Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!Még mindig hangfalat keresgélek. Azok kedvéért, akik nem emlékeznének rám leírom, hogy főleg zenére kellene, trance, progressive house, hip-hop zenéket hallgatok, az erősítőm egy Onkyo TXDS494, amit most nem akarok lecserélni. 15 mm szobába kellene, lehetőleg álló hangfal. Ajánlották nekem a Wharfedale Diamond 9.6-ot, mi a véleményetek erről a hangfalról? Miskolci vagyok és a helyi MM-ban nem találtam ilyet, esetleg nem tud valaki egy helyet miskolcon, ahol van ilyen? Előre is köszi a válaszokat!

A kiszemelt nem tetszett?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!Még mindig hangfalat keresgélek. Azok kedvéért, akik nem emlékeznének rám leírom, hogy főleg zenére kellene, trance, progressive house, hip-hop zenéket hallgatok, az erősítőm egy Onkyo TXDS494, amit most nem akarok lecserélni. 15 mm szobába kellene, lehetőleg álló hangfal. Ajánlották nekem a Wharfedale Diamond 9.6-ot, mi a véleményetek erről a hangfalról? Miskolci vagyok és a helyi MM-ban nem találtam ilyet, esetleg nem tud valaki egy helyet miskolcon, ahol van ilyen? Előre is köszi a válaszokat!

Ütős zenéhez, ütős hangfal: Jamo S718. A Wharfedale is jó, sőt jobb, de az inkább audiofiles hangzású, ezekhez a zenékhez ez nem szempont.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem azokra a zenékre nagyon jó...Jó mélyei vannak, dinamikus doboz, és külsőre nagyon szép darab...De akkora szobába lehet nagy lesz méretben is

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Zoli83 »

Sziasztok!
Még mindig hangfalat keresgélek. Azok kedvéért, akik nem emlékeznének rám leírom, hogy főleg zenére kellene, trance, progressive house, hip-hop zenéket hallgatok, az erősítőm egy Onkyo TXDS494, amit most nem akarok lecserélni. 15 mm szobába kellene, lehetőleg álló hangfal. Ajánlották nekem a Wharfedale Diamond 9.6-ot, mi a véleményetek erről a hangfalról? Miskolci vagyok és a helyi MM-ban nem találtam ilyet, esetleg nem tud valaki egy helyet miskolcon, ahol van ilyen? Előre is köszi a válaszokat!

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: arn »

ez a doboz tolem is kap egy tippet  
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/239/

Ez jobb mint a Neo one? Kérdés mennyiért lehet hozzájutni.

elvileg az elso ota csak csokken a szinvonal - en mindenesetre ilyet akartam. viszont a falikonzolon nemtom mennyire fog mukodni: elegge nem mind1, hogy mit teszel ala. szvsz nehez allvanyon mukodne a legjobban.

http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx

Vendég

Ezt azért még a figyelmedbe ajánlanám.Nekem volt, kicsi szobában.
Jól bírja a falak közelségét, az ára meg ennyiért lopás 

http://www.vatera.hu/b_w_302_eisa_dijas ... 09232.html

A 602esből kiindulva nekem nem nyerő a bowers. Persze hallani kéne, de nagyon egy árkategória a Tannoy-ommal, nem hiszem hogy előre lépés lenne.

Nem hát...Nem lenne az...

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: marceee »

Ez jobb mint a Neo one? Kérdés mennyiért lehet hozzájutni.

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A 602esből kiindulva nekem nem nyerő a bowers. Persze hallani kéne, de nagyon egy árkategória a Tannoy-ommal, nem hiszem hogy előre lépés lenne.

Vendég

Egy nagyobb (régi) HK modell elképzelhető, hogy minden gondodat megoldaná.
Avvanneki, az a széria mint a Tied, csak kisebb.
Az adásvételiben van egy Infinity R-20 jó áron.
Lehet h az se vóna rossz.
Yah, és olyan kicsi szobába első reflexeset, vagy zártat ajánlanék (a nehéz állvány az jó h van!)

Ja, láttam, azé írtam, hogy "nagyobb".

