Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

TheGunn
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: TheGunn »

Nekem is LG-m van (42PC55) és eddig semmi bajom vele. Leszámítva persze azt a minimális zúgást a panelből, ami sok plazma velejárója. Szerintem a képe gyönyörű, 2 HDMI van rajta, ez a kettő nekem a legfontosabb. A többi sallang nem érdekel.

Hozzá kell tennem, hogy Panasonicot nem próbáltam tehát igazán objektív nem tudok lenni.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

úgy mondanám, hogy az lg több szolgáltatást kínál(pip, merevlemez stb) ugyanazért a pénzért
Több szolgáltatást és gyengébb minőséget.
Mérlegeljen mindenki a saját igényének megfelelően, hogy mire van jobban szüksége.

miben gyengébb?

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

úgy mondanám, hogy az lg több szolgáltatást kínál(pip, merevlemez stb) ugyanazért a pénzért
Több szolgáltatást és gyengébb minőséget.
Mérlegeljen mindenki a saját igényének megfelelően, hogy mire van jobban szüksége.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Hagyjátok már ezt az LG-t felejtsd el flancolást..A világon a 2. legtöbb LCD TV-t ők adják el, és Plazmában is benne van az első 5-ben...Ezek szerint több millió ember hülye és tájékozatlan. Ilyen hozzászólást felesleges írni, vagy ha mégis ilyet teszel, akkor meg kéne mondanod, melyik típusra gondolsz, és a konkrét hibáit, amik miatt lefikázod...Szolgáltatás terén pl minden szakmai oldalon azt látom, hogy a legtöbb újítást terén szintén az elsők között van... 
Szal, biztos menő dolog ilyeneket beírni, de inkább építő jelleggel próbálj segíteni, ha tudsz...Köszi...

Azt pedig, hogy nekem csak egy 32"-osnak van hely, azt jelenti, hogy nincs 94 cm, vagy 107 cm széles helyem, és nyilván azzal kell beérnem ami van...

Én nem különösebben mélyedtem el az LG plazmák világában, mielőtt vásárlásra adtam a fejemet, pedig nekem nincsenek előítéleteim ezzel a márkával szemben.

Amit leszűrtem róluk: szolgáltatásaikban az LG-k mindenképpen élen járnak, sok okos dolgot zsúfolnak bele a készülékeikbe, és őszintén szólva kicsit gáznak érzem, hogy a nevesebb gyártók tojnak az ilyesmire. Éppen ezért nekünk több Lg cuccunk is van itthon: 55 centis CRT TV, DVD-VHS kombó, HDD-DVD író, HiFi. Mindegyikkel elégedett vagyok. Egyedül PC-s optikai meghajtót nem vennék LG-t, mert ezen a téren sok negatív tapasztalatom van.

Tehát én örömmel vettem volna LG plazmát, mert szolgáltatásaiban bizos sokat tud. A fehérmosás is lehet, hogy hasznos, bár a Panások azt mondják, a Panában azért nincs benne ez, mert nincs rá szükség - és ez jól is hangzik, valljuk be. Persze ki tudja, hol az igazság...?

Sokat azért nem kellett agyalnom rajta, mert azok az LG-k, amelyeket megnéztem, mind túl szélesek voltak 42"-os méretben, ezzel szemben a PV70 a keskeny kávájával éppen befért a rendelkezésre álló helyre. A tapasztalatok is jónak tűntek a Panákkal kapcsolatban, ezért vettem végül ezt a TV-t.

