Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Mennyibe kerül mostanság egy MF A3, MF A3.2, MF A3.5? ( használtan)
Sztereó erősitők
Pedig én távosat szeretnék mindenképpen a korábban felsorolt kényelmek miatt, nem fogok állandóan a potihoz ungrándozni
Sztereó erősitők
Vazze, itten sztereó erölködőkről van szó, azon zenét kell hallgani, állandó hangerőn. Mozizni házimozin kell, ahhoz meg van táv
Akkor már csak azt kell megoldani, hogyan cserélgessem a két rendszert a szobában, feltűnésmentesen, gyorsan.
Hja kérem, az élet nem egy habostorta :kiraly:
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Sztereó erősitők
Vazze, itten sztereó erölködőkről van szó, azon zenét kell hallgani, állandó hangerőn. Mozizni házimozin kell, ahhoz meg van táv :kiraly:
Akkor már csak azt kell megoldani, hogyan cserélgessem a két rendszert a szobában, feltűnésmentesen, gyorsan.
Sztereó erősitők
Te Bigi, a te erölködődhöz véletlenül nincs táv?
Ha véletlen van, akkor viszont azonnal megsemmisíteni tessék! :smile19:
Sztereó erősitők
Még mindig szeretném a segítségeteket távos integrált sztereón vásárlásához.az alábbi két típusokat találtam használtan és újonnan ami távos van rajta magas mély hangszinszabályzás és esetleg loudness:
Onkyo INTEGRA A-9711 (használt) 50 Eft
SONY TA-F690ES (használt) 60 E Ft
NAD C325BEE (új) 90 E Ft
Cambridge Audo Azur 640V2 (új) 90 E FT
Yamaha AX-890 (használt) 60 E Ft
A helyzet az hogy 50-60 nál nem nagyok akarok többet adni érte de mivel hosszútávra gondolkodom (min. 10 év), és mivel nem vagyok egy ilyen cserélgetős eladom veszek másikat típus ezért ha kell adok érte 2x annyit csak akkor az "tartson" már be egy jó darabig.
Kuwára nem értem, h minek a táwos erölködö?
Hangositani a CD-n is tucc!
Akko minek?
Te Bigi, a te erölködőd véletlenül nem távos?
Sztereó erősitők
Basszus, szerintem a táv alap. Nekem legalábbis.
Csak hogy egy életszerű példát mondjak:
Éjjel filmet nézek a sztereó rendszeremen (mert akkor van rá időm, és mert szeretek filmeket nézni), mi történik ilyenkor:
A filmben beszélnek. Én pedig érteni szeretném a párbeszédeket, tehát feltekerem a hangerőt - mert ugye szar sztereó rendszeremen nincs center hangfal amit külön felhangosíthatnék.
Jön egy "robbanásos" rész (megesik az ilyesmi), gyorsan letekerem a hangerőt - hiszen muszáj, mert nem akarom hogy a gyerek/feleség felébredjen, meg a szomszédokat se akarom zavarni. (a szoba nem jól hangszigetelt, nincs ajtaja, satöbbi, elsírtam már pár helyen).
Namost épp elég baj ez így, de ha fel is kell ugrálnom hozzá kétpercenként, akkor végképp t*k*nszúrom magam.
Ha lenne egy független szobám, jól elzárva, akkor konstans hangerőn nyomatnám végig, és kevéssé érdekelne ez a probléma. De nincs.
Nos ennyi. Csak próbáltam érzékeltetni hogy néha nem árt a táv és nem feltétlen lusta dög akinek szüksége van rá.
Vazze, itten sztereó erölködőkről van szó, azon zenét kell hallgani, állandó hangerőn. Mozizni házimozin kell, ahhoz meg van táv :kiraly:
Sztereó erősitők
Basszus, szerintem a táv alap. Nekem legalábbis.
Csak hogy egy életszerű példát mondjak:
Éjjel filmet nézek a sztereó rendszeremen (mert akkor van rá időm, és mert szeretek filmeket nézni), mi történik ilyenkor:
A filmben beszélnek. Én pedig érteni szeretném a párbeszédeket, tehát feltekerem a hangerőt - mert ugye szar sztereó rendszeremen nincs center hangfal amit külön felhangosíthatnék.
