Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

momba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: momba »

- ezen jot derultem... - tehat semmi megalapozottsag amit eddig irtal csak pszichologia ez jo..., majd meglatjuk szoveg is

Örülök, hogy tetszett, hogy ki mit hisz el az a saját belügye én nem fogok senkit győzködni az biztos! :kiraly:
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Azért mert itthon sokan az általad felsoroltak közül ezt a kategóriát válasszák,
Ez nem felszólító mód, tehát: választják a helyes ragozás!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: andix »

És végül: én imádom az autókat, mármint a jó autókat, nem a státuszszimbólumokat. Persze gyakran előfordúl, hogy egy autó mind a két csoportba beleesik. A kérdés csak az, hogy amikor valaki megvesz pl. egy M5-ös BMW-t, akkor vajon azért veszi, mert a kiemelkedő képességű műszaki terméket látja benne, vagy a felvillanó miniszoknyákat, meg az irígységtől sárguló haverokat? Az előbbitől nem sajnálom, az utóbbit viszont lenézem. Ha visszaolvasol egy pár oldalt, akkor láthatod, hogy én a német presztízs márkákat kedvelem a leginkább, de sajnos zavar a sok sznob meg gengszter, akik jellemzően ezekkel az autókkal járnak.
Szebben le sem írhattad volna, számból vetted ki a szót!. Sajnos én úgy érzem, nagyon kevés az olyan, aki a műszaki terméket látja ezekben, nem pedig a felvágást...

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Saca: hát a Range Rover Sport dízelje elég szegényes a 190 lóval valóban. Az igazi verzió a 4.2 V8 supercharged, 390 lóval. Ha azt kipróbálod, rájössz, mért hívják Sportnak. (Persze ára is van, 25 milla!...)
De ebbe a trendek dologba nem menjünk bele, mert pl. ami "környezetvédelem" címén folyik a világban az szánalmas, és 99,95%ban teljes hülyeség!!!....

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: saca »

Szerinted az a jó sportkocsi, amivel lehet alázni lámpától-lámpáig?
Természetesen nem, de a sportosságról nekem nem elsősorban a "sportos exterior" jut eszembe, ha nem a sportos menettulajdonságok és hát abban elég gyengécske a nevében mégis ezt viselő Rover. Az "ironiádra" visszatérve... ok, vettem a lapot, csak egy picit magamra vettem és hát azért törhetett ki belőlem a paraszgyalázat... Egyébként a trendekkel kapcsoltban azért nincs teljesen igazad, mert a trendek jó írányba is fordíthatják a dolgokat (lásg állatvédők-környezetvédelem-antidohánytrend, stb).

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: 21st »

Egyébként lehet, hogy most "megköveztek", de ma kipróbáltam még egy Range Rover TD V6 Sport változatot és hát nem igazán értettem, hogy mitől sport verzó ez...a 19-es könnyűfém kerekektől, vagy légrugótól? olyan gyengén gyorsul, hogy a régi grand csirkém is ráverne 100m-en 50-et...
Szerinted az a jó sportkocsi, amivel lehet alázni lámpától-lámpáig?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Az ML, a Cayanne, a Touareg, az X5 és a Q7 pedig felvágós, sznob managereknek, ostoba-szőke milliomos feleségeknek, meg gengsztereknek. 
Asszem maradok a G-osztálynál 

Jó nagy faszságot írtál... Ez a kinek mi való dolgot szerintem ne feszegessük, mert már nem arról szól egy autó vásárlás, hogy ha a kopasz dealer-nek "ez" van, akkor én ilyet már nem veszek, mert nem akarok azonosulni az iyen emberek által képviselt életmóddal, melynek az autója is a része.... Tudomásul kell venni, hogy ma ez a trend, nagyon kellendőek ezek a "külvárosi SUV-ok". Azért mert itthon sokan az általad felsoroltak közül ezt a kategóriát válasszák, ezért ne vegyek iyen autót? ezt te sem mondhatot komolyan... egyébként nekem az a véleményem, hogy a lelked legmélyén igen is tetszenek neked is ezek a verdák, csak egyszerűen irritálnak azok az emberek, akik nem bérből és fizetésből vettek egy iyen autót...

Szerintem meg te írtál "faszságot" (csak hogy idomúljak a kifinomúlt stílusodhoz)

Először is amit írtam, az irónia volt, afféle ellenpontozása az "ízlésüket vesztett ex-igazgató, vadászsapkás öreg német trottyok" megnevezésű csoportnak, ami éppen olyan sommás és leegyszerüsített kategorizálás volt, mint az én válaszom.