Szerintem ha tetszik neked az az LG, és be is fér a kiszemelt helyre, nyugodtan vedd meg. Biztosan nem fogod megbánni.

kicsit off, de jellemző, hogy panasonic mindig kevesebbet ad a pénzedért-a fukar mindenit-de hogy ne sértsem meg a panásokat, inkább úgy mondanám, hogy az lg több szolgáltatást kínál(pip, merevlemez stb) ugyanazért a pénzért

nagygabe

Plazma

Hozzászólás Szerző: nagygabe »

Ígértem, hogy leírom a fejleményeket a pixelhibás plazmával kapcsolatban:
Elvitték a szervízbe, pár nap múlva be kellett mennem, és kaptam csereutalványt. Tegnap este sikerült elhozni egy újabb példányt a tévéből, remélem ezzel már nem lesz gond.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Hagyjátok már ezt az LG-t felejtsd el flancolást..A világon a 2. legtöbb LCD TV-t ők adják el, és Plazmában is benne van az első 5-ben...Ezek szerint több millió ember hülye és tájékozatlan. Ilyen hozzászólást felesleges írni, vagy ha mégis ilyet teszel, akkor meg kéne mondanod, melyik típusra gondolsz, és a konkrét hibáit, amik miatt lefikázod...Szolgáltatás terén pl minden szakmai oldalon azt látom, hogy a legtöbb újítást terén szintén az elsők között van... 
Szal, biztos menő dolog ilyeneket beírni, de inkább építő jelleggel próbálj segíteni, ha tudsz...Köszi...

Azt pedig, hogy nekem csak egy 32"-osnak van hely, azt jelenti, hogy nincs 94 cm, vagy 107 cm széles helyem, és nyilván azzal kell beérnem ami van...

Én nem különösebben mélyedtem el az LG plazmák világában, mielőtt vásárlásra adtam a fejemet, pedig nekem nincsenek előítéleteim ezzel a márkával szemben.

Amit leszűrtem róluk: szolgáltatásaikban az LG-k mindenképpen élen járnak, sok okos dolgot zsúfolnak bele a készülékeikbe, és őszintén szólva kicsit gáznak érzem, hogy a nevesebb gyártók tojnak az ilyesmire. Éppen ezért nekünk több Lg cuccunk is van itthon: 55 centis CRT TV, DVD-VHS kombó, HDD-DVD író, HiFi. Mindegyikkel elégedett vagyok. Egyedül PC-s optikai meghajtót nem vennék LG-t, mert ezen a téren sok negatív tapasztalatom van.

Tehát én örömmel vettem volna LG plazmát, mert szolgáltatásaiban bizos sokat tud. A fehérmosás is lehet, hogy hasznos, bár a Panások azt mondják, a Panában azért nincs benne ez, mert nincs rá szükség - és ez jól is hangzik, valljuk be. Persze ki tudja, hol az igazság...?

Sokat azért nem kellett agyalnom rajta, mert azok az LG-k, amelyeket megnéztem, mind túl szélesek voltak 42"-os méretben, ezzel szemben a PV70 a keskeny kávájával éppen befért a rendelkezésre álló helyre. A tapasztalatok is jónak tűntek a Panákkal kapcsolatban, ezért vettem végül ezt a TV-t.

Szerintem ha tetszik neked az az LG, és be is fér a kiszemelt helyre, nyugodtan vedd meg. Biztosan nem fogod megbánni.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

...Az általam legjobban preferált (már-már majdnem megvásárolt) Sony D3000-esre vártam több hónapot, hogy végre láthassam a képét, és egy világ omlott össze bennem...270e Ft-ért (Média Markt-ban 300.000 Ft) olyan minősíthetetlenül rossz képe volt 10 Tv csatornából 8-nak, hogy a sírás kerülgetett (2-nek tényleg szép képe volt)...Egyszerűen most már tényleg nem tudom, mit is válasszak....Kárba ment az a sok utánajárás, informálódás, kocsikázás...
Két dolog.
1. Ha 10-ből tényleg jó képe van 2 csatornának, akkor nem a Tv-ben van a hiba! Valahogy haza kellene vinned egy készüléket és kipróbálni az otthoni antennával, hogy ott mit tud. Lehet, hogy beválik és akkor nincs gond a mérettel.
2. A sok utánjárást ne érezd kárnak, hanem inkább tapasztalatnak. Jobban is hangzik ez a szó, meg ennyivel is több vagy.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

