Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Nyávogás: 0,025% WRMS, +/- 0,035% csúcs.Elvileg ez nem rossz adat. Én nem hallottam hogy nyávogna.

Nézz körbe a komolyabb lemezjátszók között - itt most nem az itthoni, (netes) üzletekben favorizált márkákra gondolok.
Nem hinném, hogy sok DD típust találnál....talán nem véletlenül (Linn, Thorens, Kuzma, Townshend, de említhetném a megfizethetőbbek közül: Goldring, ProJect).
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Arra gondolsz, hogy a kvarcvezérelt motor folyamatosan korrigálja a fordulatszámot egy bizonyos tűrésen belül?

Nyávogás: 0,025% WRMS, +/- 0,035% csúcs.

Elvileg ez nem rossz adat. Én nem hallottam hogy nyávogna.

Naugye.

Hozd be, azt meghallod, h miröl bexélek.
Amig az ember trabanton mén, az kuwajo a gyalogláshoz képest. De egy mercihez képest mán más a leányzo fekwése.
Hm?

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

A Technics tuti hogy nem nyávog. Nézz meg egyet leemelt tányérral és megdöbbensz milyen motorja van + olyan csapágyazás, hogy csak no, mind a tányér, mind pedig a karcsapágyazás állat stabil. Természetesen Quartz vezérelt a motor No! nyávogás, az állórész a kaszniban, a forgórész tekercselése pedig magában a tányérba foglal helyet! Óriási nyomatéka van.

Jo wolna, ha utánanéznél, h hogyan müködik a Technix motorja. Minden pillanatban nyáwog, ami sajnos hallhato.
Ha nem hixed, hozd be, azt meghallgatjuk az enyim mellett, h mi a különbség.

Arra gondolsz, hogy a kvarcvezérelt motor folyamatosan korrigálja a fordulatszámot egy bizonyos tűrésen belül?

Nyávogás: 0,025% WRMS, +/- 0,035% csúcs.

Elvileg ez nem rossz adat. Én nem hallottam hogy nyávogna.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Halihó kex! 
Akkor félreértettem valamit? Az én hozzászólásomra reagáltál

Igen, de Frankie válaszolt rá!

Világos, remélem nincs harag!

Vendég

Lemezjátszó

A Technics tuti hogy nem nyávog. Nézz meg egyet leemelt tányérral és megdöbbensz milyen motorja van + olyan csapágyazás, hogy csak no, mind a tányér, mind pedig a karcsapágyazás állat stabil. Természetesen Quartz vezérelt a motor No! nyávogás, az állórész a kaszniban, a forgórész tekercselése pedig magában a tányérba foglal helyet! Óriási nyomatéka van.

Jo wolna, ha utánanéznél, h hogyan müködik a Technix motorja. Minden pillanatban nyáwog, ami sajnos hallhato.
Ha nem hixed, hozd be, azt meghallgatjuk az enyim mellett, h mi a különbség.

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kex »

Halihó kex! 

Igen, de Frankie válaszolt rá!

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Halihó kex!

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

A hullámos lemez szerintem nem nyávoghat. A hangszedő le fel mozgásától, még nem változik a kerületi sebesség, hacsak nem excentrikus a lemez

Ezt gondold át mégegyszer!

Azonos idő alatt nagyobb utat fut be a tű, amin több jel található ~ megnöveli a lejátszási sebességet amikor a huplin átmegy és torzítást is okoz.
Az excentrikusság is gond, de kisebb.

Az átgondolás, nem neked szólt!

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Akkor játszunk sima lemezeket

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

A hullámos lemez szerintem nem nyávoghat. A hangszedő le fel mozgásától, még nem változik a kerületi sebesség, hacsak nem excentrikus a lemez

Azonos idő alatt nagyobb utat fut be a tű, amin több jel található ~ megnöveli a lejátszási sebességet amikor a huplin átmegy és torzítást is okoz.
Az excentrikusság is gond, de kisebb.

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Nekem az lenne a bajom, hogy sok a görbült lemezem, és ezekkel MINDEN lemezjátszó nyávog. Létezik erre vmi megoldás? Én nem tudok róla....

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Nekem az lenne a bajom, hogy sok a görbült lemezem, és ezekkel MINDEN lemezjátszó nyávog. Létezik erre vmi megoldás? Én nem tudok róla....

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Nem a stabilitás a lényeg a gyalukban, hanem a tányér kiegyensulyozottsága, csapágyazása, és a motor rángatás kompenzálása xij hajtás átwitellel.
Egy direkt hajtány folyamatosan nyáwog, hix hol gyorsul a motor, hol lassul. Nem lehet kiwédeni e hibát sehogy.
Az sem mindegy, h milyen a kar és annak csapágyazása.
A Goldringet megkapod 100e körül jo karral és bizonyitottan jo a gyalu is.

A szíjhajtást elvileg azért mondják jobbnak, mert ezeknél a motor brumm és remegés, nem kerül át a tányérra. Ezért rakják néha külön állványra a motort, fél méterre a lejátszótól, hogy mechanikailag elszigetelt legyen.

Egyébként egy pici egyenáramú motor egyenetlenségeit nem hiszem, hogy a szíj maradéktalanul kiegyenlítené.

Szvsz Stabil motor és precíz vezérlés!

Vendég

Lemezjátszó

Köszönöm hozzászólásaitokat.De ezek teljesen ellentmondanak egymásnak...Persze azt látom, hogy a nagynevű és magasabb kategóriájúak mind szíjjmeghajtásúak, csak az összerakottság, fajsúly miatt kérdéses számomra, hogy az induló kategóriában, mondjuk max 125ezer(mert annyi ujan a 1210-es Technics), nem-e egyenlíti ki a Direct Drive ugymond hátrányait, az hogy nem műanyag alkatrészek lettek felhasználva, hanem fém, és nem forgács a kaszni, hanem alu??? ezáltal 2X akkora a tömeg, ami számomra valahogy a stabilitással azonosul...