Jön egy "robbanásos" rész (megesik az ilyesmi), gyorsan letekerem a hangerőt - hiszen muszáj, mert nem akarom hogy a gyerek/feleség felébredjen, meg a szomszédokat se akarom zavarni. (a szoba nem jól hangszigetelt, nincs ajtaja, satöbbi, elsírtam már pár helyen).
Namost épp elég baj ez így, de ha fel is kell ugrálnom hozzá kétpercenként, akkor végképp t*k*nszúrom magam.
Ha lenne egy független szobám, jól elzárva, akkor konstans hangerőn nyomatnám végig, és kevéssé érdekelne ez a probléma. De nincs.
Nos ennyi. Csak próbáltam érzékeltetni hogy néha nem árt a táv és nem feltétlen lusta dög akinek szüksége van rá. :kiraly:
Sztereó erősitők
en sem becsultem a tavot, amig volt. aztan a cyrus mellett mar hianyzott rendesen... a kov valasztasnal szempont volt nalam is.
Sztereó erősitők
Igazad van, a gonosz távirányító csak egy marketingfogás amit az elpuhult fogyasztói társadalomra piócaként tapadó multicégek találtak ki, hogy még több műanyaghifit adhassanak el nekünk.
Sztereó erősitők
Még mindig szeretném a segítségeteket távos integrált sztereón vásárlásához.az alábbi két típusokat találtam használtan és újonnan ami távos van rajta magas mély hangszinszabályzás és esetleg loudness:
NAD C325BEE (új) 90 E Ft
A helyzet az hogy 50-60 nál nem nagyok akarok többet adni érte de mivel hosszútávra gondolkodom (min. 10 év), és mivel nem vagyok egy ilyen cserélgetős eladom veszek másikat típus ezért ha kell adok érte 2x annyit csak akkor az "tartson" már be egy jó darabig.
Akko minek?
Csak hogy átkapcsolj a rádiora?
Menj el a Bodorhoz és wegyél nála egy Audio Innowation elö és wégfokot haxnáltan, wagy walami mást, pl T+A-t. Wagy keresd meg Rewit és wegyé egy Moth erölködöt, azt hoxxutáwra meg wan oldwa a problémád.
Ezeket a xarokat meg felejtsd el.
Ebben egyetértek.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Sztereó erősitők
NAD C325BEE (új) 90 E Ft
Akko minek?
Csak hogy átkapcsolj a rádiora?
Menj el a Bodorhoz és wegyél nála egy Audio Innowation elö és wégfokot haxnáltan, wagy walami mást, pl T+A-t. Wagy keresd meg Rewit és wegyé egy Moth erölködöt, azt hoxxutáwra meg wan oldwa a problémád.
Ezeket a xarokat meg felejtsd el.
Sztereó erősitők
Én személy szerint az olcsóbb (60e) csapatból a yamahát venném. Én hallottam régebben nagy 4-500e-es yamaha vasak mellet és az egy nagyon más világ.
A 90e-es csapatból, pedig mindenképp a nad-ra esne a választásom. Viszont 90e-es kategóriában már mozoghatnak mások is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
Még mindig szeretném a segítségeteket távos integrált sztereón vásárlásához.
az alábbi két típusokat találtam használtan és újonnan ami távos van rajta magas mély hangszinszabályzás és esetleg loudness:
NAD C325BEE (új) 90 E Ft
elsősorban pop zenét hallgatok ami épp a rádióban megy, de néha celine dion enya és vangelist is.
...még nincsen de valószinű bower 602 S3 vagy 603-as S3 hangsugárzókat hajtanék vele 18-20nm-en, sajnos panelba.
MElyiket ajánlanátok a fent felsoroltak közül?
Denonokat keresgéltem de ami nekem kéne az vagy nincs eladó vagy nem tetszik, yamik hangja nem jön be, bár állítólag ez a 890-es nem egy kiabálós típus mint a Yami AVR-ekre jellemző hanem elég kifinomult audiofil hangja van, H/K-t meg sajnos nem hallottam még.
