Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Így van, és az SPDIF bemenetén érkező audiot reclockolja és jitterszűri.

Illetve a pc-s szoftverében beállíthatom, hogy a saját vagy külső órajelet használjon.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3822

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Ezt a Konnekt8-at egyébként ha DAC-ként használom, akkor hogyan lehet bekötni cd és erősítő közé? Mert ha jól tudom csak füleskimenet van rajta. 
Vagy valamit félreértettem??? 
Thx

van SPDIF bemente és analóg kimenete, ami nem RCA, hanem 6.3-as jack.

Így van, és az SPDIF bemenetén érkező audiot reclockolja és jitterszűri.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Ezt a Konnekt8-at egyébként ha DAC-ként használom, akkor hogyan lehet bekötni cd és erősítő közé? Mert ha jól tudom csak füleskimenet van rajta. 
Thx

van SPDIF bemente és analóg kimenete, ami nem RCA, hanem 6.3-as jack.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Thx

Elég sok kimenet van rajta

konnekt 8 specs

Szerintem Pennánál érdemes érdeklődni.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Honnan érdemes a TC Konnekt 8-at beszerezni?
Lehet, hogy nagyon láma dolgot fogok kérdezni:

Thx

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 196

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: merida »

Honnan érdemes a TC Konnekt 8-at beszerezni?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

en a rendszerbe passzolo ict hasznalok.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok, 
Kérném a Squeezebox tulaj tisztelt forumtársakat, hogy osszák meg a tapasztalatokat az SB-hez használt IC-re vonatkozóan. Azaz a gyári kitben lévő IC-t használjátok vagy külön vásárolt IC-t. Ha külön mit és milyenek a tapasztalatok?

Nagyon köszönöm!

Illetve ha van már tapasztalat az Alisca féle analóg SB táppal kapcsolatban, arról is irhatnátok.

Senki?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Úgy gondolom, hogy egy Hivox Lupus S is megérdemelne egy meghallgatást, a 10 m távolságot egy usb buffer közbeiktatásával át lehet hidalni.
Én pl évek óta 5m-es USB kábellel használom a Lupust. Kipróbáltam egyszer egy 7,5 m-es USB kábellel is, de asszem azzal hol ment hol nem ment (az alaplapi USB kijáraton). Azóta viszont van fülelektől egy PCI-os USB kártyám, amivel még nem próbáltam ki...

fülelek:
Érdekes kísérletet végeztünk. Némi órajel és táp tuningot kapott egy PCI-USB kártya, és lám, határozottan jobb lett a hang, főleg a sztereo tér... 
...a kártyán levő 24 MHz-es kvarc helyett betettünk egy ugyanilyen frekvenciájú, ám lényegesen kisebb zajjal és jitterrel rendelkező órajelgenerátort, aminek saját spéci tápja is van, valamint az usb chip tápja is kissé módosított...

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Pontatlanul fogalmaztam.Úgy gondolom, hogy a pc-ből a jelet vinném 10 méterre és a TC az erősítő közelében lenne!
Persze szívesen fogadnék ajánlatokat egyéb termékekről is, csak pár topicot végigrágva úgy látom, hogy az Edirol és TC a favorit.
Figyelembe véve azt is, hogy jó lenne 100e. alatt tartani a ráfordítást.

Létezik 10m hosszú, tripla árnyékolású Firewire kábel, amivel megoldható a feladat (nem olcsó, de adtunk el belőle nem keveset). Ebben az esetben is szükséges ügyelni a földhurokra, akár a Firewire-ön, akár a saját külső tápon kapja a delejt a Konnekt. Érdemes ilyenkor a brumm kikerülésére egy 4-6 pines átalakítón keresztül csatlakoztatni a hosszú 4-6 (és nem 6-6) pines kábelt a pc-hez, amennyiben 6 pines a pc firewire csatlakozója. Ha 4 pines, akkor jobb a helyzet, mert akkor nem megy táp a fw dróton, így viszont muszáj a külső Konnekt tápot az erősítőnél lévő elosztóba dugni. Így nem lesz földhurok

