Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

WhiteHawk
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: WhiteHawk »

aszonta olyan gép kell neki, ami 5év múlva se lesz elavult. sztem most a bluerayel meg a hd-dvdvel kihúzzuk egy darabig.
Igen, de voltam olyan naív, hogy feltételeztem: akár használtan hozzá lehet jutni valamihez 60-70 ezer környékén, ami legalább 5 évig nem lesz elavult.

Ha az ember nem HD DVD hangot kezelni képes erősítőt vesz, akkor mi történik majd HD DVD lejátszás esetén? Egy (alig) régebbi szabványra vált vissza?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

aszonta olyan gép kell neki, ami 5év múlva se lesz elavult. sztem most a bluerayel meg a hd-dvdvel kihúzzuk egy darabig.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

szerintem ezek: 
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD Dekóder, DTS, DTS-HD dekóder hogy a blue rayek, ill a hd dvd-k hangját is dekódolni tudja

a sima dolby digital ex, és a dts:es dekóder meg eléggé alapdolog manapság.

bár lehet hogy kompatibilisek lefelé, de tényleg nem tudom. majd vki megmondja, aki otthonosabban mozog blueray témában.

pl ittvan ez a masina:

http://www.netdepo.hu/product_info.php? ... 0387c6abc6

Ennek a 255-nek ráadásul még egész jó a hangja is, de ugye már ez sem egy olcsó katos gép, a lent említett darabokhoz képest.

Vendég

Ezek a tesztek nem sokat érnek, de szerintem a 463-as Yamaha jóval komolytalanabb gép mint a H/K 132...Sokan szeretik a Denon 1306-ot, elég népszerű szereplője az is ennek az alsó kategóriának. Sztem valahol hallgasd meg őket ha teheted, de szerintem a Harman a legjobb. De amit én javaslok az a használt gépek átnézegetése. Elég komoly gépek vannak itt a fórumon is egész jó árban. Nézz be az apróba és meglátod te is.
Például a Cambridge Audio Azur 540R V3?

Ahogy látom, elég sok hangdekodoló és interfész szabvány van, és persze változó, hogy melyik gép mit támogat. Mi az, ami egy most építendő házimozi rendszerben feltétlenül kell, hogy ne legyen 5 év múlva teljesen elavult?

Ez a CA már egy komolyabb masina, nagyon szép Naturális hanggal, egész zenei darab. De ez nem is 60 ezer forint. Itt már benne az HDMI és ami fontos szinte minden...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

szerintem ezek:

Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD Dekóder, DTS, DTS-HD dekóder hogy a blue rayek, ill a hd dvd-k hangját is dekódolni tudja

a sima dolby digital ex, és a dts:es dekóder meg eléggé alapdolog manapság.

bár lehet hogy kompatibilisek lefelé, de tényleg nem tudom. majd vki megmondja, aki otthonosabban mozog blueray témában.

pl ittvan ez a masina:

http://www.netdepo.hu/product_info.php? ... 0387c6abc6

WhiteHawk

Ezek a tesztek nem sokat érnek, de szerintem a 463-as Yamaha jóval komolytalanabb gép mint a H/K 132...Sokan szeretik a Denon 1306-ot, elég népszerű szereplője az is ennek az alsó kategóriának. Sztem valahol hallgasd meg őket ha teheted, de szerintem a Harman a legjobb. De amit én javaslok az a használt gépek átnézegetése. Elég komoly gépek vannak itt a fórumon is egész jó árban. Nézz be az apróba és meglátod te is.
Például a Cambridge Audio Azur 540R V3?

Ahogy látom, elég sok hangdekodoló és interfész szabvány van, és persze változó, hogy melyik gép mit támogat. Mi az, ami egy most építendő házimozi rendszerben feltétlenül kell, hogy ne legyen 5 év múlva teljesen elavult?

Vendég

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Végül front hangfalnak a CAV DP880A-t választottam.

Köszönöm

WhiteHawk

Sziasztok! 
Szeretnék hangfalakat és rádióerősítőt vásárolni, persze úgy, hogy minél több hangzást kapjak a pénzemért. A keret 120 000 Ft, és ebbe legalább 5.0-nak bele kéne férnie.