...Az általam legjobban preferált (már-már majdnem megvásárolt) Sony D3000-esre vártam több hónapot, hogy végre láthassam a képét, és egy világ omlott össze bennem...270e Ft-ért (Média Markt-ban 300.000 Ft) olyan minősíthetetlenül rossz képe volt 10 Tv csatornából 8-nak, hogy a sírás kerülgetett (2-nek tényleg szép képe volt)...Egyszerűen most már tényleg nem tudom, mit is válasszak....Kárba ment az a sok utánajárás, informálódás, kocsikázás...
Két dolog.
1. Ha 10-ből tényleg jó képe van 2 csatornának, akkor nem a Tv-ben van a hiba! Valahogy haza kellene vinned egy készüléket és kipróbálni az otthoni antennával, hogy ott mit tud. Lehet, hogy beválik és akkor nincs gond a mérettel.
2. A sok utánjárást ne érezd kárnak, hanem inkább tapasztalatnak. Jobban is hangzik ez a szó, meg ennyivel is több vagy.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hagyjátok már ezt az LG-t felejtsd el flancolást..A világon a 2. legtöbb LCD TV-t ők adják el, és Plazmában is benne van az első 5-ben...
Az hogy ki milyen Tv-t favorizál, az nem "flancolás" kérdése, hanem nagyrészt bizalomé. Ha Te bízol az Lg-ben, hát vegyél azt. Másnak nem lehet rossz véleménye róla? Teljes mértékben szubjektív a dolog. Ha az a véleménye, akkor legyen az. Te meg vegyél 32"-os Lg plazmát. Talán inkább LCD-t. A képe szarabb, mint a plazmának, de a 2. legnagyobb (?) gyártó jelenleg.
Az, hogy a világpiac hány %-át gyártják ők, az nem biztos, hogy sokat jelent. Szélsőséges példa autóban: Kia - Bugatti. Teljesen más célpiacra dolgoznak. Az önmagában még semmit nem jelent, hogy jelenleg a 1., vagy 5. legtöbb készüléket gyártják. (Nem tudom, hogy tudsz-e róla, hogy az Ikarus a '70-80-as években a 6. volt a világranglistán a legyártott buszok számában. )
Arra ne várj, hogy más is ki fog jönni 32"-os plazmával. Régen a Sony-nak volt, de az már teljesen leállt a plazma gyártásával. Mindenki inkább nagyobb készülékeket gyárt és az Lcd gyártók is ilyen irányban tevékenykednek.

cogito

Plazma

Hozzászólás Szerző: cogito »

24p: ha jól tudom 24 frame per secundum, ezzel jelölik a másodpercenkénti képszámot. Azért 24, mert a mozifilmeket is ilyen sebességgel rögzítik.
Köszönöm Ákos, így már értem is.

lesliegold

Plazma

Hozzászólás Szerző: lesliegold »

Sziasztok, sokadszorra futok neki a TV-k áttekintésének a nagy "multimédia forgalmazóknál" Bárki bármit mond, TV nézésnél az LCD egyszerűen silány képet ad a csatornák zöménél... Az általam legjobban preferált (már-már majdnem megvásárolt) Sony D3000-esre vártam több hónapot, hogy végre láthassam a képét, és egy világ omlott össze bennem...270e Ft-ért (Média Markt-ban 300.000 Ft) olyan minősíthetetlenül rossz képe volt 10 Tv csatornából 8-nak, hogy a sírás kerülgetett (2-nek tényleg szép képe volt)...Egyszerűen most már tényleg nem tudom, mit is válasszak....Kárba ment az a sok utánajárás, informálódás, kocsikázás... 
Már régóta tudom, hogy el kell dönteni mire kell az eszköz, de ha az ember 35% TV, 35% DVD, és terveim szerint majd kb 30% Xbox, akkor nehéz egyértelmű választ adni...Most nagyon csalódott vagyok az LCD-ben, viszont kötve van a kezem, mert 32" a kívánt méret és plazmában csak ezt találtam LG 32PC51.

