Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
TFT monitorok
TFT monitorok
Azt elfelejtetted, hogy en a Mac verzioval jatszom, ez tamogatja a 16:9-et
hangrol nem tudok nyilatkozni, en csak 2.1-et hasznalok a gepemen.
TFT monitorok
En is igy vagyok vele. Mostanaban a Warcraft 3-at tolom 1680*1050-ben, es az tok jol megy
off:
Na ezt meg, h csinálod, nekem a full max. 1024x768x32bit (minden high) és ez megy simán, de az igazi "16:9"-es felbontás az 1280x768 lenne (32bit-en)
Nem lehet nagyobbat 1024-nél kiválasztani esetleg neked fennt van a Frozen kiegészítő és abban már lehet nagyobb felbontást kapcsolni (bár ezt nehezen hinném el, csak tipp)
Másik: (ez már hang)
mivel nálam van 6 hangfal, melyik az ütősebb(?), mert én nem igazán vettem észre különbséget, talán azt, h az EAX2 jobb(?) szóval:
Dolby Surround vagy EAX2?
TFT monitorok
nos.. mégiscsak Sony lett! Sőt az SDM-X73 típus, amit - mint kiderült - a Sony-nál ideadták Sulinet keretében. Mit is mondhatnék róla... tökéletes?!
TFT monitorok
ACER AL732
17'', 16ms, 500:1, DVI (kabellel) (~125+afa), multimedias.
Egesz jo desgn!
Acer al712
17'', 20ms, 500:1 DVI (kabellel) (~95+afa). multimedias.
Alap design. Kifuto modell.
Ezeket ajanlom.
Esetleg egyeb acer modelleket is. (pl 721)
Kivalo ar/teljesitmenyu modellek. (Neovo nekem nem jott be)
De ha jot akarsz akkor Apple !
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
TFT monitorok
Köszönet az eddigi hozzászólásokért...
Egyébként szinte mindenki a Sony-t javasolta mint márkát, azóval nekem is effelé hajlik a szívem. És meg is venném az emlíettt SDM-X72B csak egyetlen ismértvet felejtettem ki a kérdésemből, mégpedig azt, hogy olyen monitort akarok venni, amit a SuliNET keretein belül is megvehetek. Márpedig ha jól tudom, sajnos ez a Sony sorozat teljesen kimaradt belőle :-(
Van valami más ötletetek?
TFT monitorok
En is igy vagyok vele. Mostanaban a Warcraft 3-at tolom 1680*1050-ben, es az tok jol megy
TFT monitorok
Nem fogok kesbe dolni ha nativban nem megy a D3, majd megy 1 ev mulva!
Most a Tiger Woods 2004-et tolom az meg tok jol megy
Beugrok hozzad valamelyik nap megnezni a CD-t. Kiraly lehet ;P
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
TFT monitorok
Hat igen a nativ felbontas... Viszont ennek koszonhetoen, ha nativ felbontasban hasznalod a monitort, akkor minden egyes pixel oda kerul ahova valo. En mar soha nem fogok visszaulni CRT ele az biztos, mar csak azert se, mert attol estere konnyezett a szemem...
Balagee: azert ha kijon a Doom3, az nehezen fog 1280-ban elfutni barmilyen gepen normalis sebesseggel Egyebkent nem birtam ki, es megvettem 20"-os Cinema Displayt
TFT monitorok
En kenyszerbol csereltem anno TFT-re az egyik monitoromat. (necces egy story)
Azota a masikat is lecsereltem, es nagyon bejott.
Mostmar meghulyulok ha CRT ele kell ulnom. (Faraszt)
Hasznalni enis kb arra hasznalom mint a Templar. Pluszba DTP.
1280x1024et hasznalok DVI-n. Panel ~20ms(r+f) 500:1.
Mindig nativban hajtom meg a monitort (game is).
Persze a CRT megjelenitesnek meg mindig vannak oriasi elonyei a TFTvel szemben.
Osszessegeben azt leszamitva hogy nagysagrendekkel jobban erzem magam LCD elott,
egy dolog van ami miatt nagyon bejott az LCD. Eltunt egy kib*aszott nagy 40 kilos
kocka az asztalomrol!!!
