Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

Meg itt olvasgatva a forumot a full hd-s tv-k még nem kiforottak illetve én most akarom elkezdeni a hd filmezést , de nyilván a saját anyagi korlátaimon belül.Bár most annyi infot még találtam a 42pv80-ról , hogy 720p-s lessz , de az pontosan milyen felbontást takar nem derült ki. Igen ebben is ugy van mit a informatikában minnél többet vársz annál többet kapsz a pénzedért.
Az, hogy a full hd-s tv-k még nem kiforottak, az nem igaz. Nem a kiforrottsággal van probléma, hanem az "alapanyag" elterjedésével. Ahhoz digitális tv adás kell, az meg még nem nagyon van nálunk. A Hd-s lejátszók jelenleg nagyon drágák, meg a filmek is.
Abban egyetértek Veled, hogy az idő múlásával informatikában ugyanazért a pénzért egyre többet kapsz. Minnnnél többet vársz, anál többet. De az ugyanaz is elavult lesssssz nagyon rövid időn belül. A tv-knél azért más időintervallumban folyak ezek a dolgok. Szerencsére.
Hidd el, hogy az új tv-knek is ugyanolyan felbontása lessssz, mint a korábbiaknak volt. Nincs ezzel a 1024*768-cal semmi gond, mert ugyanúgy ezt sem lehet natívban meghajtani asztali dvd-vel, mint az általad áhítottal. A PC meg mindkettőt tudja. Tv adásnál mostanában meg tökmindegy.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Csak az 50"-osban szokott lenni ilyen felbontás és nem is várható, hogy a kisebb méretűben csinálnának ilyen felbontásút.
A Panasonicnak már legalább egy éve van 1920*1080 felbontású 42-es tévéje, idén biztos jön az új modell és nem kizárt hogy a többi gyártó is csatlakozik majd...

A kérdés nem arra vonatkozott, hogy van-e a Panának 42"-os Full Hd-s tv-je, hanem, hogy az 50"-osra jellemző 1366*768-as felbontású lesz-e 42"-ban. Az pedig nem lesz.

pzs
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: pzs »

Csak az 50"-osban szokott lenni ilyen felbontás és nem is várható, hogy a kisebb méretűben csinálnának ilyen felbontásút.
A Panasonicnak már legalább egy éve van 1920*1080 felbontású 42-es tévéje, idén biztos jön az új modell és nem kizárt hogy a többi gyártó is csatlakozik majd...

Igaz igaz , de nyilván ha ennyi pénzt rá szánnék akkor inkább 50-es be vennék q92 vagy pv70-t mert nekem a 720 p bőven elég lenne és akkor inkább legyen nagyobb.Meg itt olvasgatva a forumot a full hd-s tv-k még nem kiforottak illetve én most akarom elkezdeni a hd filmezést , de nyilván a saját anyagi korlátaimon belül.Bár most annyi infot még találtam a 42pv80-ról , hogy 720p-s lessz , de az pontosan milyen felbontást takar nem derült ki. Igen ebben is ugy van mit a informatikában minnél többet vársz annál többet kapsz a pénzedért.

Tieger17

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tieger17 »

bocs a beledumálásért de ha már szabályozásról van szó ezekre is találták fel a termosztatikus radiátor szelepet ami mint egybe épitet mint távérzékelős szabályozással létezik.és ez tekeri helyetted le és fel a szoba hőmérsékletének megfelelően.
Erősítő:Sony DBR-840 Hangfalak: front B&W 602 S2/center B&W CMC/surround B&W 601 S3/sub B&W ASW300 DVD lejátszó:Panasonic S-29 videómagnó:Panasonic nv-fj612 TV:Sony KV-36fs70 projector:Toshiba MT200

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: vargatom »

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Na most remélem nem az lessz a válasz hogy tv-nézés elött letekerem utána meg feltekerem a  radiátor szelepét mert megörülök      
A legkirályabb a hordozható termosztat lett volna, ez van.

