Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
A hozzátartozó SUB. És a kérdés vajon hol lehet a reflex? (mind2 oldalon van 20-as membrán hátul az erősítő) Csak nem próbálkoznak egy zárt SUB-al??
- Lehet ellenutemben dolgoznak..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Klipsch hangsugárzók
A hozzátartozó SUB. És a kérdés vajon hol lehet a reflex? (mind2 oldalon van 20-as membrán hátul az erősítő) Csak nem próbálkoznak egy zárt SUB-al??
ui.: jól látszik, h a Klipsch logo alól eltűnt a THX logo?
Klipsch hangsugárzók
Most, h felélett ez a topic én is benéztem a Klipsch forum-ba és a PM5.1/Audigy2 -t topicokat kezdem el nézegetni, elsőre kiszúrtam a "Best mp3 to test Klipsch BASS ???" -ot. H leírják az emberek, kinek, melyik zenének a mélye, h tetszik (mp3-BASS topic) és így külön kategorizálva, h milyen a mély egyes zenékben: For good punchy slam Bass, For Smooth bass, For all out Bass in just about anything your thinking off, Other notiable Catigory. Király! (off: le is szedtem egy párat, de nagyon érezni, h 128-as az mp3, nem csak a magas tűnik el, de a mélyek is elpunnyadnak... 192-től, de inkább a 256 már jobban élvezhető)
Aztán következtek a PM topicok. Kiszúrtam, h a PM5.1-et bővitették egy "Ultra" -val!! A mély biztosan jobb, mert külön topicot hoztak létre, h PM5.1 vs PM5.1 Ultra subwoofer, annyira még nem nézegettem, h meg is mondjam melyik a jobb, de egyértelmű, h javítottak az Ultra-ban (nagyobb térfogat/súly, de még azonos (2x20-as) membrán, és úgy vettem ki, h lehet bővíteni a külön kapható PM-ekhez a SWS sub-al is, na de a végén a sub-ról még említést teszek. A satellitek is teljesen új membránt kaptak, úgylátszik a teljesítményen nem növeltek 500W/500W, de a magassugárzók 20hz-el mélyebbre mennek, itt már 100Hz-re)
ProMedia Ultra 5.1 Tech Specs:
FREQUENCY RESPONSE:
25Hz-20kHz +/- 5dB
SENSITIVITY:
Closed loop system
MAX ACOUSTIC OUTPUT:
115dB at listening position
COVERAGE ANGLE:
Near field design
DISPERSION ANGLE:
90 ° x 40 ° Microtractrix ™ Horn
OVERLOAD PROTECTION:
Limiter circuit
ENCLOSURE TYPE:
Satellites and center—sealed; Subwoofer—6th order bass reflex
AMPLIFIER:
BASH ®, dual supply, switching/linear hybrid
AMPLIFIER POWER:
FTC Rated per Satellite: 60 watts/channel @ ≤ 1% THD, 100Hz - 1KHz (Note: all channels driven) FTC Rated Subwoover: 170 watts @ ≤ 3% THD, 40 - 100Hz Maximum Burst Power*: 500 watts @ ≤ 1% THD (Note: all channels driven) *Maximium Burst Power indicates the actual power this amplifier will deliver to the speakers under normal operating conditions. While the FTC power rating indicates power available on a continuous, long-term basis, multi-channel systems do not rely on that type of power. Instead, the amplifier is called upon to deliver large, short-term bursts of power to be able to support today’s digital music, games and movie formats. In addition to the required FTC power rating, we have provided the maximum burst output as a better indication of the product’s true performance.
