Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

freemil:a kihuzgálos verzio elég fura számomra ...
Ő most felvázolta a manuális overscan-kompenzációt.

Persze ez így nem natív hajtás... 1024x768-as Samsung plazmát DVI-HDMI kábelen nem lehet natívba hajtani, mert eleve nem fogadja az 1024x768-at HDMI-n, csak a szabvány HD felbontásokat, és ráadásul még overscanel is, amit nem lehet kikapcsolni.
A desktop méretének állítgatásával lehet olyan illúziónk, hogy megtaláltuk a teljes képernyős felbontást, de ez minden csak nem natív. Pl. próbáljon meg valaki elolvasni vmi szöveget.
Egyetlen előnye hogy szebbek a szinek mint VGA-n és valamiért ez a buta Samu plazma VGA-n állandóan 60Hz körül villog, HDMI-n úgy szemre 70 körül... valjójában 50Hz-el kell etetni ehhez.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

- amugy probald ki es rajossz   A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi! - en igy emlekszem, legalabbis most az elmult hetvegen tapasztaltam is a feature-t.. - de nem vagyok benne 100% biztos, hogy kilepes utan is emlekszik-e ra, hazaerek kiprobalom..

- ime: http://www.inmatrix.com/zplayer/highlig ... tpos.shtml

fura lett volna olyan funkcio, amit a zoomplayer ne tudna....

freemil:a kihuzgálos verzio elég fura számomra ... nativ-nak nálad mi a jelentése? mi itt a pixelhelyes, 1:1 hajtásra alkalmazzuk, azaz a vetitőd 1280x768 felbontására ilyenkor a windows 1280x768 felbontásban kerül, s látni h minden egyes pixel a windowsban 1 pixel a vetitőn is. Létezik a plazmád, vetitőd is CSAK VGA-n tudna nativ/1:1 hajtást ?? HDMI nem megy ? mert akkor jol kifogtad ..

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

dvi(kimenet)-hdmi(bemenet) csak hd szabványos felbontáson lehet natívan hajtani a megjelenítőket,
- mar ez ellentmondasos..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

ami még fontos lehet: 
xp nem tud egyszere egyidőben két különböző felbontást  meghajtani, viszont egy monitoros üzemben hajtva és a megjelenítők között kapcsolgatva tudja mindkét megjelenítő saját felbontását még ha az különbözik is. (a megjelenítő váltás egy gyorsgombra is programozható 'nview desktop manager'-ben)

Az XP pedig bizony tud többmonitoros üzemmódban más és más felbontásokat a monitorokon. Sőt már a Win98 is tudta szerintem.

Nekem pont így megy a HTPC-nek használt laptopommal a Samsung plazmám

A laptop saját képernyőjét 1280x800-ban, a plazmát meg 1024x768-ban hajtja egyidejűleg. Az a jó benne, hogy a videolejátszó program (konkrétan itt az MPC) megjegyzi melyik képernyőn kell futnia, így ha rányomok egy videóra, az megjelenik a plazmán teljes képernyőn, natívban, közben a laptop képernyőjén netezhetek, torrentezhetek. Ez egyébként egy mezei GMA950-es videókártya.

zolee76
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zolee76 »

Gumiszu!

Op rendszer: Vista Ultimate
VGA: 7300Gt DVI out
158.24 ForceWare

Felbontást simán a Forcewarevel állítom 848*480 75Hz-re. Ezzel a felbontással 16:9 modban azt írja a proji hogy 1024*768-ban van. Hát úgy kell neki. Nem tórz a kép, de látom hogy nem "pixelhelyes" a kép. A service menuvel még eljátszadozok, de csak a jövő héten.
Egyszer csak egy megjelenítőhöz van kapcsolva, tehát húzgálom, vagy proji v. monitor. Most tervezek egy HTPC-t összeállítani. De elvesztem az alaplapok, procik dzsungelében . Integrált alaplapban gondolkoznék, de hát a választék mint csillag az égen.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Freemil »

htpc és plazma (42q97) és proji (hc3000)

leírom én mire jutottam a natív hajtással kapcsolatban

dvi(kimenet)-hdmi(bemenet) csak hd szabványos felbontáson lehet natívan hajtani a megjelenítőket, (1280/720,1920/1080), tehát csak akkor lesz natív, ha a megjelenítőnek is ez a natív felbontása, ha nem ez, akkor mindenképp átméretezi a saját felbontására, ilyenkor fordul elő az hdmi bemeneten hajtva, hogy alul vagy felül vagy alul is, felül is fekete csík marad, nem tölti ki teljesen a megjelenitőt a kép, illetve biztos , hogy nem natív a megjelenités.
Ezen lehet segíteni nvidia control panelen, a "HDTV asztal átméretezése" alatt a nyilakat kihúzgálva el lehet tüntetni a fekete csíkokat, ha kellően nagy érzékenységű egérrel, nagy érzékenységre állítva húzigálunk, akár még a natív meghajtást is eltalálhatjuk, megfelelő számú próbálkozás után. azért érdemes így beállítani, mert ezt a beállítást erre a megjelenitőre megjegyzi a driver, így minden (asztal, video) szinte tökéletes lesz :-D

ha natívan akarunk hajtani nem hd szabványos felbontású megjelenítőt, akkor vga kábellel kell hajtani, htpc-n beállítva a megjelenítő felbontását tökéletesen natív lesz.

