Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

A héten sikerült beszereznem egy külső CD meghajtó házat.Thermaltake MAX4.
Sokáig gondolkoztam rajta,hogy vegyek-e ilyet,hogy fog-e dobni a hangon annyit,hogy megéri.
Aztán Vackor kolléga HDD-n tárolt felvételei igencsak meggyőztek.
A Plextor kikerülve a gépből és külön tápot kapva(talán ez volt a legfontosabb úgy érzem) őrülten jól muzsikál.Nem egy kategória a régebben hallgatottal.Mindenkinek csak ajánlani tudom .Hatalmas tere lett,nagyobb felbontása ,határozottabb mélyek,a hangja sokkal egyértelműbb.Nagyon megérte(9970 pénz). Ja és ventilátor nélküli és még szép is.  :lol!:

hmmm na látod ez még eszembe se jutott hogy pl. a vinyót ki kéne pakolni külső házikóba ... :lol!:
s a külső vinyóról is hason ló mértékű /hallható/ javulást lehetett tapasztalni?

mert akkor teszek majd egy próbát :kiraly:

A külsö HDD és belső vinyó között nem érzek olyan nagy különbséget(bevallom számomra nincs hallható különbség ),de a külső dobozba tett CD-R óriásit javul.Az tuti.
Nekem ezt a típust javasolták és nagyon meggyőző a hangra gyakorolt hatása.

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zsocc »

Sokáig gondolkoztam rajta,hogy vegyek-e ilyet,hogy fog-e dobni a hangon annyit,hogy megéri.
A Plextor kikerülve a gépből és külön tápot kapva(talán ez volt a legfontosabb úgy érzem) őrülten jól muzsikál.Nem egy kategória a régebben hallgatottal.Mindenkinek csak ajánlani tudom .Hatalmas tere lett,nagyobb felbontása ,határozottabb mélyek,a hangja sokkal egyértelműbb.Nagyon megérte(9970 pénz). Ja és ventilátor nélküli és még szép is.  :lol!:

hmmm na látod ez még eszembe se jutott hogy pl. a vinyót ki kéne pakolni külső házikóba ... :kiraly:
s a külső vinyóról is hason ló mértékű /hallható/ javulást lehetett tapasztalni?

mert akkor teszek majd egy próbát

:lol!:

Hopp ez engem is érdekelne!
Én is külső USB-s rack ben lévő winyóról hallgatok zenét.
Ezek szerint létezik valami jobb minőségű külső tápos audiofil rack?
Ilyesmit én is szívesen kipróbálnék...
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

A Plextor kikerülve a gépből és külön tápot kapva(talán ez volt a legfontosabb úgy érzem) őrülten jól muzsikál.Nem egy kategória a régebben hallgatottal.Mindenkinek csak ajánlani tudom .Hatalmas tere lett,nagyobb felbontása ,határozottabb mélyek,a hangja sokkal egyértelműbb.Nagyon megérte(9970 pénz). Ja és ventilátor nélküli és még szép is. :lol!:

hmmm na látod ez még eszembe se jutott hogy pl. a vinyót ki kéne pakolni külső házikóba ... :lol!:

mert akkor teszek majd egy próbát :kiraly:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

A héten sikerült beszereznem egy külső CD meghajtó házat.
Thermaltake MAX4.
A Plextor kikerülve a gépből és külön tápot kapva(talán ez volt a legfontosabb úgy érzem) őrülten jól muzsikál.Nem egy kategória a régebben hallgatottal.Mindenkinek csak ajánlani tudom .Hatalmas tere lett,nagyobb felbontása ,határozottabb mélyek,a hangja sokkal egyértelműbb.Nagyon megérte(9970 pénz). Ja és ventilátor nélküli és még szép is.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Palkó »

... és ha nincs CUE?
Én akkor Adobe Auditionnal szoktam.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

... és ha nincs CUE?
Akkor itt még tehetsz egy próbát:

http://www.regeert.nl/cuesheet/

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

... és ha nincs CUE?
Akkor bukó a dolog...
foobart nem használom konvertre, nem tudom miért, így alakult, rippelni is EAC-al szoktam :lol!: Sőt most az új kedvencem a dBpoweramp!

rippelni en is eacel szoktam

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: boubacar »

... és ha nincs CUE?
Akkor itt még tehetsz egy próbát:

http://www.regeert.nl/cuesheet/
[8]__[=|=]__[8]

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

... és ha nincs CUE?
Akkor bukó a dolog...
foobart nem használom konvertre, nem tudom miért, így alakult, rippelni is EAC-al szoktam Sőt most az új kedvencem a dBpoweramp!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

... és ha nincs CUE?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Van egy .ape kiterjesztésű zeném. Azt szeretném tudni, hogy kell számokra bontani a fájlt. 

foobarral szet lehet szedni. de nem azert van egyben, mert ape.

Leírnád légyszi, hogy mit kell tennem. A foobar a gépemen van, de sajna ezt a funkcióját nem ismerem.
betoltod a cuet (annelkul eleg remenytelen lenne, mert nem tudja, hogy hol kezdodnek a trackek), kijelolod az osszeset. jobb gomb, convert/convert to... innen szerintem egyertelmu.

ajanlom flacba atcsomagolni, az elfogadottabb (amugy szvsz az ape jobb).

