Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bodor Audio erősítők
Moderátor: Bodoraudio
Bodor Audio erősítők
mikor az utóbbi időben végighallgattam sok,sok drága rendszert remek paraméterekkel, hááát csapnivaló hangot produkált a legjava. Pedig azok elött leborulnak,na nem a gravírozott előlapjuk miatt,hanem a fizetett hirdetéseik miatt.Mert ugye ami minden újságban megjelenik havonta az rossz nem lehet.
Feri nem szoktál te ilyeneket mondani.Még a végén megvádolnak,hogy elrontottalak. :lol!:
nem erről van szó,no fika csak én már kijózanodtam. Most már csak a hangja érdekel egy készüléknek. :lol!:
És akkor mi végre a szép új design?
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
nekem az 1000 nagyon kevés :lol!: :lol!:
Egyszer meghajtanám a hangfalaidat ha nem bánod az erölködőmmel(mondhatsz nemet természetesen). :lol!:
Minek meghajtani az erősítőddel, fölösleges úgy is elvérezen mind a többi, eddig csak egy erősítővel találkoztam ami elboldugult a savoy-al, az is most készült el. :kiraly:
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Én nem látom előnyét, amikor 60cm az átlag kábel,max 1méter. De szerepel a listán nálunk is, kérésre megoldható. :lol!:
Az a forrás, ami szimmetrikus, jobban szól szimmetrikus bementű erősítővel.
Ez független a kábelhossztól.
Az ilyen forrásokon az RCA csak szolgáltatás.
A földfüggetlen jelátvitelnek nem csak a nagy távolságokon van előnye.
Természetesen az XLR is csak egy szolgáltatás és lehet rosszabb is, mint az RCA, ha maga a gép nem szimmetrikus felépítésű. Én is találkoztam már olyan csöves (félvezetős is) készülékekkel, ahol az XLR ki és bemeneteket úgy oldották meg, hogy egy primitív IC-s elektronikát tettek be az XLR-ek fogadására.
Csak egy csövesnél ez nagy galádság.
Persze létezik csövesben is teljesen szimmetrikus gép, amin még RCA sincs.
Hg
Jó elektronika is tud tisztességesen rca jól szólni, nem kell a hokuszpokusz xlr, volt Bat vk-51se előfokom,ami a képen is látszik és csak xlr volt rajta, de mégis szarul szólt.Főleg az idő múlásával még a csővek is rontottak a hangon.
:lol!: :lol!: :kiraly:
Bodor Audio erősítők
Hg
Az én Jadisom ilyen
JA500.Az előfokon is csak XLR van.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Én nem látom előnyét, amikor 60cm az átlag kábel,max 1méter. De szerepel a listán nálunk is, kérésre megoldható. :lol!:
Az a forrás, ami szimmetrikus, jobban szól szimmetrikus bementű erősítővel.
Ez független a kábelhossztól.
Az ilyen forrásokon az RCA csak szolgáltatás.
A földfüggetlen jelátvitelnek nem csak a nagy távolságokon van előnye.
Természetesen az XLR is csak egy szolgáltatás és lehet rosszabb is, mint az RCA, ha maga a gép nem szimmetrikus felépítésű. Én is találkoztam már olyan csöves (félvezetős is) készülékekkel, ahol az XLR ki és bemeneteket úgy oldották meg, hogy egy primitív IC-s elektronikát tettek be az XLR-ek fogadására.
Csak egy csövesnél ez nagy galádság.
Hg
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
mikor az utóbbi időben végighallgattam sok,sok drága rendszert remek paraméterekkel, hááát csapnivaló hangot produkált a legjava. Pedig azok elött leborulnak,na nem a gravírozott előlapjuk miatt,hanem a fizetett hirdetéseik miatt.Mert ugye ami minden újságban megjelenik havonta az rossz nem lehet.
Feri nem szoktál te ilyeneket mondani.Még a végén megvádolnak,hogy elrontottalak. :lol!:
nem erről van szó,no fika csak én már kijózanodtam. Most már csak a hangja érdekel egy készüléknek. :lol!:
Bodor Audio erősítők
Webáruház:
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Feri!
Hajrá!
Jó úton indultatok el, folytassátok is azt.
Bár csak egyszer azt látnám, hogy végre valódi XLR ki és bemeneteitek is lennének már a gépeiteken.