Másodszor olyan autót veszel, amilyet akarsz. Most őszintén, kit érdekel? Engem kb. annyira, mint az, hogy éppen mi a "trend". Akinek az életét "trendek" alakítják, legyen szó autókról, ruházatról, szórakoztató elektronikáról, lakkberendezésről, órákról stb, azt csak sajnálni tudom.

És végül: én imádom az autókat, mármint a jó autókat, nem a státuszszimbólumokat. Persze gyakran előfordúl, hogy egy autó mind a két csoportba beleesik. A kérdés csak az, hogy amikor valaki megvesz pl. egy M5-ös BMW-t, akkor vajon azért veszi, mert a kiemelkedő képességű műszaki terméket látja benne, vagy a felvillanó miniszoknyákat, meg az irígységtől sárguló haverokat? Az előbbitől nem sajnálom, az utóbbit viszont lenézem. Ha visszaolvasol egy pár oldalt, akkor láthatod, hogy én a német presztízs márkákat kedvelem a leginkább, de sajnos zavar a sok sznob meg gengszter, akik jellemzően ezekkel az autókkal járnak.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Tami »

- szvsz. joldontottel! erre vagytal meglesz, ettol leszel nyugodt es elegedett, igazabol magadnak valasztod nem a kivulallo szamara
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Egyébként lehet, hogy most "megköveztek", de ma kipróbáltam még egy Range Rover TD V6 Sport változatot és hát nem igazán értettem, hogy mitől sport verzó ez...a 19-es könnyűfém kerekektől, vagy légrugótól? olyan gyengén gyorsul, hogy a régi grand csirkém is ráverne 100m-en 50-et... Egyébként ma megszültem a döntést miután kipróbáltam egy merci R320L-t... nem halgatok senkire és megrendelem hétfőn a commandert!

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Saca, sztem nem éretted ki az iróniát 21st szájából.
Amúgy nekem se tetszettek ezek az autók régen.. Aztán kipróbáltam egy XC90et egy hétig, és a végére nagyon megkedveltem.. +Még automataváltó is, hát azt se tartottam jó dolognak előtte.. De nagyon meg lehet szokni a magas üléshelyzetet, meg azt, hogy nem kell az út minőségére, kátyukra stb odafigyelni. Automataváltót is megkedveltem, így normálisan tudtam enni út közben.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Az ML, a Cayanne, a Touareg, az X5 és a Q7 pedig felvágós, sznob managereknek, ostoba-szőke milliomos feleségeknek, meg gengsztereknek. 

Jó nagy faszságot írtál... Ez a kinek mi való dolgot szerintem ne feszegessük, mert már nem arról szól egy autó vásárlás, hogy ha a kopasz dealer-nek "ez" van, akkor én ilyet már nem veszek, mert nem akarok azonosulni az iyen emberek által képviselt életmóddal, melynek az autója is a része.... Tudomásul kell venni, hogy ma ez a trend, nagyon kellendőek ezek a "külvárosi SUV-ok". Azért mert itthon sokan az általad felsoroltak közül ezt a kategóriát válasszák, ezért ne vegyek iyen autót? ezt te sem mondhatot komolyan... egyébként nekem az a véleményem, hogy a lelked legmélyén igen is tetszenek neked is ezek a verdák, csak egyszerűen irritálnak azok az emberek, akik nem bérből és fizetésből vettek egy iyen autót...

Cuccaim

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

G osztály alapjában véve (külsőleg), ízlésüket vesztett ex-igazgató, vadászsapkás öreg német trottyoknak való.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Az X5-el semmi bajom, csak mindjárt jön az új és nehezen viselném ha egy "kifutott" autóm lenne 2 hónap után...
Akkor ráfáztál volna a Cayanne-nal is, már itt van az új, "faceliftes" változat

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

- ezen jot derultem...
- tehat semmi megalapozottsag amit eddig irtal csak pszichologia ez jo..., majd meglatjuk szoveg is
T A M I . H U

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

.. lehet elviszem fékpadra a Scenicet, bár én nem éreztem semmilyen változást benne.
- ugyanmar..., jopareve piacon vannak ezek a mocik es el tudod kepzelni, hogy a megjart tulaj csendben maradna?? tele lenne a toltalcar ilyen dolgokkal

Pszichológia, mint ahogy az is, hogy a 95-ös tankolása után 98-ast tankolva az autóba, egyből megnő a teljesítmény. Most abba ne menjünk bele, hogy leszámítva néhány mai autót, ez nem is az oktánszámra vezethető vissza....