INPUTS:
Six analog discrete channels (three stereo miniplugs), Auxiliary stereo miniplug music input
OUTPUTS:
Five speaker level outputs (spring clips)
TWEETER:
25mm metalized polymer
HIGH FREQUENCY HORN:
MicroTractrix ™ horn
HF CROSSOVER:
3000Hz
MIDRANGE:
3" fiber composite
LOW FREQUENCY CROSSOVER:
120Hz
INPUT CONNECTIONS:
DIN cable to control module
SUBWOOFER:
Dual 8" side-firing fiber composite drivers
WIRE GAUGE ACCOMODATED:
18 gauge supplied
WEIGHT:
52.5 lbs
ENCLOSURE MATERIAL:
MDF
VOLTAGE:
120 volt
EXPORT VOLTAGE:
230 volt under development
MOUNTING:
Wall brackets (wb-1) and telescopic floor stands (rb-1) available at Klipsch web store
FEATURES:
Center channel has rear post angle adjustment for optimum positioning; SWS link for easy connection to ProMedia add-on subwoofer
YEARS BUILT:
2003 -
Klipsch hangsugárzók
ax:
"Most itt a hangfalakról van szó vagy, vagy arról, hogy ki mit drótostótozik össze otthon egy számítógép és egy ötponteggyes hangkártyából?"
Nem értlek, biztos rám gondolsz (ebben a Klipsch topicban azthiszem én nyomom gépen), de ha lenne rá pézed se lehetne megoldani azt, h a számítógépedre/-emre jobb hangrendszer/hangkártyát (és kábelt) teremtsünk. Mert nem igazán létezik jobb.
Klipsch ProMedia 5.1 (kevés a mély, hol? )
Audigy2 (alapzaj, hol...? Nem látom, izé...nem hallom )
Neotech JY-01252
"...ott görnyegünk a számítógép monitor elött a görgősszéken..."
Sony E430...
A számítógépem gép és hang része megladja meg a 300.000 Ft-ot!! Ezért nem értem, h mire kellett ez a hozzászólás...
Szóval az egy dolog, h számítógépen lett kivitelezve, de ott a lehető legigényesebben.
Simon:
az én számítógépes (és hang-) rendszerem fapados?
Amúgy meg ott az aláírásom... (->) A görgősszékről nem írtam, de az sem utolsó
helyesvítve:
A számítógépem (csak! a) kép és hang része haladja a 300.000 Ft-ot!! Akkor még hol a dvd és a videokártya, ami még inkább idetartozna, és persze a gép többi alkatrésze nélkül ez mind meg se szólalna, azok se noname alkatrészekből tevődnek össze. Ha nem is leszóltad ezeket a gépeket, akkor is aztmondom, nem minden gépes megoldás szar, csak mert gépen van a "mozi"...
Klipsch hangsugárzók
ax:
"Most itt a hangfalakról van szó vagy, vagy arról, hogy ki mit drótostótozik össze otthon egy számítógép és egy ötponteggyes hangkártyából?"
Nem értlek, biztos rám gondolsz (ebben a Klipsch topicban azthiszem én nyomom gépen), de ha lenne rá pézed se lehetne megoldani azt, h a számítógépedre/-emre jobb hangrendszer/hangkártyát (és kábelt) teremtsünk. Mert nem igazán létezik jobb.
Klipsch ProMedia 5.1 (kevés a mély, hol? )
Audigy2 (alapzaj, hol...? Nem látom, izé...nem hallom )
Neotech JY-01252
"...ott görnyegünk a számítógép monitor elött a görgősszéken..."
Sony E430...
A számítógépem gép és hang része megladja a 300.000 Ft-ot!! Ezért nem értem, h mire kellett ez a hozzászólás...
Szóval az egy dolog, h számítógépen lett kivitelezve, de ott a lehető legigényesebben.
Simon:
az én számítógépes (és hang-) rendszerem fapados?