Az igazán komoly források mind szimmetrikusak, azaz nem kerülhető meg előbb-utóbb az XLR, a valódi szimmetrikus előfok és végfok.
Nem véletlen, hogy néhány gyártó már nem is tesz RCA-t a termékeire.
Minek?
Hg
Bodor Audio erősítők
József A. Altató (részlet)
"Alszik a széken a kabát,
szunnyadozik a szakadás,
máma már nem hasad tovább -
aludj el szépen, kis Balázs."
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Gábor! Már megint igazad van :lol!: Megismétlem, jövő héten lesz publikus a méréssel kapcsolatos infók. DE, hagy mondjam meg őszintén, hogy mikor az utóbbi időben végighallgattam sok,sok drága rendszert remek paraméterekkel, hááát csapnivaló hangot produkált a legjava. Pedig azok elött leborulnak,na nem a gravírozott előlapjuk miatt,hanem a fizetett hirdetéseik miatt.Mert ugye ami minden újságban megjelenik havonta az rossz nem lehet. Jövő év elejére tervezek egy komoly meghallgatást,ahol a mi rendszerünk kontra csúcs más komoly rendszert lehet megfülelni. Remélem az többet fog érni mindenki számára mint egy reklám. :lol!:
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Neked is csak az előző írásom tudom mondani... :lol!: :lol!:
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Annyi okos ember van, miért nem építetek ti is erősítőket amit utána eladhattok?
Tigris!
Hidd el, építettünk, terveztünk is akkor már, amikor esetleg te még nem is éltél.
Igaz, nem üzleti érdekből, hanem saját képességeink kipróbálására és saját szórakozásunkra. (igaz, mondjuk az én terveiből elég sokan szépen kerestek vagy 26 évvel ezelőtt - én kevésbé)
Tudod, ha valaki a 70-es évek derekán már bújta Matti Otala TIM-ről szóló tanulmányait az (USA) Audio-ban, meg minden elérhető angol nyelvű szakirodalomban a BME könyvtárában, annak hatását a hangminőségre, majd elkezdett saját terveket készíteni (megfelelő analóg áramköri ismeretei alapján), majd megvalósítani azokat, azt itt a nyeretlen kétévesek ne utasítsanak rendre.
Azt pedig ne várd, hogy tátott szájjal boruljunk le egy erősítő láttán, aminek szépen gravírozott előlapja van.
Itt most senki nem bántotta BF-et és a nevével fémjelzett erősítőket.
Csupán némi eszmefuttatás volt a hangnyomás - hangfal - erősítő viszonylatában.
Amit az váltott ki, hogy semmiféle megfogható információt nem kaptunk az új erősítőről.
Csupán a lelkesedés szülte semmitmondó beírások jelentek meg egy majdani vásárlótól.
Akit ez sért, azzal nem tudok mit kezdeni.
A hit nem az én műfajom.
Gondolkodni pedig nem kötelező.
Akit a műszaki alapok zavarnak, lapozzon.
Hg
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Hogy téged ez fáraszt mert nem érted esetleg, az egy dolog, de szerintem máris több hasznos információt derítettünk ki erről a jó kis erősítőről, mint az valaha megtörtént volna, ha nem lennénk itt.
Nem vitatom, és nem lenne fárasztó olvasni, hisz alapjába véve hasznos infók...Csak ami miatt fárasztó lehet, hogy már találgatások halmaza lett a vége.Feri elmondta hamarosan publikus lesz róla minden, erre értettem, hogy addig kár belemenni és rébuszokba beszélni amíg semmit nem tudunk róla..
Tisztelettel...Zsolt :lol!:
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Tiszteletem,
...ez a sok okos ember már mind készített erősítőt, ebben biztos vagyok! Ismerik a rögös utat, és tudják, az erősítő az nem csak úgy lesz az asztalon, majd megmérem a jövő héten, hanem rengeteg mérés után mondhatod csak, hogy kész, amikor mindent leellenőriztél. Inkább erről van szó, tehát a „mérés” nem (csak) a végén van, hanem közben!
Tisztelettel Tóbiás (a zenebarát)
nos, remélem nem gondolod hogy nem,mértük meg. :lol!: Majd jövő héten lesz publikus :lol!:
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Még nem mérted meg a kimenőteljesítményt? Na akkor jó hogy elkezdtem találgatni, kár hogy találgatni kell...
