Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
Szép napot Mindenkinek!
Ha megengeditek lenne pár kérdésem, de előre bocsátom abszolút analfabéta vagyok a témában, így kérlek nézzétek el nekem ha valami nagyon evidens dolog felől érdeklődnék...:/
Nos, egy ideje nézegetem, a házimozizással kapcsolatos lehetőségeket, és így akadtam erre a megoldásra,ti. hogy projektorral is meg lehetne oldani ezt a kérdést...a baj csak az, hogy nem igazán vagyok otthon ebben a témában...azt sem tudom, hogy egyáltalán megfelelőek-e az otthoni körülmények erre a célra...
De inkább vázolom a helyzetet...adott a leendő "moziszobám" egy kb 2,5 m széles, 3,5 méter hosszúságú szoba, az egyik oldalán pluszban egy kb 2-3 négyzetméteres háromszöggel így néz ki valahogy: I_/ , a vonalak a falak lennének(remélem van itt vizuális típusú ember...) a 2,5mX3,5m-es területen van egy kanapé, így a szemközti falnál egy TV állvány, ami fölé gondoltam a képet kivetíteni... Ja igen a falak fehérek, a szoba teljesen sötétíthető, (redőny+függöny+üveg nélküli ajtó).
A terv: adott egy Xbox360, és egy PC...mint forrás, a hanggal most ne törődjünk, azzal a részével nagyjából tisztában vagyok...
A kérdések:
-Milyen projektort vegyek? LCD, Dlp...vagy valami mást esetleg?
-Milyen felbontást tudjon, ha a forrás DVD(nem BlueRay...), illetve játszanék is...de fő szempont a filmnézés... Jól sejtem, hogy DVD-hez nincs sok értelme a full HD-nak(minek akkora felbontás egy alacsonyabb felbontású forráshoz? Vagy keverem a szezont a fazonnal...?:/
-Milyen távolságra, helyezzem el a projektort a kép kivetítésére kiszemelt faltól, ha a kép maximális szélessége a szoba mérete miatt adott (legyen 2 méter...az tűnik még egészségesnek a 2,5-es szélességű szobához, illetve, gondoljunnk a hangfalakra a kép szélei mellett...).
-És ez úgy működik, hogy minél távolabb viszem a projektort a "vászontól", annál nagyobb lesz a kép átmérője, vagy ez nem a távolság függvénye feltétlenül, hanem lehet állítani magán a készüléken is?
-És a vászon. Kell-e, ha igen, akkor miért? És milyen, illetve mekkora?
-Ja igen, olvastam, hogy a házimozi projektorok 16:9-es arányúak. Nos ez kizárólagos, vagy be lehet állítani más arányt is(pl. az ezt nem támogató játékokhoz...?)
-És végül, ha tudnátok konkrét márkákat, illetve típusokat mondani, mind a projektorra, mind a vászonra vonatkozólag(az össz keret mondjuk, 300.000 Ft lenne...), annak nagyon örülnék...
Huhh, hát elnézést ez sok lett, de remélem azért lesz(nek), akik segítenek majd...Nekik előre is köszönöm! Rapier
Házimozi-projektorral
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy van egy ASK C60 proj, amin VGA, svideo,kompozit bemenet van. Ezek közül ugye a VGA adja a legjobb - progressive - minőséget, ezt szeretném összekötni a DVD lejátszó komponens kimenetével. Kaptam is tesztre egy nem filléres audioquest Component->VGA átalakított, de nem jön a kép.
Addig eljutottam, hogy vannak projektorok amiken a VGA (Y/Pb/Pr móddal) bemenetet kombinálják a YUV komponens jellel, ezek szerint az ASK sajna nem az. Viszont a DVD lejátszón lehet állítani, hogy a komponens kiementi jel YUV vagy RGB legyen.
Kérdés létezik-e olyan átalakító ami nem YUV-ba akarja átnyomni, hanem direktbe RGB-be a jelet?
Köszi ...
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
-
Vendég
Házimozi-projektorral
És milyet érdemes venni és hol? Tudnál ajánlani pár típust?
Új vagy használt?
DLP vagy LCD?
Full HD vagy SD?
Házimozi-projektorral
És milyet érdemes venni és hol? Tudnál ajánlani pár típust?
