Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Bodor Audio erősítők

Moderátor: Bodoraudio

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

A végerősítő a/b osztályú. Teljesítménye:130w/8ohm,250w/4ohm, 1ohm-ig stabíl.

Vendég

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

7000w tápegység
És mennyi az erősítőteljesítmény?
Jó volna ha megtudhatnánk végre mennyi is az annyi.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Neked is tetszenek a fali diszek?

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vendég

Bodor Audio erősítők

Tyüüü az annya

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

komoly hangfal mellé,csak komoly elektronika dukál /2db végerősítő négy monó oldal 90kg,7000w tápegység, előerősítő, d/a konverter,futomű külön tápegységgel/.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Érzéketlenebb, zárt ládás hangfalakkal mennyire boldogul az integrált?
ki kell próbálni,bármi megtörténhet

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Érzéketlenebb, zárt ládás hangfalakkal mennyire boldogul az integrált?

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bodor Audio erősítők

Teljesen fel vagyok csigázva! :lol!: Már nagyon várom a pénteki teszt eredményét!

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Az "új szériás" a 2009-es modellt takarja? Ja, és ha igen, akkor változott vmi jelentősebb technikai adat a tavalyihoz képest?
valóban a 2009-es modell. Mérni nehezen lehet a künönbséget,viszont hallani nagyon :lol!:

Vendég

Bodor Audio erősítők

Már megy, lehet nálam volt a gond...

Vendég

Bodor Audio erősítők

Nálatok megy a Weboldalon a képek megtekintése, vagy csak nekem sz*rakszik a firefox?_

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bodor Audio erősítők

Az "új szériás" a 2009-es modellt takarja? Ja, és ha igen, akkor változott vmi jelentősebb technikai adat a tavalyihoz képest?

Vendég

Bodor Audio erősítők

Szia Feri egy kis infóra lenne szükségem, mennyibe van most a kis integráltatok? Köszi szépen...
kereken 200.000ft. /neked-avx kedvezmény/.

Köszönöm kedvességed.Sajna nem nekem lesz, hanem egy ismerősöm érdeklődött neki kérdeztem rá...Még 1x köszi, 1x talán eljutok én is addig, h bevállaljak egyet. :kiraly:

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Szia Feri egy kis infóra lenne szükségem, mennyibe van most a kis integráltatok? Köszi szépen...
kereken 200.000ft. /neked-avx kedvezmény/. :kiraly:

Vendég

Bodor Audio erősítők

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

de lesz, én bízom benne, s remélem más is így van vele. :kiraly:
Úgy legyen, ez esetben számítok egy helyre a meghallgatáson.

a helyed foglalva. ha mindenkinek jó,akkor Február első hétvégéjén lenne az első fülelés. Már csak készülékere van szükség. AQ 1 biztos résztvevő, szerintem soner-t is meg tudjuk hallgatni/nagyon remélem/ örömteli lenne egy heed lánc is,és így tovább

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

de lesz, én bízom benne, s remélem más is így van vele. :kiraly:

Vendég

Bodor Audio erősítők

Az meg, hogy egy kereskedő ebből él, és még érdeke is egy ilyen megmérettetés, mutass akár csak 2 másik olyan kereskedőt, gyártót, aki simán bevállalna egy ilyet. Limar pl.?

Kimber!

Ilyen "tesztet" nem szerveztünk, nem is tervezzük.

Viszont azzal nap mint nap találkozunk, hogy ha valaki akar venni egy erősítőt (pl.), akkor vagy elhozza a sajátját (összehasonlítani), vagy elhozza a CD játszóját, de olyan is volt (pl. Szegedről is), aki a hangfalát is elhozta, hogy azzal hallgassa meg itt.
De természetesen sokan az otthoni rendszerükbe illesztve szeretnék azt hallani saját körülményeik között, akkor meg elviszik haza és ott hasonlítják össze másokkal, vagy próbálják ki.
Elég sokszor beszámolnak arról, hogy XY készülékkel vetették össze és ez meg az lett az eredmény. Elmondják saját tapasztalatukat. Aztán hogy hogy döntenek, az egy más kérdés.

Ez szerintem másoknál is pont így működik.

Hg

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

lehetne egy jó lemezjátszó,és természetesen gyári hangfal. gyári kábelek.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

végfokok összehasonlításáról.
Én személy szerint ennek nem sok értelmét látnám. Egyrészt, ahogy mondod, nehéz lenne találni egy olyan hangfalat/cd-t/kábelt, ami mindegyik erősítővel tudna olyan hangot produkálni, amit a gyártó elvárna. Már egy készülékhez is keresgélni kell melyik hangfalakkal/cd-vel/kábelekkel szól úgy, ahogy eltervezték, többel meg aztán hatványozott probléma lenne. De nincs is értelme, mert akinek tetszik valamelyik cég hangja akkor úgy is komplett rendszert vesz tőlük(akár részletekben), ha meg nem, akkor meg úgy is a saját hangfalával/cd lejátszójával kell hogy passzoljon, és akkor tök mindegy hogy szólt egy másik hangfalon a meghallgatáson.

Én ha csinálnék(ha lenne időm és helyem) egy meghallgatást, akkor tuti úgy csinálnám, hogy komplett rendszereket(akár kis, akár nagy) lehessen meghallgatni. És azt is úgy hogy mondjuk szól fél órát, órát az egyik, utána a másik, stb. Még az se lenne fontos, hogy pont ugyanazok a számok szóljanak a különböző rendszereken, persze lehetne átfedés, ha van rá igény, meg hozott cd-ket is be lehetne rakni természetesen és akkor legalább új zenéket ismerhetne meg mindenki.:kiraly: Aztán ha valakinek tetszik valamelyik, akkor utána vagy vesz komplett rendszert, vagy kipróbálja a saját cuccaihoz valamelyik komponenst.

