Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Lehet fonni is. Az enyém ilyen szerkezetű. A képen nem CAT-7-es kábel van, csak a fonás miatt tettem be.

Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ha ugyan ezt a szálat akarod biwire kettős kábelezéshez akkor pedig így néz ki, azaz a hangdoboz felőli oldal 4x2 szálra van választva...

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

A CAT-7 egy külön "kábelfaj". Van akinek tetszik, s van akinak nem tetszik, az általa megszólaltatott hang. Ez is mint minden más rendszer, de főleg egyéní ízlés függő dolog. NEM ez a világ legjobb kábele. Természetesen van nála jobb is, de nem ilyen áron. Szerintem kezdetnek nagyon is jó. Viszonylag kevés pénzből jó hang. Én is CAT kábelt használok, s összevetettük már egy két drágább kábellel is. De nem maradt szégyenben, sőt. Tudom, hogy vannak hibái, de azt is tudom, hogy mi az a kategória, ameddig még versenyképes. Ha tehetném, én is drágább kábelt használnék, de mivel nem tehetem így marad a CAT.
Szerintem ha rossz kábel volna, akkor Fülelek nem készítene, és forgalmazná hangfalkábelként. Ez csak egy példa volt.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Vendég

Kábelezzünk

silwusHa elég Neked 2*2.1m CAT7 Biwire akkor az enyémet eladom.
De akkor megfosztanálak a megrendelés, várakozás, vagdosás, fonogatás, blankolás örömeitől 

sajnos nem eleg, 2 x 5 meterre van szuksegem :lol!:
sajnos ilyen a szoba elrendezese, ezzel nem tudok mit kezdeni,
ezert is nezelodom arban is elviselheto megoldasok kozott...

Egy kis segítség képekben...Ez egy teljes CAT7 megpucolva, a 4-4 szál szál színre választva és sodorva.Ez egy hangdobozhoz való szimpla bekötésre.

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Baleee »

De akkor megfosztanálak a megrendelés, várakozás, vagdosás, fonogatás, blankolás örömeitől 

Ha gondolod megtoldom még 2*3m CAT5-tel :lol!:
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: silwus »

hasonlította már össze valaki a VDH combination IC kábelét a hivox CIS-sel?A VDH-t ismerem..

...es mi a velemenyed a VDH combinationrol?
az en listamon is rajta van, de meg nem probaltam...

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

Vendég

Kábelezzünk

hasonlította már össze valaki a VDH combination IC kábelét a hivox CIS-sel?
A VDH-t ismerem..

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

silwus
Ha elég Neked 2*2.1m CAT7 Biwire akkor az enyémet eladom.
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

egy 2x3 méteres biwire dupla CAT 7

Dupla CAT7? ha jol ertem akkor 2 part, azaz 4 vezeteket sodortok ossze?
Bocsi, hogyha hulyeseget kerdezek, de tenyleg nem latom at a temat rendesen...

A CAT kábel alapból 8 ér, 4 színes és négy fehér....Ebből sodrod össze a 4 fehéret és 4 színest egymással, de ez még csak szimplán 1 hangfalhoz van.Ha duplán akarod akkor megteheted ezt 2x vagy pedig a 8 eret a végein 4 részre választod, azaz egyik végén az erősítő felől összesodrod a 4 fehér és 4 színes eret egymással, a hangdoboz oldalán meg 2-2 fehér és 2-2 színes érpárt sodorsz össze.Ekkor alkalmas lesz biwire bekötésre.

Koszi a felvilagositast, igy mar ertheto :-)

Vendég

Kábelezzünk

A CAT kábel alapból 8 ér, 4 színes és négy fehér....Ebből sodrod össze a 4 fehéret és 4 színest egymással, de ez még csak szimplán 1 hangfalhoz van.Ha duplán akarod akkor megteheted ezt 2x vagy pedig a 8 eret a végein 4 részre választod, azaz egyik végén az erősítő felől összesodrod a 4 fehér és 4 színes eret egymással, a hangdoboz oldalán meg 2-2 fehér és 2-2 színes érpárt sodorsz össze.Ekkor alkalmas lesz biwire bekötésre.

Vendég

Kábelezzünk

Lacy és TigrisHallgattátok már Excalibur kábeleit. Mi a véleményetek róla?

Én sem, nincs itt senkinek a környéken :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Na mindjárt a duplája, amúgy a többivel teljesen egyet értek...A CAT nem rossz, és viszonylag részletes kábel, de épp a zene ami hiányzik belőle és a melegség...Olyan teknicista hangzása van nem tudom jobban leírni.Nincs élet a zenében, csak szól de nem ragad magával.
De Biwire volt a 7000, azaz nem egészen a fele a sima 2x3.5 méter.
Azért nem a fele, mert nálam a mélyhez 4-es, a magashoz 2,5-es megy.
Véleményem szerint ennyit megér a dolog, és a CAT kábellel való ökörködés, mint fonás fűzés, matyóhímzés ami rendesen időrabló is, na az is kimarad, és a saját munkánk díja persze nem pénzesíthető, de gondold csak meg, ha ezalatt valami értelmesebbet csinálsz, ami netán még pénzt is hoz, 3x olyan jó kábelt is vehetnél...