És ha tv-nézés elött letekered utána meg feltekered a radiátor szelepét?
A termosztátot sokból tart vagy 2 m-rel odébb szerelni? Kell hozzá vagy 2 m drót, egy kis vésés, gipszelés, festés, meg vagy 4-5 óra, hogy elkészülj vele. Kábelcsatornával is megoldhatod a legközelebbi festésig, úgy legalább nem lessssz olyan hosszú a munka .

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok Én is tv vásárlása elött vagyok a PANA 42pv 70 melett döntöttem , de csak 1 kétségem van vele szemben a 1024*768-as felbontás. Sajnos 42-es panelben csak ez a felbontás létezilk. Valaki azt meg tudná mondani , hogy a 2008-as modellekben várható e 42-es méretben 1366*768-es panell vagy csak az egyébb tulajdonságokon változtatnak ?
Előre is köszi ha valaki tud valami infot .

soma17
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: soma17 »

Ha már a hőmérséklet kérdésénél tartunk én meg csak a légkondi alá tudnám tenni(50q92).Én nem a tv-t féltem  csak mivel a légkondi alján van a hömérséklet mérő nem fog  megbolondulni a klima?kb 50-70 cm lenne a  tv teteje és a légkondi alja között.Szerintetek lehet ebböl probléma?
Én is csak így fogom tudni elhelyezni (ha majd lesz ), de mivel klíma a bejövő levegő hőmérsékletét méri, és a legalacsonyabb fokozaton is áramlik a beltéri elején befelé eléggé a levegő, szerintem ezzel nem lesz gond, már sok helyen láttam így. Azért nem egy bordáskályháról van szó.
Baj két esetben lehet:
- Eldugul a cseppvízelvezető, és a tálcában felgyülemlett víz elkezd csordogálni kifele a beltéri alján. (Én ezt megéltem, de ott az elvezető cső kialakításánál volt elvi hiba, és a beszorult levegő miatt nem bírt lefolyni. Szerencsére nem volt alatta semmi, de érdekes módon a probléma két év után jött csak elő)
- Elszáll a gáz a rendszerből, ekkor a beltéri lefagy, eljegesedik, aztán mikor felolvad, akkor indul meg belőle a víz.
De ezt nem elrettentésül írtam.

Azért füt rendessen.Nekem abban a szobában van a termosztat szép békés 24-25 fok van ezért nem megy a fütés, a gyerköcök meg, megfagynak a másik szobába 21 fokban. Már bánom hogy nem hordoszhato termosztátot tettem fel annak idején.

És nem lehet a tv-s szobábam a fűtést kikapcsolni? Mondjuk a radiátorszelepet elzárni?

ja igen de ha meg nem nézzük a tv-t akkor meg fütene ezerrel a rendszer hisz le van tekerve a radiátor, a gyerekek meg megdöglenek velümk együtt a többi szobában.
Na most remélem nem az lessz a válasz hogy tv-nézés elött letekerem utána meg feltekerem a radiátor szelepét mert megörülök

A legkirályabb a hordozható termosztat lett volna, ez van.

pzs

Plazma

Hozzászólás Szerző: pzs »

Sziasztok
Én is tv vásárlása elött vagyok a PANA 42pv 70 melett döntöttem , de csak 1 kétségem van vele szemben a 1024*768-as felbontás. Sajnos 42-es panelben csak ez a felbontás létezilk. Valaki azt meg tudná mondani , hogy a 2008-as modellekben várható e 42-es méretben 1366*768-es panell vagy csak az egyébb tulajdonságokon változtatnak ?
Előre is köszi ha valaki tud valami infot .

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

koszi, keresek neki masik helyet. polcot a teve ala, ez mar nekem is eszembe jutott, de nem dijnyertes otlet.
Miért? Csináld meg gipszkartonból, és rakj rá néhány apróságot. Ha sok fa van a szobában, akkor meg nagyon szépen le lehet burkolni egy radiátort! De ne arra gondolj, hogy befalazod, hanem, hogy elé teszel egy rácsszerű valamit, az oldalát körbeveszed bútorlappal.
De ha máshová is tudod rakni a tv-t, akkor nem kell gondolkodni és tényleg ez a legegyszerűbb. Meg még fantázia sem kell hozzá.

