Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Már a 2 évvel ezelőtti Samsung LCD-knél sem volt zavaró, legalábbis sztem. Volt anno egy 40"-os R51B-m (ma már mondhatni LCD-s "ősmodell"), és teljesen utánhúzás mentesek voltak még a gyors akció-jelenetek is, úgy értem ha nem kifejezetten arra figyelsz, sosem tűnik fel, nemhogy zavarna.

Én régen pont azért nem vettem meg a Samu R51-es sorozatból való 32"-os tv-t, mert eléggé feltünő volt az utánhúzása, és a kép tisztasága is kívánnivalókat hagyott maga után. Abban az időben csalódtam az LCD tv-kben

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: George »

Amire én gondoltam elmosódás címszó alatt, az szvsz a tv elektronikájának a hibája. Pontosabban fogalmazva nem tud jobbat kihozni egy gyenge minőségű jelből.
Hát igen, szarból (rossz jelből) nehéz várat (jó képet) építeni. Én a samu LCD TV-m TV tunerjére ("elektronikájára") úgy emlékszem vissza, hogy az bizony világbajnok volt. Keményen megmutatta nemcsak a csatornák közti minőségi különbségeket, hanem csatornán belül a műsorokét is, a Fábry-show pl olyan volt, mintha DVD-ről ment, a színei, meg mindene gyönyörű volt.

Amúgy úgy választottam, hogy ugyanazt a forrást (pl. TV adást) nézegettem több LCD TV-n, és nekem akkor a samsung tetsztett a legjobban.

Én a 32"-os samsungomnál 5ms válaszidővel egy nagyon pici utánhúzást látok,
persze 2 mről, 4m -ről már nem zavaró.

Élesség terén semmi probléma nincs ezekkel a kijelzőkkel,(1360*768) penge, nagyon meghálálja a Hdmi kapcsolatot,minőségi kábeleket, és persze egy jó dvd játszót, min 108mhz/12 bits chipszettel.
A scart-tal közel sem annyira kontrasztos a kép, a feketék-szürkék, az apró részletek mosottak, komponens összeköttetésnél sokkal jobb a helyzet.

A tv adások nézhetőek,a filtereket lekapcsoltam,a többit az
előttem szóló urak leírták.

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Amire én gondoltam elmosódás címszó alatt, az szvsz a tv elektronikájának a hibája. Pontosabban fogalmazva nem tud jobbat kihozni egy gyenge minőségű jelből.
Hát igen, szarból (rossz jelből) nehéz várat (jó képet) építeni. Én a samu LCD TV-m TV tunerjére ("elektronikájára") úgy emlékszem vissza, hogy az bizony világbajnok volt. Keményen megmutatta nemcsak a csatornák közti minőségi különbségeket, hanem csatornán belül a műsorokét is, a Fábry-show pl olyan volt, mintha DVD-ről ment, a színei, meg mindene gyönyörű volt.

Amúgy úgy választottam, hogy ugyanazt a forrást (pl. TV adást) nézegettem több LCD TV-n, és nekem akkor a samsung tetsztett a legjobban.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Szerintem kicsit keveredik 2 dolog: az utánhúzás és az élesség (vagy homályosság, ez megközelítés kérdése)

Ja, nem az utánhúzásra gondoltam, az már a régi 12ms -os Samu913v monitoromon sem igazán látszott számomra. És nem is az élességre, mivel natív felbontásban használom általában, meg a dvd-nél a progressziv jel is 720x576.
Amire én gondoltam elmosódás címszó alatt, az szvsz a tv elektronikájának a hibája. Pontosabban fogalmazva nem tud jobbat kihozni egy gyenge minőségű jelből. Jelen esetben nálam a kábeltv ilyen.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Nálam egyátalán semmiféle elmosódás nincs, se hd-nél, se dvd-nél. Tv adásnál van.
Szerintem kicsit keveredik 2 dolog: az utánhúzás és az élesség (vagy homályosság, ez megközelítés kérdése)

Az utánhúzás (ez húz fehér csíkot maga mögött, ha fekete képernyőn egy fehér pont átszalad gyorsan) az nem függ attól, hogy TV vagy DVD vagy HD-t nézünk, vagy PC-ről jön a jel vagy akárhonnan. Az a paneltől (illetve annak az esetleges "trükkjeitől") függ.

Már a 2 évvel ezelőtti Samsung LCD-knél sem volt zavaró, legalábbis sztem. Volt anno egy 40"-os R51B-m (ma már mondhatni LCD-s "ősmodell"), és teljesen utánhúzás mentesek voltak még a gyors akció-jelenetek is, úgy értem ha nem kifejezetten arra figyelsz, sosem tűnik fel, nemhogy zavarna.

Az élességről meg annyit, PC-ről analóg D-Sub kábellel natívan meghajtva borotvaéles volt 1360x768 pixelben (DVI=HDMI-vel nem lehetett meghajtani, sajnos a legtöbb samu-t nem lehet, az új 8-as szériát nem tudom), 1000x jobb mint HDMI bemeneten. Amikor pl a nyaralás 3 megapixeles fényképeit nézegettük rajta , néha azt hittük a párommal ott vagyunk (a pálmafák alatt)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

NA az mosott mint a mosógép DVDs anyaggal.
Nálam egyátalán semmiféle elmosódás nincs, se hd-nél, se dvd-nél. Tv adásnál van. Én pc-ről játszom le a dvd anyagot is, de asztalinál komponensel bekötve és progresszív jellel táplálva sincs elmosódás. Az más, ha egy olcsóbb játékosra mondjuk kompozittal vagy scarttal kötöd be. Úgy alig jobb a kép, mint a kábeltévés.

