Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kedves Gábor,nemcsak fapaci meg én nem értünk egyet totálisan eme véleményeddel, hanem sok olyan tervező/gyártó/hozzáértő szakíró, akik sokkal többet tettek le az asztalra, mint te, nem beszélve az audiofil felhasználók sokezres nemzetközi seregéről, akik szerinted mind gyenge amatőrök, mert nincs anyagi lehetőségük egy kellően méregdrága lánc birtoklásához, ami szerinted elengedhetetlen az IGAZI konzerv zene műélvezethez.

Továbbá ne feledjük (ahogy kedves barátom is felhívta figyelmemet a minap), hogy kedvenc időtöltésünk során olyan felvételeket hallgatunk, amik általában full számítógépes stúdiókban készültek.

egabika02
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: egabika02 »

Próbálj ki egy PCI hangkártyát ESI julia. Ennek tuti hogy semleges és a valósághoz közeli hangja van. Ha tetszik hangja ha nem, legalább tudod hogy merre kell elindulni, mert hogy ennek a hk. a hangja nem érzelmes nem feldusult hanem ahhoz hasonlít ahogy felvették a zenét a cd-re dvd-re.

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Callisto »

Akkor megpróbálom újra, érthetőbben megfogalmazni a kérdést. És az adható válasz nem függ a fülelek által nagyon jól felsorolt tényezőktől, történetesen az ízlésektől és pofonoktól. Szerintem obejktíven lehet rá válaszolni a tapasztaltaknak, még akkor is ha az ízlésük eltérő:

A két (vagy három) lépésben történő fejlesztés során mi legyen az első, hogy a legnagyobb javulást halljam a jelenlegi rendszeremen: Yamah RX-V1700 HT erősítő, B&W 683, digitális forrás (PC). (Hangfalakat nem cserélném le, mert azokkal elégedett vagyok teljes mértékben és alkalmasak arra, hogy audiofil cuccok megmutassák az átlag feletti tudásukat rajta.)

Vegyek DAC-ot a PC-hez? Vegyek előerősítőt és végerősítőt? (pl. Rotel, de ugye nem ajánlunk semmit sem :lol! Vagy Digital Stream Playert?

Mi adja a legnagyobb javulást ha beillesztem a rendszerembe?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Igen az erősítőm valóban nem audiofil, ezért is tettem fel a kérdést itt, hogy mit fejlesszek elsőnek? (Irtam, hogy tervbe van véve erősítő fejlesztés is.)
Szívesen hallgatom meg több ember véleményét, hogy szerinte mi a fontosabb első lépés. A forrás fejlesztése vagy az erősítőé?

(Egyébként a Linn DS-ekről mindenhol nagyon nagyon jókat írnak és utánanéztem, hogy rendkívül jó minőségű DAC is van bele építve, tehát ezzel tulajdonképpen két legyet is üthetnék egy csapásra.)

jó-jó, de mit kezdesz két döglött léggyel??

Viccet félretéve, ennyi pénzből igenis lehet több mindent javítani.
Az igaz, hogy a mozi és az audiofil zenehallgatás (azaz leülök egy ülőalkalmatosságra, és egyfolytában figyelek (>15perc)a zené(k)re) hazai viszonylatban már csak azért sem egyeztethető össze, mert a hangsugárzókat másképp célszerű elhelyezni zenehallgatáskor, és másképp mozizáskor. Persze ez is megoldható cipeléses avagy gurítós áthelyezéssel, bár kissé macerásnak vélhetik jópáran.
Nagy felelősség bárminemű készülék/kiegészítő ajánlás anélkül, hogy ismernénk személyesen a kérdezőt. Hiszen különböző emberek különböző ízlések, van, aki tud fejlődni és akar is, van, aki nem , és nem is akar, szereti az erős basszust, mást meg pont ellenkezőleg, idegesít. Van, akinek nem fontos a sztereo térérzet, inkább a precíz hangszer megszólalás.
Hiszen van, aki a koncerten az első sorban szeret ülni, és van, aki az utolsóban!
Van akit zavar a túl sok információ, van aki meg feltöltődik tőle.
Fel lehet sorolni neveket, érveket, árakat, mi mennyire éri meg, avagy sem, de mindenkinek magának célszerű végigjárnia a rögös utat, de ez az út nehéz és általában hosszú.

