Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Persze az is igaz, hogy a 220V-os (230V) hálózatunknak nincs teljesítménye. Így kizárásos alapon csak az erősítő teljesítménye lehet, csak hülye helyre írták...
A hálózatnak nincs, de ha rákötsz egy fogyasztót, az bizony eszik a hálózatból. És ha oda van írva, akkor az tényleg a (maximális) felvett. De nagyon kevés az a 45 W. Lehet kb 60 %-os hatásfoka. Így max kb 15 W juthat egy doboznak. Ez kevéske lesz a DP880A-nak, de kárt nem tehet benne, egy próbát megér. De hamar le fogod cserélni a vasat.
szerk: hoppá, nem igazán lapoztam. :lol!:
Tényleg! Ez eszembe se jutott!
Hogy is van?! P = U * I
Valami ilyesmi...
Sziasztok!
Az elhangzottak után nem merem rákötni a DP880A dobozokat a régi erősítőre.
Átmenetileg vettem a vaterán egy Dynavox CS-PA1 erősítőt. Ez már 2x50W-ot ad le és csak 8 ezer forint.
Ez jó lesz így remélem, amíg nem veszek egy H/K-t.
Helló mindenki!
Holnap megjön végre a Polk psw 125. Köszi mindenkinek a segítséget subwoofer ügyben.
Remélem jól választottam, már nagyon várom.
Egy régebbi tuner 20-25w-ot vesz fel.Az én Vegám pl25-öt.Akkor nem sok marad az erőlködőnek.
Szerintem még annyi se.Régi, és rádiós erősítő.Fogyaszt a rádiós rész is,és gondolom nem nagy hatásfoka lehet az erősítőnek sem.Ráadásul a 15w leharcolná a gyári 6w-s hangfalakat.Vagy nem?
Igazad lehet. A 6 W felett el is siklottam.
A két csatira max.
Szerintem még annyi se.Régi, és rádiós erősítő.Fogyaszt a rádiós rész is,és gondolom nem nagy hatásfoka lehet az erősítőnek sem.Ráadásul a 15w leharcolná a gyári 6w-s hangfalakat.Vagy nem?
én max 10 wattra saccolok csatinként...
Persze az is igaz, hogy a 220V-os (230V) hálózatunknak nincs teljesítménye. Így kizárásos alapon csak az erősítő teljesítménye lehet, csak hülye helyre írták...
A hálózatnak nincs, de ha rákötsz egy fogyasztót, az bizony eszik a hálózatból. És ha oda van írva, akkor az tényleg a (maximális) felvett. De nagyon kevés az a 45 W. Lehet kb 60 %-os hatásfoka. Így max kb 15 W juthat egy doboznak. Ez kevéske lesz a DP880A-nak, de kárt nem tehet benne, egy próbát megér. De hamar le fogod cserélni a vasat.
szerk: hoppá, nem igazán lapoztam. :lol!:
A h/k házimozi erősítőre gondolsz?Az nem ez a hang lesz.Nem figyeltem hogy házimozizni akarsz.Bocs.
Hát valamikor majd csak összeáll az 5.1-es rendszer.
Ennek az első lépcsője a 2 front.
Köszi mégegyszer!
A h/k házimozi erősítőre gondolsz?Az nem ez a hang lesz.Nem figyeltem hogy házimozizni akarsz.Bocs.
A 6W, 4Ohm -os hangfalak a sajátjai.Inkább nem kísértem a sorsot; nem fogom rákötni.
Az intgrált erősítő viszont nem rossz ötlet néhány ezerért, amíg nem veszek egy H/K-t.
Köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdéssel!
Természetes dolog hogy segítünk,senki nem akarja hogy a hangsugárzódnak legyen valami baja. Jobb félni, mint megijedni.Vegyél egy kis Nad 3020-ast,láttam egyet vaterán,szerintem szobahangerőre megfelel a teljesítménye,ráadásul hangilag kiváló.Bontható elő-végfokkal rendelkezik,lehet majd utána kötni egy olcsóbb végfokot. :lol!:
üdv
Ja!Most látom, hogy a néhágy ezer forint az 27 ezer.
Most néztem a vaterán. Sajnos ez már összemérhető pl. H/K132 árával.