| PC |

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

HD-s anyagoknál is előjönnek a LCD hibái amit oly gyakran hangoztatnak? Gondolok itt többek között a gyors mozgásoknál az elmosódásra.Köszi előre is

Általában nem észrevehetô, de abban az esetben ha minden filter be van kapcsolva akkor lehet látni elmosódást, de ez crt esetében is látható, igaz ott nem annyira látványos. Minden digit filtert ki kell kapcsolni és akkor lehet tv-zni.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

Havernál tegnap este láttam egy alapkategóriás 32" Samsót az 50 valahanyas kategóriából. NA az mosott mint a mosógép DVDs anyaggal. Ezért kérdeztem hogy esteleg HDs cuccal jobb lesz e. Én is most akarok venni LCD-t csak kell az a kis löket hozzá hogy nem csinálok marhaságot. Az a baj hogy boltokba hiána nézem mindenhol demó anyag megy, meg ráadásul a fényviszonyok is ismertek. Erre tegnap megnéztem haver tvjét kicsit kibuktam, de persze ez lehet a Samsung régebbi paneles problémája is.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

HD-s anyagoknál is előjönnek a LCD hibái amit oly gyakran hangoztatnak? Gondolok itt többek között a gyors mozgásoknál az elmosódásra.Köszi előre is

Az mindegy, hogy HD-s az anyag a gyors mozgást így is kicsit mossa, de ezt csak akkor veszed észre, ha csak arra koncentrálsz, egyébként se a Tv műsornál sem pedig filmnél nem vehető észre szerintem.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

HD-s anyagoknál is előjönnek a LCD hibái amit oly gyakran hangoztatnak? Gondolok itt többek között a gyors mozgásoknál az elmosódásra.
Köszi előre is

George
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Samu le40s81-t próbáltad már, ilyet be tudsz szerezni?
Bocs, nem akarok rossz indulatû lenni, de az ilyen kérdéseket privátban kéne feltenni.

Ok, igazad van!
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Bocs, nem akarok rossz indulatû lenni, de az ilyen kérdéseket privátban kéne feltenni.

George
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Most próbálgatom ezt a Samu 40M87-est.... Így elsőre bexarás...
De majd este jobban nekiugrok.
A kontraszt valami brutálisan nagy,az egyértelmű,hogy LCD-től ilyet még az életbe nem láttam.
És ami poén,gyakorlatilag olyan jól műxik a dinamikus kontraszt,hogy nem látni semmi késlekedést.  

Szia.
Megkerdezhetem hogy mennyiert szerezted es hol lehet kapni?
Elore is Thx a valaszt!

Nálam.
Adás-vétel rovat.

Hali Rea!

krtom
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: krtom »

Azt tudja valaki, hogy mi a különbség az M86 és az M87 között?

sittes79

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sittes79 »

Az uj 8as sorozat támogatja, nézz má meg egy manualt, csak nem hazudik!!??

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: regeszter »

Arra meg tudna valaki valaszt adni hogy a Samu lcd-k kozul melyik tamogatja a pc dvi hdmi csatlakozast?Mert ha jol tudom itt van egy kis kavar.

egyiksem

Angelo69

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Angelo69 »

Arra meg tudna valaki valaszt adni hogy a Samu lcd-k kozul melyik tamogatja a pc dvi hdmi csatlakozast?
Mert ha jol tudom itt van egy kis kavar.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

A kontraszt valami brutálisan nagy,az egyértelmű,hogy LCD-től ilyet még az életbe nem láttam.
És ami poén,gyakorlatilag olyan jól műxik a dinamikus kontraszt,hogy nem látni semmi késlekedést.  

Szia.
Elore is Thx a valaszt!

Nálam.
Adás-vétel rovat.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Angelo69

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Angelo69 »

Szia.
Elore is Thx a valaszt!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

pont az ellenkezője nem? 
egy szép film scart on is szép, egy szerből meg a felskállázás sem csinál csodát.
?

Egy jó minőségű film, scart-on is "szép" erős túlzással, xarből persze hogy a HDMI-s lejátszó sem tud szépet csinálni, de ahogy írtam a példát, meg kell nézni pl Gyűrák Urát mindkét módon. Egyszerűen bexarás, hogy HDMI-s lejátszón 720p-re felskálázva milyen részletek jönnek elő. Ég és föld különbség a SCART-hoz képest. Persze nem árt 42" körüli képméret, hogy minden apró dolgot észre vegyél

Ez így van. Nem kell tovább ragozni. És elég egy komponens bekötés is hozzá.

| PC |

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

pont az ellenkezője nem? 
egy szép film scart on is szép, egy szerből meg a felskállázás sem csinál csodát.
?

Egy jó minőségű film, scart-on is "szép" erős túlzással, xarből persze hogy a HDMI-s lejátszó sem tud szépet csinálni, de ahogy írtam a példát, meg kell nézni pl Gyűrák Urát mindkét módon. Egyszerűen bexarás, hogy HDMI-s lejátszón 720p-re felskálázva milyen részletek jönnek elő. Ég és föld különbség a SCART-hoz képest. Persze nem árt 42" körüli képméret, hogy minden apró dolgot észre vegyél

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Most próbálgatom ezt a Samu 40M87-est....
Így elsőre bexarás...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Minnél jobb minőségű DVD filmet veszünk annál jobban kiütközik a HDMI és SCART közötti képminőségbeli különbség.
Már ne is haragudj, de ez így egyszerűen nem igaz.

pont az ellenkezője nem?

?

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

2.

| PC |

Válasz küldése