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

... enyhén szólva destruktív hozzáállás HG részéről...vagy inkább lekiismeret nélküli?... ajánlat egy meglehetősen drága szerkezetre (ami amúgy biztos jól szól) úgy, hogy az erősítőre már nem jut zseton, ami meg köztudottan nemhogy nem high end, de még csak nem is audiofil, tehát a kiváló és drága Linn egész biztosan nem tudja magát kifutni... az eredő hangminőség csak kicsit javul, ez persze azt jelenti, hogy előbb-utóbb majd vesz még ezt meg azt is, ez a lényeg, ugye?
...és akkor még jön a "A DAC + szg. szerintem semmiképpen sem egy minőségi digitális forrás." szöveg.

kedves Gábor,
nemcsak fapaci meg én nem értünk egyet totálisan eme véleményeddel, hanem sok olyan tervező/gyártó/hozzáértő szakíró, akik sokkal többet tettek le az asztalra, mint te, nem beszélve az audiofil felhasználók sokezres nemzetközi seregéről, akik szerinted mind gyenge amatőrök, mert nincs  anyagi lehetőségük egy kellően méregdrága lánc birtoklásához, ami szerinted elengedhetetlen az IGAZI konzerv zene műélvezethez.

Remélem, nem sértettelek meg, mert egyáltalán nincs szándékomban ilyesmit tenni, csak úgy érzem ,az audio nevezetű egyéni és társas hobby nehezen viseli az ilyen übermentsch típusú megnyilatkozást, ami mögött/mellett elég egyértelmű kereskedelmi érdek is áll.

Miért nem nyittok  egy Limar topikot a ker.topikok oldalon? Szerintem Béla támogatná az ötletet, hiszen színesítené az avx-et.

Igen az erősítőm valóban nem audiofil, ezért is tettem fel a kérdést itt, hogy mit fejlesszek elsőnek? (Irtam, hogy tervbe van véve erősítő fejlesztés is.)
Szívesen hallgatom meg több ember véleményét, hogy szerinte mi a fontosabb első lépés. A forrás fejlesztése vagy az erősítőé?

(Egyébként a Linn DS-ekről mindenhol nagyon nagyon jókat írnak és utánanéztem, hogy rendkívül jó minőségű DAC is van bele építve, tehát ezzel tulajdonképpen két legyet is üthetnék egy csapásra.)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A DAC + szg. szerintem semmiképpen sem egy minőségi digitális forrás.Ugyanúgy megvan a jitter probléma, mint CD transzport (rossz esetben olcsó DVD lejátszó) + DAC esetében. A számítógép (laptop) nem arra lett kitalálva, hogy minőségi hanghordozó legyen. Sokak szerencsétlenkednek vele, de eddig még senkinek sem jött össze.

Nem tudom, hivatalosan mikortól mondható egy megoldásról, hogy "összejött", de én gyanítom, sokunk gondolja így a PC-s zeneláncáról.

... enyhén szólva destruktív hozzáállás HG részéről...vagy inkább lekiismeret nélküli?... ajánlat egy meglehetősen drága szerkezetre (ami amúgy biztos jól szól) úgy, hogy az erősítőre már nem jut zseton, ami meg köztudottan nemhogy nem high end, de még csak nem is audiofil, tehát a kiváló és drága Linn egész biztosan nem tudja magát kifutni... az eredő hangminőség csak kicsit javul, ez persze azt jelenti, hogy előbb-utóbb majd vesz még ezt meg azt is, ez a lényeg, ugye?
...és akkor még jön a "A DAC + szg. szerintem semmiképpen sem egy minőségi digitális forrás." szöveg.

kedves Gábor,
nemcsak fapaci meg én nem értünk egyet totálisan eme véleményeddel, hanem sok olyan tervező/gyártó/hozzáértő szakíró, akik sokkal többet tettek le az asztalra, mint te, nem beszélve az audiofil felhasználók sokezres nemzetközi seregéről, akik szerinted mind gyenge amatőrök, mert nincs anyagi lehetőségük egy kellően méregdrága lánc birtoklásához, ami szerinted elengedhetetlen az IGAZI konzerv zene műélvezethez.