Amúgy meg ott az aláírásom... (->) A görgősszékről nem írtam, de az sem utolsó
Klipsch hangsugárzók
Most néztem vissza az utolsó néhány bejegyzést és kezd úgy kinézni mint egy orrpiszkálós kineknagyobbavincsesztere tipusú hardverfórum.Most itt a hangfalakról van szó vagy, vagy arról, hogy ki mit drótostótozik össze otthon egy számítógép és egy ötponteggyes hangkártyából? Ahogy körbenéztem a többi fórumon is mintha mindenki számítógépen nyomná. Fintorgunk egymás véleményén, barmoluk egymás cuccait, de közben nem vesszük észre, hogy ott görnyegünk a számítógép monitor elött a görgősszéken, és már észre sem vesszük hogy a PC 40 dB-lel nyomja az alapzajt, csak azt, hogy kevés a mély.
Nem hinném, hogy mindenki PC-n nyomná. Biztos van egy markáns kisebbség aki -nyilván pénzügyi megfontolásból- egyelőre ennél a fapados megoldásnál marad.
Klipsch hangsugárzók
Most néztem vissza az utolsó néhány bejegyzést és kezd úgy kinézni mint egy orrpiszkálós kineknagyobbavincsesztere tipusú hardverfórum.
Most itt a hangfalakról van szó vagy, vagy arról, hogy ki mit drótostótozik össze otthon egy számítógép és egy ötponteggyes hangkártyából? Ahogy körbenéztem a többi fórumon is mintha mindenki számítógépen nyomná. Fintorgunk egymás véleményén, barmoluk egymás cuccait, de közben nem vesszük észre, hogy ott görnyegünk a számítógép monitor elött a görgősszéken, és már észre sem vesszük hogy a PC 40 dB-lel nyomja az alapzajt, csak azt, hogy kevés a mély.
Klipsch hangsugárzók
Egy hónap után vettem csak észre , h a PM5.1 SUB-ban a reflex cső nem vízszintes, hanem egy negyed kör-t leíró rendszerű. Felettéb érdekes...
1. Ha a frekvencia olyan alacsony, akkor is a membrán dohog, vagy a refex-ből jön a hang? Mi okozza a 10Hz-től induló hangnyomás tesztekben azt, h hallani a levegőt ahogy áramlik ki a dobozból (és persze érzem is a lábamon kb 2m-ről), de hangot szinte nem hallok..., itt a fülem kevés vagy azért még a rendszer?
2. Megfigyeltem, h a membrán szinte maximum csak 1-2 mm-t mozdul. (persze már elég nagy hengerőn is) Nem jobb ha a SUB nagy kilengésű?
3. Mit jelent, h se a sateliteken, se a SUB-on (membránon) nincs kúp, csak egy "bemélyedés". Ezt miért hagyták le? Láttam mikor a KSW-10 is féloldalra volt röffentve sem volt kúp a membrán közepén, ez mit befolyásol, miért alkalmaznak ilyet, miben jobb...?
ui.: András mail is ment tegnap óta 2 is...
Klipsch hangsugárzók
Kell a Quintethez az erosito. Nem is veletlenul kerul joval tobbe, egy 100 rongyos melylada jar hozza, ezen kivul nagyobb a satelitek teljesitmenye, es forgathato-falraszerelheto talpuk van.
Klipsch hangsugárzók
A ProMedia-t néha elhagyja az erő...
20nm-en már erősen nem ajánlott, mert ott is volt lehetőségem rövid ideig hallgatni. (szerintem max 15nm, de affölött már ne!) A mély egyszerűen elszáll, nem hallani belőle sokat. Főleg! a nagyon alacsony, nagyon mély hangok esetében. A magasak még azért jól bírják...
Szóval ekkora szobába már megfontolandó lehet a ProMedia4.2 (2db 2.1-es PM)
Vagy egy pici spórolással a Quintet, mert ott izmosabb a SUB és satelitek is +40W-osak. Azzal már jól el lehetne lenni.
