Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

Rapier
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Rapier »

Szép napot Mindenkinek!
Ha megengeditek lenne pár kérdésem, de előre bocsátom abszolút analfabéta vagyok a témában, így kérlek nézzétek el nekem ha valami nagyon evidens dolog felől érdeklődnék...:/
Nos, egy ideje nézegetem, a házimozizással kapcsolatos lehetőségeket, és így akadtam erre a megoldásra,ti. hogy projektorral is meg lehetne oldani ezt a kérdést...a baj csak az, hogy nem igazán vagyok otthon ebben a témában...azt sem tudom, hogy egyáltalán megfelelőek-e az otthoni körülmények erre a célra...
De inkább vázolom a helyzetet...adott a leendő "moziszobám" egy kb 2,5 m széles, 3,5 méter hosszúságú szoba, az egyik oldalán pluszban egy kb 2-3 négyzetméteres háromszöggel így néz ki valahogy: I_/ , a vonalak a falak lennének(remélem van itt vizuális típusú ember...) a 2,5mX3,5m-es területen van egy kanapé, így a szemközti falnál egy TV állvány, ami fölé gondoltam a képet kivetíteni... Ja igen a falak fehérek, a szoba teljesen sötétíthető, (redőny+függöny+üveg nélküli ajtó).
A terv: adott egy Xbox360, és egy PC...mint forrás, a hanggal most ne törődjünk, azzal a részével nagyjából tisztában vagyok...
A kérdések:
-Milyen projektort vegyek? LCD, Dlp...vagy valami mást esetleg?
-Milyen felbontást tudjon, ha a forrás DVD(nem BlueRay...), illetve játszanék is...de fő szempont a filmnézés... Jól sejtem, hogy DVD-hez nincs sok értelme a full HD-nak(minek akkora felbontás egy alacsonyabb felbontású forráshoz? Vagy keverem a szezont a fazonnal...?:/
-Milyen távolságra, helyezzem el a projektort a kép kivetítésére kiszemelt faltól, ha a kép maximális szélessége a szoba mérete miatt adott (legyen 2 méter...az tűnik még egészségesnek a 2,5-es szélességű szobához, illetve, gondoljunnk a hangfalakra a kép szélei mellett...).
-És ez úgy működik, hogy minél távolabb viszem a projektort a "vászontól", annál nagyobb lesz a kép átmérője, vagy ez nem a távolság függvénye feltétlenül, hanem lehet állítani magán a készüléken is?
-És a vászon. Kell-e, ha igen, akkor miért? És milyen, illetve mekkora?
-Ja igen, olvastam, hogy a házimozi projektorok 16:9-es arányúak. Nos ez kizárólagos, vagy be lehet állítani más arányt is(pl. az ezt nem támogató játékokhoz...?)
-És végül, ha tudnátok konkrét márkákat, illetve típusokat mondani, mind a projektorra, mind a vászonra vonatkozólag(az össz keret mondjuk, 300.000 Ft lenne...), annak nagyon örülnék...
Huhh, hát elnézést ez sok lett, de remélem azért lesz(nek), akik segítenek majd...Nekik előre is köszönöm! Rapier

ulyses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: ulyses »

Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy van egy ASK C60 proj, amin VGA, svideo,kompozit bemenet van. Ezek közül ugye a VGA adja a legjobb - progressive - minőséget, ezt szeretném összekötni a DVD lejátszó komponens kimenetével. Kaptam is tesztre egy nem filléres audioquest Component->VGA átalakított, de nem jön a kép.

Addig eljutottam, hogy vannak projektorok amiken a VGA (Y/Pb/Pr móddal) bemenetet kombinálják a YUV komponens jellel, ezek szerint az ASK sajna nem az. Viszont a DVD lejátszón lehet állítani, hogy a komponens kiementi jel YUV vagy RGB legyen.

Kérdés létezik-e olyan átalakító ami nem YUV-ba akarja átnyomni, hanem direktbe RGB-be a jelet?