Remélem, nem sértettelek meg, mert egyáltalán nincs szándékomban ilyesmit tenni, csak úgy érzem ,az audio nevezetű egyéni és társas hobby nehezen viseli az ilyen übermentsch típusú megnyilatkozást, ami mögött/mellett elég egyértelmű kereskedelmi érdek is áll.

Miért nem nyittok egy Limar topikot a ker.topikok oldalon? Szerintem Béla támogatná az ötletet, hiszen színesítené az avx-et.

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: midian »

Az USB dac ok nak milyen táp kell?
Hallottam hogy javul a hang tőlük.
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem találok magyarországi Linn forgalmazót, ahonnan esetleg el is lehetne hozni/kérni pár óra erejéig kipróbálni. Ha valaki tud ilyent, megkérném dobjon egy privátot. Köszönöm!
Limar.hu
HG néven itt megtalálod a kolegát.

Köszi. :lol!:

Keress bátran privátban és a meghallgatásnak semmi akadálya, de nem pár órára, hanem pár napra.

Hg

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Nem találok magyarországi Linn forgalmazót, ahonnan esetleg el is lehetne hozni/kérni pár óra erejéig kipróbálni. Ha valaki tud ilyent, megkérném dobjon egy privátot. Köszönöm!
Limar.hu

Köszi. :lol!:

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Ez aranyos... hisz ő adta Neked a Linn tippet. :kiraly:

LOL!
De egyébként nagyon utánanéztem a Linn DS-eknek és mindenhol csak dícsérik őket. Szóval még ha érdeke is volt, jó tippet adott úgy látom. Amúgy meg külföldiről ócsóbb lehet :lol!:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A DAC + szg. szerintem semmiképpen sem egy minőségi digitális forrás.Ugyanúgy megvan a jitter probléma, mint CD transzport (rossz esetben olcsó DVD lejátszó) + DAC esetében. A számítógép (laptop) nem arra lett kitalálva, hogy minőségi hanghordozó legyen. Sokak szerencsétlenkednek vele, de eddig még senkinek sem jött össze.

Nem tudom, hivatalosan mikortól mondható egy megoldásról, hogy "összejött", de én gyanítom, sokunk gondolja így a PC-s zeneláncáról.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Ez aranyos... hisz ő adta Neked a Linn tippet. :lol!:

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: AVX »

Limar.hu

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Na ezekről nem is hallottam. Nagyon jónak tűnnek a felhasználói vélemények alapján is. Kösszi a tippet. Ez lesz az első bővítésem azt hiszem :lol!:

Vendég

DAC-olás

Nagyjából 1m pénzt szánnák a DAC-ra és erősítőre. A frontokat nem akarnám lecserélni, szerintem jók ezek.
Callisto!

Szerintem ennyi pénzből ne DAC-ot és erősítőt vegyél.
A DAC + szg. szerintem semmiképpen sem egy minőségi digitális forrás.
Ugyanúgy megvan a jitter probléma, mint CD transzport (rossz esetben olcsó DVD lejátszó) + DAC esetében. A számítógép (laptop) nem arra lett kitalálva, hogy minőségi hanghordozó legyen. Sokak szerencsétlenkednek vele, de eddig még senkinek sem jött össze. Elég, ha végigolvasod az ide vágó Fórumokat. Mindenről lehet olvasni, csak arról nem, hogy mennyire szuper a zenehallgatás egy ilyen rendszeren keresztül. Csakis azt lehet olvasni, hogy ilyen meg olyan progik, hangkártyák, DAC-ok..... és zömmel csak a problémák velük.

Szerintem venni kell egy hálózati lejátszót, aminek az a célja, hogy minőségi hangforrás legyen. Lehetőség szerint ezt ne kösd össze DAC-al, mert az csöbörből vödörbe. Ugyanúgy meglesznek a jitter gondok, plusz hálózati, digit IC....

