Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Itten lehet csewegni...
Itten lehet csewegni...
Jártam én is Bigiéknél, illetve a DAC-ot el is vittem pár napra a saját rendszerembe.
Maga a bemutatóterem, illetve a bemutatótermek komplexuma, hogy is mondjam csak, hm, hm, romantikus. Ezt nem akarom tovább ragozni, Magyarországon (szinte) mindenkinél ez a helyzet. Mondjuk nem lenne baj, ha időnként a sok lelkes konstruktőr mellé bevennének kereskedelmmel foglalkozó szakembereket is a csapatba. Mert aki mondjuk egy komplett AQ1 láncot akar venni, az alsó hangon is elkölt egy millát, és ennyi pénz kiadása előtt közvetlenül nem feltétlenül akar szembesülni a magyar rögvalóság olyan manifesztációival, amivel a Duna sor 34-ben találkozhat.
A házimozi rendszert nem láttam, nem hallottam.
A hifik közül (szó szerint) körbehallgattam a szobát: minden fal előtt volt egy-egy komplett rendszer. A Pepperhorn nagyon tetszett, a kisebbik rendszerembe valami ilyesmi hangsugárzót tervezek.
A rendszerek sajnos nem voltak túl gondosan installálva, valószínűleg messze nem tudták kifutni magukat. Talán emiatt, talán a 16 fokos szobahőmérséklet miatt (volt egy hőmérő a falon), az összes rendszer egy kicsit bágyadtan zenélt, mindenféle térérzet nélkül. Ebből a szempontból még a Pepperhorn volt a legjobb.
A high-end rendszer tetszett. Nem az az irányvonal, amit én keresek, de tele volt energiával, élettel. Ezeket persze én is el bírom viselni, de én egy picivel több érzelmet, melegséget szeretek a zenén -- lásd a rendszerem leírását.
Mindenesetre meglehetős boldogsággal tudnám leélni az életem ezzel a lánccal is.
A DAC.
Élénk, bár kicsit kétdimenziós hang, iszonyú jó mélytartománnyal. Finom, részletező, de nem elég "nagyfiús". A felső-közép tartomány talán egy pöttyet színezett, ott mindenkinek kicsit egyforma a hangja. Egy sima egydobozos CD-játszót nagyon fel tud javítani, de a komoly DAC-ok azért több levegőt érzékeltetnek, több érzelmi húrt pengetnek, nagyobb a "svungjuk."
Ha valaki soha nem hallott komoly készüléket, akkor elájul. Ha már hallott, akkor sem rossz, de hiányzik az igazi high-end készülékek felsőbbrendűsége.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tesztkészülék nem teljesen egyezik meg a végleges változattal (ezt kaptam, kész, ez a forgalmazó felelőssége), illetve nem volt lehetőség a digitális kábelekkel kisérleteznem, pedig az a tapasztalatom, hogy azok is alaposan beleszólnak a hangzásba, a digitális jelek is érzékenyek a szinergiára. Nálam egy Audio Note AN-V ezüstkábel volt befogva egy olyan rendszerbe, ahol az összes többi kábel is AN ezüst. Elméletileg ez így "ideális," de az AN-V talán nem annyira 75 ohmos, amennyire kellene.
Kiváncsi lettem volna, hogy mennyire változik a DAC hangja, ha normális tápkábelt kap (a tesztkészülékből kilógótt egy kutyaközönséges tyúkbél, egyforintos fröccsöntött dugóval, oszt jónapot), illetve ha csak egy bemenete van. (Az AQ1 DAC-nak négy bemenete van, közöttük egyszerű forgókapcsolóval lehet választani -- vajon ki használ egyszerre négyféle digitális készüléket?)
Bár én is csak kölcsönbe kaptam a DAC-ot, egy éjszakát egy ismerősömnél töltött, aki annyira ráizgult, hogy akar egyet venni magának. Nála egy Copland rendszer szól, és ő egyből jelentős javulást érzett a kis Copland (CDA266) saját beépített DAC-jához képest.
T. Setlh Úr
Újból le írom, ilyen mértékű áremelést nem indokol semmi, az AQ1 rövid időn belül tönkre fog menni.
A rossz gazdasági döntések beismerése nem szégyen, még most kell lépni és megfordulni, mert ez az út zsákutca (lásd volt Zsolt audió).
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 469
- Kapcsolat:
Itten lehet csewegni...
Jártam én is Bigiéknél, illetve a DAC-ot el is vittem pár napra a saját rendszerembe.
Maga a bemutatóterem, illetve a bemutatótermek komplexuma, hogy is mondjam csak, hm, hm, romantikus. Ezt nem akarom tovább ragozni, Magyarországon (szinte) mindenkinél ez a helyzet. Mondjuk nem lenne baj, ha időnként a sok lelkes konstruktőr mellé bevennének kereskedelmmel foglalkozó szakembereket is a csapatba. Mert aki mondjuk egy komplett AQ1 láncot akar venni, az alsó hangon is elkölt egy millát, és ennyi pénz kiadása előtt közvetlenül nem feltétlenül akar szembesülni a magyar rögvalóság olyan manifesztációival, amivel a Duna sor 34-ben találkozhat.