Na mind1.
Köszönöm a segítséget!
Van attól olcsóbban is ami ideiglenesen megtenné...15 körül...
Ja!
Most látom, hogy a néhágy ezer forint az 27 ezer.
Most néztem a vaterán. Sajnos ez már összemérhető pl. H/K132 árával.
Na mind1.
Köszönöm a segítséget!
A 6W, 4Ohm -os hangfalak a sajátjai.
Inkább nem kísértem a sorsot; nem fogom rákötni.
Az intgrált erősítő viszont nem rossz ötlet néhány ezerért, amíg nem veszek egy H/K-t.
Köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdéssel!
Mint írta is csak ideiglenesen akarja rátenni, h valami szóljon...De ha ilyen kicsi az ersőitő akkor nem kötném rá.Gondoljunk bele mekkora lehet ha 6 wattos hangfalak vannak mellé gyárilag :lol!:
Mint írta is csak ideiglenesen akarja rátenni, h valami szóljon...De ha ilyen kicsi az ersőitő akkor nem kötném rá.Gondoljunk bele mekkora lehet ha 6 wattos hangfalak vannak mellé gyárilag
Na?
Akkor most lehet, vagy nem lehet?
Lehet,de Én nem sok értelmét látom.Vannak veszélyei,és ráadásul a hangsugárzó tudásának töredékét sem fogja élvezni.Inkább nézzen a vaterán valami olcsó kis integráltat,pl:NAD 3020 vagy ilyesmi.Néhány ezerért lehet kapni.
üdv
Na?
Ha a hangfalak a saját hangfalai az erősítőnek akkor nem javasolt...Ha 6wattos 4 ohmos dobozokat tettek mellé, akkor ekkora dobozzal galiba lenne az tuti :lol!: Valami elfüstölne.
Na?
Nem akartam ennyire részletesen leírni a dolgot,de lehet probléma.Az a baj,hogy ilyen kicsi teljesítménynél nem veszi észre hogy túlhajtja az erősítőt,és mivel régi készülékről van szó,nem lehet tudni milyen védelemmel van ellátva.
A legrégibb erősítő is elvan látva védelemmel, más nem egy biztosíték van benne...De még mindig csak találgatás van, h mekkora az erősítő teljesítménye, sztem 12-20 wattos erősítőre nyugodtan rákötheti azokat a dobozokat.Ha az ellenállás megegyezik mi gond lehetne? A gond akkor lehet ha az a 6 wattos és 4 ohmos doboz a sajátja, mert abból kilehet következtetni az erősítő teljesítményét.Ebben az esetben meg valóban nem biztos, h jó ötlet ekkora dobozt hajtani vele...
Korábban ugyanezt írtam le Én is.
Én nem merném ilyen bátran javasolni, hogy kösse rá.A 8 ohm jobban terheli az amúgy is nagyon gyengusz 4 ohmos erősítőt.
Ha túlmelegszik és elszáll a végfok (gondolom védelem nincs)
könnyen tönkre teheti a hangfalat.
Vagy nem?
érdekes :lol!:
Vagy nem
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Nem akartam ennyire részletesen leírni a dolgot,de lehet probléma.Az a baj,hogy ilyen kicsi teljesítménynél nem veszi észre hogy túlhajtja az erősítőt,és mivel régi készülékről van szó,nem lehet tudni milyen védelemmel van ellátva.
A legrégibb erősítő is elvan látva védelemmel, más nem egy biztosíték van benne...De még mindig csak találgatás van, h mekkora az erősítő teljesítménye, sztem 12-20 wattos erősítőre nyugodtan rákötheti azokat a dobozokat.Ha az ellenállás megegyezik mi gond lehetne? A gond akkor lehet ha az a 6 wattos és 4 ohmos doboz a sajátja, mert abból kilehet következtetni az erősítő teljesítményét.Ebben az esetben meg valóban nem biztos, h jó ötlet ekkora dobozt hajtani vele...
ha nincs az erosito tulterhelve, es megbizhatoan mukodik, akkor no prob.
csak ha csutkara tekeri a hangot, hogy szoljon vmennyire, az erosito pedig elkezd klippelni aztan megkinalja jol a magassugarzot... en nem eroltetnem a dolgot.