Mivel én munkámból eredően igen jól ismerem a LINN hálózati lejátszóit, ezért nyugodt szívvel ajánlom bármelyiket. (jópáran összehasonlították vételi szándékuk előtt más hasonló funkciójú termékekkel és ezt választották, mert a hangja felülmúlta a konkurens termékeket). A LINN DS hálózati lejátszókat arra találták ki, hogy minőségi források legyenek. Nincs jitter probléma az ethernet hálózati jelátvitel és a belső bufferelés miatt, nem tartalmaznak semmiféle digitális/mechanikus zajforrást (merevlemez). A tároló bármi lehet, akár egy PC, akár egy NAS szerver. Laptop. Bármi. A beépített DAC pedig olyan szintű, hogy nem igényel külső DAC-ot (amit csak MAJIK DS-hez tudnál rakni, mert a többin nincs is digit kimenet).
Ha csak egy forrásod van, akkor a Majik DS az ideális megoldás, mert úgy is lehet konfigurálni, hogy hangerőszabályzott legyen a kimenete. Elég csak egy végfokra kötni és kész.
Sokan pedig úgy használják, hogy még csak végfokot sem használnak, hanem egy aktív hangfalra kötik (pl. Martin Logan Purity).

Hg

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

A kérdésemmel kapcsolatban valaki hozzáértő tudna tanácsot adni?...

Callisto!

Az Advance Acoustic MDA 503 egy kétcsatornás DAC csöves analóg fokozattal, XLR szimmetrikus kimenettel.
Nem hinném, hogy egy házimozi receiver-re kapcsolva jelentős minőségjavulást tapasztalnál. Nem oda tervezték, hanem minőségi sztereó rendszerekbe.
Szerintem csalódás érne. Gondolj bele, hogy kell plusz egy hálózati, plusz egy interkonnect kábel. Ezek minősége mind befolyásolja a kapott hangot.
Az AA MCD 503 csak saját szintjével azonos kétcsatornás készülékek, kábelek között tudja kifutni magát. (lehetőség szerint XLR)

Természetesen hallhatsz róla rosszat is, de biztosan attól, aki mást forgalmaz, vagy másban érdekelt.
Ez így természetes. (vagy nem?)

Ha mozizol is, akkor hagyd úgy a rendszeredet, ahogy van.
Ha meg a sztereó a fontosabb, akkor építs ki egy tisztességes kétcsatornás rendszert, hagyd a mozit a francba.
A mozi és a sztereó csak rettenetesen magas szinten egyeztethető össze.
Én nem keverném a kettőt.

Hg

Köszönöm a választ!
Ahol rosszat mondtak róla az az angol Hi-Fi magazin és éppen az általad említett két terméket tesztelték együtt. Számomra a zeneiség nagyon fontos, de házimozizok is. Én valahogy úgy képzelném el a dolgot, hogy a front részt kiépíteném szép lassan zenére (interkonnekt kábelek, elő- és végerősítő stb.). B&W 683-as frontjaim vannak, tulajdonképpen nagyon szépen szól az átlaghoz képest, de hallottam audiofil cucokat is és tudom hogy van hova javulni :foto:
Nagyjából 1m pénzt szánnák a DAC-ra és erősítőre. A frontokat nem akarnám lecserélni, szerintem jók ezek.

Vendég

DAC-olás

A kérdésemmel kapcsolatban valaki hozzáértő tudna tanácsot adni? 
Van egy Yamaha RX-V1700-as házimozierősítőm. (Erős középkategóriás vagy high-end. attól függ hogy nézzük :foto:). Burr Brown DAC-ok vannak benne (nem tudom pontosan melyik típus.)
Az lenne a kérdésem, hogy zeneiség/minőség terén hozna-e egy külső 24/192-es DAC (200-ig bezárólag) olyan javulást, hogy megérje befektetni?

Pl. ez:
http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=26

(Bár rosszat is olvastam ról...)

Callisto!

Az Advance Acoustic MDA 503 egy kétcsatornás DAC csöves analóg fokozattal, XLR szimmetrikus kimenettel.
Nem hinném, hogy egy házimozi receiver-re kapcsolva jelentős minőségjavulást tapasztalnál. Nem oda tervezték, hanem minőségi sztereó rendszerekbe.
Szerintem csalódás érne. Gondolj bele, hogy kell plusz egy hálózati, plusz egy interkonnect kábel. Ezek minősége mind befolyásolja a kapott hangot.
Az AA MCD 503 csak saját szintjével azonos kétcsatornás készülékek, kábelek között tudja kifutni magát. (lehetőség szerint XLR)

Természetesen hallhatsz róla rosszat is, de biztosan attól, aki mást forgalmaz, vagy másban érdekelt.
Ez így természetes. (vagy nem?)

