Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Acsak!
Szerintem ennyi pénzért nyugodtan nézhetsz használt cuccokat. pl. egy Diamond 8.4-et 60körül meglovasíthatsz kb. Általában ennyiért szokták hirdetni. viszont ha mindenképpen új kell akkor szvsz jó alternatíva a 8.3+8.1 párosítás, persze függ attól is, hogy milyen elektronikával hajtod.
Üdv.:
KP
Hi!
Nem csak a Pio hangfal érdekel, nézelődök ezerrel, csak az is egy alternatíva.
Hangfal téren kaptam jó ajánlatot Quadral QLX 180-ra, de valahol meg kellene hallgatnom. Hol tudnám meghallgatni? Ugyanígy a Diamond 8.3-at, 8.4-et is meghallgatnám valahol.
Kicsit OFF:
Erősítőről sem döntöttem még. Mindenképp valami alsóbb kategóriás lesz:
Yamaha RXV-440 (tudása miatt, de pl. ez a Pio hangfalhoz erős),
Yamaha RXV-340 (jó árú),
Pioneer VSX-D512 (Pio hangfalhoz a 8 ohm és a teljesítménye miatt ez jól illene),
vagy Denon AVR-1404 (ua. miatt mint a Pio erősítő, és ez még jó márka is).
Ezek a versenyzők.
::acsak::
:: a c s a k ::
Fókák.tár.hu
Ha csak erősítő cserére adod a fejed, már akkor is hatalmas javulást fogsz kapni. A diamondjaimat a lecserélés elött még hosszasan használtam a dene 3802-vel. azt kell mondanom, hogy a yamaha 620 - denon 3802-es csere nagyobb pozitív változást hozott, mint a diamond - kef csere.
Sajnos a házimozi rákfenéje, hogy igazából én is csak a frontokat fejlesztettem volna, de akkor meg kell venni a többi drága kiegészítő hangfalat is. Esetleg járható, hogy a hátterek maradnak és a front oldalt cseréled és ha nem jó akkor késöbb azokat is egységesíted. volt ilyen tervem nekem is, csak dynokkal, nem kef-ekkel. De jött egy kihagyhatatlan ajánlat, és a számomra favorit kef-eket megkaphattam egy szettben.
Érdekes módon az evok hangja nem tetszett, pedig denon 3802-vel próbáltam. Ennek ellenére a dimondokkal otthon tetszett! Talán az evok nem voltak bejáratva, nem tudom. De az tuti, hogy én evot nem vennék. Egy régebbi topicban leírtam, hogy hogyan vérzett el, egy evo-30-as egy nála sokkal kisebb kef-q3-al szemben.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Ja és még annyit, hogy erősítőből merek használtat venni, hangfalat nem, mert már megjártam párszor. 7.1-hez pedig van helyem. ha meg egyszer hely van, erősítő is, akkor miért ne használjam ki?
-
Vendég
Sziasztok!
Igen nagy dilemma előtt állok szemben, így szeretnék tőletek tanácsot kérni. Adott a jelenlegi rendszerem. egy 1602-es denon hozzá egy pár diamond 8,4front + 8.2 + yamaha 320 mélynyomó. centerem nincs. az erősítőt le fogom cserélni hónapokon belül, mert őszintén szólva mozin nem egy atomgépezet. meg kicsit keveslem a mélyhangját a diamonddal. a vevő is megvan rá, ''családon belül'' elintéztem a dolgot. az új gép vagy egy használt 3802 lesz, vagy egy új 2803. Inkább előbbi, bár kitudja. No de nem is ez a lényeg. Ami felvetődött bennem, az az hogy, minek vegyet ilyen gépet, ha ''csak'' diamondjaim vannak. Úgyhogy a következő lenne a kérdésem. Igazából anyagi lehetőségeim nem korlátlanok. kellene egy pár hangfal, ami azért szteróba jobban nyomul a diamondnál. a következők a kiszemeltjeim:
canton le 107
polkaudio R50
phonar volume2
wharfedale evo 20
mission m34
más most hirtelen nem jutott eszembe, igazából ezeket is csak újságokból, meg netről ismerem. nagyjából egy árban vannak. igazából az evo felé hajlok, s így talán gondolom nem kellene a diamondoktól se megválnom, mert gondolom (remélem) az Evo hangkaraktere hasonló, csak azért jobb minőségű, mint a Diamonddé. ilyen formán meg ki tudnám használni a denon 7.1 képességét is.