Ha valaki a firewire-n viszi a tápot is a Konnektbe, akkor érdemes a fw drót mindkét irányát kipróbálni, lehet, hogy lesz különbség a két irány között.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5245

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Úgy gondolom, hogy egy Hivox Lupus S is megérdemelne egy meghallgatást, a 10 m távolságot egy usb buffer közbeiktatásával át lehet hidalni.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Pontatlanul fogalmaztam.
Úgy gondolom, hogy a pc-ből a jelet vinném 10 méterre és a TC az erősítő közelében lenne!
Persze szívesen fogadnék ajánlatokat egyéb termékekről is, csak pár topicot végigrágva úgy látom, hogy az Edirol és TC a favorit.
Figyelembe véve azt is, hogy jó lenne 100e. alatt tartani a ráfordítást.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hasonló megoldáson már én is régóta töröm a fejem, de teljesen láma vagyok a dologhoz.

Nem lenne jobb megoldás, ha a hangkártya ott lenne közvetlenül az erősítőnél, és a hangkártya és a PC lenne összekötve FireWire (vagy bármivel, ami ennél esetleg jobb) csatlakoztatással 10 méter kábellel?

Mivel tényleg nem értek ezekhez a dolgokhoz, elnézést ha nagyon nagy butaságot kérdeztem.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Üdv a hozzáértő úri közönségnek!PC-s audió lejátszás felé nyitnék.
Elképzelésem a következő: PC-Edirol F-66 Firewire, vagy TC Konnekt 8 DAC-ként használva.
A probléma az hogy a PC és az erősítő közti távolság cca 10 méter.
Gondot okozhat-e ez?

A Konnekt 6.3-as jack kimenete eredendően szimmetrikus, ezért ha a másik végére is szimmetrikus eszköz kerül, akár XLR-csatlakozóval is nem lesz vele gond vagy a végén kell aszimmetrizálni, mondjuk trafóval. Az leválaszthatja a földet is,mert ha 10m-re vannak egymástól és nem ugyanabban konnektorban vannak bedugva, akkor lehet közöttük potenciálkülönbség is.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Üdv a hozzáértő úri közönségnek!
PC-s audió lejátszás felé nyitnék.
Elképzelésem a következő: PC-Edirol F-66 Firewire, vagy TC Konnekt 8 DAC-ként használva.
A probléma az hogy a PC és az erősítő közti távolság cca 10 méter.
Gondot okozhat-e ez?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok,

Kérném a Squeezebox tulaj tisztelt forumtársakat, hogy osszák meg a tapasztalatokat az SB-hez használt IC-re vonatkozóan. Azaz a gyári kitben lévő IC-t használjátok vagy külön vásárolt IC-t. Ha külön mit és milyenek a tapasztalatok?

Nagyon köszönöm!

Illetve ha van már tapasztalat az Alisca féle analóg SB táppal kapcsolatban, arról is irhatnátok.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5245

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Aki Squeezebox vagy netán Transporter vásárlásán töri a fejét, most akciósan kapható nálam február hónapban. Részletek a honlapomon.Ha kérdésetek lenne, látogassatok el a gyártói fórum megfelelő topicjába.

Üdvözlettel:

Diera András
Bartimex Audio

Akciós Squeezebox spdif kimenetéhez igencsak dukál egy akciós LupusB!

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

13e 

nemgéza ha gondolod kölcsönadom egy próbára egy hétvégére, mert ne az én értékrendem legyen a mérvadó..... Most annyi minden változott a rendszeremben, hogy perpillanat nem tudom ki kivel van, tesztelő meg nem vagyok, én zenét hallgatok, nem kábelt dugdosok alapvetően de majd erő veszek magamon

update, erőt vettem magamon, de ezt tényleg ne tekintsd mérvadónak, így elsőre tisztább szárazabb érzés, stabilabb hang. tényleg nem írok többet, mert csak elvinném magamat és másokat az erdőbe..