Köszi ...
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És milyet érdemes venni és hol? Tudnál ajánlani pár típust?
Új vagy használt?
DLP vagy LCD?
Full HD vagy SD?

xarina

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: xarina »

És milyet érdemes venni és hol? Tudnál ajánlani pár típust?

kundo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: kundo »

Szeretnék vanni olcsón valamilyen projectort, amit főként fényképek nézegetésére használnám. Sok-sok órán át tartó fórumolvasás után annyit sikerült kihámoznom, hogy házimozizásra 1000 lumen alatti kellene. Az lenne a kérdésem, hogy fényképnézegetéshez is hasonló kellene-e, vagy megfelelelnek a 2000 lumen körüli gépek is, mivel az alacson árkategóriában szinte csak ilyenek vannak. pl Acer x110-et már 81 ezerért lehet kapni. Illetve nem lesz e túl ronda, ha 4000 pixel körüli képeket jelentősen kisebb felbontáson nézegetek?
Amiket néztél, azok prezentációs célra készült vetítők. Nagy a fényerő, szarok a színek, kicsi a felbontás. Felejtsd el.

xarina

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: xarina »

Szeretnék vanni olcsón valamilyen projectort, amit főként fényképek nézegetésére használnám. Sok-sok órán át tartó fórumolvasás után annyit sikerült kihámoznom, hogy házimozizásra 1000 lumen alatti kellene. Az lenne a kérdésem, hogy fényképnézegetéshez is hasonló kellene-e, vagy megfelelelnek a 2000 lumen körüli gépek is, mivel az alacson árkategóriában szinte csak ilyenek vannak. pl Acer x110-et már 81 ezerért lehet kapni. Illetve nem lesz e túl ronda, ha 4000 pixel körüli képeket jelentősen kisebb felbontáson nézegetek?

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom, remélem olvassa egy két guru a fórumot...

Szóval van egy jóbarátom, vett egy LG DLP-s TV-t.

Megpróbálom leírni, amit telefonba mondott. Szóval a gyári hűtésért felelős golyóscsapágyakat lecserélték légmagosakra, meg tápot cseréltek, meg mittomén mit, szóval mondjuk úgy, hogy felújították a belét
Na, a lényeg, hogy a TV 2 perc működés után kakukk, kikapcsol.
Bekapcs után megint 2 perc.

Tehát nem bírja. Van-e ötlet, vagy inkább egy megbízható, hozzáértő szerelő, akinek az elérhetőségét megmondhatnám neki?

Köszönöm!

kferi85

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: kferi85 »

Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy én nem rég vettem egy projektoros tv-t,de túl piros a és a kék meg el van mosódva mertaz a potméter ami az élességért felel a kék részen el van repedve.Ezért gondoltam azt,hogy a zöldből csak a zöld jön a kékből meg csak kék, a pirosból meg az összes szín ,hogy kiiktatnám a kéket és a zöldet a piosat meg szétszedni és amitől piros azt leszedni róla.Hozzáteszem nem értek a tv-khez.Örülnék ha ebben tudna valaki segíteni.Végül is azt szeretném megtudni,hogy mi értelme van a kéknek és a zöldnek,ha a pirosból jön az összes szín csak gondolom van előtte valami lencse amitől pirosas,és én ezt szeretném leszedni.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Egy projival 2,2 méterről mekkora átlójú képet lehet vetíteni?

az a vetítőtől függ.

http://www.projectorcentral.com/project ... ulator.cfm

az 1-es pontnál kiválasztod a gyártót a 2-esnél a modelt és már lehet is játszani a távolságokkal és a zoommal.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Egy projival 2,2 méterről mekkora átlójú képet lehet vetíteni?
Köszönöm szépen, üdv,
Csaba

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Beléptem a projektor tulajok táborába. Megjött az Infocus X9-esem  :foto:
:kiraly: Majd írj róla!

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Beléptem a projektor tulajok táborába. Megjött az Infocus X9-esem :foto:

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

hello, remélem tud valaki segíteniAz a probléma, hogy a Sanyo Z5 projektorom fényereje menetközben váltakozik. Teljesen véletlenszerű és egyik pillanatról a másikra lesz fényesebb vagy épp kevésbé fényesebb a kép. Nem tudom mit lehet tenni ellene, de érdekelne ha esetleg valaki mát tapasztalt ilyet, hogy vajon mitől lehet. A lámpában kb 600 óra van. Film közben ritkán venni észre, annyira nem durva csak aggaszt a dolog mert eleinte nem csinált ilyet. HTPC alaplapi videokártya HDMI kimenetére van rákötve.

