Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Fülelek: Sajnos az underclocking nem megoldás, mivel zenehallgatáson kívül filmeket is nézek a gépen, így kényelmetlen lenne mindig variálni a beállításokat.

Milyen géped van és milyen filmeket nézel (divx, HD?).
Ha nem HD anyag, szerintem lazán viszi underclockkal is. És ha mázlid van, szoftveresen win alól tudod állítani az órajelet ha támogatja az alaplap.

Nállam a zenék FOOBAR2000-el mennek (ASIO4ALL driverrel, az egész windows kernelt megkerülve), a filmek meg AC3Flilterrel (windows "alatt"). A kettőnek (és a hozzá tartozó akármilyen beállításoknak) az égvilágon semmi közük egymáshoz.

vízhűtés LOL
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

frankie!: kicsit összekeverted az idézeteket,
Én, ha filmet akarok nézni, elmegyek moziba, vagy átmegyek egy haveromhoz (kbkétszer egy évben)és ott vetített képet nézek filmet 3+0 audioszettel.
A televízióm otthon 20 éves és 51cm-es, amennyit be van az kapcsolva, még 10 évet biztos működik
Most rakok össze egy ventimentes gépet, alapvetően hangra, és muszáj underclocking AMD
A vízhűtést így képzelem el:

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: andix »

Frankie: igen HD is megy, abból is van 1080p is. Szóval kell a kraft, ezért is váltottam procit, most, hogy adódott rá lehetőség.
Elektromágneses zaj > nem, hiszem, hogy egzakt teszteket végeztek-e már, de gondolom ronthat a hangon. Főleg, hogy nálam a d/a chipek, és így némi analóg áramkör is házon belül van.
Persze idővel lehet beruházok egy külső hangkártyába (ha meglesz a keret rá), de ettől még a csendes pc biztos nem lenne hátrány.

Edirol: hát ha rákeresel akkor kiderül, hogy a Roland áll a háttérben. Ezek a stúdiós cuccok általában nem rosszak, momentán az olcsóbb kategóriában kevés alternatívát látok, vagy legalábbis látnak a nálam jobban informáltabbak (értsd 20-150e; E-mu/Edirol/TcKonnekt/stb). Kifejezetten hifis cuccok általában rém drágák ("high end hókuszpókusz stb"), és sokszor csak d/a egységek, ami nem jó, ha a forrásnak a pc-t akarjuk használni.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Fülelek: Sajnos az underclocking nem megoldás, mivel zenehallgatáson kívül filmeket is nézek a gépen, így kényelmetlen lenne mindig variálni a beállításokat.

Milyen géped van és milyen filmeket nézel (divx, HD?).
Ha nem HD anyag, szerintem lazán viszi underclockkal is. És ha mázlid van, szoftveresen win alól tudod állítani az órajelet ha támogatja az alaplap.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

nekem a vízhűtés más előnyök miatt (is) tetszene
Azonos hűtőteljesítmény mellett a vízhűtés biztosan halkabb. Ha valaki húzni is akar, mindenképp jobb megoldás (márpedig a jó zeneszerrverhez ajánlják ) De ennek arn a szakértője azt hiszem.
Ez az elektromágneses zaj nem tudom mennyire szól bele a hangba.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hát az Edirol mellett nem rúgna labdába az fix..
Ekkora név az Edirol?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

koax kimenetről kell optikai bemenetre alakítani. 
az M-Audionak van kétirányú max 96/24-es átalakítója 15k-ért, de annyit nem akarok kiadni.
Így hát, asszem akkor nem próbálom ki a Nad cd játékosom mint futómű, mert csak erre kellett volna.

Hát az Edirol mellett nem rúgna labdába az fix..

