Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Kösz fiúk! Jobbnál jobb ötletek! Egyébként tényleg, hogy lehetne ezt kivitelezni? Az asszony mellett nekem sem nagyon tetszene egy bazi nagy fekete keret a falon :-)
Vásznat meg nem akarok, mert qrva drága lenne akkora méretben amiben vetítek. Ismétlrm a kérdést: mitől emeli meg a keret a kontrasztot? Azonkívül ugyebár különböző filmek, különböző képméretek: melyikhez kell viszonyulni?
Szerintem a kontrasztot csak abban az értelemben növeli, hogy a kép szélei élesebben elválnak a faltól és nem lesznek zavaró kiszűrődések, vibrálások.
Ezzel együtt persze érhető, hogy nem feltétlenül kellemes dolog egy gyászkeretet bámulni...
Nálunk renszeresen firkálja a lányom a falat, de még szabályos keretet nem sikerült összehoznia.
Csak idő kérdése! :vazeg: Persze esetleg egy - két atyai jótanács sokat lendíthet a dolgon!
Kösz fiúk!
Jobbnál jobb ötletek! Egyébként tényleg, hogy lehetne ezt kivitelezni? Az asszony mellett nekem sem nagyon tetszene egy bazi nagy fekete keret a falon :-)
Vásznat meg nem akarok, mert qrva drága lenne akkora méretben amiben vetítek. Ismétlrm a kérdést: mitől emeli meg a keret a kontrasztot? Azonkívül ugyebár különböző filmek, különböző képméretek: melyikhez kell viszonyulni?
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
H.András:
Na ezt még nem mondta senki! Ezt komolyan mondtad? Mitől "dobja" az fel a kontrasztot (főleg annyival)?
Valóban jót tesz a kontrasztnak is, de szerintem a fekete keret amiatt is jó, hogy ha a kép szélei valamiért nem pontosan egyenesek (párhuzamosak) akkor a fekete keret ez jótékonyan eltakarja. Szóval tényleg érdemes festegetni...
Kérdés az, hogy mit szól az asszony egy fekete keretnek a falon. :vazeg: Én nem lennék megdicsérve.
Igen, ez valóban jó kérdés de pl. rá lehet fogni a gyerekre, hogy összefirkálta a falat .. és véletlenül pont így sikerült. Szerintem hihető magyarázat! A gyereknek meg úgyis egyből megbocsájt az anyai szív...
Nálunk renszeresen firkálja a lányom a falat, de még szabályos keretet nem sikerült összehoznia.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
És ha a Projektor vetítené a fekete keretet? Nincs rá trükk? :vazeg:Vagy valami frappáns "kihajthatós" keret?
Én is hülyén néznék ha bemennék egy szobába és a falon egy üres keret van...
Esetleg venni kell egy megfelelő méretű feketére festett nagy keretet és azt a vetítés idejére felakasztani a falra
H.András:
Na ezt még nem mondta senki! Ezt komolyan mondtad? Mitől "dobja" az fel a kontrasztot (főleg annyival)?
Valóban jót tesz a kontrasztnak is, de szerintem a fekete keret amiatt is jó, hogy ha a kép szélei valamiért nem pontosan egyenesek (párhuzamosak) akkor a fekete keret ez jótékonyan eltakarja. Szóval tényleg érdemes festegetni...
Kérdés az, hogy mit szól az asszony egy fekete keretnek a falon. :vazeg: Én nem lennék megdicsérve.
Igen, ez valóban jó kérdés de pl. rá lehet fogni a gyerekre, hogy összefirkálta a falat .. és véletlenül pont így sikerült. Szerintem hihető magyarázat! A gyereknek meg úgyis egyből megbocsájt az anyai szív...
És ha a Projektor vetítené a fekete keretet? Nincs rá trükk? :vazeg:
Vagy valami frappáns "kihajthatós" keret?
Én is hülyén néznék ha bemennék egy szobába és a falon egy üres keret van...
H.András:
Kérdés az, hogy mit szól az asszony egy fekete keretnek a falon. Én nem lennék megdicsérve.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
H.András:
Fufuka:
Gondolhatod! :vazeg:
Minden tudásunkat beleadtunk, hogy olyan precíz legyen amilyen csak lehet. 2 napig csak csiszoltam, glettelgettem stb....
