Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Íme ez is:
"A Panasonic további fejlesztések lehetőségét is vizsgálja az eljövendő 1080p plazma TV-ivel kapcsolatosan. Ezek közé tartozik a nagyfelbontású Blu-ray Disc és HD DVD lejátszók 24p, azaz másodpercenként 24 képkockás videojelének fogadás is. Jelenlegi plazma TV-ik ugyanis csak az 50 és 60Hz-es váltott-soros illetve progresszív képfrissítésű jelet képesek fogadni. Ennek következtében a nagyfelbontású lemezlejátszónak kell a másodpercenként 24 képkockás filmet vagy egy kicsit felgyorsítva 50Hz-es, vagy a sebességet megőrizve a 3:2 „pulldown” (képlebontás) néven emlegetett eljárással 60Hz-es videojellé alakítania."
mint ahogy Simon is mondta, attol hogy fogadja az nem azt jelenti, hogy azt meg is tudja jeleníteni... vagy ez megtudná??csak nem jol értelmeztem?
idáig csak a pio uj plazmáirol olvastam , hogy megtudják jeleníteni a 24p-t
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
Plazma
Íme ez is:
"A Panasonic további fejlesztések lehetőségét is vizsgálja az eljövendő 1080p plazma TV-ivel kapcsolatosan. Ezek közé tartozik a nagyfelbontású Blu-ray Disc és HD DVD lejátszók 24p, azaz másodpercenként 24 képkockás videojelének fogadás is. Jelenlegi plazma TV-ik ugyanis csak az 50 és 60Hz-es váltott-soros illetve progresszív képfrissítésű jelet képesek fogadni. Ennek következtében a nagyfelbontású lemezlejátszónak kell a másodpercenként 24 képkockás filmet vagy egy kicsit felgyorsítva 50Hz-es, vagy a sebességet megőrizve a 3:2 „pulldown” (képlebontás) néven emlegetett eljárással 60Hz-es videojellé alakítania."
Plazma
TV: Panasonic TH-42PV70P
DVD: Panasonic DMR-EH575
Video: Samsung SV-645X
Hifi: Thomson Altima 3600
Plazma
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. A nappali szobába (ahová a plazma tv kerül) van egy infraérzékelő (riasztó). Okoz ez vmi gondot ???
Milyen jellegűt? Ha esetleg, arra gondolsz, hogy beindul-e a riasztó a kikapcsolt tv mellett, akkor arra én nemmel válaszolok.
Más probléma mi lehetne? A tv-t nem kapcsolgatja a risztó érzékelője.
Vagy a tv-t az érzékelő elé akarod tenni? Akkor okoz(hat) problémát. Pl. egy betöréskor.
Csak azért kérdeztem,mert a kezelési útmutatójában van egy ilyen leírva:
Tartsa távol a készüléket a következő felszerelésektől:
-Infravörös érzékelővel ellátott készülékek.
Mivel, ez a készülék is (pv70) bocsát ki infravörös sugárzást (ez a másik felszerelés müködésére lehet hatással).
Remélem mostmár érthető a kérdésem alapja.
Plazma
...Vagy a tv-t az érzékelő elé akarod tenni? Akkor okoz(hat) problémát. Pl. egy betöréskor.
beindul az, ha a tv-t is viszik...
...
Plazma
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. A nappali szobába (ahová a plazma tv kerül) van egy infraérzékelő (riasztó). Okoz ez vmi gondot ???
Milyen jellegűt? Ha esetleg, arra gondolsz, hogy beindul-e a riasztó a kikapcsolt tv mellett, akkor arra én nemmel válaszolok.
Más probléma mi lehetne? A tv-t nem kapcsolgatja a risztó érzékelője.
Vagy a tv-t az érzékelő elé akarod tenni? Akkor okoz(hat) problémát. Pl. egy betöréskor.
Plazma
Plazma
Egy pillanatnyi helyzetet nézve igaz, amit írtál, de hosszabb távon szemlélve már nem. Már rég megvolt a 1080-as plazmák gyártási technológiája, amikor piacra dobták a 720-as modelleket. Na ez totál tömegszívatás volt a szememben, amit tutira a marketingesek találtak ki.
A kérdés az, hogy akkor, amikor megvolt az 1080-as technológia, akkor (nem most) lehetett-e volna ugyanolyan olcsón gyártani, mint a 720P-s modelleket? (Szerintem nem, különben mindenki azt gyártotta volna.)
Elsősorban nem a gyárthatóságról van szó, hanem arról, hogy évekre -- esetleg évtizedekre -- előretekintve, hogy lehet minél nagyobb profitot elérni.
Inkább egy-két évről lehet szó. Nem? Kinyomják a 720p-seket, utána meg az újabbat. Szerintem ugyanaz van a 24P-t tudóval is. Mindenki tudná gyártani, (az 1080-at tudta volna korábban is), de minek, kinek? Sok vásárló nem is tud a "mozgásproblémáról", egy része akkor vesz tudomást róla, ha otthon valaki felhívja rá a figyelmét és valakit akkor sem zavarna.