Egy kérdést beszeretnék iktatni, a Quintetnek ugye nem kell külön erősítő? (csak mert erős a gyanum, h kell, ugyanis a SUB, nem olyan PM "féle" SUB, szóval abban nem hiszem, h van erősítő, csak a SUB sajátja. Akkor viszont már húzos az ára, főleg, h anno kb 100e-el drágább volt)
Klipsch hangsugárzók
Van itt olyan akinek van valamilyen információra arról, h a ProMedia 5.1-es rendszerben, mik a frekvencia (ennek megfelelőját csak angolul tudom->) response-ja? (a sat/center és a sub is, annyit tudok, h ELVILEG már: 25Hz-20KHz -ig) Jaj és a center? Mert Quintet rendszerben a center 20 Hz-el kevesebbet visz át. Itt mi a helyzet?
Klipsch hangsugárzók
Penteken a tarsammal egesz este Pink Floydot hallgattunk
Most a napokban lesz meg Eric Clapton - 461 Ocean Boulevard és
Diana Krall - Love Scenes. Azt hiszem ez az a Jazz lemez ami ment az RF7-en!
És képzeld van a LOTR-FOTR -ben egész pontosan 52:10 -nél, mikor Frodo fel akarja venni a gyűrűt és egy mélyhullám keletkezik. Nem a szoba bejárati ajtaja, hanem a lakás bejárati ajtaját (v. talán az ajtaján a heveder zárat...) mozgatta meg a rendszer, és hol volt még a max. hangerő (félek kipróbálni) <vol.:62, sub: 0dB -n volt "csak> Azthiszem a következő beruházás egy masszívabb lakás lesz, mert mozog minden!
És ennyi hallgatás után már tényleg lehet véleményt alkotni és: NEM BÁNTAM MEG a cserét!
"olyan klafa a hang, h kicsodul a nyál a centerből"
Klipsch hangsugárzók
Hali!
Orulok, hogy tetszik a cucc!
Audigy temaban nem sokat tudok, nekem se aranyozott csatis, csak az OEM verzio van, a szoftvereit pedig fel se telepitettem, csak a drivere van fenn, ugyhogy nem tom mi lehet a gond. Ha jol megy az angol akkor a www.klipsch. com foruman rengeteg dolgot leirtak mind a promediarol, mind az Audigyrol, ott erdemes kutakodni.
Penteken a tarsammal egesz este Pink Floydot hallgattunk
Klipsch hangsugárzók
off: Audigy2: biztos, h jó kártyát adtak nekem? Igaz rajta van, h "Audigy2", de nem aranyozottak a csatlakozók! És pl. a speaker settings -ben is "csak" ennyi szerepel "SB Audigy [8400]", hol a "2"? Ez szabványos (dolby) vagy ál-ál surround: CMSS 3D, ha filmet nézek ami DD5.1 kapcsoljam ki v. ez csak mp3 anyagba kever egy kis "visszhangot" és nyugottan be lehet kapcsolva? Na nem kérdezek több-et ez nem az a topic...
Mégmindig tök jó Klipsch szag van a szobában!
Klipsch hangsugárzók
Nagyon állat a rendszer. A mélyeket (SUB) nem lehet összehasonlítani, a VL ehhez képest puffogott a mély-közép/magasak is szebbek szerintem (bár csaltam kicsit: Audigy2&Neotech )
Tegnap este bokát fostam -> A kör (DD5.1) Van egy hatalmas "mélyhullám", amikor a nő (Anna Morgan) megöli a gyerekét <már a vége felé> (Samara-t) <megfújtja> és belelöki a kútba... (iszonyat mély)
Megintcsak nagyon jó a jel/zaj, a Titanic DTS elég halk felvétel és a magasabbra állított hangerővel sincs sem súgás/alapzaj a zenéhez (maximumra állított hangerő mellett ha nem kap jelet a rendszer /nem szól semmi, nincs zaj sem)
A center (a régi 4.1 miatt) nagy felüdülés volt, jobb az egész surround térleképezés v. hogy mondjam, akörnyezeti zajokat jobban lehet pozicionálni, mivel a frontokról lejött a teher ->center. Izgalmasabbak a filmek is, zene is.