Ha esetleg ez a megoldás lesz, azzal felmerül egy újabb kérdés. mégpedig az, hogy tulajdonképpen a diamond mozihangja nekem megfelelő, a sztereó hangja már nem annyira. és azt szokták általában mondani, hogy legalább a front és center egyezzen meg, a többi esetleg lehet más. konkrétan arra gondolok, hogy vajon érdemes lenne-e az evo centert venni, ami majdnem duplaannyi, mint a diamond center vagy elég a sima diamond is. az evo mellett a jobb minőség, valamint az evo-20al való homogenitás mellett, még az is szól, hogy első reflexes, ilyen formán gondolom jobban reagálna arra a lukra, ahova tenném. a tv ugyanis a szekrény közepébe van betéve, van 1 direkt tvnek kialakított rész neki.
a többivel meg az a bajom, hogy akkor lehetne eladni a hangfalakat, amin jó nagyot buknék, és egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az evo-20 nál jobb a többi hangfal. plussz egy csomó lóvét beleölve is ''csak'' 5.1ben lennék és háttérnek meg szerintem felesleg igazán drága hangszórót venni. a korábbi pacific szériát hallottam, akkor nem engedhettem meg magamnak.
elolvastam több régebbi topicot is. konkrétan örülnék annak is, ha Gandalf erre járna, ha jól emlékszem ő hallgatott evo-t, korábban diamondja volt, jelenleg meg 3802je van. (3 legyet üthetek egy csapásra:) ) egyébiránt szívesen várom mindenki véleményét. előre is köszönöm.
Küklopsz.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1718
Acsak!
Szerintem ennyi pénzért nyugodtan nézhetsz használt cuccokat. pl. egy Diamond 8.4-et 60körül meglovasíthatsz kb. Általában ennyiért szokták hirdetni. viszont ha mindenképpen új kell akkor szvsz jó alternatíva a 8.3+8.1 párosítás, persze függ attól is, hogy milyen elektronikával hajtod.
Üdv.:
KP
Amúgy az általam említett Pioneer szettről van valakinek véleménye? S-H310V padlón álló első hangsugárzókból és S-CR39 surround szettből áll.
Köszi előre is!
Fókák.tár.hu
Vagy még egy alternatíva: Diamond 8.3 pár (65e) és WH-2 surround pár (23e) és WH-2 center (15e). Bár a WH-2-t már nem ajánlják olyan sokan...
Vagy még egy!
Diamond 8.4 + wh-2 szet MM-ben akciósan valami 95 ezer körül vagy ugyanez 8.3 + WH2 vagy 15e olcsobban.
Ez indulásnak már nem olyan rossz. MM Árkádban nézzétek meg van vagy 6-7 olcsó szett kirakva.
A WH-2 szettet nem ajnlom. A háttereit nem sikerült még rendesen meghallgatnom, de a center egy förtelem.
Vagy még egy alternatíva: Diamond 8.3 pár (65e) és WH-2 surround pár (23e) és WH-2 center (15e). Bár a WH-2-t már nem ajánlják olyan sokan...
Vagy még egy!
Diamond 8.4 + wh-2 szet MM-ben akciósan valami 95 ezer körül vagy ugyanez 8.3 + WH2 vagy 15e olcsobban.
Ez indulásnak már nem olyan rossz. MM Árkádban nézzétek meg van vagy 6-7 olcsó szett kirakva.
Hi !
Nekem Diamond 8.2-es (állványos) és 8 Centerem van, most készülök megvenni a 8.4-et .Nekem nagyon bevállt. Egy Yamaha RX-V440-nel hajtom.
Főleg mozizom, de zenére is elmegy.
Norbi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Fókák.tár.hu
SS-Mf 450: 50e ftSS-MF250:25e Ft
TANNOY lenne a legjobb de annak elég húzós ára van 200e Ft
Ha van egy front és egy surround párra 75 ezred akkr már érdemes Tannoyban is gondolkodni! Nem olyan drága az. Frontnak Tannoy mX2-M párja 64 ezer mXR-M párja surroundnak 38, ami összesen 102 ezer. Igaz több, de szerintem érdemes megondolni.
Amúgy meg Wharfedale Valdus 300 frontnak és 100 surroundnak kijön 77 ezerből és akkor már egy méltán neves hangfalgyártó hangfalait fogod hallgatni.
Rosszabb esetben sajna a hangfal állványokkal is számolni kell.
Esetleg, hogy neves gyártónál maradjunk, Wharfedale Diamond 8.3+8.1 párosítás? Ez még 100e alatt van. Sokan ajánlják. Én még nem tudtam meghallgatni...
Fókák.tár.hu
SS-Mf 450: 50e ftSS-MF250:25e Ft
Ha van egy front és egy surround párra 75 ezred akkr már érdemes Tannoyban is gondolkodni! Nem olyan drága az. Frontnak Tannoy mX2-M párja 64 ezer mXR-M párja surroundnak 38, ami összesen 102 ezer. Igaz több, de szerintem érdemes megondolni.