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Amennyiben megvan a cue file, akkor ez a magyarul is beszélő progi a király szétdarabolásban! cue splitter ape, ogg, flac, wav stb. megy neki, a frontendeket viszont, ha kéri, telepíteni kell mellé pl. monkeys audio ape-hoz
ugyanezt csinalja a foobar is :lol!:

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Amennyiben megvan a cue file, akkor ez a magyarul is beszélő progi a király szétdarabolásban! cue splitter ape, ogg, flac, wav stb. megy neki, a frontendeket viszont, ha kéri, telepíteni kell mellé pl. monkeys audio ape-hoz
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Csak a saját példámat tudom erre felhozni: 
...és nincs hiányérzetem.

Nincs hiányérzet??
Szerintem magában a Konnekt 1:10 értékaránnyal bír...
Vagyis 10x drágább CD gépek hangját tudja egy PC-vel összekötve.
"A többi már csak hal a tortán"

Az Ape fájl a Cue fájl nélkül macerás dolog!!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3757

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nincs hiányérzet?? :lol!:

Most írtam volna ilyeneket?

:kiraly: :lol!:

A Konnekt különösen a falábacskákkal jó.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Nincs hiányérzet??

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Van egy .ape kiterjesztésű zeném. Azt szeretném tudni, hogy kell számokra bontani a fájlt.

Leírnád légyszi, hogy mit kell tennem. A foobar a gépemen van, de sajna ezt a funkcióját nem ismerem.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem már ennél jóval szerényebb rendszer is odapörköl a pár milliós gépek többségének.

az Accuphase DP-101/DC-100 lett leváltva a Macbook/Konnekt 8/Altmann DAC rendszerre, ha az Altmann erősítőt használom ha meg a nagy MC1250-et akkor meg a Macbook/Konnekt 8/Lavry DA10 DAC-ra. Mindkettő töredéke a régebbi nagy cuccnak és nincs hiányérzetem.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: d.janos »

"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hali »

Szerintem már ennél jóval szerényebb rendszer is odapörköl a pár milliós gépek többségének.
Ami azt illeti, akár egy doboz gyufa is oda tud pörkolni akár még a legdrágább cd-nek is.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A Transitnál analóg kimenete igen gyenge, legfeljebb USB - SPDIF átalakítónak érdemes használni.

... és így is van. Az AQ1 DAC előtt szerepel USB - TOSLINK fordító gyanánt. Egyébként összevetve a Cambridge Audio 540C cd játékossal, ha ez utóbbit a DAC elé tesszük futóműnek, a PC alapú, M-audio-s forrás egy nagyságrenddel szól jobban a CD-nél.
Lényegében amióta összeraktam a számítógépet a transittal, a cd be sincs kapcsolva, most már a tápból is kihúztam, az eladásán gondolkozom, bár egy cd lejátszó bármikor jól jöhet a háznál Szóval így sem kell a transitot félteni, a funkcióját tökéletesen betölti :lol!: (csak az akkus iBookról nem szólt jobban)

Sajnos, a cd hang fele a transzport. teac vrds futoművel kellett volna összevetni, nem egy 10 forintos muanyag vacakkal ami a cambridge-be van beépitve. akkor lenne különbség.

Nem feltétlenül.

A számítógép + Transit SPDIF-en keresztül egy külső DAC-ba összeállítás, kb olyan, mint egy átlagos CD játszó + külső DAC, tehát ilyen szempontból a hasonlítás még arányosnak is mondható. A számítógép + Transit a lehetséges legalapabb konfig az alaplapi hangkártya Toslink kimenetén túl.

Egy TEAC-hoz vagy akár még magasabb a kategóriás transzporthoz hasonlítani nem egy Transit-tal ellátott számítógépet, hanem mondjuk egy [számítógép/spec lejátszó szoftver/SSD meghajtó] + AES kimenet (Lynx vagy RME kártyával) + külső DAC rendszert érdemes.

Egy [MacPro/SSD/min 6GB RAM] - Lynx AES kártya + Lavry Gold D/A+Lavry órajelgenerátor összeállítás bármilyen árú transzport/DAC kombináció mellé odarakható a pozitív összehasonlítás esélyével, és szemben a cd-vel ez magasabb mintavételezési frekvencián is működik. Persze egy kicsivel lehet több helyet foglal el és igényel némi tanulást a használata és nem lesz nagyságrendekkel olcsóbb sem. :lol!:

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hali »

A Transitnál analóg kimenete igen gyenge, legfeljebb USB - SPDIF átalakítónak érdemes használni.

... és így is van. Az AQ1 DAC előtt szerepel USB - TOSLINK fordító gyanánt. Egyébként összevetve a Cambridge Audio 540C cd játékossal, ha ez utóbbit a DAC elé tesszük futóműnek, a PC alapú, M-audio-s forrás egy nagyságrenddel szól jobban a CD-nél.
Lényegében amióta összeraktam a számítógépet a transittal, a cd be sincs kapcsolva, most már a tápból is kihúztam, az eladásán gondolkozom, bár egy cd lejátszó bármikor jól jöhet a háznál Szóval így sem kell a transitot félteni, a funkcióját tökéletesen betölti :lol!: (csak az akkus iBookról nem szólt jobban)

Sajnos, a cd hang fele a transzport. teac vrds futoművel kellett volna összevetni, nem egy 10 forintos muanyag vacakkal ami a cambridge-be van beépitve. akkor lenne különbség.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ilyet en irtam  :lol!: te azt irtad, hogy dogosebb

Szerintem dögösebb hangja volt a cuccnak az XP alól.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”