Házimozi-projektorral
Szeretnék vanni olcsón valamilyen projectort, amit főként fényképek nézegetésére használnám. Sok-sok órán át tartó fórumolvasás után annyit sikerült kihámoznom, hogy házimozizásra 1000 lumen alatti kellene. Az lenne a kérdésem, hogy fényképnézegetéshez is hasonló kellene-e, vagy megfelelelnek a 2000 lumen körüli gépek is, mivel az alacson árkategóriában szinte csak ilyenek vannak. pl Acer x110-et már 81 ezerért lehet kapni. Illetve nem lesz e túl ronda, ha 4000 pixel körüli képeket jelentősen kisebb felbontáson nézegetek?
Amiket néztél, azok prezentációs célra készült vetítők. Nagy a fényerő, szarok a színek, kicsi a felbontás. Felejtsd el.
Házimozi-projektorral
Szeretnék vanni olcsón valamilyen projectort, amit főként fényképek nézegetésére használnám. Sok-sok órán át tartó fórumolvasás után annyit sikerült kihámoznom, hogy házimozizásra 1000 lumen alatti kellene. Az lenne a kérdésem, hogy fényképnézegetéshez is hasonló kellene-e, vagy megfelelelnek a 2000 lumen körüli gépek is, mivel az alacson árkategóriában szinte csak ilyenek vannak. pl Acer x110-et már 81 ezerért lehet kapni. Illetve nem lesz e túl ronda, ha 4000 pixel körüli képeket jelentősen kisebb felbontáson nézegetek?
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom, remélem olvassa egy két guru a fórumot...
Szóval van egy jóbarátom, vett egy LG DLP-s TV-t.
Megpróbálom leírni, amit telefonba mondott. Szóval a gyári hűtésért felelős golyóscsapágyakat lecserélték légmagosakra, meg tápot cseréltek, meg mittomén mit, szóval mondjuk úgy, hogy felújították a belét
Na, a lényeg, hogy a TV 2 perc működés után kakukk, kikapcsol.
Bekapcs után megint 2 perc.
Tehát nem bírja. Van-e ötlet, vagy inkább egy megbízható, hozzáértő szerelő, akinek az elérhetőségét megmondhatnám neki?
Köszönöm!
Házimozi-projektorral
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy én nem rég vettem egy projektoros tv-t,de túl piros a és a kék meg el van mosódva mertaz a potméter ami az élességért felel a kék részen el van repedve.Ezért gondoltam azt,hogy a zöldből csak a zöld jön a kékből meg csak kék, a pirosból meg az összes szín ,hogy kiiktatnám a kéket és a zöldet a piosat meg szétszedni és amitől piros azt leszedni róla.Hozzáteszem nem értek a tv-khez.Örülnék ha ebben tudna valaki segíteni.Végül is azt szeretném megtudni,hogy mi értelme van a kéknek és a zöldnek,ha a pirosból jön az összes szín csak gondolom van előtte valami lencse amitől pirosas,és én ezt szeretném leszedni.
Házimozi-projektorral
Egy projival 2,2 méterről mekkora átlójú képet lehet vetíteni?
az a vetítőtől függ.
http://www.projectorcentral.com/project ... ulator.cfm
az 1-es pontnál kiválasztod a gyártót a 2-esnél a modelt és már lehet is játszani a távolságokkal és a zoommal.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Sziasztok!
Egy projival 2,2 méterről mekkora átlójú képet lehet vetíteni?
Köszönöm szépen, üdv,
Csaba
Házimozi-projektorral
Beléptem a projektor tulajok táborába. Megjött az Infocus X9-esem :foto:
:kiraly: Majd írj róla!
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
Beléptem a projektor tulajok táborába. Megjött az Infocus X9-esem :foto:
Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!
Házimozi-projektorral
hello, remélem tud valaki segíteniAz a probléma, hogy a Sanyo Z5 projektorom fényereje menetközben váltakozik. Teljesen véletlenszerű és egyik pillanatról a másikra lesz fényesebb vagy épp kevésbé fényesebb a kép. Nem tudom mit lehet tenni ellene, de érdekelne ha esetleg valaki mát tapasztalt ilyet, hogy vajon mitől lehet. A lámpában kb 600 óra van. Film közben ritkán venni észre, annyira nem durva csak aggaszt a dolog mert eleinte nem csinált ilyet. HTPC alaplapi videokártya HDMI kimenetére van rákötve.
Nem az irisz működését látod? Kapcsold ki.