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Őt itt is árulják(ták) a fórumon...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Az audiolab 8000 szerintem nem jó erősítő...
Ez még eredeti az angol verzió , az öregemé.

Az jó! Nem keverendő a mai kínai szériával.... Tigris nyilván arra gondol, azoknak sajnos a tesztjeik se túl fényesek.

Igen igen , és a mostaniakra gondoltam...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2631

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ezt azért még a figyelmedbe ajánlanám.
Nekem volt, kicsi szobában.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Az audiolab 8000 szerintem nem jó erősítő...
Ez még eredeti az angol verzió , az öregemé.

Az jó! Nem keverendő a mai kínai szériával.... Tigris nyilván arra gondol, azoknak sajnos a tesztjeik se túl fényesek.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Egy nagyobb (régi) HK modell elképzelhető, hogy minden gondodat megoldaná.
Avvanneki, az a széria mint a Tied, csak kisebb.
Az adásvételiben van egy Infinity R-20 jó áron.
Lehet h az se vóna rossz.
Yah, és olyan kicsi szobába első reflexeset, vagy zártat ajánlanék (a nehéz állvány az jó h van!)

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: arn »

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ez mán csak ilyen... Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket. Ez pont erről szól.
Egyébként az itt szereplő állványos JBL is jó kis doboz ám.
Ja és a másik két szereplő egy Epos meg egy AE, asszem mindkettő szerepel a listádon.

Jó kis sztori.

Vendég

Nos, ha a felbontóképesség a fő gond, akkor szvsz erősítő téren kellene körülnézni. Egy nagyobb (régi) HK modell elképzelhető, hogy minden gondodat megoldaná.

Nem hinném, hogy a Tannoy elé bármilyen erősítőt kötve is sokat javulna a hang. Egyszer meghallgattam Audiolab 8000S -el...
Valószínű ,hogyha cserélem az egyiket, aztán "menni" kell utána a másikkal is, beindul a mókuskerék. Jó kis hobbi..

Ez mán csak ilyen...
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket. Ez pont erről szól.
Egyébként az itt szereplő állványos JBL is jó kis doboz ám.
Ja és a másik két szereplő egy Epos meg egy AE, asszem mindkettő szerepel a listádon.

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Az audiolab 8000 szerintem nem jó erősítő...De nyilván a kis tannoy sem fogja átlépni saját árnyékát...
Hát ízlések és pofonok. Saját kategóriájában még nem hallgattam össze mással, nem tudom. Ez még eredeti az angol verzió , az öregemé.

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A Phonar sem rossz, amit a shown hallottunk az kimondottan jól szólt, de annak a listaára 150 ezer volt...Használt dobozok közt érdemesebb nézelődni...Én maradnék a monitorok mellett, minden tekintetben sokkal jobbak mint azon árú álló társai.
Köszi, majd figyelem a hirdetéseket, hátha.. Ment már itt el egy Phonar 55ért.
Álló nem lesz.

Vendég

Az audiolab 8000 szerintem nem jó erősítő...De nyilván a kis tannoy sem fogja átlépni saját árnyékát...

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nos, ha a felbontóképesség a fő gond, akkor szvsz erősítő téren kellene körülnézni. Egy nagyobb (régi) HK modell elképzelhető, hogy minden gondodat megoldaná.

Nem hinném, hogy a Tannoy elé bármilyen erősítőt kötve is sokat javulna a hang. Egyszer meghallgattam Audiolab 8000S -el...
Valószínű ,hogyha cserélem az egyiket, aztán "menni" kell utána a másikkal is, beindul a mókuskerék. Jó kis hobbi..

Vendég

A Phonar sem rossz, amit a shown hallottunk az kimondottan jól szólt, de annak a listaára 150 ezer volt...Használt dobozok közt érdemesebb nézelődni...Én maradnék a monitorok mellett, minden tekintetben sokkal jobbak mint azon árú álló társai.

