Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangfalállvány készítés házilag
Meg is vettem hozzá a tüskéket. 600/db-ból megúsztam.
Szia ezeket a tüskéket hol vetted?
Na feltöltöttem homokkal az állványaim. Hát nem kis munka volt. Pedig csak 4*4 csavart kellett oldanom. 6,2 kg-ról 10,5kg-ra ugrott a súlya.
Raktam a talp és az oszlop közé (oszlop aljára ugyebár) teljes keresztmetszetben kétoldalas ragasztószalagot, hogy a fa száradása során, véletlen se tudjon kiszökni a homok. A hangzás igazából nem változott. Pedig füleltem ezerrel. De nem is bánom, mert alapból is tetszik.
Aztán meg csináltam egy fotót is
Hi!A gyurmát hol vetted?
Gyurmát sztem a legtöbb papírboltban kapsz. Én egy kis városban, egy kis papírboltban vettem. 400Ft volt egy csomag, ami kb 10cm x 7cm-es lapocskát tartalmaz. A négy hangfalhoz kb a 3/4-e fogyott el. Mindegyik dobozhoz 4 kis galacsint gyúrtam.
Lehetne-e egy olyan kérdésem, hogy ha a hangfal és az állvány közé tüskét akarok tenni, akkor azt hogyan tegyem?
Ahogy egy-két galgahang állványnál láttam, ott felfelé áll a tüske, Ebben a formában nem sérti meg a hangfal felületét? Vagy lehet valamit közéjük tenni?
Ha pedig lefelé áll, akkor ugye a hangfalhoz kellene rögzíteni. Lehet-e ezt úgy, h nem fúrok a hangfalba? Pl. esztergálok egy kúpot, menetes rész nélkül, és egy kis bluetack-kel, vagy egy csepp pill.ragasztóval a doboz aljára nyomom. Ekkor ezek a "kötőanyagok" nem szólnak bele (nagyon) a hangba?
Válaszaitokat előre is köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Ez a 150.000 viszont már nagyon durvának hangzik
Hát, nekem ingyibe, de tényleges ár (anyag+munkadíj) 1 párra 100.000-150.000 HUF lehet kb. Sajnos a fénykép feltehetően a matt felület miatt sajna nem adja vissza a valós kinézetet és elég csoffadtnak látszik, sokkal rosszabbnak, mint élőben. Az alsó lapot nagyobbra fogom cserélni, mert aránytalanul kicsi, bár feldönteni így is nehéz...
Köszönöm.Az oszlop az mészkő, a lapok v. hasonló. kb. 15-16 kg/db lehet.
Ez tényleg szép darab.
Mennyiből jött ki a pár?
Ha szabad ilyet kérdezni
Rediscover music
Köszönöm.
Az oszlop az mészkő, a lapok v. hasonló. kb. 15-16 kg/db lehet.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Üdv, közben nekem is elkészült az állványom, kicsit más lett, mint terveztem és még finomítani kell rajta. Pl.: kábel elrejtése, stb.
Azért jó lett.
Mészkő?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Üdv, közben nekem is elkészült az állványom, kicsit más lett, mint terveztem és még finomítani kell rajta. Pl.: kábel elrejtése, stb.
Szép ez is...Gondolom a sulya is megvan
Beraktam a dobozok alá a gyurmagalacsinokat. Különösebben nem hallok változást. Viszont kb 5 perc után, gondoltam kicsit igazítok a dobozon, mert ferdén volt az állványon. Hát úgy odaragadt, hogy alig bírtam megemelni. (Blue tack)
Nem nagyon kell izgulnom, hogy asszony takarítás közben meglöki, s lecsúszik.
Hi!
A gyurmát hol vetted?
Beraktam a dobozok alá a gyurmagalacsinokat. Különösebben nem hallok változást.
Viszont kb 5 perc után, gondoltam kicsit igazítok a dobozon, mert ferdén volt az állványon. Hát úgy odaragadt, hogy alig bírtam megemelni. :lol!: (Blue tack)
Nem nagyon kell izgulnom, hogy asszony takarítás közben meglöki, s lecsúszik.
Köszönöm a dicsérő szavakat.