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
hello, remélem tud valaki segíteni
Az a probléma, hogy a Sanyo Z5 projektorom fényereje menetközben váltakozik. Teljesen véletlenszerű és egyik pillanatról a másikra lesz fényesebb vagy épp kevésbé fényesebb a kép. Nem tudom mit lehet tenni ellene, de érdekelne ha esetleg valaki mát tapasztalt ilyet, hogy vajon mitől lehet. A lámpában kb 600 óra van. Film közben ritkán venni észre, annyira nem durva csak aggaszt a dolog mert eleinte nem csinált ilyet. HTPC alaplapi videokártya HDMI kimenetére van rákötve.
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV
Házimozi-projektorral
Az enyém elosztó, splitter 1/4 (1 bemenet/4 kimenet).
Sándornak inkább switcher, kellene pl.: 3/1 (3bi/1 kimenet)
Köszönöm a segítséget.
Házimozi-projektorral
Nekem van hasonló, igaz az DVI-t oszt. Ne vedd meg, hangyás vele a kép.
Milyet érdemes venn? Nekem is kellene kettő bemenettel és egy kimenettel rendelkező DVI elosztó.
Amit KÉTBÉ írt, az jó.
Az enyém elosztó, splitter 1/4 (1 bemenet/4 kimenet).
Sándornak inkább switcher, kellene pl.: 3/1 (3bi/1 kimenet)
Kácsa: HSW3.1 vagy HSWAMP3.1
DVI változatban vagy átalakítóval.
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
Milyet érdemes venn? Nekem is kellene kettő bemenettel és egy kimenettel rendelkező DVI elosztó.
Amit KÉTBÉ írt, az jó.
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
Ilyen osztóra gondoltam:http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... 24+1p.html
vagy
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... ozott.html
Üdv!
Házimozi-projektorral
Olyat tudnál ajánlani ami az osztónak pont a fordítottja? Két DVI bemenet és egy DVI kimenet? Amiket én találtam azok elég drágák voltak (12500FT) figyelembe véve, hogy az osztó "csak" 3-4 ezer forint. Ha ennyi hát ennyi ezen már nem akarok spórolni, de ha van olcsóbb megoldás akkor azt választanám.
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
Házimozi-projektorral
Ezt használom, HDMI splitter 1/4:
http://www.aqua.hu/hdmi-eloszto-4-port- ... d=termekek
Egy 15m-es HDMI-HDMI van rádugva végén projektor és egy 1,5m-es a végén egy plazma. Még két lyuk üres.
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
Üdv mindenkinek.Egy projektort szeretnék összekötni egy PS3-al. Az egyetlen gond, hogy 13 méterre vannak egymástól így 15m-es HDMI-DVI kábelt kell vegyek. Okoz ez a hossz valami gondot?
Ilyenre gondoltam:
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... an-HQ.html
Nem.
Nekem két helyen is 15m-es van (HDMI-HDMI).
Köszönöm a gyors választ. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy gondoltam berakni közvetlen a PS3 után egy HDMI elosztót. 1 bemenet 2 kimenet. A másik kimeneten egy 1,5 méteres HDMI-HDMI kábellel a TV lenne kötve azért, hogy ne kelljen mindíg bekapcsolni a projektort ha csak zenét akarok hallgatni. Ezzel együtt sem gond a 15 méter? Amennyiben nem ellenjavalt még ma megrendelem.
Ilyen osztóra gondoltam:
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... 24+1p.html
vagy
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... ozott.html
Házimozi-projektorral
Üdv mindenkinek.Egy projektort szeretnék összekötni egy PS3-al. Az egyetlen gond, hogy 13 méterre vannak egymástól így 15m-es HDMI-DVI kábelt kell vegyek. Okoz ez a hossz valami gondot?
Ilyenre gondoltam:
Nem.
Nekem két helyen is 15m-es van (HDMI-HDMI).
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
Üdv mindenkinek.
Egy projektort szeretnék összekötni egy PS3-al. Az egyetlen gond, hogy 13 méterre vannak egymástól így 15m-es HDMI-DVI kábelt kell vegyek. Okoz ez a hossz valami gondot?
Ilyenre gondoltam:
Házimozi-projektorral
Elhelyezésnél ügyelj, hogy jól szellőző és lehetőleg pormentes helyen legyen.
Köszi a segítséget! PC, notebook nem lesz rákötve, DVD megy majd rajta felskálázva. A jól szellőző hely megtalálása nem lesz gond, de a pormentességgel meg fogok szenvedni, úgy érzem...
Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!