Vendég

Sziasztok!Gondolom sokszor lerágott csont, de megkérdem.
Tannoy M1est szeretném leváltani valami komolyabbra, árban kb 50 ezerig mennék el és csak használtban gondolkodom.
Jelöltjeim: AE neo 1, Rubicon r63s, Quad 11L2 , Phonar monitor IIs vagy r100g,  Epos els 3.
Ki melyiket ajánlja? Esetleg valami hasonló?
Főként rock/metal zenét kéne tolmácsolnia, egy elég pici szobában. (tudom ez a két dolog nehéz ügy ,de ez van)
A lánc többi részéhez egyelőre nem nyúlnék.(aláírásban szereplők) A H/K mások szerint tudja ezt a stílust, én magam nem tudom igazából, de mintha nem passzolna a Tannoy és H/K.
Ki mit mond?

Hát ekkora méretben nagy csodát ne várj. Miért nem veszel inkább valami álló dobozt. 50-ből használtban már lehet találni egész tűrhetőket.
A kis állványosok egyike sem kimondott rocker.
Ha viszont Epos, akkor már az ELS8 inkább, annak a doboza is nagyobb picit, tehát többre lehet képes az általad említett zenéken. Amúgy az Epos és a HK jók együtt. Viszont a HK JBL dobozokkal is nagyon jó ám, és azokból sztem ki lehet fogni ennyiért valami használt állót.
Egyébként miért gondolkodsz állványosban. Mekkora a szoba, ahol hallgatod?

Kb 10 négyzetméter a szoba , ezért zárom ki az állódobozokat. Vannak különben masszív fém állvanyaim, homokkal töltve ,szóval azzal nincs gond.
Igazatok van ,hogy egy állódoboz alkalmasabb rock zenére, mivel mélyebbre megy. Szerintem viszont csak nem ez a fontos ennél a stílusnál és nem is a nagy hangnyomás. A Tannoy-nál sem az a fő gond , hogy nem elég mélyre. Felbontóképesség kell hozzá szerintem, az hogy ne kavarja össze a dolgokat.
A Phonar kis dobozait nem ismeri senki?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Kb 10 négyzetméter a szoba , ezért zárom ki az állódobozokat.

Szerintem ez lehetne a kakukktojás.
Akciós ára 49900 Ft
CAV DP265

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!Gondolom sokszor lerágott csont, de megkérdem.
Tannoy M1est szeretném leváltani valami komolyabbra, árban kb 50 ezerig mennék el és csak használtban gondolkodom.
Jelöltjeim: AE neo 1, Rubicon r63s, Quad 11L2 , Phonar monitor IIs vagy r100g,  Epos els 3.
Ki melyiket ajánlja? Esetleg valami hasonló?
Főként rock/metal zenét kéne tolmácsolnia, egy elég pici szobában. (tudom ez a két dolog nehéz ügy ,de ez van)
A lánc többi részéhez egyelőre nem nyúlnék.(aláírásban szereplők) A H/K mások szerint tudja ezt a stílust, én magam nem tudom igazából, de mintha nem passzolna a Tannoy és H/K.
Ki mit mond?

Hát ekkora méretben nagy csodát ne várj. Miért nem veszel inkább valami álló dobozt. 50-ből használtban már lehet találni egész tűrhetőket.
A kis állványosok egyike sem kimondott rocker.
Ha viszont Epos, akkor már az ELS8 inkább, annak a doboza is nagyobb picit, tehát többre lehet képes az általad említett zenéken. Amúgy az Epos és a HK jók együtt. Viszont a HK JBL dobozokkal is nagyon jó ám, és azokból sztem ki lehet fogni ennyiért valami használt állót.
Egyébként miért gondolkodsz állványosban. Mekkora a szoba, ahol hallgatod?

Kb 10 négyzetméter a szoba , ezért zárom ki az állódobozokat. Vannak különben masszív fém állvanyaim, homokkal töltve ,szóval azzal nincs gond.
Igazatok van ,hogy egy állódoboz alkalmasabb rock zenére, mivel mélyebbre megy. Szerintem viszont csak nem ez a fontos ennél a stílusnál és nem is a nagy hangnyomás. A Tannoy-nál sem az a fő gond , hogy nem elég mélyre. Felbontóképesség kell hozzá szerintem, az hogy ne kavarja össze a dolgokat.
A Phonar kis dobozait nem ismeri senki?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”