Szerintem a dolog pont fordítva van.
Van egy tervezési fázis, ahol adott mérhető paramétereknek megfelelő erősítő tervezése a cél.
Ehhez nem kell nagy tudomány. Az erősítő kapcsolástechnikája, a tápegység tápfeszültségei (transzformátor), az alkalmazott energiatároló elemek (pufferkondenzátorok) egyértelműen meghatározzák az erősítőből kivehető teljesítményt, annak stabilitását adott terhelő impedancián.
Ez a kiinduló alaphelyzet.
A hangminőség és az ehhez vezető rögös út csak ezután jöhet.
Hg
Igen, ezért gondoltam, hogy kimenőteljesítmény egy tudható adat és azt is gondolom, hogy a tervező az első mérések alatt is azonnal kiváncsi rá, vajon tényleg hozza az elvárhatót, és ezután meg is hallgatja.
Tigris!
Feri tényleg tudja hogy mit csinál, de ettől még nem kell félni belemenni a részletekbe.
Hogy téged ez fáraszt mert nem érted esetleg, az egy dolog, de szerintem máris több hasznos információt derítettünk ki erről a jó kis erősítőről, mint az valaha megtörtént volna, ha nem lennénk itt.
Főleg hogy a honlap látszólag megrekedt a maga szintjén és nincsen rajta információ.
Ja és az okosak akik beleszólnak, azok valószínűleg csináltak erősítőt is, de persze messze nem olyan sikereset mint Feri. :lol!:
Bodor Audio erősítők
Tiszteletem,
...ez a sok okos ember már mind készített erősítőt, ebben biztos vagyok! Ismerik a rögös utat, és tudják, az erősítő az nem csak úgy lesz az asztalon, majd megmérem a jövő héten, hanem rengeteg mérés után mondhatod csak, hogy kész, amikor mindent leellenőriztél. Inkább erről van szó, tehát a „mérés” nem (csak) a végén van, hanem közben!
Tisztelettel Tóbiás (a zenebarát)
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Gábornak igaza van :lol!: Először megterveztük hogy mit szeretnénk elérni,aztán megépítettük a készüléket. Bevált a terv,amit bárki meg is hallgathat. :lol!:
Bodor Audio erősítők
amikor nem tudom figyelemmel kísérni a topik alakulását néhány óráig, szinte mindig nagyon érdekes találgatásokba bocsátkoznak néhányan. :lol!: Ez nagyon érdekes eredményeket szokott szülni. Jövő hétre ígértem mérési adatokat, meglesz :lol!: De hagy mondjam azt hogy majdnem minden általam hallott hangfalhoz elég lesz.
:lol!:
Webáruház:
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Annyi okos ember van, miért nem építetek ti is erősítőket amit utána eladhattok? Mennek a találgatások meg feltételezések a vakvilágba....Sztem Bodor Feri tudja mit csinál, ők már bizonyítottak..Legyetek türelmesek ha többet akartok tudni.De ezeknek a feltételezgetéseknek semmi értelme... :lol!: Remélem ezzel senkit sem bántottam meg.. :lol!:
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Még nem mérted meg a kimenőteljesítményt? Na akkor jó hogy elkezdtem találgatni, kár hogy találgatni kell...
Szerintem a dolog pont fordítva van.
Van egy tervezési fázis, ahol adott mérhető paramétereknek megfelelő erősítő tervezése a cél.
Ehhez nem kell nagy tudomány. Az erősítő kapcsolástechnikája, a tápegység tápfeszültségei (transzformátor), az alkalmazott energiatároló elemek (pufferkondenzátorok) egyértelműen meghatározzák az erősítőből kivehető teljesítményt, annak stabilitását adott terhelő impedancián.
Ez a kiinduló alaphelyzet.
A hangminőség és az ehhez vezető rögös út csak ezután jöhet.
Hg
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
amikor nem tudom figyelemmel kísérni a topik alakulását néhány óráig, szinte mindig nagyon érdekes találgatásokba bocsátkoznak néhányan. :lol!: Ez nagyon érdekes eredményeket szokott szülni. Jövő hétre ígértem mérési adatokat, meglesz :lol!: De hagy mondjam azt hogy majdnem minden általam hallott hangfalhoz elég lesz.