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Én csak annyit kifogásolnék, hogy alább nem rendszerekről meg ízlésről volt szó, hanem végfokok összehasonlításáról. Legalább is Feri felvetése onnan indult. Úgy pedig nem csodálnám, hogy az érintett mások nem szívesen mennek ebbe bele, ezt ugye nem kell magyarázni. Legalább egy komplett erősítő és egy semlegesnek tekinthető CD/hangfal összeállítás szükségeltetne egy ilyen meghallgatáshoz. Ha Bodor mod. CD és Bodor mod hangfal, nem is beszélve, hogy mondjuk Bodor előfok és csak a végfokok csereberélgetése, akkor azért hátsó gondolatai támadnak az embernek. :kiraly:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

És azt ki mondja meg hogy mi a határ az értékben? Ennyi erővel a tescós hifi is baromi jó, mert van akinek az pont megfelel és találkozik a ferde ízlésével, akkor azt is olyan áron kell adni, és mindjárt mindenki védeni fogja mert ízlés dolga lesz egyből a szar hangja. Ilyen alapon soha semmit nem lehetne megítélni. Ez csak elkenése a dolgoknak ami mögé jól el lehet rejtőzni! Hagyjuk már ezt az ízlés kérdése farizeus hülye dumát!
Abban igazad van, hogy egy darabig igenis van rossz, meg jó. Egy Tesco-s cucc egyértelműen szar ízléstől függetlenül. De azért egy egymillió fölötti rendszer már nehogy az alapvető hibákról szóljon. Ilyesmi pénzért, már igenis lehet "jó" hangot kapni. Az meg egy dolog, hogy több pénzért lehet még jobb hangot kapni. Attól még egy kisebb rendszer nem kéne hogy szar legyen. És főleg nem olyan rossznak lennie, hogy egyértelmű rangsort kelljen felállítani. Szerintem a magyar cégeknek kellene hogy legyen olyan alaprendszerük, ami nyugodt szívvel vállalható. Ha nincs akkor baj van. Feriéknek szerintem biztos van olyan alaprendszerük, ami tükrözi a hozzáállásukat a reprodukcióhoz és nem azért olcsóbb, mint a nagy, mert rossz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: AVX »

mutass akár csak 2 másik olyan kereskedőt, gyártót, aki simán bevállalna egy ilyet.
Egyet ismerek :kiraly:

Vendég

Bodor Audio erősítők

És azt ki mondja meg hogy mi a határ az értékben? Ennyi erővel a tescós hifi is baromi jó, mert van akinek az pont megfelel és találkozik a ferde ízlésével, akkor azt is olyan áron kell adni, és mindjárt mindenki védeni fogja mert ízlés dolga lesz egyből a szar hangja. Ilyen alapon soha semmit nem lehetne megítélni. Ez csak elkenése a dolgoknak ami mögé jól el lehet rejtőzni! Hagyjuk már ezt az ízlés kérdése farizeus hülye dumát!

Vendég

Bodor Audio erősítők

Lehet, hogy nem Feri feladata egy ilyen megszervezése, de ha valaki a gyártók közül nem áll egy ilyen szeánsz megszervezése mögé, akkor megnézném, hogy melyik fórumos tudja bevállalni, hogy az otthonában megjelenjen 6-8-10 ember, cserélgetve legyenek a cuccok, és órákat eltöltsenek ezzel. Ferit évek óta ismerem, van olyan korrekt, hogy a hely biztosítása mellett teljesen a háttérbe vonuljon. Inkább hálásnak kellene lenni nekünk, egyszerű fórumosoknak, hogy biztosítja a helyet, az időt ehhez az egészhez, és még a megmérettetést is vállalja, annak minden kockázatával.
Szerintem bármelyik fórumos lazán bevállalná, ha két-három gyártó elvinné hozzá akár a komplett rendszerét, vagy néhány komponensét.

De miért tenné ezt?

A gyártó, kereskedő abból él, hogy gyárt és elad. Ez így teljesen normális. Ennek érdekében szervezi életét. Neki az a feladata, hogy piacképes terméket fejlesszen, azt megfelelő minőségben legyártsa, majd kellő publicitást adjon a termékének azért, hogy megtalálja a potenciális vevőit. Természetesen a hírverés része lehet mindennemű nyilvános szereplés, szervezett meghallgatás.

Ha pedig valaki konkrét vásárlási szándékkal bír, majd megszervezi magának azt, hogy hozzá odavigyék a gyártók, kereskedők a kiszemelt készülékeket. Ehhez nem kell 6-8-10 ember, mert nem nekik akarja megvenni azt, hanem saját magának. Nem az ő fülükkel akarja azt hallgatni, hanem a sajátjával.

A többi csupán érdeklődő hifistának pedig a hazai sajtó lenne hivatott egy ilyen nyílt és független összehasonlító teszt megszervezése.
Vagy olyan lelkes fórumozóké, akik bevállalnák ennek a megszervezését, lebonyolítását.
Volt ilyenre példa már.
Hali is szervezett már nagyon komoly meghallgatásokat.

Addig is én szurkolok, hogy összejöjjön azért egy ilyen meghallgatás akárhol is legyen az, a Ferinél, vagy a Zolinál.

Hg

Lezárt

Vissza: “Bodor Audio”