Mit tudnátok javasolni? (nem veszek nagyobbat 32"-nál, mert egyszerűen nem fér el.)

Van tapasztalata valakinek ezen LG 32-es plazmában? Várható, hogy ha várok még egy picit,a akkor jönnek majd szépen sorban a többi gyártó 32-es plazmái is?

Hali.

Hiába vársz, biztos, hogy nem lesz NAGY választék. ( sőőőt, semmi )
Valahogy préselj helyet a 106 cm-esnek, és az LG - t felejtsd el..

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Akosh »

24p támogatás nélkül, ... várd meg a 2008as panasonic modelleket(ajánlom figyelmedbe majd a TH-42PY85öt szvsz nagyon komoly tv lesz).
Köszönöm válaszod.
Be kell vallanom, hogy nem tudom mi a 24p és mit jelent a használat során.
Számít az idő is és újakról április-májusi időpontot hallottam. Tudsz netán bíztatóbbat és várható árat?

24p: ha jól tudom 24 frame per secundum, ezzel jelölik a másodpercenkénti képszámot. Azért 24, mert a mozifilmeket is ilyen sebességgel rögzítik.

cogito

Plazma

az LG - t felejtsd el..

TE MI ALAPJÁN VETED EL?

Megpróbáltam én is felmérni a piacot, illetve gyűjteni használat során szerzett tapasztalatokat. Utóbbit azért, mert a paraméterek alapján meg a tervezett használat okán versenyben van pl. az LG 42PT81, de hallom mástól is, amit írsz és nem tudom, milyen tapasztalat szól ellene.
Ha egymás mellett nézem a nem TV műsort mutató két készüléket, akkor élesebbnek érzem a PV70-nél és már gyengülő szemem nem látja azt, amit a Panasonic-osok mondanak: sokkal szebbek a színei, az LG plazmái gagyik. (PV70 29 Md, LG 100Md fölötti színmegjeleníthetőség)
Egyetlen hátrány, amit tudok, az a beégés, de erről e fórum LG-t használói nem írtak vagy nem találtam meg, hogy mennyire hatékony az ellene beépített white wash védelem.
Előre is kösz a válaszodért.

T.I.B.

Plazma

Hozzászólás Szerző: T.I.B. »

Sziasztok, sokadszorra futok neki a TV-k áttekintésének a nagy "multimédia forgalmazóknál" Bárki bármit mond, TV nézésnél az LCD egyszerűen silány képet ad a csatornák zöménél... Az általam legjobban preferált (már-már majdnem megvásárolt) Sony D3000-esre vártam több hónapot, hogy végre láthassam a képét, és egy világ omlott össze bennem...270e Ft-ért (Média Markt-ban 300.000 Ft) olyan minősíthetetlenül rossz képe volt 10 Tv csatornából 8-nak, hogy a sírás kerülgetett (2-nek tényleg szép képe volt)...Egyszerűen most már tényleg nem tudom, mit is válasszak....Kárba ment az a sok utánajárás, informálódás, kocsikázás... 
Már régóta tudom, hogy el kell dönteni mire kell az eszköz, de ha az ember 35% TV, 35% DVD, és terveim szerint majd kb 30% Xbox, akkor nehéz egyértelmű választ adni...Most nagyon csalódott vagyok az LCD-ben, viszont kötve van a kezem, mert 32" a kívánt méret és plazmában csak ezt találtam LG 32PC51.

Mit tudnátok javasolni? (nem veszek nagyobbat 32"-nál, mert egyszerűen nem fér el.)

Van tapasztalata valakinek ezen LG 32-es plazmában? Várható, hogy ha várok még egy picit,a akkor jönnek majd szépen sorban a többi gyártó 32-es plazmái is?

Hali.