Akit meg zavar az meg majd lecseréli az újat egy-két év múlva egy újabbra.
Aki meg nem ugrik bele a vásárlásba az elején, annak meg nehezebb lenne eladni a régebbit, mert úgysem venné már meg a "gagyit". Vagy nem így van? A legjobban ez a DVD lejátszókon látszanak. Dekóderek, csatlakozók, 1080p, stb.
Plazma
...édesanyáméknál a 4:3 tv-t láttam már torznak.
Nem ezt a jelenséget szokták geometriai hiba néven emlegetni? Szélen kör alakú a logó, középen meg magas a homloka a parasztnak?
A "klasszikus" geometriai hiba tulajdonképpen csak CRT tévéken jelentkezik. A plazma ill. LCD tévéknél technológiai okokból nincs ezzel probléma.
Amiről mi itt beszéltünk, az viszont nem ez, hanem egyszerűen az a probléma, hogy egy 4:3-as képet nem lehet helyes arányokkal 16:9-ben, teljes képernyősen megjeleníteni.
Abban a mondatban szerintem klepto is CRT-ről beszélt. Már elnézést, de senki nem beszélt arról, hogy az anyukája 4:3-as plazmát nézne.
Plazma
Egy pillanatnyi helyzetet nézve igaz, amit írtál, de hosszabb távon szemlélve már nem. Már rég megvolt a 1080-as plazmák gyártási technológiája, amikor piacra dobták a 720-as modelleket. Na ez totál tömegszívatás volt a szememben, amit tutira a marketingesek találtak ki.
A kérdés az, hogy akkor, amikor megvolt az 1080-as technológia, akkor (nem most) lehetett-e volna ugyanolyan olcsón gyártani, mint a 720P-s modelleket? (Szerintem nem, különben mindenki azt gyártotta volna.)
Elsősorban nem a gyárthatóságról van szó, hanem arról, hogy évekre -- esetleg évtizedekre -- előretekintve, hogy lehet minél nagyobb profitot elérni.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Plazma
De a tv már adott egy tuneres pip-el ,tehát ez csak hdmi csatlakozóval ellátott másik készülékkel fog müködni valaha is? Sajnos ezt a boltban senki nem mondta:(
Igen. Próbáld ki, behangolsz egy csatornát, váltasz hdmi-re és megnyomod a pip-et, megjelenik a kis ablak a tv-adással. Ha le van tíltva akkor ciki, viszont az eladótól elkérheted a kézikönyvet, vagy letöltôd a netrôl.
Plazma
Plazma
Azt értem ,hogy a 2 tuneres pip a jó . De a tv már adott egy tuneres pip-el ,tehát ez csak hdmi csatlakozóval ellátott másik készülékkel fog müködni valaha is? Sajnos ezt a boltban senki nem mondta:(
Furcsa lenne. A PIP általában úgy működik, hogy kiválaszható a jelforrás (TV, AV1, AV2, stb.). Nem látom az értelmét, hogy miért csak a HDMI-re engedélyeznék?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Plazma
Sziasztok! Volna egy kérdésem plazma tulajdonosokhoz!A szem magassághoz képest milyen magasra tegyem a plasmát? Tanácstalan vagyok , hogy szemünknek és fejünknek mi a jó.Esetleg szem magasságban legyen a közepe?Előre is köszönöm a segitségetekett!
Különösebb szabály nincs rá, de érdemes a szemmagasság alá célozni kicsit, hogy ne legyen fárasztó a mozizás.
Plazma
Sziasztok! Volna egy kérdésem plazma tulajdonosokhoz!A szem magassághoz képest milyen magasra tegyem a plasmát? Tanácstalan vagyok , hogy szemünknek és fejünknek mi a jó.Esetleg szem magasságban legyen a közepe?
Előre is köszönöm a segitségetekett!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Plazma
Nem tudom, itt hányan gondolják azt, hogy ha egy tervező mérnök kitalál valamit, akkor a marketingesek megpróbálják azt azonnal eladni, felhasználni. Lófarát! A legtöbb készülék, amit a boltban megvehetünk, egy leendő komolyabb cucc üzleti okokból lebutított kistesója. Így lehet több bőrt lehúzni egy rókáról. A marketing pedig elhiteti velünk, hogy ez így jó nekünk.
Azért nem csak elhiteti, sokszor valóban úgy van. Az általad felvázolt módszerek teszik ugyanis lehetővé, hogy a termékből olcsó dömpingtermék legyen. Mert több generáció is építhető belőle.
Ha nem így csinálnák, akkor abból nem az következne, hogy 3-400 ezerért sorban állnának a 24P-t tudó plazmák a polcokon, hanem sokkal inkább az, hogy a plazmák ugyan mind tudnák a 24P-t, de nem lehetne egymillió alatt kapni egyet sem.
