gyengébb és volt komolyabb.
Röviden ennyi
:lol!:
GRANDE, GRANDE GRAZIE! :vazeg:
-
Vendég
És ezért se olyan mindegy hogy egy régi BBC 3/5 mivel van után épitve
Van lehetöség bőven :foto:
-
Vendég
Tisztelt Uraim!
Az erősítőm egy kis teljesítményű, 2x20 wattos A-osztályú szaunakályha. Akik írogatnak róla a neten, (az az 1 ember) aszongyák, hogy szereti az érzékeny hangfalakat. Most 1 pár Dyno a 42-es van rákötve, és gyönyörűen szól velük. A kérdésem, hogy milyen, karakterében Dyno-szerű hangot produkáló ládikókat lehet találni (csak nem 86 dB-es érzékenységgel, hanem valamivel nagyobbal...), miket ismertek, mit ajánlanátok, akár egy meghallgatás erejéig.
Válaszaitokat előre is köszönöm :kiraly: .
Még a lóversenypályás hangsugival ami nem csak passziv radiátornak van bekötve De azok is megteszik.
A rendes oval hangszorósokat könnyü hajtani és tényleg dynos a hangja.Csak sajnos van egy érdekes közép hangjuk :vazeg: Vgy szereti az ember vagy hamar megutálja.
Fú, mikimiki, teljesen megleptél, hogy ilyen gyors a válasz . nagyon szépen köszönöm, bár nem értek pár dolgot...
Nagyon köszönöm előre is az újabb válaszokat... És ilyen ős KEFet honnan az ördögből lő az ember fia? :foto:
Mégeccer köszi a válaszokat! :taps:
A lóversenypályást a hangszoróra értettem.
Ez A B139 ha így jobban tetszik
Ebből csináltak olyat ami rendes hangszoró volt és volt a passziv radiátor.A passzivat egy mélyközép sugárzó mély frekvenciája mozgatta ami ugy a dobozon belül keletkezett.
Az igazi B139 egy nagyon jó mély sugárzó ami legenda számba megy!
Ezt sokan használták:
IMF/TDL, Sonus Faber
Itthon is vannak de angliából hamarabb szerzel.A régi KEF 104es széria és még van egy pár.
Itthon annak idején még divat is volt kitből(ezekből a hangszorókból építeni)
Még ma is tud meglepetést okozni egy ilyen ha a kornak megfelelöen upgradelik.
Amugy B110 és T27 sugárzokkal szerették.
A kef közepeken érdekes modon a régieknek cső vagy tölcsér hangjuk van a középtartományban amit kihallani.
Röviden ennyi de lehet róla bövebben is mesélni mert a KEF SP tipussal látta el hangszoróit melyböl volt olyan hogy a tipusszám megegyezet PL a T27 de az SP tipus jele más volt és más paraméterekkel is rendelkezett.
Volt gyengébb és volt komolyabb.
Röviden ennyi
:lol!:
Tisztelt Uraim!
Válaszaitokat előre is köszönöm :lol!: .
Még a lóversenypályás hangsugival ami nem csak passziv radiátornak van bekötve :vazeg: De azok is megteszik.
A rendes oval hangszorósokat könnyü hajtani és tényleg dynos a hangja.Csak sajnos van egy érdekes közép hangjuk :taps: Vgy szereti az ember vagy hamar megutálja.
Mégeccer köszi a válaszokat! :kiraly:
-
Vendég
Tisztelt Uraim!
Válaszaitokat előre is köszönöm .
Vagy Spendor a régiek közül igaz nem lesz annyi mélyed mint egy dynoval de szerintem annál jobb. :foto:
-
Vendég
Tisztelt Uraim!
Válaszaitokat előre is köszönöm :foto: .
Nincs olyan
Még a lóversenypályás hangsugival ami nem csak passziv radiátornak van bekötve De azok is megteszik.
A rendes oval hangszorósokat könnyü hajtani és tényleg dynos a hangja.Csak sajnos van egy érdekes közép hangjuk Vgy szereti az ember vagy hamar megutálja.
Tisztelt Uraim!
Válaszaitokat előre is köszönöm .
Ez a 2 front ára, és a márka annyira hispán, mint a te kedvenc gyártód :foto: bár a konkrét tipust sztem már kinában gyártják.
Ba...s..Ma voltam a tatabányai MM-be és elfelejtem megnézni, hogy megvan-e még
Mikor említetted, akkor megkérdeztem, és még megvolt nekik. Félre sajna nem teszik, igy csak remélni tudom, hogy hétfő délelőtt is meglesz még
Ez a 2 front ára, és a márka annyira hispán, mint a te kedvenc gyártód bár a konkrét tipust sztem már kinában gyártják.
Ba...s..Ma voltam a tatabányai MM-be és elfelejtem megnézni, hogy megvan-e még :foto:
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Ez a 2 front ára, és a márka annyira hispán, mint a te kedvenc gyártód :taps: bár a konkrét tipust sztem már kinában gyártják.
Köszi! :kiraly: Tudom, hogy leginkább a dániában bűzlő valamik dobogtatnak szívet, ez inkább vicces akart lenni, mármint a megfejtés Salvador Dali... :foto:
De ha szépen szól, és álló 100 pízért, új, garis, stb, akkor nem szabad kihagyni. (Pláne dán is... :lol!: :lol!: )
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy a Wharfedale Valdus 400 és a Xarus 4000 között van hangzásbeli különbség vagy a Xarus csk fiatalabb modell?Kisértetiesen hasonlít a Valdusokra!Ugyanazt a hangzást képviselhetik?Köszönöm!
Ez a 2 front ára, és a márka annyira hispán, mint a te kedvenc gyártód bár a konkrét tipust sztem már kinában gyártják.