Hiába vársz, biztos, hogy nem lesz NAGY választék. ( sőőőt, semmi )
Valahogy préselj helyet a 106 cm-esnek, és az LG - t felejtsd el..

lesliegold

Plazma

Hozzászólás Szerző: lesliegold »

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

sziasztoknekem 42pv60-asom van.Minden szuper, csak néha léátom a szivárványosodást(purple snake).
Szervíz azt mondta, szerintük kár fríssíteni szoftvert (az enyém 41.01), mert más irányú romlások lesznek a képen, mert az nem a rávaló szoftver, hanem a pv600-asé, és általánosságban rosszabb lesz a kép.(volt olyan aki kérte, rakják vissza régi szoftvert)
Kérem ha valakinél frissítettek az válaszoljon, hogy mik a tapasztalatai.

Eszembe jutott. Oddman-nek hívják.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

sziasztoknekem 42pv60-asom van.Minden szuper, csak néha léátom a szivárványosodást(purple snake).
Szervíz azt mondta, szerintük kár fríssíteni szoftvert (az enyém 41.01), mert más irányú romlások lesznek a képen, mert az nem a rávaló szoftver, hanem a pv600-asé, és általánosságban rosszabb lesz a kép.(volt olyan aki kérte, rakják vissza régi szoftvert)

Van itt egy srác, akinek megcsinálták. Nagyon meg van elégedve vele. Ha visszalapozol egy (jó) pár oldalt, akkor megtalálod. Tavaly januártól júniusig érdemes átolvasni, meg talán egy hónapja is emlegette ezt a dolgot.

kocsizoli

Plazma

Hozzászólás Szerző: kocsizoli »

sziasztok
nekem 42pv60-asom van.Minden szuper, csak néha léátom a szivárványosodást(purple snake).

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Sziasztok! 
Tegnap vettem egy Panasoic plazma tv-t,és ma elkezdett furcsa hangot adni.
Nagyon halkan kb másodpercenkén sziszeg, amikor megy a tv alig hallani, de ha kikapcsolom akkor is folytatja!
Mi lehet ez, van valakinek tapasztalata?

Köszönöm válaszotokat! :

zurück!zurück!!zurück!!!

Sheltem77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Sheltem77 »

Sziasztok! 
Nagyon halkan kb másodpercenkén sziszeg, amikor megy a tv alig hallani, de ha kikapcsolom akkor is folytatja!

Köszönöm válaszotokat! :

Vidd vissza rögtön, nem szabad ilyen hangot kiadnia.

TV: Panasonic TH-42PV70P
Asztali DVD: Sony DVP-NS930V
Hangfalszett: Altec lansing 621 2.1 Ultimate

eraati

Plazma

Hozzászólás Szerző: eraati »

Sziasztok!

Köszönöm válaszotokat! :

cogito

Plazma

24p pl. blu-ray és hd-dvd lejátszáskor, ps3-mal való játékkor lehet fontos, ugyanis ha fent említett cuccost nem tudja, akkor előfordulhat, hogy szaggat a kép
kösz,

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

24p pl. blu-ray és hd-dvd lejátszáskor, ps3-mal való játékkor lehet fontos, ugyanis ha fent említett cuccost nem tudja, akkor előfordulhat, hogy szaggat a kép

cogito

Plazma

24p támogatás nélkül, ... várd meg a 2008as panasonic modelleket(ajánlom figyelmedbe majd a TH-42PY85öt szvsz nagyon komoly tv lesz).
Köszönöm válaszod.
Be kell vallanom, hogy nem tudom mi a 24p és mit jelent a használat során.
Számít az idő is és újakról április-májusi időpontot hallottam. Tudsz netán bíztatóbbat és várható árat?

Sheltem77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Sheltem77 »

42-es méretben a PV és a PY 70.
Szia!

A PY70ről mindenképpen lebeszélnélek...FULLHD plazmát nem érdemes venni már 24p támogatás nélkül, ha FULLHDra esik a választásod várd meg a 2008as panasonic modelleket(ajánlom figyelmedbe majd a TH-42PY85öt szvsz nagyon komoly tv lesz).

TV: Panasonic TH-42PV70P
Asztali DVD: Sony DVP-NS930V
Hangfalszett: Altec lansing 621 2.1 Ultimate

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”