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Momba: jó így értem miről beszélsz. Azért továbbra is picit szkeptikus maradtam,
Azzal semmi gond, kételkedni kell, én is ezt mondom!
Mondjuk a jelenség amit írsz logikus, de szerintem inkább egyedi eset, és nem általános. Mostmár kíváncsi lettem amúgy, lehet elviszem fékpadra a Scenicet, bár én nem éreztem semmilyen változást benne.
Szép lassan következik be, nem egyik percről a másikra (egyre kevésbé tudja mozgatni a villanymotor a lapokat, az idő előrehaladtával.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Még néhány év és a változógeometria a dízeleknél ki fog pusztulni az új gyártású autókból.
- ez most bloff? vagy szvsz kategoria?

Néhány év és meglátjuk!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

.. lehet elviszem fékpadra a Scenicet, bár én nem éreztem semmilyen változást benne.
- ugyanmar..., jopareve piacon vannak ezek a mocik es el tudod kepzelni, hogy a megjart tulaj csendben maradna?? tele lenne a toltalcar ilyen dolgokkal
T A M I . H U

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Momba: jó így értem miről beszélsz. Azért továbbra is picit szkeptikus maradtam, vhogy nem értem, ha ez ilyen súlyos lenne, mért nem írnak róla. Mondjuk a jelenség amit írsz logikus, de szerintem inkább egyedi eset, és nem általános. Mostmár kíváncsi lettem amúgy, lehet elviszem fékpadra a Scenicet, bár én nem éreztem semmilyen változást benne.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

A durvább és gyakorlatilag kiküszöbölhetetlen, és olyan szinten elhallgatott, hogy nem is tudom le merjem-e írni, mert még valami baleset ér a végén.  .. és mindez már akár 10e km után jelentkezhet függően a vezetési stílustól és a turbó méretétől ..
- paranoia rulz

Még néhány év és a változógeometria a dízeleknél ki fog pusztulni az új gyártású autókból.
- ez most bloff? vagy szvsz kategoria?
T A M I . H U

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Hamár így lejöttél a SUVról... Nem gondoltál még mondjuk Audi Allroad Quattrora? Sztem nekedvaló cucc. Az új már bitang jól néz ki (szvsz), és jól is megy. Sokkal élvezetesebben vezethető, mint ezek a bálnák. És azért még mindig ott van a picit emelt hasmagasság, Audi torsen összkerék, szóval nem okoz gondot neki a szar út, esőben-hóban is elmegy bárhova.
Vezettem... jó volt, jó volt, de nem "érintett" meg. Élemben először most olyan autót szeretnék, ami ár/értékarányban, presztizsben is odaver és nagyon fontos, hogy tetszen is! Végül is nem olyan nehéz a helyzetem, mert sok féle stílus bejön, csak hát az a fránya pénz... mindig az tetszik meg, amire karcsú a keret...

Cuccaim

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Valóban, te vagy az első, akitől ezt hallom..

Látod, ez a baj, pont erről beszéltem! És ezért nem érdemes olyan csúnyákat írni azokra, akik a főként német kézben lévő totálisan elfogult/"megvesztegetett"/dilettáns magyar sajtóból tájékozódik, autóvásárlás előtt, és dönt (sokszor megalapozatlanul) a dízel mellett. Most főleg új kis és közepes autókról beszélek.
Tisztában vagyok vele, hogy önmagában a turbó, meg cm rendszer milyen gondokat szülhet, de azért hiszek benne, hogy ezekkel meg lehet bírkózni. A teljesítményesésen meg most sokat filóztam, és nem nagyon tudom mire vélni, hogy a technológia mely pontja indukálja ezt. Mert közvetlen befecskendezés, turbó, stb benzinben is van. Sőt változógeometriájú turbó is van már (911).
A probléma nem ott van ahol Te gondolod, és épp ezért a Porsche-nél nem is jelentkezik az ami a CR változógeometriás TDi-nél igen. Röviden: 2 fő probléma van, az egyik és talán kevésbé sűrűn előforduló (ha egyáltalán előforduló, én mindenesetre félnék tőle), hogy a befecskendező fúvókákon a lyukak átmérője ma már mindössze 100-150 mikron, na most azt nem kell részleteznem, hogyha valamiért nincs rendesen karbantartva a gázolajszűrő, akkor mennyi idő alatt tömődnek el a fúvókák.