Hálás munka. csak közben óvatosnak kell lenni különben egy sík sem lesz benne
Épp azt akartam megjegyezni, hogy a sörrel közben csínnyan bánni mert olyan lesz mint a terepasztal
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
Fufuka:
Gondolhatod! :vazeg:
Minden tudásunkat beleadtunk, hogy olyan precíz legyen amilyen csak lehet. 2 napig csak csiszoltam, glettelgettem stb....
Hálás munka. csak közben óvatosnak kell lenni különben egy sík sem lesz benne
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
H.András:
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Fufuka:
Gondolhatod!
Házimozi galéria
Nem artana a kep kore rakni egy 16:9-es matt fekete keretet, erzesre duplajara none a kontrasztarany..
gwas:Szia! Igen, sima, matt fehér festékkel kent falra. Az egyik vetítéstechnikával foglalkozó cégtől kaptam az ötletet.
de gondolom előtte elég rendessen ki lett simítva a fal?!?!? mert ugye nálunk pár napig el lehetne bíbelődni a sík kialakításával.
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
gwas:
Szia! Igen, sima, matt fehér festékkel kent falra. Az egyik vetítéstechnikával foglalkozó cégtől kaptam az ötletet.
Házimozi galéria
Diablo69: jól látom hogy a sima falra vetítesz?
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
A digitális trapézkorrekció minőségrontó hatását leginkább PC képen lehet észrevenni. Egy Windows asztal mindent megmutat.
Ha csak ebben jelentkezik látható módon, akkor nem idegesít nagyon a dolog, mert Windowst sose fogok nézni a projin
Nem azt mondom, hogy csak azon látszik, de azon látszik igazán. Az ikonok alatti szövegek egyre olvashatatlanabbá válnak és a többi.
Értem, köszi. Mindenestre kipróbálom majd, mert én is szeretném kicsit fentebb tenni a projit, és kicsit lentebb engedni a vásznat..
A digitális trapézkorrekció minőségrontó hatását leginkább PC képen lehet észrevenni. Egy Windows asztal mindent megmutat.
Ha csak ebben jelentkezik látható módon, akkor nem idegesít nagyon a dolog, mert Windowst sose fogok nézni a projin
Nem azt mondom, hogy csak azon látszik, de azon látszik igazán. Az ikonok alatti szövegek egyre olvashatatlanabbá válnak és a többi.
(ex)Cat:
Igen, enyhén meg van döntve a proji. Nem volt más megoldás, mert éppen fel lett újítva a nappali amikor megvettem az elődjét, a 100-ast. Az asszony nem engedte volna széttúrni az egészet újra, ezért a hátsó falra került. Szerencsére sikerült úgy belőnöm, hogy nincs túl közel a fejemhez, így szinte nem is hallani a ventillátor búgását, valamint a digitális trapézkorrekciót csak minimális mértékben (-1) kell használnom. Nem vettem észre minőségromlást.
Köszi. Azért kérdeztem, mert bennem is felmerült ez a megoldás, csak eddig mindig féltem kipróbálni, mert hogy sokat ront a képen a korrekció. De ezek után lehet, hogy majd mégis megpróbálkozok vele.
(ex)Cat:
Igen, enyhén meg van döntve a proji. Nem volt más megoldás, mert éppen fel lett újítva a nappali amikor megvettem az elődjét, a 100-ast. Az asszony nem engedte volna széttúrni az egészet újra, ezért a hátsó falra került. Szerencsére sikerült úgy belőnöm, hogy nincs túl közel a fejemhez, így szinte nem is hallani a ventillátor búgását, valamint a digitális trapézkorrekciót csak minimális mértékben (-1) kell használnom. Nem vettem észre minőségromlást.
Házimozi galéria
Tami:
A kép méretei 1,85:1-es képarány esetében: kb 260*140 cm, a nézési távolság 5 méter, a vetített kép alja a padlótól: 130 cm.
Házimozi galéria
2.
Én itt úgy látom, hogy a proji nem vizszintesen áll, hanem némileg lefelé döntve vetítessz vele. Jól látom? Ha igen, használsz digitális képkorrekciót? Mennyit ront ez a képminőségen?