A házimozi rendszert nem láttam, nem hallottam.
A hifik közül (szó szerint) körbehallgattam a szobát: minden fal előtt volt egy-egy komplett rendszer. A Pepperhorn nagyon tetszett, a kisebbik rendszerembe valami ilyesmi hangsugárzót tervezek.
A rendszerek sajnos nem voltak túl gondosan installálva, valószínűleg messze nem tudták kifutni magukat. Talán emiatt, talán a 16 fokos szobahőmérséklet miatt (volt egy hőmérő a falon), az összes rendszer egy kicsit bágyadtan zenélt, mindenféle térérzet nélkül. Ebből a szempontból még a Pepperhorn volt a legjobb.
A high-end rendszer tetszett. Nem az az irányvonal, amit én keresek, de tele volt energiával, élettel. Ezeket persze én is el bírom viselni, de én egy picivel több érzelmet, melegséget szeretek a zenén -- lásd a rendszerem leírását.
Mindenesetre meglehetős boldogsággal tudnám leélni az életem ezzel a lánccal is.
A DAC.
Élénk, bár kicsit kétdimenziós hang, iszonyú jó mélytartománnyal. Finom, részletező, de nem elég "nagyfiús". A felső-közép tartomány talán egy pöttyet színezett, ott mindenkinek kicsit egyforma a hangja. Egy sima egydobozos CD-játszót nagyon fel tud javítani, de a komoly DAC-ok azért több levegőt érzékeltetnek, több érzelmi húrt pengetnek, nagyobb a "svungjuk."
Ha valaki soha nem hallott komoly készüléket, akkor elájul. Ha már hallott, akkor sem rossz, de hiányzik az igazi high-end készülékek felsőbbrendűsége.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tesztkészülék nem teljesen egyezik meg a végleges változattal (ezt kaptam, kész, ez a forgalmazó felelőssége), illetve nem volt lehetőség a digitális kábelekkel kisérleteznem, pedig az a tapasztalatom, hogy azok is alaposan beleszólnak a hangzásba, a digitális jelek is érzékenyek a szinergiára. Nálam egy Audio Note AN-V ezüstkábel volt befogva egy olyan rendszerbe, ahol az összes többi kábel is AN ezüst. Elméletileg ez így "ideális," de az AN-V talán nem annyira 75 ohmos, amennyire kellene.
Kiváncsi lettem volna, hogy mennyire változik a DAC hangja, ha normális tápkábelt kap (a tesztkészülékből kilógótt egy kutyaközönséges tyúkbél, egyforintos fröccsöntött dugóval, oszt jónapot), illetve ha csak egy bemenete van. (Az AQ1 DAC-nak négy bemenete van, közöttük egyszerű forgókapcsolóval lehet választani -- vajon ki használ egyszerre négyféle digitális készüléket?)
Bár én is csak kölcsönbe kaptam a DAC-ot, egy éjszakát egy ismerősömnél töltött, aki annyira ráizgult, hogy akar egyet venni magának. Nála egy Copland rendszer szól, és ő egyből jelentős javulást érzett a kis Copland (CDA266) saját beépített DAC-jához képest.
Itten lehet csewegni...
És nagy UP az AQ1 cuccainak!
Köszönjük szépen.
Itten lehet csewegni...
Ezek szerint nem történt módosítás a Kairos-on?
De, történt, egy része még kívülről is jól látszani fog
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Itten lehet csewegni...
A Kairos Mk2-ről február végén lesz infó a weboldalon, és még további két termékről.Kairos is rendelhető még a tavalyi áron egy ideig.
értem...hmm
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dominique29
- V.I.P.

Itten lehet csewegni...
Ezek szerint nem történt módosítás a Kairos-on? No de akkor miért a mark2-es jelzés az árlistán?
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Itten lehet csewegni...
A Kairos Mk2-ről február végén lesz infó a weboldalon, és még további két termékről.
Kairos is rendelhető még a tavalyi áron egy ideig.
Itten lehet csewegni...
Múlt nyáron is tudható volt, hogy 2008-ban árakat emelünk.
Akik nálunk jártak azok közül sokan tudják, hogy a tavalyi árak nagyon nyomott bevezető árak voltak.
Az azért jó érzés ha aggódnak az AQ1-ért De több mint nyugodt szívvel tesszük a készülékeinket bármely kategóriatársa mellé.
- dominique29
- V.I.P.

Itten lehet csewegni...
Ilyen mértékü áremelést nem indokol semmi, úgy hogy szerintem mondjunk bucsút a AQ1-nek, részemről CSá haver.
Tán meg kéne hallgatni a cég magyarázatát, mielőtt ilyen következtetéseket vonsz le
Itten lehet csewegni...
Nem úgy vót a', hogy 49 a DIY kit a borskürtből, 85 meg a készre szerelt változat?
DIY-ként kijön úgy 16 e-ből.
A kész dobozok kerültek 49 ezerbe.