Nem az irisz működését látod? Kapcsold ki.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

zAcsKO
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: zAcsKO »

hello, remélem tud valaki segíteni
Az a probléma, hogy a Sanyo Z5 projektorom fényereje menetközben váltakozik. Teljesen véletlenszerű és egyik pillanatról a másikra lesz fényesebb vagy épp kevésbé fényesebb a kép. Nem tudom mit lehet tenni ellene, de érdekelne ha esetleg valaki mát tapasztalt ilyet, hogy vajon mitől lehet. A lámpában kb 600 óra van. Film közben ritkán venni észre, annyira nem durva csak aggaszt a dolog mert eleinte nem csinált ilyet. HTPC alaplapi videokártya HDMI kimenetére van rákötve.
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV

sándor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sándor »

Az enyém elosztó, splitter 1/4 (1 bemenet/4 kimenet).
Sándornak inkább switcher, kellene pl.: 3/1 (3bi/1 kimenet)

Köszönöm a segítséget.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Nekem van hasonló, igaz az DVI-t oszt. Ne vedd meg, hangyás vele a kép.

Milyet érdemes venn? Nekem is kellene kettő bemenettel és egy kimenettel rendelkező DVI elosztó.

Amit KÉTBÉ írt, az jó.

Az enyém elosztó, splitter 1/4 (1 bemenet/4 kimenet).
Sándornak inkább switcher, kellene pl.: 3/1 (3bi/1 kimenet)

Kácsa: HSW3.1 vagy HSWAMP3.1

DVI változatban vagy átalakítóval.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

kundo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Milyet érdemes venn? Nekem is kellene kettő bemenettel és egy kimenettel rendelkező DVI elosztó.

Amit KÉTBÉ írt, az jó.

sándor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sándor »

kundo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Ilyen osztóra gondoltam:http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... 24+1p.html
vagy
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... ozott.html

Üdv!

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: qwas »

Olyat tudnál ajánlani ami az osztónak pont a fordítottja? Két DVI bemenet és egy DVI kimenet? Amiket én találtam azok elég drágák voltak (12500FT) figyelembe véve, hogy az osztó "csak" 3-4 ezer forint. Ha ennyi hát ennyi ezen már nem akarok spórolni, de ha van olcsóbb megoldás akkor azt választanám.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Ezt használom, HDMI splitter 1/4:
http://www.aqua.hu/hdmi-eloszto-4-port- ... d=termekek

Egy 15m-es HDMI-HDMI van rádugva végén projektor és egy 1,5m-es a végén egy plazma. Még két lyuk üres.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Üdv mindenkinek.Egy projektort szeretnék összekötni egy PS3-al. Az egyetlen gond, hogy 13 méterre vannak egymástól így 15m-es HDMI-DVI kábelt kell vegyek. Okoz ez a hossz valami gondot?

Ilyenre gondoltam:
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... an-HQ.html

Nem.
Nekem két helyen is 15m-es van (HDMI-HDMI).

Köszönöm a gyors választ. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy gondoltam berakni közvetlen a PS3 után egy HDMI elosztót. 1 bemenet 2 kimenet. A másik kimeneten egy 1,5 méteres HDMI-HDMI kábellel a TV lenne kötve azért, hogy ne kelljen mindíg bekapcsolni a projektort ha csak zenét akarok hallgatni. Ezzel együtt sem gond a 15 méter? Amennyiben nem ellenjavalt még ma megrendelem.

Ilyen osztóra gondoltam:
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... 24+1p.html
vagy
http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/H ... ozott.html

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Üdv mindenkinek.Egy projektort szeretnék összekötni egy PS3-al. Az egyetlen gond, hogy 13 méterre vannak egymástól így 15m-es HDMI-DVI kábelt kell vegyek. Okoz ez a hossz valami gondot?

Ilyenre gondoltam:

Nem.
Nekem két helyen is 15m-es van (HDMI-HDMI).

Bemutatóterem

ATC Webáruház

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Üdv mindenkinek.
Egy projektort szeretnék összekötni egy PS3-al. Az egyetlen gond, hogy 13 méterre vannak egymástól így 15m-es HDMI-DVI kábelt kell vegyek. Okoz ez a hossz valami gondot?

Ilyenre gondoltam:

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Elhelyezésnél ügyelj, hogy jól szellőző és lehetőleg pormentes helyen legyen.
Köszi a segítséget! PC, notebook nem lesz rákötve, DVD megy majd rajta felskálázva. A jól szellőző hely megtalálása nem lesz gond, de a pormentességgel meg fogok szenvedni, úgy érzem...

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”