Eddig csak a fenti filmet néztem meg, de volt tegnap d.u. U-571 is. A többi időt végigzenéltem, ill demoztam (-> film: Saving Private Ryan, Twister, The Fast And The Furious, Gladiator, Behind Enemy Lines, SWII stb.). Visszatérve U-571-re a mélytengeri bombázása a vége felé haladva nagyon hatásos volt
Fluke-Zion -ba izmosabb a mély ezáltal meghallgatom ma még vagy 10x -er
Szóval András köszi mindent! Ja sajna, az a Corrs volt meg, de mind1...
Audigy2 van neked is ha jól tudom (márpedig jól ) akkor segíthetnél ebben, ha tudsz, elkesztem elmerülni a beállításaiban, és eljutottam a "sperker settings"/"calibrate" majd "basic" v. "advanced" mind1, végig nyomogatom a hangfalakat (képen) és kiírja, h speraker calibration detected that your misconnected your speakers... (képet készíítettem, h jobban megértsd) ez most azthiszi, h fordítva kötöttem be? Én tudtam, h jól kötöttem, biztos is voltam benne, de azért megnéztem, nekem volt igazam, minden OK. Még egy érdekesség ha nem egyfoma irányba haladva nyomogatom végig, hanem mondjuk öszevissza, akkor is villog két hangfal, csak másik 2 , de azok is, mind jól van bekötve. (neotech: piros/fehér: piros a pirosba, fehér a fektébe a sat/sub-on is) Ez mit akar ábrázolni, mi a funkiója, zavar mert hibádzik, és vmi nem jó.
ui.: ezen a Neotech kábelen van egy felirat végig : "sound stream ofc loud speaker cable jy-01252 (2.0mm2)" és azt mondták a Kácsa-Audio -ba, h úgy kössem be, h a sub-ba: megy a "sound stream..." fele és a sat-ba a "...cable jy-01252 (2.0mm2)" fele, mert így is csak jobb lehet a hang. Amúgy nagyon segítőkészek/türelmesek voltak itt is!
Klipsch hangsugárzók
Itt ulok a telefon mellett, biztos jo szamot hivsz?
A megbeszéltek szerint most küldtem el az e-mailt.
Klipsch hangsugárzók
Ja, es ma delutan 2-og aramszunet volt, mert a gazmu elnyesett valami kabelt az utcaban, ami ugye a telefon szempontjabol nem is lenne baj, csak epp a Matavos telcsinknek kell a 220, hogy mukodjon...
Klipsch hangsugárzók
En irtam az elobb, csak nem voltam bejelentkezve...
Tegnap tenyleg nem voltam itt 4-ig, mert volt egy kis dolgom, a kolleganom meg szabin van, meg sokszor elofordul, hogy nem halljuk meg a telefont, mert epp demozunk a bemutatohelysegben. Vagy meghallom a telcsit, de nem erek ra felvenni, mert epp kerdesekkel bombaznak
Klipsch hangsugárzók
Tud vki segíteni, h mi van az X-MultimediaShop-al?
Tegnap nem voltak nyitva (itt még csak gondoltam elugrottak vhova egy pillanatra, nem vártam sokat...) Ma pedig nyitás óta (10-től) egész mostanáig min. 5x telefonáltam nem veszik fel. Visszatérve, tegnap az ajtóra sem nem volt kiírva semmi. Erre ma nem tudom őket elérni. Mi lelte őket, szabadság? (András, ha üdülsz vhol, betérhetnél egy NetCafe-ba és írhatnál nekünk ) Egyébként tudja vki mikor nyitnak ki?
Klipsch hangsugárzók
Hi András!
Ma, 3 óra körül kerestelek az XMS-ben, de zárva voltatok, sajnos nem találkoztunk. A Klipsch ProMedia 4.1 ára, amit ajánlottál valóban baráti, de kérhetnék-e egy Klipsch ProMedia 5.1-re is hasonló ajánlatot. Holnap 10 után az XMS telefonján keresnélek.