Szóval én örülök, hogy vannak olcsóbb alternatívák is. Az a pár százalék, aki ki akarja használni a BR vagy HD DVD minden képességét, az úgyis megveszi magának a jobbat
A 1080-as 24p-s plazmák meg ugyanolyan tömegtermékek lesznek 2-3 év múlva, mint a mostani 300ezres cuccok.
Plazma
Sziasztok, .LG 42PC1RV. erről a tv-ről tudja valaki véletlenül,hogy lehetséges az egy tuneres pip, funkcióját használni?annyit tudok,hogy kell mellé egy másik vevő mondjuk egy videómagnó vagy valami ilyesmi. az egyik boltban egy eladó azt mondta ,hogy csak olyan készülékkel fog a pip funkció működni aminek hdmi csatlakozása van! ez helyes információ szerintetek? előre is köszi a válaszokat!
Az egy tuneres pip általában így mûködik. Szerintem videómagnót hiába kötsz rá, mert nem lesz pip-ed, ha a pip olyan fontos, akkor a 2 tuneres a jó. HDMI-n keresztül lesz pip.
Azt értem ,hogy a 2 tuneres pip a jó . De a tv már adott egy tuneres pip-el ,tehát ez csak hdmi csatlakozóval ellátott másik készülékkel fog müködni valaha is? Sajnos ezt a boltban senki nem mondta:(
Plazma
Mintha valahol vmit olvastam volna erről... Tud vki segíteni??? Üdv.
Plazma
A kontraszt, szín, mozgás folyamatossága, átmenetek folytonossága sokkal jobban érdekel.
Ezzel abszolút egyetértek. Teszteltem full HD plazmát Blu-Ray lejátszóval és váltogattuk a 1080p-t és 720p-t. 2 méterről már szinte megmondhatatlan, hogy melyik ment.
Mekkora volt a képátló?
50"
Plazma
A beégéssel már 2 óra után találkoztam, az M1 időjárás jelentés ablakai égtek be. Pontosabban miután átkapcsoltam AV bemenetre a teljes fekete képet nem találtam egészen homogénnek (pontosabban foltos volt), ezért közel mentem a tv-hez, és kb. 10cm távolságról halványan látszódott az ábrák körvonalai.
Nem ez a beégés, és egy pár hét-hónap múlva ebből semmit nem fogsz látni. Ebben egészen biztos lehetsz.
Plazma
A kontraszt, szín, mozgás folyamatossága, átmenetek folytonossága sokkal jobban érdekel.
Ezzel abszolút egyetértek. Teszteltem full HD plazmát Blu-Ray lejátszóval és váltogattuk a 1080p-t és 720p-t. 2 méterről már szinte megmondhatatlan, hogy melyik ment.
Mekkora volt a képátló?
Plazma
Nem ezt a jelenséget szokták geometriai hiba néven emlegetni? Szélen kör alakú a logó, középen meg magas a homloka a parasztnak?
A "klasszikus" geometriai hiba tulajdonképpen csak CRT tévéken jelentkezik. A plazma ill. LCD tévéknél technológiai okokból nincs ezzel probléma.
Amiről mi itt beszéltünk, az viszont nem ez, hanem egyszerűen az a probléma, hogy egy 4:3-as képet nem lehet helyes arányokkal 16:9-ben, teljes képernyősen megjeleníteni.
Plazma
Nem tudom, itt hányan gondolják azt, hogy ha egy tervező mérnök kitalál valamit, akkor a marketingesek megpróbálják azt azonnal eladni, felhasználni. Lófarát! A legtöbb készülék, amit a boltban megvehetünk, egy leendő komolyabb cucc üzleti okokból lebutított kistesója. Így lehet több bőrt lehúzni egy rókáról. A marketing pedig elhiteti velünk, hogy ez így jó nekünk.
Azért nem csak elhiteti, sokszor valóban úgy van. Az általad felvázolt módszerek teszik ugyanis lehetővé, hogy a termékből olcsó dömpingtermék legyen. Mert több generáció is építhető belőle.
Ha nem így csinálnák, akkor abból nem az következne, hogy 3-400 ezerért sorban állnának a 24P-t tudó plazmák a polcokon, hanem sokkal inkább az, hogy a plazmák ugyan mind tudnák a 24P-t, de nem lehetne egymillió alatt kapni egyet sem.
Szóval én örülök, hogy vannak olcsóbb alternatívák is. Az a pár százalék, aki ki akarja használni a BR vagy HD DVD minden képességét, az úgyis megveszi magának a jobbat
Plazma
Plazma
Az autó gyártók pl ilyenkor visszahívást rendeznek, de a mac esetében is előfordult, lehet, hogy itt is lesz ilyen.
Az autógyártóknál ez inkább marketing. Így csalogatják be a szervízbe azokat is, akik egyébként nem vinnék már oda a garanciális időn túli autóikat. Ez egy kapcsolatfelvételi lehetőség a kereskedőnek.