Nem a stabilitás a lényeg a gyalukban, hanem a tányér kiegyensulyozottsága, csapágyazása, és a motor rángatás kompenzálása xij hajtás átwitellel.
Egy direkt hajtány folyamatosan nyáwog, hix hol gyorsul a motor, hol lassul. Nem lehet kiwédeni e hibát sehogy.
Az sem mindegy, h milyen a kar és annak csapágyazása.
A Goldringet megkapod 100e körül jo karral és bizonyitottan jo a gyalu is.

Ettöl függetlenül azt wexel amit akarx. Ha te ugy látod, h jobb a technix, wedd azt. De elötte nézz meg egy Linn LP 12-t, h az milyen anyagokbol áll, mégis az a wilág egyik legjobb gyaluja!

nagy_jani
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nagy_jani »

Köszönöm hozzászólásaitokat.
De ezek teljesen ellentmondanak egymásnak...Persze azt látom, hogy a nagynevű és magasabb kategóriájúak mind szíjjmeghajtásúak, csak az összerakottság, fajsúly miatt kérdéses számomra, hogy az induló kategóriában, mondjuk max 125ezer(mert annyi ujan a 1210-es Technics), nem-e egyenlíti ki a Direct Drive ugymond hátrányait, az hogy nem műanyag alkatrészek lettek felhasználva, hanem fém, és nem forgács a kaszni, hanem alu??? ezáltal 2X akkora a tömeg, ami számomra valahogy a stabilitással azonosul...

Vendég

Lemezjátszó

Azért ne felejtsük el, hogy annak idején pl a Technics 1210-es masina, klassz  lemezjátszó, jó futóművel és stabil karfelfüggesztéssel. Dj körökben csak később terjedt el
Ez xijhajtány?

Direct drive.

Eddig ugy tudtam, h zenehallgatásra a xijhajtányok a jok...

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Azért ne felejtsük el, hogy annak idején pl a Technics 1210-es masina, klassz  lemezjátszó, jó futóművel és stabil karfelfüggesztéssel. Dj körökben csak később terjedt el
Ez xijhajtány?

Direct drive.

Vendég

Lemezjátszó

Azért ne felejtsük el, hogy annak idején pl a Technics 1210-es masina, klassz lemezjátszó, jó futóművel és stabil karfelfüggesztéssel. Dj körökben csak később terjedt el
Ez xijhajtány?

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Azért ne felejtsük el, hogy annak idején pl a Technics 1210-es masina, klassz lemezjátszó, jó futóművel és stabil karfelfüggesztéssel. Dj körökben csak később terjedt el

Vendég

Lemezjátszó

Azaz milyen mint gyalu? 

xar...

DJ gyalu az nem zenélésre, ha nem zajkeltésre walo.

Mindenféleképp szijhajtásost nézz ki magadnak.
100e alatt tulajdonképp mindegy, h melliket wexed. De ha némiképp mégis a zeneisége a fontos, akkor Goldringet jawallom.

nagy_jani

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nagy_jani »

Tisztelt fórumosok!

Segítséget szeretnék kérni lemezjátszó vásárlás ügyében. Mindenképpen újat szeretnék venni, mert azt valahogy mindig jobban a sajátomnak érzek, és ez olyan állapotban marad, ahogy bánok vele.
Mit gondoltok a Denon DP-300F típusu lejátszójáról? Jobb hangszedővel és phonóval lehet valami jobbat kihozni belőle?(Ebben műanyag fogaskerekeket láttam )Ára 72 ezer.
A DJ lemezjátszók miként állják meg helyüket az otthoni zenélésben? Mert arra gondoltam, hogy ezeknek stabilnak kell lenni, mivel lemezlovasokat is ki kell szolgáljanak, és hát a tömegük is kétszer annyi mint pl a denoné, goldringé vagy a projecteknél is nehezebbek...(pl a technics uj lemezjátszója 12,5 kg, aluminium öntvényházas). Ebben ha nem a gyári hangszedőt használom, hanem valami jobbra cserélem és jó phonot társítok hozzá mire lenne képes? Azaz milyen mint gyalu?

Köszönöm...

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Másfél évtized után ....

Tizenöt év az már elég nagy idő egy hangszedőnél, ha nem használják. A tűszár felfogatásának felkeményedése szvsz itt már jelentkezhet.

Szerintem, mielőtt bármi beruházásba kezdenél, nézesd meg a hangszedőt, vagy legalább egy másik (esetleg jobb) rendszerben próbáld meghallgatni.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Croft »

Erről tudna valaki mondani véleményt :

NAD 5120 lemezjátszó ,Ortofon ff15 hangszedővel.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Tisztelt Nad-fanok!Másfél évtized után leporoltam Rút Kiskacsámat, hogy újra meghallgathassam lp-imet.  Még anno kávátlanítottam (a' la HFM) és AT30HE (magaskimenetű MC)hangszedővel láttam el. Azt hiszem, hogy HFM-I (különtápos) phonom van hozzá.
Viszont a hangja most némileg csalódást okozott ( a lánc többi eleme az aláírásban).
Érdemes-e, és ha igen, akkor mit tuningolni még a Kacsán (pl. tápkábel, IC, stb.)?
Esetleg van-e aki "véletlenül" ilyen alap eszköz feljavításával foglalatoskodik?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.

Nem mindenki NAD fan ám, pl. nekem se tetszett a hangja túzottan.
Vagy lehet nem hallgattam elég ideig, mert áll. az a jó, ami először nem tetszik.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”