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Analizer »

Át kell vinni a TV-t a gyerekszobába. Biztos örülnének neki.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Ha már a hőmérséklet kérdésénél tartunk én meg csak a légkondi alá tudnám tenni(50q92).Én nem a tv-t féltem  csak mivel a légkondi alján van a hömérséklet mérő nem fog  megbolondulni a klima?kb 50-70 cm lenne a  tv teteje és a légkondi alja között.Szerintetek lehet ebböl probléma?
Én is csak így fogom tudni elhelyezni (ha majd lesz ), de mivel klíma a bejövő levegő hőmérsékletét méri, és a legalacsonyabb fokozaton is áramlik a beltéri elején befelé eléggé a levegő, szerintem ezzel nem lesz gond, már sok helyen láttam így. Azért nem egy bordáskályháról van szó.
Baj két esetben lehet:
- Eldugul a cseppvízelvezető, és a tálcában felgyülemlett víz elkezd csordogálni kifele a beltéri alján. (Én ezt megéltem, de ott az elvezető cső kialakításánál volt elvi hiba, és a beszorult levegő miatt nem bírt lefolyni. Szerencsére nem volt alatta semmi, de érdekes módon a probléma két év után jött csak elő)
- Elszáll a gáz a rendszerből, ekkor a beltéri lefagy, eljegesedik, aztán mikor felolvad, akkor indul meg belőle a víz.

Azért füt rendessen.Nekem abban a szobában van a termosztat szép békés 24-25 fok van ezért nem megy a fütés, a gyerköcök meg, megfagynak a másik szobába 21 fokban. Már bánom hogy nem hordoszhato termosztátot tettem fel annak idején.

És nem lehet a tv-s szobábam a fűtést kikapcsolni? Mondjuk a radiátorszelepet elzárni?

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: gyiku »

koszi, keresek neki masik helyet. polcot a teve ala, ez mar nekem is eszembe jutott, de nem dijnyertes otlet.
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w

soma17
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: soma17 »

Baj két esetben lehet:

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Analizer »

Ha már a hőmérséklet kérdésénél tartunk én meg csak a légkondi alá tudnám tenni(50q92).Én nem a tv-t féltem csak mivel a légkondi alján van a hömérséklet mérő nem fog megbolondulni a klima?kb 50-70 cm lenne a tv teteje és a légkondi alja között.Szerintetek lehet ebböl probléma?
Baj két esetben lehet:

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Majd nyáron elválik.
Szerintem nem fog megbolondulni, csak az áramszámlád fog emelkedni. A légkondinak tovább kell majd működni.

dobren

Plazma

Hozzászólás Szerző: dobren »

Ha már a hőmérséklet kérdésénél tartunk én meg csak a légkondi alá tudnám tenni(50q92).Én nem a tv-t féltem csak mivel a légkondi alján van a hömérséklet mérő nem fog megbolondulni a klima?kb 50-70 cm lenne a tv teteje és a légkondi alja között.Szerintetek lehet ebböl probléma?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

hi, lenne 1 kis gondom. elkoltozunk, es az uj helyen normalisan csak a radiator fole lehetne a falra elhelyezni a 42pv70et. birbi fogja telen a futest, vagy megmegy tole? mashova tenni eselytelen vki hozzaerto irja meg a velemenyet lecci, fontos lenne. koszi 

Ha nem túl nagy a szoba és a tv elég sokáig be van kapcsolva, akkor a radiátort akár el is zárhatod. A tv be fogja fűteni a szobát.

Attól függ, hogy milyen meleg a radiátor és milyen távolságra van tőle a tv. Mérd meg a hőmérsékletet ott, ahol a tv legalacsonyabb pontja lenne. Vagy akassz oda valamit, pl. egy üveget, amit ha megfogsz, akkor el tudod dönteni, hogy melegedne-e tőle. Igazából nem egy ideális megoldás, mert a por a fűtőtestnél fölfelé száll, és az nem használna a tv-nek.
Talán az is egyfajta megoldás lehet, ha a radiátor felső vonala fölé egy bútorlapot beteszel és akkor már nem éri a meleg olyan "hirtelen", ráadásul még jól is nézhet ki.