Klipsch hangsugárzók
Nagyon belevagyok zúgva a ProMedia 4.1-be. (már alig várom: jövő v. max a rákövetkező héten talán már magamévá tudhatom) Vannak a reviews-k, már amennyit ki tudok belőle venni a lényegből (Strengths) az mind nagyon jó. Rosszat nem sokan írnak róla (Weaknesses)
http://www.pricegrabber.com/rating_getp ... 9c075d4005
Avg. Product Rating
(4.60/5.00)
(10 Reviews)
Még az avatarom is véglegesítettem!
S szerintem jól is áll nekem ez a Klipsch
Klipsch hangsugárzók
Ugyanarról az oldalról van a "Klipsch ProMedia v.2-400 vs Videologic Sirocco Crossfire"
Lentebb csatoltam egy képet, mikor a sat. a falra van csavarozva, nagyon szépek, azthiszem csere lesz, csak adjam már el a VideoLogic-ot ott az adásvét-ben. Tényleg nem tudsz rá vevőt(?) szerintem teljesen reális ár amit kérek érte. Egyébként már megvan a hinyzó rész a ProMedia 4.1-hez (90+fa), amint megveszi vki, rohanok hozzátok Klipsch-ért, (tényleg ki az a Pixel Multimedia?!)
Holnap megyünk pestre délután, akkor benézni..., nem baj ha a 2.1-es Klipsch van bekötve, én bevallom őszintén még sehol, semmilyen formában nem hallottam Klipsch rendszert szólni.
(vinnék egy lemezt is a SUB-ra vmi autohifi velocity)
Klipsch hangsugárzók
Neki a Videologic teccett jobban
De nem tudom mit tesztelt, mert tele van hibakkal az egesz.
peldaul:
106 helyett 110 dB -t tud
azt irja nincs rajta fejhallgato kimenet, pedig itt van egy az orrom elott, es van rajta...
Ugyanezen az oldalon van egy kulon Klipsch teszt azon meg mar jol szerepelnek az adatok.. hmm..
http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Pro ... dia41.html
Klipsch hangsugárzók
Segítene vki(?), nem vagyok nagy angolos, de szeretném lecserélni a hangfalamat, van egy frappáns angol reviews (sehol nem találtam konkrét egy tesztben összeugrasztva a két hangrendszer), be is ollóztam ide, magyarul annyit tudna-e vki segíteni, megéri-e lecserélni, miben jobb/rosszabb az egyik a másiknál? (különben, VideoLoigc Digitheatre DTS lesz, de nem tudom hol lehet kani, de ez csak a végső megoldás...) Előre is köszönöm.
Klipsch ProMedia v.2-400 vs Videologic Sirocco Crossfire
Summary:
I truly hate this part as you are reading this expecting us to pick a winner and both systems are excellent, well constructed and well ahead of much of the competition which is why many people don’t like head to heads… a good product has to lose. However, one system is clearly better than the other as an overall package. What you have to decide is how much of that overall package are you looking for and will use when making your own buying decision.
I will start with the easy ones first. For overall connectivity, the Crossfire is the easy winner. If you are looking for the flat out loudest system then the Crossfire is the system of choice, but both are more than loud enough for most applications in a normal sized room. In terms of overall acoustic accuracy its again clearly the Videologic Sirocco Crossfire even though some listeners may prefer the enhanced sense of detail and energy offered by the ProMedia. I definitely preferred listening to most music using the Crossfire at any volume and even more so at louder volumes where the Crossfire offers clearer (distortion free) and sound than the ProMedia, which becomes all the more apparent at the upper power levels of the respective systems. I say most music, as there was one artist (Celine Dion) where I inexplicably preferred the ProMedias for her various materials (based on one album "All the Way: A Decade of Song". I would guess that its her particular vocal qualities combined with the bass beat to the music. I thought this was worth noting to illustrate that there will be people who prefer the sound of the ProMedias and also because the ProMedias are still better for music than most other multimedia systems on the market As noted earlier, while both subs are excellent at their default levels, I find the Crossfire sub better suited for cranking up the levels for music so even rap fans should be happy with the sub unless you want to shake the room.