A durvább és gyakorlatilag kiküszöbölhetetlen, és olyan szinten elhallgatott, hogy nem is tudom le merjem-e írni, mert még valami baleset ér a végén. Na mindegy egy életem, egy halálom. Akármilyen korszerű is a dízelmotor, nagyon jelentős mennyiségű szilárdrészecske keletkezik az égéskor, ez a korom rákerül a turbóban a kipufogógáz áramlásirányát megváltoztató lapátokra, ott 900 fokon szépen ráég és mikor eléri a kellő vastagságot, akkor megszorul: volt változó geometria, nincs változó geometria! Persze ettől a motor még megy tovább, de már csak úgy, mint egy sima turbó, nagyon jelentős nyomaték és teljesítmény csökkenéssel, és mindez már akár 10e km után jelentkezhet függően a vezetési stílustól és a turbó méretétől, egy kamionban a nagy méretek miatt ez több 100e km is lehet, de egy kis 1,2-esben, akár néhány ezer km is elég! Mielőtt valaki hirtelen azt gondolná, hogy a részecskeszűrősökre ez nem vonatkozik, az gondolja át, hogy a rendszerben mi hol helyezkedik el! Tisztítani elég nehéz, azt nem tudom foglakozik-e ezzel valaki.
Természetesen a dologról az autógyárak is tudnak és aki eddig azt hitte, hogy a BMW 35d-nél és a PSA-Ford 2.2 HDi biturbo-nál, azért építenek jóval drágább 2 turbós fixgeometriás kétlépcsős turbófeltöltést, mert az mennyivel erősebbé meg nyomatékosabbá teszi az autót az nagyot tévedett. Pontosabban jól félre lett vezetve!

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

Hamár Merci.. ML 63 AMG: http://www.youtube.com/watch?v=2khQtpaHMdQ Tiff teszteli . Nagyon disznó egy gép.  

G osztály alapjában véve (külsőleg), ízlésüket vesztett ex-igazgató, vadászsapkás öreg német trottyoknak való. Persze az AMG packet azon is segít...

A 63as V8as blokkja meg iszonyat jó hanggal bír.
Immáron nem hiányolom a 55ös kompresszor hangját…
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Momba nem tudsz vmi cikket, linket erről a változógeometriás turbó dologról, mert kezd érdekelni?! Valóban, te vagy az első, akitől ezt hallom.. Tisztában vagyok vele, hogy önmagában a turbó, meg cm rendszer milyen gondokat szülhet, de azért hiszek benne, hogy ezekkel meg lehet bírkózni. A teljesítményesésen meg most sokat filóztam, és nem nagyon tudom mire vélni, hogy a technológia mely pontja indukálja ezt. Mert közvetlen befecskendezés, turbó, stb benzinben is van. Sőt változógeometriájú turbó is van már (911).

Más: mindig próbálok saját tapasztalatból írni. Sajnálom, hogy ez néha nem teljesen alkalmazható a szituációra, az S80 2.5 tdi vs T6 példáját csak azért hoztam fel, mert kimondva-kimondatlanul, de szerintem jobban eladhatók a dízel autók használtan, ennyi.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Ezt most komolyan nem értem.. Mi az, hogy nem éri meg, meg rábeszélnek? Ha valaki nem számol utána, és tényleg nem érte meg, az az ő baja. Aki hülye haljon meg. :smile19:

Hát ez is egy álláspont!

Ez a kényesség meg egy érdekes kérdés.. Már bocsánat de márka és márka között sztem nagyobb "kényesség" különbség van, mint dízel és benzin között. Adott esetben egy dízel Toyota sztem tovább fog futni mint egy olasz/francia benzines.
Amint látom Te sem vagy teljesen tisztában, milyen problémák lehetnek a modern dízelekkel, és minél korszerűbb annál több! 3. generációs CR + változógeometriás turbó, az igazi hibalehetőség halmaz, ilyen a benzinesnél nem nagyon van.
És az új dízelvásárlók közül itthon hányan érdekeltek ilyenben? Tudom, hogy nagy a jólét, de ennyire!?
Nem azt mondom, hogy nem megy el x00e km-t, hanem azt hogy élettartamának jelentős részén nem tudja hozni azokat a teljesítményadatokat, amiket újkorában.

Árkülönbözet: mellesleg egy autót el is kell adni, szóval ott simán visszajöhet bőségesen a vásárláskori különbség. Hogy mást ne mondjak, 6-8 éves S80-as Volvok jelenlegi áraiban; az Audi 2.5 TDI-vel szerelt példányok simán érnek annyit, mint egy T6, pedig vásárláskor vagy 50%os diffi volt köztük árban.És az új dízelvásárlók közül itthon hányan érdekeltek ilyenben? Tudom, hogy nagy a jólét, de ennyire!?

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”