Ami fontos hogy nem a teljesítmény érdekel mert úgyse tudom kihaszálni, hanem hogy részletező ugyankkor feszes (nem búgós, brummogós) basszusa érthető közép csillingelő magasa, szép sztereó tere vagy kinek hogy tetszik színpada legyen.
Igaz eddig 50-60E ft -os kategóriában keresgéltem, de deirekt betettem egy két újat is NAD és a Cambridge hogy jobban megérné inkább azokkal foglalkoznom, mint a többi használttal.
Előre is kössz a pozitív és negatív véleményeket.
Sztereó erősitők
miért bigi te mit ajánlanál ami távos meg 50-60E ft-ból kijön?
Bár ha tól tudom Te csak a millás cuccokból tudsz ajánlani.
egyébként még nem vettem meg egyiket sem.
Te mondjuk marhára roxxul tod, h miböl tok ajánlani, de mindegy.
Az biztos, h táwost nem wennék ennyiért.
Ugyanis a nemtáwos is jo. A lemezt ugyis kicseréled. Akko gondolom be tod állitani a hangeröt is.
De ha muxáj a táwos, akkor egíy régebbi (5-8éwes) Denont, wagy wmi akko jo drága, de mostanra kb ennyibe fájot wennék.
na ez az, denont venék de olyan mi nekem kell nincs eladó.
(DENON PMA 980 vagy 1080)
Sztereó erősitők
Az is lehet, hogy az olcsó alkatrészeket válogatják és mondjuk minden 1000-iket teszik csak be, mert az megy át a válogatáson. Akkor meg rögtön 1000-szer drágább lett az olcsó alkatrész
Nem gondolod komolyan te sem, h wálogatnák a filléres xarokat!
A wálogato gép többe wan, mintha drágább alkatréxek lwennének benne wálogatás nélkül.
Wadia ügyben nem tudok neked mit mondani, de a Naim, ahogy ezt már más fórumon írtam több millió darabból válogatja ki azt a pár tízezret például kondenzátorból, ami beépít. Nem árulja el, hogy milyen paraméter szerint. Természetesen drága gépen. A Naim fórumon sok képet lehet találni az eszközök belvilágáról érdemes egyszer vetni rájuk egy pillantást.
kf
Sztereó erősitők
Te mondjuk marhára roxxul tod, h miböl tok ajánlani, de mindegy.
Az biztos, h táwost nem wennék ennyiért.
Ugyanis a nemtáwos is jo. A lemezt ugyis kicseréled. Akko gondolom be tod állitani a hangeröt is.
De ha muxáj a táwos, akkor egíy régebbi (5-8éwes) Denont, wagy wmi akko jo drága, de mostanra kb ennyibe fájot wennék.
Sztereó erősitők
Az is lehet, hogy az olcsó alkatrészeket válogatják és mondjuk minden 1000-iket teszik csak be, mert az megy át a válogatáson. Akkor meg rögtön 1000-szer drágább lett az olcsó alkatrész
Nem gondolod komolyan te sem, h wálogatnák a filléres xarokat!
A wálogato gép többe wan, mintha drágább alkatréxek lwennének benne wálogatás nélkül.
Sztereó erősitők
hát akkor nagyon úgy néz ki az onkyo nyert, mert 2,5 kg nehezebb (15kg), bár egyik tápfelvételét sem tudom de én is mindig ezt szoktam kérdezni az eladóktól nem tudták megválaszolni, de szerintem ebben is az onyko az erősebb.
Bár sokmindenkitől hallottam már hogy azt sem szabad szigorúan venni mert míg esetleg az onkyo a max teljesítményfelvételt írja amiből tudok számolni mennyit tudhat szinuszosan addig a sony lehet csak az átlagteljesítményfelvételt és akkor meg meg vagyok lőve.
Mindegy várok még egy kicsit...
Wazze te aztán nem wagy jozan, az bizti!
Xal azé wetté egyiket, me több tégla wan benne, hixen nehezebb, mint a másik??? :kiraly:
Télleg alacsony az a bizonyos kerités...
Sztereó erősitők
Wadiát láttam belülről, legdrágább elektronikai alkatrész 20 Ft...