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

"Lassan ideje lesz beújítani vmi vízhűtést a pc-hez, és akkor már az sem zúg majd."
underclocking + szabályzós venti?

se vízhűtés se underlock se szabályzós venti
arctic cooling
és olcsó

Lazac: nekem a vízhűtés más előnyök miatt (is) tetszene; teljesen független a számítógéptől, tehát nem terheli a tápot, semmilyen "elektromágneses zajt" nem generál a pc-n belül. Ezen felül a hőt effektíve kiszállítja a gépből a visszatérő víz, így ha minden komolyabb "hőforrást" "kiiktatok", akkor a házventiket is kiszerelhetem, és a maradék hőt a táp fogja kényelmesen elvinni. Persze felmerülhet a passzív tápegység is, mint lehetőség, de akkor már inkább egy Seasonic M12 500watt. Szóval itt a vízhűtés esetén a hangsúly nem csak a hangerőn van, hanem a hő elszállításán és a felesleges áramfogyasztók kiiktatásán. Ami lehet, hogy nem számít, de biztos, hogy nem is ront . Node mindez még csak terv, valószínűleg semmi sem lesz belőle idő és pénz hiányában.

Fülelek: Sajnos az underclocking nem megoldás, mivel zenehallgatáson kívül filmeket is nézek a gépen, így kényelmetlen lenne mindig variálni a beállításokat. Mondjuk gondoltam rá, hogy próbaképp felrakok egy másik win-t is, és ott letiltok mindent, beállítom úgy, hogy gyakorlatilag csak a foobar fusson, kipróbálva, hogy jelent-e mindez különbséget hangban (ahogy a srác leírja a Penna által beidézett pdf anyagban). Na ez egy ingyenes kísérlet, de legalább 10-15 szabad óra kéne hozzá, ami nincs. Vagy talán még lenne is, de inkább megnézek 4 filmet, és meghallgatok 7 lemezt..

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 50

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Lazac »

"Lassan ideje lesz beújítani vmi vízhűtést a pc-hez, és akkor már az sem zúg majd."

se vízhűtés se underlock se szabályzós venti
arctic cooling
és olcsó

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ha olyan készülékről szeretnéd továbbvinni a digit jelet, amelyiken csak optikai digitális kimenet van, abba nem nagy kaland beleszerelni egy coax kimenetet. De külső átalakításhoz mindenképp kell táp is, ami, ha falbadugós, tud jócskán galibát okozni. amúgy meg. "Olcsó megoldásnak sok a jittere"
koax kimenetről kell optikai bemenetre alakítani.

az M-Audionak van kétirányú max 96/24-es átalakítója 15k-ért, de annyit nem akarok kiadni.
Így hát, asszem akkor nem próbálom ki a Nad cd játékosom mint futómű, mert csak erre kellett volna.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ha olyan készülékről szeretnéd továbbvinni a digit jelet, amelyiken csak optikai digitális kimenet van, abba nem nagy kaland beleszerelni egy coax kimenetet. De külső átalakításhoz mindenképp kell táp is, ami, ha falbadugós, tud jócskán galibát okozni. amúgy meg. "Olcsó megoldásnak sok a jittere"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11327
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

letezik lossless netes radio?
Hát... nem hinném.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

letezik lossless netes radio?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

tudna valaki segíteni abban, hogy hol és mennyiért lehet venni koax->optikai átalakítót? tehát s/pdif-ről toslink-ra átalakítót keresek, bár az sem baj ha kétirányú, csak olcsó legyen.

talán Behringert érdemes lenne keresni. Most nem érek rá, de a basys.hu oldalon fenn van szinte minden termékinfo.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

tudna valaki segíteni abban, hogy hol és mennyiért lehet venni koax->optikai átalakítót?
tehát s/pdif-ről toslink-ra átalakítót keresek, bár az sem baj ha kétirányú, csak olcsó legyen.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Sikerült "megmókáznom" a zenelejátszást a HTPCmen .
Előzetesként a probléma az volt, hogy a zene/mozi rendszer egy külön szobában volt, egy dedikált számítógéppel, amin nem is volt monitor, csak projektor. Na most ez zenehallgatáshoz azon túl, hogy zavaróan zúg, még drága is.