Előtte a képen látható jamo-kon volt a front, a surround-ok pedig egy-egy bárszéken, melynek párnázott ülőkéje volt :lol!:
Hát hihetetlen, mennyit változott a hang. Pedig szkeptikusan álltam a dologhoz. (az állókat kivittem a szobából is, állítólag a jelenlétük is be tud zavarni)
Legjobban a magas és a középtartomány változott. Kis túlzással azt is mondhatnám, mintha más hangfalaim lennének. Homok még nincs az állványban, az majd később. A gyurmákat holnap berakom a dobozok alá, (már csak a stabilitás miatt is) meghallgatom úgy történik e valami.
PS:
Ha a kábelezés is ennyit jelent, akkor azt is lecserélem lassan.
Ötletes,és jó a két szin kombinációja.
Fasza lett... :lol!:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Szerintem is jó lett.
Majd arról is mesélj ha már használod egy ideje, hogy mennyire szól bele a hangzásba az állvány...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
ELKÉSZÜLT!!!!!!!!!
:lol!: :lol!:
Büszkén mutatom első hangfalállványom! A belső hasáb homokkal tölthető. (egyelőre üres, majd egy arra alkalmas napon kísérletezem) Elég rögös volt az út eddig. A fémből való kivitelezés nem jött össze anyaghiány miatt. Elég nehéz beszerezni a megfelelő alapanyagot. Így maradt a fa. S ez lett belőle.
Elvileg sűrű optizás után egy árnyalatnyit sötétebb lesz , de nekem így is tökéletes.
A brummogó árnyékában
:kiraly:
Szép lett!
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
ELKÉSZÜLT!!!!!!!!!
:lol!: :lol!:
Büszkén mutatom első hangfalállványom! A belső hasáb homokkal tölthető. (egyelőre üres, majd egy arra alkalmas napon kísérletezem) Elég rögös volt az út eddig. A fémből való kivitelezés nem jött össze anyaghiány miatt. Elég nehéz beszerezni a megfelelő alapanyagot. Így maradt a fa. S ez lett belőle.
Elvileg sűrű optizás után egy árnyalatnyit sötétebb lesz , de nekem így is tökéletes.
Ja, azt azért hozzáteszem, nem biztos, hogy olcsóbb, mint ha megvettem volna egy szaküzletben. 40e a 4 db, de legalább akkora, olyan, és az én tervezésem :kiraly:
A brummogó árnyékában
köszi szépen
hol vetted a tüskéket?és milyen anyagból vannak?üdv svga
Monacor tüske. Cikkszám: SPS-35/SC Acél
hol vetted a tüskéket?és milyen anyagból vannak?
üdv svga
Meg is vettem hozzá a tüskéket. 600/db-ból megúsztam.
Köszönöm a válaszokat. Genius SP-HF2000X hangfalpár kerülne rá. Nem túl nagy hangfalak. De módosítottam az állványom tervezetén. Így nézne ki: Állvány
Annyit módosítottam a fenti állványnál, hogy az elülső vastagabb cső fából lesz...hátra pedig a 2 csőláb kerül. Így már biztos, hogy elbírja és nem lesz labilis. Már csak annyit kellene tudnom, hogy az esetleges rezgéseket milyen módszerekkel lehetne csillapítani? Illetve a csőlábakba mennyi kvarchomokot kellene vennem?
Szia!
Én is most készítem az állványaim. Először alumíniumból, s a te általad kiszemelt állványhoz hasonlót gondoltam ki. Hát nem jött össze, anyaghiány miatt. Akkor átgondoltam a dolgot, s megterveztem szögletes lábakkal. Ez tömör alumíniumból lett volna. Ez miatt is elvetettem a dolgot, meg a készítő is kicsit maceráskodott.
Így megterveztem fából. Kvarchomokkal lesz kitöltve a középső hasáb. Alulra tüskék kerülnek. Felül Blu tack gyurmákra fog ülni a hangfal. Olyan színre lesz pácolva mint a rákerülő doboz. Csak jó minőségű fát használok, semmi bútorlap meg hasonló gagyiságok. Így az ára munkaköltséggel együtt 40ezer/2pár. Igen, nem olcsó, ennyiért már venni is lehet, na de az nem olyan, mint amit megálmodtam.
Kvarchomok, kb 1l=1,5KG. Ezzel a sűrűséggel, kb 20-22 kg-ra van szükségem. A Praktikerben 500HUF 30KG. Szal biztos elég lesz. De igazából hallgatózás után derül ki mennyi homok kell. Az is előfordulhat, hogy kiöntöm belőle.