Ha mozizol is, akkor hagyd úgy a rendszeredet, ahogy van.
Ha meg a sztereó a fontosabb, akkor építs ki egy tisztességes kétcsatornás rendszert, hagyd a mozit a francba.
A mozi és a sztereó csak rettenetesen magas szinten egyeztethető össze.
Én nem keverném a kettőt.

Hg

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Hop-hop. Most nézem Foobarhoz jött ki WASAPI plugin :foto:

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

A kérdésemmel kapcsolatban valaki hozzáértő tudna tanácsot adni?

Van egy Yamaha RX-V1700-as házimozierősítőm. (Erős középkategóriás vagy high-end. attól függ hogy nézzük :foto:). Burr Brown DAC-ok vannak benne (nem tudom pontosan melyik típus.)
Az lenne a kérdésem, hogy zeneiség/minőség terén hozna-e egy külső 24/192-es DAC (200-ig bezárólag) olyan javulást, hogy megérje befektetni?

Pl. ez:
http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=26

(Bár rosszat is olvastam ról...)

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Windows Media Player? :foto:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Azért majd egy korrektül beállított Foobart, egy jó DAC-kal vagy hangkártyával hallgass azért meg...szvsz...
Valaha ez megtörtént és ugyanaz a véleményem alakult ki az audiofil lejátszóprogikról, mint az audiofil alkatrészek vagy motyók nagy részéről. A hangjuk "túl van tervezve" s ezáltal belenyúlnak a zenébe. Ami a legrosszabb, ezen pont nem segít sem az ASIO, sem a KS. Inkább egy szerényebb, de egységesebb hang, ami nem merészkedik olyan területre, ahol szinte garantált a kudarc. Amúgyis nehéz PC-n a zenére figyelni. Mindenkinek javaslom, hogy nézzen körül az egyszerűbb segédprogik között és próbáljon olyasmit keresni, ami nem vonja minduntalan magára a fül figyelmét.

Milyen programokra gondolsz?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Egy a Foobart is nagyon-nagyon odaverő zenelejátszó... 
Elég bugos...

Bugos szoftver, "extrém" hanggal, virtuálisan növelt térhatással, naggyon hifi lehet:-)))

Habár a Fúbár tipikusan széteső, rossz értelemben vett "audiofil" hangját tán mégse nagy dolog felülmúlni:)

:foto: Azért majd egy korrektül beállított Foobart, egy jó DAC-kal vagy hangkártyával hallgass azért meg...szvsz...

Korrektül ASIO-val és KS-sel is beállított Foobart viszonylag jó DAC-kal hallgatok és így vetettem össze a kettőt... :kiraly:

Ezt nem is neked írtam Callisto, hanem bta-nak. (mindig az utolsó bejegyzést nézd ! :kiraly: )

Azt nem mondtam,hogy ez az XX HighEnd 09 nem jobb mint a Foobar.(lehet,hogy jobb még nálam nem megy, így nem is mondok véleményt róla)

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Elég bugos...

Bugos szoftver, "extrém" hanggal, virtuálisan növelt térhatással, naggyon hifi lehet:-)))

Habár a Fúbár tipikusan széteső, rossz értelemben vett "audiofil" hangját tán mégse nagy dolog felülmúlni:)

A virtuálisan megnövelt térhatás honnan is jött? Amúgy a program készítője nem hülye, Ő rakta össze az első filter nélküli stb. 192/24-es DAC-ot. Ehhez nem értek annyira, de a fórumon ott vannak képek, meg hogy miért is olyan "nagy" dolog.
Ő is Foobart hsznált, de mivel az nem bitperfect, ezért kezdte el írni ezt az enginet. Bit-perfect lejátszást akar.

Callisto
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Elég bugos...

:foto: Azért majd egy korrektül beállított Foobart, egy jó DAC-kal vagy hangkártyával hallgass azért meg...szvsz...

Korrektül ASIO-val és KS-sel is beállított Foobart viszonylag jó DAC-kal hallgatok és így vetettem össze a kettőt...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”