Viszont találtam egy szuper ketyerét a Minibar2k-t a Foobarhoz. Ezzel pda-n keresztül tudom vezérelni a foobart. Így most lehet zenélni könnyen, foobar rögtön beindul számítógépbekapcsolás után, pda wifin keresztül kapcsolódik a hálózathoz, és hálózaton keresztül vezérli a lejátszást.

Gyakorlatilag a foobar összes lényeges funkciója él: tudok váltani a playlist fülek között is, és azokon belül meg kényelmesen lejátszani bármit. Van shuffle is, stb.
Ha valakit érdekel, írok még bővebben róla. Itt van róla minden infó: http://www.jongma.org/foobar/

Lassan ideje lesz beújítani vmi vízhűtést a pc-hez, és akkor már az sem zúg majd.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ez azt jelenti, hogy egykor híve voltál, miért változott meg a véleményed? ...
Az SRC a "Secret Rabbit Code" rövidítése, ami egy upscale plugin a foobar 2000-hez. Viszont a jelenlegi fejhallgató dac kombóm hangján úgy vettem észre csak ront a használata.

Értem, bár nem vagytok valami meggyőzőek ebben, az én láncom most még elég gyenge ahhoz, hogy egyértelműen eldöntsem. De ha lesz egy normális erősítőm akkor ez is kederül. Most egyenlőre nem használom, mert csak a fölöslegesen fűti a gépet.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

adok egy linket az EAC korrekt beállításához:EAC korrekt beállítása audio cd riphez

Köszi, megpróbálom ezt is, de azt hiszem most is így van beállítva.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ez azt jelenti, hogy egykor híve voltál, miért változott meg a véleményed? ...
Az SRC a "Secret Rabbit Code" rövidítése, ami egy upscale plugin a foobar 2000-hez. Viszont a jelenlegi fejhallgató dac kombóm hangján úgy vettem észre csak ront a használata.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Segítsetek légyszi!
Hol tudok venni Toslink/Spdif átalakítót? Egyszerűbben fogalmazva, optikai/koax átalakítót keresek és ha lehet kétirányút, de ha nem, nem, csak legyen valami.

segítségetek előre is kösz

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

adok egy linket az EAC korrekt beállításához:
EAC korrekt beállítása audio cd riphez

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszi, majd ott is felvetem a kérdést, de előbb kipróbálom amit mondtál.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Most már én sem vagyok híve az SRC-nek. Egyátalában nincs rá szükség.

Ez azt jelenti, hogy egykor híve voltál, miért változott meg a véleményed? Én eddig nem használtam EAC-ot, bár nem is sok CD rippeltem eddig, erre a célra a WavLab-ot használtam. Sajna nem tudtam beállítani a progit, de ezen az oldalon van róla leírás EAC ripp ez alapján megcsináltam, de egy track rippelése egy napig is eltart, gondolom ennek nem így kellene működnie, ha meg végig megyek a varázslóval a beállításokon, és visszaállítok mindent alapra akkor meg csak kattogás van a rippelt wavban viszon most gyorsan megvan, lila gőzöm sincs miért.

Ha van virtuális meghajtót emuláló bármilyen progid (Daemon Tool, Alcohol stb), szedd le őket, reboot, próbáld újra.

Ha így sem megy, frissebb ASPI drivert kell tenned az windows system32 és az EAC könyvtárakba.

De inkább a PC-s zenelejátszók topicban kéne nézelődni.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Most már én sem vagyok híve az SRC-nek. Egyátalában nincs rá szükség.

Ez azt jelenti, hogy egykor híve voltál, miért változott meg a véleményed? Én eddig nem használtam EAC-ot, bár nem is sok CD rippeltem eddig, erre a célra a WavLab-ot használtam. Sajna nem tudtam beállítani a progit, de ezen az oldalon van róla leírás EAC ripp ez alapján megcsináltam, de egy track rippelése egy napig is eltart, gondolom ennek nem így kellene működnie, ha meg végig megyek a varázslóval a beállításokon, és visszaállítok mindent alapra akkor meg csak kattogás van a rippelt wavban viszon most gyorsan megvan, lila gőzöm sincs miért.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”