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Akosh »

"Panasonic TH-42PV70P (asztali talppal 250-270k közötti árban, gyári tévészekrénnyel 280-300k közötti árban)" link az 50-et ami marad, kuldheted masra.
Köszi

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

"Panasonic TH-42PV70P (asztali talppal 250-270k közötti árban, gyári tévészekrénnyel 280-300k közötti árban)" link az 50-et ami marad, kuldheted masra.

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

hi, lenne 1 kis gondom. elkoltozunk, es az uj helyen normalisan csak a radiator fole lehetne a falra elhelyezni a 42pv70et. birbi fogja telen a futest, vagy megmegy tole? mashova tenni eselytelen
vki hozzaerto irja meg a velemenyet lecci, fontos lenne. koszi

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

50-50%-ban DVD ill. TV? 
Egyértelmű, hogy plazma. Az Lcd-sek, meg biztos Lcd-t javasolnak Neked.
Félre a tréfával. Tv-hez egyértelműen plazma a jobb, szerintem Dvd-hez is. 300 alatt már tudsz venni Panasonicot, Samsungot, Lg-t. Itt általában a Samut, meg a Panát fogják Neked javasolni.

Köszönöm a segítséget!!!

Még megvárom a másik tábor válaszát is, és utána döntök.

Üdv

Ákos

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

50-50%-ban DVD ill. TV?

Egyértelmű, hogy plazma. Az Lcd-sek, meg biztos Lcd-t javasolnak Neked.
Félre a tréfával. Tv-hez egyértelműen plazma a jobb, szerintem Dvd-hez is. 300 alatt már tudsz venni Panasonicot, Samsungot, Lg-t. Itt általában a Samut, meg a Panát fogják Neked javasolni.

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sziasztok! 
(Ezt a Plazma és az LCD fórumra is felteszem)
TV vásárlás előtt állok vacilálok plazma és lcd között.
Tudtok-e tanácsot adni, esetleg tapasztalatokat megosztani velem. Eddig úgy gondoltam, hogy a számomra LCD lenne az ideális (van is egy 26"-os Philips LCD tv-m, de most a nappaliba szeretnék keresni megfelőt, ahol a házimozi van). Egyre többet olvastam a plazma technológiáról és úgy látom, hogy az eddig általam nem preferált technika nem is olyan rossz, "elavult".

Szívesen várok tapasztalatokat, véleményeket pro és kontra.
Várom továbbá azt is, hogy ki milyen márkát és típust ajánlana (16:9; 42"; full HD-ra nincs szükségem; ár max. 300.000 Ft.

Válaszokat előre is köszönöm.

Ákos

Én is a fórumokon próbálok okosodni, előre bocsátom, hogy sem plazma tévém, sem LCD tévém nincs és még nem volt, én is most vagyok plazmavásárlás előtt.
Bennem az LCD fel sem merült, mert én tévézésre és DVD-re venném a lapostévét. Az az egyhangú ajánlás, hogy ezekre a funkciókra inkább plazma, mivel a kontrasztja nagyobb, a feketéje jobb és a színei is talán szebbek, valamint a mozgóképek visszaadása jobb. Hamgsúlyozom, hogy ez az általános vélemény. Én a plazma mellett már évekkel ezelőtt letettem a voksomat, de be kell ismerni, az LCD technológia egyre jobb e téren, bár szerintem a plazmát nem éri utól.
Írtad, hogy nem kell full HD, de azt nem írtad, hogy mi lenne a fő műsorforrás. PC-hez (nem HTPC) állítólag az LCD jobb.
Energiafogyasztás terén nagyjából azonosak.
Az általad említett méretben és árkategóriában mindenképpen jobb választásnak tartom én a plazmát. Két preferált típus:
- Panasonic TH-42PV70P (asztali talppal 250-270k közötti árban, gyári tévészekrénnyel 280-300k közötti árban)
- Samsung PS42Q92H (tudtommal csak asztali talppal kapható 260k körüli áron)
A fórumokon nagyjából fele-fele arányban megoszlik a két típust preferálók tábora, szerintem egyikkel sem nyúlnál mellé.