Atc múltkor akciózta a B3S hiviket, így bő 10 ropiból is ki lehetett hozni.
Hát akkor itten kérem új szállítmány Faber Castell lett berendelve oszt tévedésből rögtön rajzgrafitot kűdtek az gyárbó.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Itten lehet csewegni...
Ez így van. Továbbra is fent van a rajz és a leírás.
Itten lehet csewegni...
Az inflaszión meg nem nagyobb 8%-án... Úgy mellesleg.
Mint írtam,nincs hangszóró ár változás,tehát inláció sem lehet ekkora.
Lehet,hogy csak elírás az egész.
Majd Bigi megmagyarázza.
Ha nem elírás,akkor viszont gáz van.Ekkora áremelést nem lehet érvényesíttetni senkivel.
A Kairosban lévő Seas hangszórók ára sem emelkedett semmit.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Itten lehet csewegni...
Nem úgy vót a', hogy 49 a DIY kit a borskürtből, 85 meg a készre szerelt változat?
A kész dobozok kerültek 49 ezerbe.
Atc múltkor akciózta a B3S hiviket, így bő 10 ropiból is ki lehetett hozni.
Itten lehet csewegni...
A hangszórók ára 10000 Ft/4 db.
Hangváltó nincs.
Aha.
Valamelyest tehát mégis nekem volt igazam.
Azaz:
"Ajjaj! Gáz van az üzlettel vagy /ami még gázabb/, netán a fejekbe szállt a dicsőség? "
Az inflaszión meg nem nagyobb 8%-án... Úgy mellesleg.
Itten lehet csewegni...
A hangszórók ára 10000 Ft/4 db.
Hangváltó nincs.
Webáruház:
Itten lehet csewegni...
Valószínűleg neked van igazad.
Az nem jó, ha nekem van igazam.
Az meg még kevésbé jó, ha felment a hangváltó ára.... Egy egyutas hangfalban...
Kairos meg valami Márk, asszem Márk Kettő. Ez olyan mint a Kovács Kettő a megyeháromban, hogy ne keverjék össze. Bár ott nem mindig a Kovács Kettő a jobb, lehet hogy ő ül a tarcsi kispadján, itten meg nem.
De lehet hogy ezek, meg miazmás, még továbbá még afféle rendes áremelkedés is volt. Infelláció van kéremszépen! Azaz cumi, hogy drágulnak a dógok!
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Itten lehet csewegni...
Valószínűleg neked van igazad.
Az nem jó, ha nekem van igazam.
Az meg még kevésbé jó, ha felment a hangváltó ára.... Egy egyutas hangfalban...
Itten lehet csewegni...
Nemrég még a Pepperhorn is 49 e-be került, jelenleg 85 rugó. Hmm, több mint érdekes...
Felment bizonyára a hangváltó ára.
A hangszórók ára ugyanis változatlan.
Webáruház:
Itten lehet csewegni...
Ajjaj! Gáz van az üzlettel vagy /ami még gázabb/, netán a fejekbe szállt a dicsőség? De lehet még valami, a piac törvényei működnek. Jó a cucc és akkora az érdeklődés, hogy ilyen mértékben kellett árat emelni mert kb. így van egyensúlyban a kereslet/kínálat.
Engem azért nagyon elgondolkodtat a dolog. Legalább egy ilyen beírás erejéig.
Valószínűleg neked van igazad. Emellett több különböző kategóriájú láncot kéne kialakítani a tudás függvényében, kezdve a belép szinttől. (Amúgy szvsz Bigi csak melléütött a Numpadon amikor pötyögte be az árakat. )
És nagy UP az AQ1 cuccainak!
Itten lehet csewegni...
Milyen jel csinál úgy, hogy most "nyeltem egy nagyot"?!
Itten lehet csewegni...
Nemrég még a Pepperhorn is 49 e-be került, jelenleg 85 rugó. Hmm, több mint érdekes...
Itten lehet csewegni...
Ajjaj! Gáz van az üzlettel vagy /ami még gázabb/, netán a fejekbe szállt a dicsőség?
De lehet még valami, a piac törvényei működnek. Jó a cucc és akkora az érdeklődés, hogy ilyen mértékben kellett árat emelni mert kb. így van egyensúlyban a kereslet/kínálat.
Engem azért nagyon elgondolkodtat a dolog. Legalább egy ilyen beírás erejéig.
Itten lehet csewegni...
És a kairos 380 ezer forint? Opppá...
Tudtommal az egy jóval továbbfejlesztett verzió.
De kétségtelenül ügyetlen, hogy míg a bemutatóban csak az "alap" látható, addig az árlistában már csak az új verzió szerepel
Ilyen mértékü áremelést nem indokol semmi, úgy hogy szerintem mondjunk bucsút a AQ1-nek, részemről CSá haver.
- dominique29
- V.I.P.

Itten lehet csewegni...
Tudtommal az egy jóval továbbfejlesztett verzió.
De kétségtelenül ügyetlen, hogy míg a bemutatóban csak az "alap" látható, addig az árlistában már csak az új verzió szerepel
Itten lehet csewegni...