ami még fontos lehet:

xp nem tud egyszere egyidőben két különböző felbontást meghajtani, viszont egy monitoros üzemben hajtva és a megjelenítők között kapcsolgatva tudja mindkét megjelenítő saját felbontását még ha az különbözik is. (a megjelenítő váltás egy gyorsgombra is programozható 'nview desktop manager'-ben)

vista tudja a kölönböző felbontásokat egyidőben tökéletesen kezelni két monitoros üzemben is

remélem valaki hasznát veszi a leírtaknak

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Meedios progit próbáltátok már?
Nagyon design.
http://www.threeminutes.dreamhosters.co ... _alpha.exe

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

- amugy probald ki es rajossz

Már nagyon kíváncsi vagyok rá.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Tami átlökhetnéd a te működődő verziódat egyébként.
- pontosan mire gondolsz? a config allomanyra?
T A M I . H U

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Nem lenne rossz, ha a rendszerfájlokban gondolnának azokra is, akinek nem C:\.......-ban van az alkalmazás... átírtam H:\-ra, így már végre megtalálja ez a paraszt a zoomplayert.
Tami átlökhetnéd a te működődő verziódat egyébként.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Zoom player nem nagyon akar dolgozni a távommal... :-/playlist stb nem jön be. ami sikerült az a play pause stop.

- valszeg rosszul rendelted ossze a funkciokat...
- tovabba a girderhez szukseges vezerlo fukcio allomanyt az eppen aktualis ZP-bol exportald ki, mert a girderben levo lehet, hogy nagyon elavult.
T A M I . H U

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Zoom player nem nagyon akar dolgozni a távommal... :-/
playlist stb nem jön be. ami sikerült az a play pause stop.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- amugy probald ki es rajossz   A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi! - en igy emlekszem, legalabbis most az elmult hetvegen tapasztaltam is a feature-t.. - de nem vagyok benne 100% biztos, hogy kilepes utan is emlekszik-e ra, hazaerek kiprobalom..

- ime: http://www.inmatrix.com/zplayer/highlig ... tpos.shtml
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- amugy probald ki es rajossz   A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi!
- en igy emlekszem, legalabbis most az elmult hetvegen tapasztaltam is a feature-t..
- de nem vagyok benne 100% biztos, hogy kilepes utan is emlekszik-e ra, hazaerek kiprobalom..
T A M I . H U

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Na mpc vs zoom player A zoomplayer-rel lehet folytatni a lejátszást miután megállítottam és kiléptem a programból (attól a ponttól ahol leállítottam)? Az MPC-ben nem találok erre beállítási lehetőséget.Próbálom az asztali rögzítőm kényelmi funkcióit megvalósítani PC-n.

- szerinted miert hasznaljuk itt paran, nagy megelegedettseggel!?
T A M I . H U

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

A zoomplayer-rel lehet folytatni a lejátszást miután megállítottam és kiléptem a programból (attól a ponttól ahol leállítottam)? Az MPC-ben nem találok erre beállítási lehetőséget.Próbálom az asztali rögzítőm kényelmi funkcióit megvalósítani PC-n.

Ilyen funkcióról nem tudok.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Na mpc vs zoom player 

A zoomplayer-rel lehet folytatni a lejátszást miután megállítottam és kiléptem a programból (attól a ponttól ahol leállítottam)? Az MPC-ben nem találok erre beállítási lehetőséget.
Próbálom az asztali rögzítőm kényelmi funkcióit megvalósítani PC-n.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

n80qd

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: n80qd »

Sziasztok,

Végre összeraktam a HTPC-m, probálgatom, stb...

Ha különálló magyar hangsáv van a film mellett, akkor azt hogyan tudom hozzáilleszteni?

KMPlayer használok.

Ha véglegesen hozzá akarom a muxolni a hangot, akkor azt milyen progival lehet?

n80

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

- a tav egy dolog.. - kell egy olyan vevo amirol a girder kozvetlenul tud olvasni, onnantol mar barmilyen tavval meg tudod hajtani, csak a kod es a funkcio osszerendelest kell megtenned.

Én is kaptam a tunerkártyához vevőt és távot, de a vevő a tunerkártyára csatlakozik, az nem gond? A girderrel használhatnám a DVD játszó távját is?

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Az a baj, hogy már vagy ötször hozzáadtam a távomat a billentyűzet kiosztás miatt és most hülyeségeket csinál. Lehet nem olyan hülyeséget, mint én.
Hol tudom módosítani a kiosztását a távomnak, illetve eltávolítani meglévőt?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- probalj ki egy jol beallitott zoomplayer-t tavval es lehidalsz.., nekem azota nincs szuksegem egerre+billre sem
T A M I . H U

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Van remote vevőm, adták tv kártyához.Már csak azt nem értem, hogy mért eszik 5% procit folyamatosan a Girder.

- a tav egy dolog..
- kell egy olyan vevo amirol a girder kozvetlenul tud olvasni, onnantol mar barmilyen tavval meg tudod hajtani, csak a kod es a funkcio osszerendelest kell megtenned.

Az megvan, látja, találtam hozzá pctv-s dll-t.
Winamp, meg a többi is megy...

Melyik plugint hagyjam? Pl. ezeket az időjárás jelentős vackokat se engedi kikapcsolni.
Ja és régebbi verziót raktam fel, mert csak ahhoz találtam törést. Pedig az újabb le sem fagyott, ez meg igen.
......
hehe, kiszedtem plugineket, köszi. 0% cpu.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Már csak azt nem értem, hogy mért eszik 5% procit folyamatosan
Kikapcsoltad a többi felesleges plugint?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Van remote vevőm, adták tv kártyához.Már csak azt nem értem, hogy mért eszik 5% procit folyamatosan a Girder.

- a tav egy dolog..
- kell egy olyan vevo amirol a girder kozvetlenul tud olvasni, onnantol mar barmilyen tavval meg tudod hajtani, csak a kod es a funkcio osszerendelest kell megtenned.
T A M I . H U

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”