Sokat hallgatnék rajta zenét, de persze házimozihoz is kéne. Lehet, hogy alaptalanul, de az álló hangfalakat preferálom.

Sokfelé próbáltam már neten körülnézni, de még mindig tanácstalan vagyok.

Amit sikerült találnom:

* Magnat Monitor 990 set. Ez nagyon jó áron van (44 000), és a Magnat Monitor 880 a német audio.de oldalon viszonylag jó pontszámot kapott, többet mint pl. Wharfedale Diamond 9.4.

* Pioneer S-V240QL 5.1. Drágább (79 000), és bár a Pioneer név (nekem) jól cseng, sehol nem találtam tesztet róla. Plusz a MediaMarkt-ban azt mondták, hogy a Pioneer csak drágább kategóriában jó, akkor már inkább Wharfedale.

Köszi minden segítséget!

Erősítőből mindenképpen Harman/kardon AVR 132-est javasolnék neked, s ez legyen a kiindulópont. Én a saját cuccaink közül a Clarus Io-t tudom ajánlani.
Megkeresem a tesztjét, s felteszem ide is.

Teszt

Végül front hangfalnak a CAV DP880A-t választottam.

Az erősítőre szeretnék még visszatérni néhány kérdés erejéig.
Szinte mindenki a H/K AVR 132-t ajánlotta a <70 ezres kategóriában.
Én laikus vagyok a témában, de paramétereit és szolgáltatásait tekintve a Yamaha RX-V463 jobbnak tűnik.

Ehhez jön még hozzá, hogy a német Audio magazin (2007 végi) értékelése szerint (http://www.audio.de/Themenspezial/17789 ... nliste.pdf) a Yamaha és a H/K hasonló modelljei fej-fej mellett versenyeznek:

Yamaha RX-V 459 Stereo: 65 pont 5.1: 75 pont
Harman/Kardon AVR 130 Stereo: 65 pont 5.1: 75 pont

Érdekes módon, elég sok készüléket pontoznak stereo módban 65-re, inkább 5.1-ben vannak különbségek.

Szerintetek ez nem fedi a valóságot? Ti hallottátok már mindkettőt szólni? Miért jobb a H/K?

Köszi

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem ugyan az a doboz??Csak a doboz vagy hangváltó motorok, doboz kialakítás...A hangminősége sem?
yamaha 350-es erőstőhöz kellene.Szvan nem high end...Meghallgatás nélkül nem veszem meg ezért vszínű ellátogatok majd Jászberénybe.
A kis yami szubomnak a zúgás elleni megoldás valamennyire a tüskék(maiket most tettem alá) amik 2cm-el megemelik, így érdekes jobb a hangja, nem annyira összemosott.Aluláteresztő szűrőt lehet -e kapni?

Félreártettél.
Hallgasd meg Jászberényben és mi elküldjük neked futárral szegedről,ha nem fér be a kocsidba.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sac »

Nem ugyan az a doboz??Csak a doboz vagy hangváltó motorok, doboz kialakítás...
A hangminősége sem?
yamaha 350-es erőstőhöz kellene.Szvan nem high end...Meghallgatás nélkül nem veszem meg ezért vszínű ellátogatok majd Jászberénybe.
A kis yami szubomnak a zúgás elleni megoldás valamennyire a tüskék(maiket most tettem alá) amik 2cm-el megemelik, így érdekes jobb a hangja, nem annyira összemosott.Aluláteresztő szűrőt lehet -e kapni?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Van élet a CAV és Hivi hangfalakon kivül is Érdemes több márkát meghallgatni.

Ez természetes.
Rengeteg használt cucc is van itt.
49000-ért viszont álló hangfalak között nincs valami nagy választék az új hangfalak között.
Te mit javasolnál?

Andru
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Andru »

Van élet a CAV és Hivi hangfalakon kivül is
Érdemes több márkát meghallgatni.