No....!!

Meddig várjunk még?

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Halihó!!!Meg tudnátok mondani , hogy mi az igazi külömbség , ha a PC és a HangKari csatlakoztatása FireWire  vagy  Ethernet (TG-Link) -el történik???
TG-Link esetén is kikerülhető a saját PC hangkártyája???
Forumtársi üdvözlettel: Jenő

Hellóka !!!
Most már ne válaszoljatok erre , mert okafogyottá vált!!!
Nincs valami nagy élet most itt sajnos!!!

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Halihó!!!

Meg tudnátok mondani , hogy mi az igazi külömbség , ha a PC és a HangKari csatlakoztatása FireWire vagy Ethernet (TG-Link) -el történik???

TG-Link esetén is kikerülhető a saját PC hangkártyája???

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3241
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Aki Squeezebox vagy netán Transporter vásárlásán töri a fejét, most akciósan kapható nálam február hónapban. Részletek a honlapomon.
Ha kérdésetek lenne, látogassatok el a gyártói fórum megfelelő topicjába.

Üdvözlettel:

Diera András
Bartimex Audio
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

pedig igazan irhatnatok vmi osszevetest az akkuval is jo lenne osszevetni.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

Nagyon köszi a lehetőséget, de most még kb 1 hónapig még nem érek rá. Nem is kacérkodom a gondolattal, mert a végén mégis elkezdek vele foglalkozni, aztán megint nem haladok.Mostanába már a fórumot sem olvasom, csak ha már nagyon hiányzik. Tisztára elvonási tüneteim voltak, csak enyhék.

Abban biztos vagyok, ha veszek én is SB-t, akkor tápot is csináltatok hozzá, mert ártani nem igen árthat, engem meg megnyugtat, hogy nem egy mobiltöltő jellegű táp hajtja. A tied ráadásúl jól néz ki, kimondottan esztétikus.

Még abban bízom, hogy esetleg időközben megjelenik egy újabb változat, valahol átmenetként az SB és a Transporter között.

Az meglepett, hogy azt írtad, hogy a kábel hangját hallod külön. Majd próbaként adok az én kábelemből, ha van kedved forrasztgatni és próbáld ki azt is.

egy tömör réz vezetőnek annyira jellegzetes hangja van, hogy azt vélem hallani

átmeneti cucc nem hiszem, hogy lesz most a duett-et fogják ezerrel hájpolni szerintem. Én még egy konnekt8-at akarok meghallgani DAC-ként. De már én is túl sokat agyalok

a mobiltöltővel meg maximálisan egyetértek, ha semi sem változna akkor sem bánnám Előre azt a kis emblémát én kértem, élőben nagyon pofás, de igazából bármilyen előlapot lehet hozzá rakni mert cserélhető, nekem csak a nm fekete cavarok bántják a szeme, de ez kb ötrorintos tétel aműgy is hülyén mutat a polcon az sb egyedül így már a két készülék kitölti a teret
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Nagyon köszi a lehetőséget, de most még kb 1 hónapig még nem érek rá. Nem is kacérkodom a gondolattal, mert a végén mégis elkezdek vele foglalkozni, aztán megint nem haladok.
Mostanába már a fórumot sem olvasom, csak ha már nagyon hiányzik. Tisztára elvonási tüneteim voltak, csak enyhék.

Abban biztos vagyok, ha veszek én is SB-t, akkor tápot is csináltatok hozzá, mert ártani nem igen árthat, engem meg megnyugtat, hogy nem egy mobiltöltő jellegű táp hajtja. A tied ráadásúl jól néz ki, kimondottan esztétikus.

Még abban bízom, hogy esetleg időközben megjelenik egy újabb változat, valahol átmenetként az SB és a Transporter között.

Az meglepett, hogy azt írtad, hogy a kábel hangját hallod külön. Majd próbaként adok az én kábelemből, ha van kedved forrasztgatni és próbáld ki azt is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”