Még nem mérted meg a kimenőteljesítményt? Na akkor jó hogy elkezdtem találgatni.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Persze Te dinamika csucsokrol beszelsz ... hááát nem tudom, ez akkor is kisse soknak tunik _nekem_ ... masnak biztos nem az, persze sokan nem is tudnak viszonyitani ehhez a szamhoz, szoval ...
Nézd, az emberek zömmel eszméletlenül összenyomott dinamikával hallgatnak zenét.
Sajnos ez nem az ő hibájuk.
Nálam otthon volt egyszer egy Audionet AMP II MAX monoblokk pár, amin volt pillanatnyi teljesítmény kijelző.
Átlagos szobahangerőn a dinamikacsúcsokban lazán 250-300W-ot adott le az erősítő.
És nem volt hangos, csak le tudta adni azt a teljesítményt a dinamika csúcsokban, amit a hangfal igényelt. (3,5X5,3-as szoba)
Na, most mi van, ha nem tudja leadni. Az egész olyan halk lesz, hogy kénytelen vagy feljebb emelni a hangerőt. Akkor ezzel azt éred el, hogy az amúgy halk részeket szépen hallod, aztán jön egy csúcs, ami ugyan néhány dB-vel hangosabb lesz, de nem 50 dB-el, mint az a lemezen van.
A rendszer nem csinál mást, csak összenyomja a dinamikát, torzít.
Így lehet akár egy 0,15 W-os Sokollal is kiűzni a világból az embereket, mert olyan "hangos".
A fenét hangos, csak torz.
Azt te meg hangosnak érzed és kapkodva tekered lejjebb a potmétert.
Hg
Az Audionet az egyik kedvencem volt, tényleg szuper dinamikájú erősítő az. Állítólag a tervezői az orvosi műszergyártásból nyergeltek át a hifire, és ott tudni kell az biztos.
Az 500W csúcs az talán tényleg nem kell, de én is teljesítménypárti vagyok, a valós dinamika megjelenítéséhez bizony jól jön az.
Igazából azért kérdeztem, mert én 300W zenei teljesítményt csatornánként, 500W eldisszipálásával állítok elő "A" osztályban.
A BA végfokot elnézve a disszipáció nem lehet sokkal több 100-150W-nál sztereóban(kényszerhűtéssel), és az nem túl nagy kimenőteljesítményt feltételez, főleg hogy nem hidalt.
De ha elárulja a tápfeszt és a nyugalmi áramot, nekem az is jó.
Ebből sokan tudni fogják, néhányan meg nem.
De ez a dampingos dolog nem igazán korrekt szerintem sem...
A múltkor vendégségben volt az erölködőm, és az illetőnek volt egy jó szólása, azt mondta, hogy a 10W csöves érzékeny hangfallal is hangos volt, de csak hangos.
Ennek meg megvan a teste is hozzá.
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Persze Te dinamika csucsokrol beszelsz ... hááát nem tudom, ez akkor is kisse soknak tunik _nekem_ ... masnak biztos nem az, persze sokan nem is tudnak viszonyitani ehhez a szamhoz, szoval ...
Nézd, az emberek zömmel eszméletlenül összenyomott dinamikával hallgatnak zenét.
Sajnos ez nem az ő hibájuk.
Nálam otthon volt egyszer egy Audionet AMP II MAX monoblokk pár, amin volt pillanatnyi teljesítmény kijelző.
Átlagos szobahangerőn a dinamikacsúcsokban lazán 250-300W-ot adott le az erősítő.
És nem volt hangos, csak le tudta adni azt a teljesítményt a dinamika csúcsokban, amit a hangfal igényelt. (3,5X5,3-as szoba)
Na, most mi van, ha nem tudja leadni. Az egész olyan halk lesz, hogy kénytelen vagy feljebb emelni a hangerőt. Akkor ezzel azt éred el, hogy az amúgy halk részeket szépen hallod, aztán jön egy csúcs, ami ugyan néhány dB-vel hangosabb lesz, de nem 50 dB-el, mint az a lemezen van.
A rendszer nem csinál mást, csak összenyomja a dinamikát, torzít.
Így lehet akár egy 0,15 W-os Sokollal is kiűzni a világból az embereket, mert olyan "hangos".
A fenét hangos, csak torz.
Azt te meg hangosnak érzed és kapkodva tekered lejjebb a potmétert.
Hg