When it comes to games its very close as the quality of sound effects is not of a level that would expose flaws in either of these systems and the ProMedia’s heightened sense of detail, and sense of energy might even be consider as an positive for gaming by some. Its not that all I said about music is not still true, its that it does not have as big an impact. When it comes to the subwoofer I prefer to game with the bass levels turned up a fair bit and for that reason I prefer the room shaking ProMedia sub but its at the expense of music as your bass riffs will be just as boomy as your rocket launcher blast. Keep that in mind, as the Crossfire sub also does an excellent job of exaggerated bass without the boomyness, but also without the room shaking. The more music you listen to when you game, the more the Crossfires smooth sound, greater volume and greater clarity at high volume will benefit, so consider your habits and your gaming genre (are there lots of bass heavy sound effects?) when deciding in this regard.
For DVD movies I lean back to the Crossfire for the same reasons as for music. While acoustic accuracy may not be quite as important for moves, the higher volume of the Crossfires can be that much more important. However, the gap is narrower because of the ProMedia’s better performing subwoofer when it comes to some sustained bass heavy effects. As with gaming, the more your crank up the subs the more the ProMedia sub, which is tight at the recommended level, will lean towards boomy, but that does not seem to have the same negative impact on movies as on music. If you plan to buy a Dolby Digital decoder like MidiLand’s ADS-2000 that does not offer a large speaker 4.0 mode (i.e. it sends all frequencies to only the front channels) then its a good reason to go with the Crossfire as you need an LFE input to get the bass response from the LFE channel and from any sounds in the rear channels. Its one connection that would have benefited the ProMedia. Its worth noting that while the ADS-2000 does work better with a system with an LFE input it still works quite well with the ProMedia. This is because in many movies it seems that the bass effects are focussed around the front channels (which do have a large speaker mode on the ADS-2000). However you will still completely miss out on any effects sent to the LFE channel and any bass heavy effect that are just in the rear will be lacking.
Ascetically, both systems are pleasing to the eye and you can look at pictures and decide for yourself in that regard, not that you should every buy a speaker on looks.
Overall, both systems are such a big jump above the multimedia norm that you really can’t go wrong with either. If I only had $250 I would be very happy to bring home the ProMedia to use for games, movies and music. Its really incredible what Klipsch managed to pack into the ProMedia system at that $250.00 price point! But the question at the beginning that I set out to help answer was "does Videologic deliver more quality and features than the excellent Klipsch ProMedia in a manner which will be clearly apparent in normal use and warrant the extra $200?".
If you just play games and don’t really listen to music on your system then probably not. The difference is there but, as noted, you won’t notice the quality difference as much as if you listen to a lot of music. If that’s you then are probably better off saving the extra money. However, if your gaming sound system also does time as your home theatre system and especially if it puts in time as a music juke box then most definitely yes! First there are several small things that I have mentioned through out this comparison. Things like the amplified headphone output that works fine with high impedance audiophile headphones and the optional LFE input. However, the biggest reason to spend the extra money is sound quality. The longer I listened to the Crossfires the more impressed with the sound quality I became and after countless hours the sound just gets more and more pleasing to the ear. This all adds up to an overall better system in the Videologic Sirocco Crossfire that’s well worth every one of the $450 it will cost you in North America. If you are in the UK the decision is in my view all the easier as you don’t have the price premium facing buyers in North America and can pick the Crossfires up for a relative steal of Ł170 (US$272) street price and you can do it now rather than wait for the ProMedia’s unknown UK availability and pricing.
Amúgy meg nem értem a Crossfire miért nem kapott THX minősítést, ha ennyira jónak tartják???
Aki jó angolos: