Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Amikor néztem hangfalakat akkor párat végighallgattam, párat említek: Yamaha NS-777, Mission M35, Warfedale Crystal..., Warfedale Diamond 8.2, Jamo ... nemtommilyen, Celestion F28? talán, ha van ilyen, :kiraly: SAL Dream Dali Concept 6... És vélemányem szerint a JBL ES90-esek klasszisokkal jobbak. Az imént felsorolt hangfalaknak sokkal-sokkal gyengébb mélyei vannak. Amelyiknél nem éreztem a mélyhiányt, a JBL-eken kívül: NS-777 és a Dali.
Szóval nem mondanám az ES90esekre hogy gyengék lennének...
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Kábelezzünk
De hogy azért ne ilyen nagy falattal kezdj Ballee menj el a Kácsába és ott letét ellenében adnak neked kábelt sokfajtát és akkor tutod kb milyen változásokat hoz a rendszeredben a kábelcsere. És ha úgy ítéled meg hogy jelentős különbségek vannak, akkor még mindig tudsz nézelődni más kábelek iránt is.
Ez is jó megoldás, valóban... :kiraly:
Kábelezzünk
Nem tudom becs szó.Neked kell(ene) kitalálni.
Ráadásul én saját készítésű falakat hallgatok, így duplán sem tudok a gyáriakról regéket mondani.
A Pio-t sem hallottam, csak olvastam, róla jókat.
Mondjuk tényleg nincs könnyű helyzetben, ha hangfalat keresne a pio-hoz támpont nélkül mondjuk 250e-ért. Én se tudnék ajánlani semmit így hirtelen. Én megnézném azokat az írásokat, amelyekben a pio van és meghallgatni azokat a hangfalakat(úgy hogy viszi magával a pio-t), amelyekkel tesztelték a pio-t. Vagy sokat kell nézegetni a neten a hangfalakat és kigyűjteni azokat, amik szimpatikusak és elvinni szintén a pio-t mindhez. Nem könnyű az biztos.
De hogy azért ne ilyen nagy falattal kezdj Ballee menj el a Kácsába és ott letét ellenében adnak neked kábelt sokfajtát és akkor tutod kb milyen változásokat hoz a rendszeredben a kábelcsere. És ha úgy ítéled meg hogy jelentős különbségek vannak, akkor még mindig tudsz nézelődni más kábelek iránt is.
UI.: És akkor túl leszel ezen a kábelmizérián. Ezen mindenki átesik. Én is hoztam el egy nagy csomó kábelt mindenhonnan, mire rájöttem, hogy túl sok jelentőséget tulajdonítok a dolognak.:kiraly:
Kábelezzünk
Szerintem nagyon rossz úton jársz kedves Balee,
Én már eleve ezt mondom, de csak kábelezni akar.
És vannak, akik nyomják alá a lovat :kiraly:
Pedig nincs az a kábel, amitől olyan mélyhang keletkezne amit hiányol
Kábelezzünk
Te most asszed kötekszem?
Nem tudom becs szó.
Neked kell(ene) kitalálni.
Ráadásul én saját készítésű falakat hallgatok, így duplán sem tudok a gyáriakról regéket mondani.
Azért javasoltam már az elején -vagykicsit utána- hogy ha van ismerősöd, aki hajlandó lenne hozzád becsörtetni a hangfalaival próbára, akkor ragadd meg a lehetőséget.
Legalább ellenőrizni tudod otthon saját körülményeid között hogy a Te hangfalad mély hiányos, vagy az egész rendszer, vagy a szobaakusztikád eszi a mélyeket...
Bár azon az is segítene, ha az egész renccert áttolod otthon egy másik szobába.
Te most asszed kötekszem?
Szerintem nagyon rossz úton jársz kedves Balee, hogy kábelekkel akarod helyretenni a hangzást. Mint kiderült van végre egy olyan erősítőd, ami nem emel ki a felsőbasszus tartományban, nyugodj meg egy kicsit, hallgasd pár hétig, meg fogod szokni, szeretni.
Tudom hogy nem (vagyis... gondolom... ) A mélyhang probléma részben megoldódott. Beállítottam 4 frekvenciaemelő szűrőt 80, 120, 160 és 200hz-es értékekre. Mindegyikre adtam +0.5db-t (ezek a szűrők a határérték alatti tartományra adnak emelést szval 80hz alatt van +2db-es emelés) és már semmi problémám a mélyekkel. Már nem a mélyhiány miatt írok, hanem hogy feltegyem egy darabig az I-re a pontot. Már csak a kábelek hiányoznak.
Amúgy a 100 ropit nem azért ítam, hogy ennyit rá is fogok költeni, hanem azért hogy ne korlátozódjanak az ajánlásaitok egy olcsóbb kategóriára. Azért írtam hogy max 100 :kiraly:
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Kábelezzünk
Megkérdezhetem, hogy milyen hangfalat javasolnál a JBL-ek helyett? Ami passzolna a Pio-hoz.
Te most asszed kötekszem? :kiraly:
Nem tudom becs szó.
Neked kell(ene) kitalálni.
Azért javasoltam már az elején -vagykicsit utána- hogy ha van ismerősöd, aki hajlandó lenne hozzád becsörtetni a hangfalaival próbára, akkor ragadd meg a lehetőséget.
Legalább ellenőrizni tudod otthon saját körülményeid között hogy a Te hangfalad mély hiányos, vagy az egész rendszer, vagy a szobaakusztikád eszi a mélyeket...
Bár azon az is segítene, ha az egész renccert áttolod otthon egy másik szobába.
Kábelezzünk
Én úgy hallottam (olvastam) hogy a rendszer árának az 1/4 - 1/6-od részét kéne kábelekre fordítani. Mivel a kábelek is külön komponensnek számítanak, mint pl.: egy DAC vagy egy tuner.
Amúgy szerintem sokszor nem drága a drága.
Sokkal drágább egy sz@rt többször megvenni, mert nem válik be... (és ez szerintem mindenre igaz)
Szerintem pedig, ha akábelekre szánt hatalmas összeget, meg a hangfalad árát (tudom, új 1 hónapos) amit eladnál, összedobnád, akkor abból lehetne olyat venni, ami nem lenne mélyhiányos neked, és pásszolna a pio-hoz.
Kábelekre meg ráérsz akkor költeni, hamár kb jó számodra a renccer hangja :kiraly:
Megkérdezhetem, hogy milyen hangfalat javasolnál a JBL-ek helyett? Ami passzolna a Pio-hoz.
Kábelezzünk
Én úgy hallottam (olvastam) hogy a rendszer árának az 1/4 - 1/6-od részét kéne kábelekre fordítani. Mivel a kábelek is külön komponensnek számítanak, mint pl.: egy DAC vagy egy tuner.
Sokkal drágább egy sz@rt többször megvenni, mert nem válik be... (és ez szerintem mindenre igaz)
Szerintem pedig, ha akábelekre szánt hatalmas összeget, meg a hangfalad árát (tudom, új 1 hónapos) amit eladnál, összedobnád, akkor abból lehetne olyat venni, ami nem lenne mélyhiányos neked, és pásszolna a pio-hoz.
Kábelekre meg ráérsz akkor költeni, hamár kb jó számodra a renccer hangja :kiraly:
Kábelezzünk
Én nem vagyok egy nagy kábeles, úgyhogy majd a többiek ajánlanak 100e-ért kábelt.:kiraly:
Én azt mondom, hogy meg kell találni a rendszerbe a megfelelő kábelt. Mert a készülékek kapcsolásától paramétereitől esetleg(!) függhet melyik kábel jó nekik és azért léteznek szar kábelek is. De azért nem kell nagyon sokat költeni rá, mert olcsók között is van annyiféle szerkezetű, hogy ott is meg lehet találni a passzoló dolgokat. Az én személyes véleményem, amivel a többség nem ért egyet,(és majd kijavítanak) hogy ha már van egy ilyen normális kábel, akkor hiába költünk sok-sok pénzt jobb kábelekre, olyan nagyon a lényegen nem változtat.
Kábelezzünk
Max 100eHuf-om lenne rá.
Nem semmi összeg a rendszeredhez képest:)
Én IC-nek használok Evidence Audio Lyric HG-t (http://www.penna-media.hu/poor/hifi/evi ... io_pr.html) kapható méterre is. Én Neutrik RCA csatival használom. Így egy 1m-es pár kb 6-7e Ft. A Hivox féle szén IC is jó. Mindkettő cégnek van tápkábele is, de azokról nem tudok nyilatkozni.:kiraly:
Kábelezzünk
Max 100eHuf-om lenne rá.
Én IC-nek használok Evidence Audio Lyric HG-t (http://www.penna-media.hu/poor/hifi/evi ... io_pr.html) kapható méterre is. Én Neutrik RCA csatival használom. Így egy 1m-es pár kb 6-7e Ft. A Hivox féle szén IC is jó. Mindkettő cégnek van tápkábele is, de azokról nem tudok nyilatkozni.:kiraly:
Köszönöm a választ. Utánanézek és ha esetleg van rá lehetőségem is akkor meghallgatom őket. Most nézelődtem az adás-vétel fórumban és amin megakadt a szemem: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12776&st=0 Excalibur kábelei... Van valakinek tapasztalata? Olvastam ott a fórumot és csak jókat írtak... Ennyire jók lennének a kábelei?
Kábelezzünk
Max 100eHuf-om lenne rá.
Kábelezzünk
Hi!
Tudnátok ajánlani vmi jó minőségű IC kábelt + tápkábelt? Lehet kapni gyári IC kábelt, amit 2*RCA -> 2*mono nagyjack-kel van szerelve? Vagy valamilyen méterre kaphatót kéne néznem? A tápkábelből 2db kéne, 1 a PC-hez 1 az erősítőhöz. Max 100eHuf-om lenne rá. Miket tudnátok ajánlani?
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Sokat beszélünk a kábelek hangjáról. Felmerül bennem, hogy hangfalkábelnél a sima csati nélküli kábel, vagy a szerelt jobb-e? A csatlakozók is befolyásolhatják a hangot?
Az a legjobb csatlakozó ha nincs csatlakozó.
és az az érdekes, hogy ez sem igaz mindig.
Nocsak?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Kábelezzünk
Én még azt is szoktam, hogy 1 évben egyszer a csupasz vezetékvéget ha oxidos, akkor levágom és újrakötöm.
Dettó :kiraly:
Kábelezzünk
A csavaros hangfalcsatlakozó - csupasz kábelvéget használva - nálam gyakran kilazul. Van olyan banándugó, amellyel kiküszöbölhető ez a jelenség?
A forrasztható banándugó, de ott meg nem a réz a rézzel érintkezik, és azt tudni kell, hogy az ón sokkal rosszabb vezető, mint a réz.
A megoldás, ha néha utánahúzol kb 2-3 havonta
Én még azt is szoktam, hogy 1 évben egyszer a csupasz vezetékvéget ha oxidos, akkor levágom és újrakötöm. Így ugyan rövidül vagy 5 mm-t a vezeték, de 10 év alatt is csak 5 centi az :kiraly:
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Kábelezzünk
A csavaros hangfalcsatlakozó - csupasz kábelvéget használva - nálam gyakran kilazul. Van olyan banándugó, amellyel kiküszöbölhető ez a jelenség?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kábelezzünk
Na ez érdekes...
Mert én itthon sosem használtam szerelt hangfalkábelt, mindig a'la natúr vannak bekötve.
Nem tudom láma vagyok-e, vagy csak ösztönösen kihagytam a csatlakozókat a kábelből...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Kábelezzünk
Sokat beszélünk a kábelek hangjáról. Felmerül bennem, hogy hangfalkábelnél a sima csati nélküli kábel, vagy a szerelt jobb-e? A csatlakozók is befolyásolhatják a hangot?
és az az érdekes, hogy ez sem igaz mindig.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Kábelezzünk
Csak az kényelmetlen néha.
Kábelezzünk
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
nem kicsit
Kábelezzünk
Sokat beszélünk a kábelek hangjáról. Felmerül bennem, hogy hangfalkábelnél a sima csati nélküli kábel, vagy a szerelt jobb-e?
A csatlakozók is befolyásolhatják a hangot?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Kábelezzünk
Olyanokat mint: mintavételezés (bit/khz), zajszint (db), dinamika tartomány (dBA) TDA (dBA) Intermodulációs torzítás (%), és stereo áthallás (%) Frekvencia tartomány: 20 Hz - 20 kHz (dB), 40 Hz - 15 kHz (dB)...
Sajnos nem lehet ezekkel a paraméterekkel eldönteni melyik kábel(vagy készülék) a jó. pl azt hogy 20-20kHz között lineáris legyen egy erősítő nem olyan nehéz elérni, egy gagyibb cucc is teljesíti. Vagy az se biztos, hogy az a jobb, amelyiknek a legkisebb a zaja. Jelenleg nincsenek olyan paraméterek, amelyekkel el lehetne dönteni melyiket halljuk jobbnak.
Kábelezzünk
Amúgy azon gondolkoztam hogy a HIFI komponenseknek általában megvannak a fizikai mértékegységeik, ami a minőségére utal, vagy összevethető más komponensek minőségével.
Ebből kifolyólag gondoltam arra hogy:
Léteznek elég profi hangkártyák, amiken van analóg ki- és bemenetek. Namármost a hangkártyák tesztelésére kitaláltak egy RMAA (Rightmark Audio Analyzer) nevű programot. Ez a program a hangkártya egyes paramétereit vizsgálja. Nem egy gagyi program, elismert és minden hangkártyát ezzel tesztelnek. A működési elve: A kimenetet egy adott vezetékkel bekötjük a bemenetre és a program a hangszignálok közötti különbségből leszűri a kártyára jellemző adatokat. Olyanokat mint: mintavételezés (bit/khz), zajszint (db), dinamika tartomány (dBA) TDA (dBA) Intermodulációs torzítás (%), és stereo áthallás (%) Frekvencia tartomány: 20 Hz - 20 kHz (dB), 40 Hz - 15 kHz (dB)...
itt egy link amin rajta van pár mért adat:
http://audio.rightmark.org/test/digidesign/mbox.htm
Na a kérdésem az lenne hogy ez a program alkalmas-e esetleg hangfal, vagy interconnect mérésére? Mert gondolom ha 3 fajta kábelt kötnénk be akkor 3 féle eredmény születne... amúgy nem értek hozzá, csak leírtam hátha valaki továbbgondolja a dolgot és kihoz belőle valamit. Vélemények? Ezek közül a paraméterek közül valamelyikkel meg lehetne határozni egy kábel tulajdonságait??