Egyébként a plazma egyáltalán nem elavult, fiatalabb technológia, mint az LCD, a plazmacsúcsmodellek (Pioneer G8 KURO, illetve a következő várható generáció) lépésekkel az LCD előtt állnak.

A lényeg, hogy ami információt itt gyűjtesz, azt használhatod ugyan egy erős alapnak, de mindenképpen nézd meg az "áldozatokat" különböző műsorforrásról (analóg TV, DVD, HD forrás), ne csak a bolti demoanyagokkal, lehetőleg az otthonihoz hasonló fényviszonyok mellett.
Higgy a saját szemednek, és ne hagyd magad feltétlenül meggyőzni, mert lehet, hogy ami másnak tetszik, az neked nem, és fordítva. Döntened neked kell.

Yellow

Köszi a választ!!!

Szóval 50-50%-ban DVD-t ill. TV-t fogok nézni rajta.

Ákos

Yellow
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Yellow »

Sziasztok! 
(Ezt a Plazma és az LCD fórumra is felteszem)
TV vásárlás előtt állok vacilálok plazma és lcd között.
Tudtok-e tanácsot adni, esetleg tapasztalatokat megosztani velem. Eddig úgy gondoltam, hogy a számomra LCD lenne az ideális (van is egy 26"-os Philips LCD tv-m, de most a nappaliba szeretnék keresni megfelőt, ahol a házimozi van). Egyre többet olvastam a plazma technológiáról és úgy látom, hogy az eddig általam nem preferált technika nem is olyan rossz, "elavult".

Szívesen várok tapasztalatokat, véleményeket pro és kontra.
Várom továbbá azt is, hogy ki milyen márkát és típust ajánlana (16:9; 42"; full HD-ra nincs szükségem; ár max. 300.000 Ft.

Válaszokat előre is köszönöm.

Ákos

Én is a fórumokon próbálok okosodni, előre bocsátom, hogy sem plazma tévém, sem LCD tévém nincs és még nem volt, én is most vagyok plazmavásárlás előtt.
Bennem az LCD fel sem merült, mert én tévézésre és DVD-re venném a lapostévét. Az az egyhangú ajánlás, hogy ezekre a funkciókra inkább plazma, mivel a kontrasztja nagyobb, a feketéje jobb és a színei is talán szebbek, valamint a mozgóképek visszaadása jobb. Hamgsúlyozom, hogy ez az általános vélemény. Én a plazma mellett már évekkel ezelőtt letettem a voksomat, de be kell ismerni, az LCD technológia egyre jobb e téren, bár szerintem a plazmát nem éri utól.
Írtad, hogy nem kell full HD, de azt nem írtad, hogy mi lenne a fő műsorforrás. PC-hez (nem HTPC) állítólag az LCD jobb.
Energiafogyasztás terén nagyjából azonosak.
Az általad említett méretben és árkategóriában mindenképpen jobb választásnak tartom én a plazmát. Két preferált típus:
- Panasonic TH-42PV70P (asztali talppal 250-270k közötti árban, gyári tévészekrénnyel 280-300k közötti árban)
- Samsung PS42Q92H (tudtommal csak asztali talppal kapható 260k körüli áron)
A fórumokon nagyjából fele-fele arányban megoszlik a két típust preferálók tábora, szerintem egyikkel sem nyúlnál mellé.

Egyébként a plazma egyáltalán nem elavult, fiatalabb technológia, mint az LCD, a plazmacsúcsmodellek (Pioneer G8 KURO, illetve a következő várható generáció) lépésekkel az LCD előtt állnak.

A lényeg, hogy ami információt itt gyűjtesz, azt használhatod ugyan egy erős alapnak, de mindenképpen nézd meg az "áldozatokat" különböző műsorforrásról (analóg TV, DVD, HD forrás), ne csak a bolti demoanyagokkal, lehetőleg az otthonihoz hasonló fényviszonyok mellett.
Higgy a saját szemednek, és ne hagyd magad feltétlenül meggyőzni, mert lehet, hogy ami másnak tetszik, az neked nem, és fordítva. Döntened neked kell.

Yellow

TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”