TFT monitorok
Engem a TFT-kben a natív felbontás taszít. Alapvetően négy dologra használom a gépet:
- munka (webdesign)
- munka (Photoshop)
- internetezés
- filmnézés
A Photoshopnak igénye lenne az 1280x1024-es de inkább az 1600x1200-as felbontásra. Tehát vehetnék egy 20"-es TFT-t. Viszont webet szerkeszteni valamint internetezni halál az ekkora felbontás. Egy 1600x1200-as monitort már egész élvezhetően le lehet rakni XGA-ra de akkor is jóval csúnyább a képe, mint egy CRT-nek. Van hogy napokig ülök ekkora felbontás előtt és megőrülnék tőle. Szóval nekem majd akkor lesz jó a TFT ha 12000x9000-es felbontásúak lesznek és szépen megjelenítik, mind az XGA mind az UXGA jelet.
TFT monitorok
ex Cat
Ha jo minosegu TFT-t vesz valaki, akkor nem lesznek fakobbak a szinek, mint a CRT-n.
AG Neovo... mint egy mosopor marka
TFT monitorok
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Én is tudnám a X72-t ajánlani, nekem X52 a 15 colos változat van. A DVI számít nagyon, nem beszélve arról, hogy a Sony mellékeli hozzá a kábelt is. Filmnézés, játék tökéletes, bár a DIV-X, MPEG filmeknél a részletesség miatt jobban kiemeli a "kockásodást". De ez minden TFT-re jellemző. Viszont én a színekkel meg vagyok elégedve, nekem nem tűnik fakónak, bár ez nem Neovo.
Viszont összegezve még mindig azt mondom, hogy CRT kontra TFT, 1:1 .
- Tom Sawyer
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
TFT monitorok
Sony SDM-X72B... van dvi, + beépített hangszórók... azt a 20eFt különbséget megéri, legalábbis nap mint nap azt nézve, otthon meg egy sony 16" nem dvi (igaz van rajta, csak a grafkártyán nincs kimenet) bemeneten meghajtva, de igazán nagy különbséget nem látok a kettő közt. Azért a CRT-n a fekete az fekete, a TFT-n azért nem annyira. Ja, a 16"-nak vhogy nem olyan egyenletes a háttér világítása mint 17"-é. Philips-re hány év garanciát adnak? mert a sony-kra 3 év...
Tom Sawyer
TFT monitorok
Sziasztok
Én is eljutottam odáig, hogy talán veszek egy TFT monitort. Eddig még nem volt alkalmam kipróbálni egyet se, de most éjjelre kölcsön kaptam egy AG Neovo F-17 -et. Először nagyon elrettentő volt, hogy a színek mennyivel fakóbbak mint a CRT monitoron, de néhány óra elteltével azt lehet mondani, hogy megszoktam. Valószínűleg ez a megszokás az idő előrehaladtával akár még javulhat is Ami viszont megdöbbentő volt, az a torzításmentesen éles kép a monitor bármely részén munka közben (programozás). Ezt gyakorlatilag eddig semmilyen CRT nem tudta nekem közel hasonló minőségben sem produkálni!
Ezzel együtt gondban vagyok. 2 nap alatt el kellene döntenem, hogy akarok venni TFT-t vagy sem, és ha igen, akkor milyet. Szóval lenne - huh.. itt tartottam, amikor jöttek és elvitték a TFT-t és visszatettem a CRT-t.. hát nem semmi a különbség! - néhány kérdésem.
Elsősorban az alábbi két típust néztem ki magamnak: Philips 170B2T, Sony S71RB. Az előbbi előnye a DVI bemenet, az utóbbié a külső tápegység mellett a jobb technikai paraméterek.
Ha valakinek van tapasztalata a fenti típusokkal, vagy esetleg javasol valami más, hasonló kategóriájú monitort...
És még néhány kérdés: Mi a fontosabb a DVI, vagy a külső táp? Jobb a kép DVI-n keresztül? Észrevehetően jobb? Ami most nálam volt az ugye egy olcsó kategóriás monitor... Lehet ennél jobb a színe a Philipsnek, vagy Sonynak, vagy akármi másnak? Vagy a TFT-k általában kissé elmosódott színekkel rendelkeznek és kész?