Amúgy meg Wharfedale Valdus 300 frontnak és 100 surroundnak kijön 77 ezerből és akkor már egy méltán neves hangfalgyártó hangfalait fogod hallgatni.
gordon314.fw.hu
Izé, a Pioneer frontok nevét rosszul írtam, helyesen: S-H310V. A S-V310 az egyik említett szett.
Az SS-MF450-et 5e ft-al olcsóbban láttam a R*****n-nál (nem akarok reklámozni, de mailben leírom, ha kell). Az általam említett Sony szett pedig 60e ft ott (front, center, surround).
Fókák.tár.hu
Van egy KENWWOD KRF-V7060D erősítőm és akarok venni frontnak SONY SS-MF450-t backnek SONY SS-MF250-t .
Szerintetek jó választás?
Hi!
Én is hasonlóan olcsó árkategóriában nézelődök, és sikerült is meghallgatnom a Sony SS-MF450-et. Szerintem hallhatóan nem szépen szól (még abban a kategóriában sem). Azt hittem a mélye lesz kevés, gondoltam majd veszek később mélyládát, de amikor meghallgattam, rájöttem, hogy nem a mélyével van a gond, hanem a közép és magas tartománnyal. Olyan "semmilyen". Vagyis én a botfülemmel így érzékeltem. Viszont tény, hogy iszonyat elegáns a kivitele. A lényeg, viszont, hogy a soroksári EW-ben meg tudod hallgatni, ott van SS-CR250 surround készlettel. Lehet, hogy neked tetszeni fog.
Én egyébként láttam ott egy Pioneer-t (ami ugyancsak nem egy igazi hangfal gyártó), annak tetszett a hangja. Pioneer S-V310 a típusa, neten láttam szettben 80-85e ft-ig (több surround szettel is), maga a két front 58e ft. Persze a kategória határait ez sem lépi túl, de jobb mint a Sony (nekem).
Még a Yamaha NS-100SET szettjére lennék kíváncsi... Illetve még van két hangfal, ami érdekel, a Wharfedale Diamond 8.3 és a Quadral QLX 180 (a régi szériából). Maga a 8.3 szerintem nagyon jó árú, szettben viszont túllépi a küszöbömet. A QLX 180 dettó, ráadásul kifutó modell, és szvsz mire megtudom majd venni a kinézett hangfalakat, addigra híre-hamva sem lesz újonnan neki. Na de még nincs manim, úgyhogy van időm nézelődni és gondolkodni.
Bocs a sok rizsáért!
Fókák.tár.hu
Gordon314: Köszi a gyors választ! Sajnos én is ilyesmire gondoltam amire írtál. Na mindegy, egyenlőre jobb híján marad sztereóban. Majd lehet, hogy szétnézek azért, hogy mik a lehetőségek csak gondoltam megspóroltam volna 80-90-ezret, ha nem kell vennem házimozi erősítőt... Mégegyszer köszi. Minden jót!
Tv:JVC AV-28BD5EP,Vhs: Panasonic NV SD442,Dvd: Thomson DTH 212(függetlenítve),Receiver: Kenwood KRF-V4060D,Hangfalak: valami KODA csoda. Én képviselem itt a low end kategóriát /emoticons/default_wink2.gif" alt=";)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/wink@2x.png 2x" width="15" height="15" />
-
Vendég
Van egy KENWWOD KRF-V7060D erősítőm és akarok venni frontnak SONY SS-MF450-t backnek SONY SS-MF250-t .
Attól függ mennyiért. Sajnos ezek a márkák (Sony, Panasonic, Denon, Pioneer...) bár gyártanak hangszórókat, de nem attól lettek nevesek. Ezért a hangszóróknál "feleslegesen" fizettetik meg a hírnevüket.
Ha megmondod mennyiért veszed, akkor lehet, hogy itt többen tudunk az árában jobb alternatívákat mondani.
SS-Mf 450: 50e ft
SS-MF250:25e Ft
Attól függ mennyiért. Sajnos ezek a márkák (Sony, Panasonic, Denon, Pioneer...) bár gyártanak hangszórókat, de nem attól lettek nevesek. Ezért a hangszóróknál "feleslegesen" fizettetik meg a hírnevüket.
Ha megmondod mennyiért veszed, akkor lehet, hogy itt többen tudunk az árában jobb alternatívákat mondani.
gordon314.fw.hu
... ebben az esetben kikerülhetetlen egy házimozi erősítő megvétele vagy van valami olyan megoldás, hogy a hangfalszettben benne van a dekóder?