Amp:Marantz PM-16
Cd:Marantz CD-17
Tuner:Sony ST-SB920QS
Cabel:V.D.H D352, V.D.H Combination
Speaker:Tannoy 638 �s Magnat MSP 110(MagnatSpecialProduct)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A DP 880A és a DP 880 között csaka a kinézet és a doboz anyaga a különbség?A keresztváltó frekije 200hz-2,4khz.3 utas, 35kg a 880A-s?Jászberény közelebb lenne nekem.bár nem tom seat ibizába beleférne-e.

Elszállítjuk szegedről futárral,ha kell.
A doboz totál más.
Hallgasd meg mindkettőt Kétbénél.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

szerintem ProAc, de én eléggé elfogult vagyok ezen márkával.

Én is.
Hallgattam mindkettőt.
Pro Ac
Rockzenére viszont felejtős.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Még egy dolog!Akinek van ilyen hangfala küldjön már képet a hátuljáról, meg hogy néz ki az eleje a 880A-nak mert nemsok képet találtam!Apropó tüskéket adnak hozzá?Most van talpa vagy nincs, előlapja milyen?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

Vendég

A DP 880A és a DP 880 között csaka a kinézet és a doboz anyaga a különbség?A keresztváltó frekije 200hz-2,4khz.3 utas, 35kg a 880A-s?Jászberény közelebb lenne nekem.bár nem tom seat ibizába beleférne-e.

a hátsó ülésre igen, a csomagtartóba nem biztos....

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A DP 880A és a DP 880 között csaka a kinézet és a doboz anyaga a különbség?
A keresztváltó frekije 200hz-2,4khz.3 utas, 35kg a 880A-s?Jászberény közelebb lenne nekem.bár nem tom seat ibizába beleférne-e.

Vendég

Hangzásban nekem is szinmpibb a ProAc na de az a kis monitor rockzenére? Elég érdekes mutatvány lenne, szerintem azzal még ö is meghal. Rock és Jazz, jobban érvényesül egy kis testességgel, dinamikussággal...A ProAc már a méretei miatt is valahol csorbát szenvedhet...De meg kell hallgatni. Mekkora térbe lenne ez a cucc?
A Tablette 2000 nálunk eléggé jól szól metállal is. Igaz nincs mélykiemelése, de nagyon dinamikus.

Igen? Na mifene...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Hangzásban nekem is szinmpibb a ProAc na de az a kis monitor rockzenére? Elég érdekes mutatvány lenne, szerintem azzal még ö is meghal. Rock és Jazz, jobban érvényesül egy kis testességgel, dinamikussággal...A ProAc már a méretei miatt is valahol csorbát szenvedhet...De meg kell hallgatni. Mekkora térbe lenne ez a cucc?
A Tablette 2000 nálunk eléggé jól szól metállal is. Igaz nincs mélykiemelése, de nagyon dinamikus.
Naim-ZU

Vendég

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Tiszelt hifirajongòk! 
Eladò egy ProAc Studio 130 használtan angliábòl (ex-demo).
250 fonttal olcsòbb, mint újonnan.
Èrdemes belevágni?

Köszönöm

Sztem kicsit szűkítsd a kört mert látom már sok hangfal felől érdeklődsz, és mind más hangkarakter, és van köztük rendszerfüggő darab is. Elfogsz tévedni az erdőben ennyi alternatíva mellett...Kicsit szűkíteni kellene a kört, h milyen zenére kell, milyen rendszerben lesz elhelyezve stb...

A rendszer analóg, lásd lentebb.
Jazz, blues, klasszikus és egy kicsi rockaz ízlésem.
Versenyben maradt a B&W 704 és ProAc Studio 110.

szerintem ProAc, de én eléggé elfogult vagyok ezen márkával. De az lehet, hogy azért van, mert nagyon jók a hangfalai.
Naim-ZU

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Csak az asszony egyezzen bele+elpasszolom a jamo szettet
Szépt 1-ig tart az akció.
Ha megrendeled,de nem viszed el addig,az nem gond.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Feltétlenük kellene ez a két hangfal.Szép, szerintem tényleg magasabb kategória mint az ára.A a jamo-t meg megpróbálom 40ért subbal eladni.Jó lenne magasabb szintre lépnem, nem pedig leragadni.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csak az asszony egyezzen bele+elpasszolom a jamo szettet

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”