Előre is köszi mindenkinek, aki reagál...
TFT monitorok
Clin+papirzsepivel nyugodtan lehet, en is azzal szoktam, de media marktban van direkt erre valo cucc.
TFT monitorok
ehh, semmi?drága, h kísérletezgetni tudjak vele...
Lehet, az én Sony X52-mel sem tett semmi rosszat!
Ha félsz akkor egy induri-pinduri helyen, persze valamelyik sarokban, csöppints rá egy cseppet teszt gyanánt.
TFT monitorok
Milyen szerekkel tisztítható egy TFT monitor?Clin-tisztítószert használtam a CRT-nél, de inkább meg kérdezem, ne tegyek rosszat vele, TFT-nél is lehet használni?
ehh, semmi?
drága, h kísérletezgetni tudjak vele...
TFT monitorok
Milyen szerekkel tisztítható egy TFT monitor?
Clin-tisztítószert használtam a CRT-nél, de inkább meg kérdezem, ne tegyek rosszat vele, TFT-nél is lehet használni?
TFT monitorok
Mert az a buzi XP csak igy hajlando felismerni... Plug and Play mi? ....
Szerintem pont semmi ertelme draga DVI kabelt venni, full digitalis jel, nem lehet minosegveszteseg.
ja és én is írni akartam az előzőben... h ez is olyan lehet, mint egy optikai kábel az erősítőbe, elég az "olcsóbb" is. OK
TFT monitorok
Mert az a buzi XP csak igy hajlando felismerni... Plug and Play mi? ....
Szerintem pont semmi ertelme draga DVI kabelt venni, full digitalis jel, nem lehet minosegveszteseg.
TFT monitorok
Andrááás kiráály!!!!
Működik "Digital"
Úgy csináltam, ahogy te mondtad.
- gép működik, RGB még ment
- kikapolás és RGB lehúzása
- DVI-DVI rákötés, majd reboot
- a monitor kezelő felületén pedig meg kell nyomni az exit/source gombot, miután bekapcsoltam a gépet (2 funkciós a gomb, ebben az esetben a source-t használta)
Ez utóbbit egy letöltött pdf-ből derítettem ki. Mert az a 42 oldalas kézikönyv nem volt a csomagban és a DVI kábel sem volt. Pedig a tartozékok között ott van az is... Na mind1. Csak egy szépség hibája van a dolognak, mikor ismerőstől is kértem már segítséget, kérdezgetett egy s mást, majd eljutottunk oda, h az ő 19"-es Belinea-ja 11e Ft-os DVI kábelt használ. Enyém pedig lehet 1,5-2e... Lent írtam a márkát. Egyébként milyen különbségek vannak(?), mert az 5x annyiba kerül!
TFT monitorok
H.A.
nem működik, ugyanaz, mint az előbb. Azonban nekem említették, h desktop/tulajdonságok-ban vhol meg keresni a digitalis megjelenítési módot v. mit... Mondjuk meg sem találtam... De hátha erről eszdbe/eszetekbe jut még vmi. Néztem a monitor beállításait is. DVI (digitális) módban a monitor not available color temeprature. Szóval lehet, h most nincs tök jól beállítva a monitor színkezelése és ezért nem olyan fekete, ami fekete. És ha végre összejön a digitális csatlakozás akkor megoldódik minden.
arty:
köszi az info-t, de nem hiszem, h szebb lett. Az aspect ratio akkor nem torzít, ha diasabled! ffdshow filter-t most raktam csak fel (csak a) post processing van kipipálva és maxra húztam.
TFT monitorok
Newman> grat a monitorodhoz, mostantol enis csak 16/9es TFTn fogok gondolkodni... meg egypar evig Ha addig fel nem robban a Viewsonic pt775osom szegeny, mar nagyon oreg ...
Addig felno a TFT technologia, mennek le az arak.
Powerdvd t felejtsd el divxhez. Zoomplayer( R betu az aspect allitas ). Ez kell neked. Remelem ffdshow video decoder van fent, maxra huzva a post processing ? Ugy is szar egy 2 cds divx?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
TFT monitorok
Kapcsold ki a gepet, dugd ra a DVI kabelt, huzd le az analogot, es kapcsold be a gepet.