Vendég

Kábelezzünk

Lacy és TigrisHallgattátok már Excalibur kábeleit. Mi a véleményetek róla?

Én nem hallottam még, de tervben van ...Állítólag nagyon korrekt kábelek, legalábbis sok vevő ezt írta róla...

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Lacy és Tigris
Hallgattátok már Excalibur kábeleit. Mi a véleményetek róla?

Vendég

Kábelezzünk

Lacy azért a gyári kábelek ennyiből még nem csinálnak zenét...A CAT7 300 ft méterben...3600 ft a dupla 2x3 méter...Ennyiből nem kapsz jó gyári kábelt szerintem...
NA jó,a kkor kb a duplájából, ami még mindíg nem tétel...
én az audiolinkért nem adnám a CAT-ot... az biwire volt (igaz nem most) 7000ft a 2x3,5 méter

Na mindjárt a duplája, amúgy a többivel teljesen egyet értek...A CAT nem rossz, és viszonylag részletes kábel, de épp a zene ami hiányzik belőle és a melegség...Olyan teknicista hangzása van nem tudom jobban leírni.Nincs élet a zenében, csak szól de nem ragad magával.

Vendég

Kábelezzünk

Lacy azért a gyári kábelek ennyiből még nem csinálnak zenét...A CAT7 300 ft méterben...3600 ft a dupla 2x3 méter...Ennyiből nem kapsz jó gyári kábelt szerintem...
NA jó,a kkor kb a duplájából, ami még mindíg nem tétel...
én az audiolinkért nem adnám a CAT-ot... az biwire volt (igaz nem most) 7000ft a 2x3,5 méter

Vendég

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.

Ezt hogy hasznaljatok? Biwire modban? A 4 parbol kiindulva ez tunik
a legkezenfekvobb megoldasnak...

2x 4 szál, mint minden CAT kábel :lol!:

Én sehogy nem használnám...
egy 2x3 méteres biwire dupla CAT 7 árából már "valódi" rendes kábelt is lehet venni...
ami talán nem öli ki a hangból a zenét... :lol!:

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.

1 vezeték = 4 érpár, érpáronként fehér és szives erekkel.
Ha biwire-t akarsz csinálni akkor 4 vezeték, azaz 16 érpár = 32 ér fog kelleni az egyik oldalra, ugyanennyi a másikra is.
24 ér megy a mélyhez, 8 ér megy a magashoz. A linze kft-ben lehet kapni jó fajta CAT7 kábelt. LAPPCABLE LAN 1200Mhz. Ebből érdemes csinálni a hangfalkábelt.
Elkészítése elég egyszerű elvben, gyakorlatban elég szöszmötölős munka, 1 napod rá fog menni. Levágod a vezetékeket akkora hosszra amekkora neked fog kelleni. Számolj úgy hogy a fonás után a hossz 80%-a lesz a tényleges hangfalkábel hossza. A darab vezetékeket szét kell bontani, leszedni a külső burkolatot és minden szigetelő anyagot. Ha már csak a 4 érpár maradt a vezetékdarabodból akkor tovább nem bontsd Ezt minden darab vezetékkel megcsinálod (biwire-nél ez 8db vezeték). Ezután fogod a 12érpárt (3 vezeték = 12 érpár = 24 ér)és csinálsz belőlük egy 3-as fonatot. Ezután ha ez kész akkor a fonat végeinél különvállogatod a fehér és a szines ereket mindkét végén a fonatnak. Közben csináld meg a magashoz tartozó 1 vezeték, vagyis 4 érpáras fonatot is. Amit az erősítő felöli részénél egybe kell tekerni a 12 érpáros fonattal, külön a fehér - szines. Ez volt az erősítő felöli rész + -. A masik felén értelemszerűes külön a fehér - szines kivállogatva és becsavarva, úgy hogy külön a 12 érpáros vezető 2 pólusa, és külön a 4 érpáros vezető két pólusa. És kész is biwire. Utána már csak zsugorcsövezni kell és tetszés szerint dugózni. Huuuuh ez hosszú lett :lol!:

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.
Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.

Vendég

Kábelezzünk

A Triangle dobozok mellé tessék tenni egy normális kábelt :lol!: Megérdemli az Antika :kiraly:
Te mindenhol ugyanazt mondod?
Már folyamatban van a dolog, tápkábelnek Supra? Mit gondolsz?
Hangfalkábel vásár előtt meg sok hallgatózás lesz megint, azt hiszem...

Vedd fel a kapcsolatot Excaliburral... :lol!:

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Max  30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).   

Bocsi most látom, hogy CD játékoshoz kell. Oda teljesen jó a Valhalla CU-II:

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12706

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Max  30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).   
Nekem nagyon bevált: Valhalla CU-IV itt a fórumon!

http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... l=valhalla

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”