Van az utóbbira is példa, de nem sok. Első sorban számítógépes célközönségnek készültek ilyen dekóder-aktív hangszóró kombók. Én a Creativ Labs-től emlékszem ilyesmire. A Yamaha-nak is volt ilyen szettje, de annak az árából már külön is kapni hangfalszettet és erősítőt. Meg persze lehet kapni külön dekódert is, sőt a high end rendszerek is külön hangprocesszor végerősítők rendszerben működnek. Gondolom, hogy nem ebben az árkategőriában gondolkodsz. Egy külön DD dekóder egyébként használtan elég olcsób (kb 20 eFt) beszerezhető. Csak nagyon ritka.
Valószínű egyébként jobban jársz, ha lecseréled a lejátszód egy dekóderesre.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
-
Vendég
Sziasztok! Kezdő vagyok a házimozis témában ezért nézzétek el nekem, hogy egy tipikus amatőr kérdésem lenne. Szeretnék a dvd lejátszómhoz csatlakoztatni valamilyen 5.1 hangrendszert.(Idáig csak a szereó tévén szólt). De a dvdmben nincsen beépített dekóder és a hátulján is a szokásos scart és RCA csatlakozón kívül csak egy "koaxiális digitális audio kimenet" van. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben kikerülhetetlen egy házimozi erősítő megvétele vagy van valami olyan megoldás, hogy a hangfalszettben benne van a dekóder? Köszi a választ előre is! Üdv mindenkinek!
-
Vendég
Sziasztok! Kezdő vagyok a házimozis témában ezért nézzétek el nekem, hogy egy tipikus amatőr kérdésem lenne. Szeretnék a dvd lejátszómhoz csatlakoztatni valamilyen 5.1 hangrendszert.(Idáig csak a szereó tévén szólt). De a dvdmben nincsen beépített dekóder és a hátulján is a szokásos scart és RCA csatlakozón kívül csak egy "koaxiális digitális audio kimenet" van. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben kikerülhetetlen egy házimozi erősítő megvétele vagy van valami olyan megoldás, hogy a hangfalszettben benne van a dekóder? Köszi a választ előre is! Üdv mindenkinek!
Ezt komolyan modjátok, hogy kevés a mély, ha két q7-es szól? Hát nem vagyunk egyformák.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Nekem egy Pioneer-em volt eddig 30 cm-es mély hangszórókkal. Szóval én is keveseltem a Q7-ben. Vettem is egy mélyládát a KEF mellé. Aztán most már annyira zavar, hogy ki szoktam kapcsolni. Csak akkor kapcsolom vissza, ha nappal megküldöm a rendszert.
Azért én is úgy érzem hogy kevés a mély benne, de ha egy akusztikus zenét meghallgatsz, akkor rögtön tudod, hogy ott viszont zavaró lenne ha több mélyet adna le. Mondjuk azt hittem hogy ez inkább az erősítőm hibája. Gondoltam, hogy a Denon nem éppen egy erőművész típus. De akkor ezek szerint a Nad sem változtat a dolgon. Próbáld ki sztereo-ban a rendszert. Nekem ott jobban szól a mély mint az 5 csatornás sztereo módban vagy akár Dolby-ban.
csiga
Receiver: Denon AVR-2803, Front: KEF Q7, Back: KEF Q1
SACD-DVD: Sony DVP-NS700V, SUB: B&W ASW 300, Kábelek: Neotech, Cambridge Audio Studio Ref., QED Profile 4X4
Valahogy meglepődnék, ha egy 500 Ft -os digitális kábel és egy 20000 Ft-os között lenne akkor diferencia mint az analóg-digitális átalakitás veszteségének tizede. Márpedig akkor én maradok az 500 Ft-osnál, hiszen a fő minőségromlás nem itt következik be. )))
Úgy érzem hogy azért egy kicsit igazad is van, de el is van túlozva ez a kábel mizéria. Lehet jelveszteség, lehet hogy nincs megfelelő hibajavítás (bár ezt furcsának tartom) , de szerintem bármilyen jó (nem kontakthibás) kábel szinte tökéletesen szól ha digitálisan van összekötve. Én nem érzem hogy 10-20 ezret kellene kifizetni egy digit kábelért. De tényleg ha nincs igazam akkor sorry a közbeszólásért. Csak nem akarom, hogy valaki kábelekbe fektesse feleslegesen a pénzét, amikor egy jobb hangfalat kaphatna a plussz pénzből. Vagy ha már kábel, akkor legyen hangfal kábel...
De ez nagyon szvsz. Ha gondoljátok vegyétek semmisnek azt amit irtam...
Egyetértek Veled. Én sem 20000 forintos koax kábelt vásároltam, hanem kb. 2000-3000ft-osat. Valószínüleg a hallható hangban sokkal kisebb szerepe van, mint sok más tényezőnek.