Nálam sokkal jobban hozzáértőktől többször is hallottam, hogy ennek igen csekély a jelentősége, mert a kapcsolás sokkal többet nyom a latban, mint az alkatrészek ára.
kf
Sztereó erősitők
hát akkor nagyon úgy néz ki az onkyo nyert, mert 2,5 kg nehezebb (15kg), bár egyik tápfelvételét sem tudom de én is mindig ezt szoktam kérdezni az eladóktól nem tudták megválaszolni, de szerintem ebben is az onyko az erősebb.
Bár sokmindenkitől hallottam már hogy azt sem szabad szigorúan venni mert míg esetleg az onkyo a max teljesítményfelvételt írja amiből tudok számolni mennyit tudhat szinuszosan addig a sony lehet csak az átlagteljesítményfelvételt és akkor meg meg vagyok lőve.
Wazze te aztán nem wagy jozan, az bizti!
Xal azé wetté egyiket, me több tégla wan benne, hixen nehezebb, mint a másik???
Télleg alacsony az a bizonyos kerités...
Sztereó erősitők
Hát azért ez így ebben a formában nem igaz :kiraly:
Az alkatrészek saját hangjáról tonnányi irodalom van.
Elég csak azt megemlítenem, ha nem lenne nekik olyan mint saját hang, akkor mitől volt, miszerint a hangfalam hangváltóját uppgradeltem, és előszr csak kisméretű olcsó (100ft/db) kondikat vettem bele.
A hang sokkal jobb lett, de a magas tartományban volt egy állandó szörös reszelős hang, ami nagyon zavart.. aztán vettem Bennic kondikat, úgy 900ft/db, és teljesen megszűnt ez a zavaró reszelős szőrözős hang...
akkor talán mégsem mindegy, milyen az az alkatrész?
Lehet, h nem jol kerestél.
Egy gyártonak nagyságrendekkel több lehetösége wan alkatrészek után kajtatni, azokat bemérni, olyat is amilyen mérésröl te még nem is hallottál, oszt ehiheted, h wan az általad emlitett kondérnál sokkal jobb, sokkal olcsobban is, ha pl ilyen-olyan másik ellenálattal wan sorba, wagy párhuzamost kötwe.
Mostanában wan némi rálátásom a gyártásra és arra, h hogyan is lehet befolyásolni egy hangfal hangját különféle alkatrészekkel. Nem feltétlen a legdrágábbat wexxük elö, h elérjünk egy xintet, elhiheted.
Balika!
...tán mintha még timing-gondok is lettek volna, valahogy nem állt össze a zene. Jobb volt DAC-al, de úgysem volt igazán jó, és mivel a hibák - bár gyengülve -, de megmaradtak, feltételezem, hogy a futómű környékén kell keresni a ludast.
Má bocsi, de ha hibák wannak és nem áll öxxe a hangzás, akkor az wéleményem xerint egyfajta torzitásra wezethetö wixxa.
Namost ezt nem tom elképzelni a Linnröl, h torzitana.
A füledröl annál inkább.
Rugd ki a fehérnépet, oxt xoj, h miko wigyem a willányikat!
Sztereó erősitők
Nem hiszem el , hogy senki nem tud mondani semmit
Azt vedd, amelyiknek nagyobb a teljesítménye. Ezalatt nem csak a gyárilag megadott kimenő teljesítményre gondolok, hanem a táp méretére. Nézz utána, hogy melyiknek mekkora a max. teljesítmény felvétele, és azt vedd, amelyiké nagyobb. B&W-hez nem árt, ha van kraft a vasban...
Sztereó erősitők
Fene tudja. Passzív áramköröknél talán többet nyom a latban, mint aktívaknál.
Sztereó erősitők
Wadiát láttam belülről, legdrágább elektronikai alkatrész 20 Ft...
Nálam sokkal jobban hozzáértőktől többször is hallottam, hogy ennek igen csekély a jelentősége, mert a kapcsolás sokkal többet nyom a latban, mint az alkatrészek ára.
Hát azért ez így ebben a formában nem igaz
Az alkatrészek saját hangjáról tonnányi irodalom van.
Elég csak azt megemlítenem, ha nem lenne nekik olyan mint saját hang, akkor mitől volt, miszerint a hangfalam hangváltóját uppgradeltem, és előszr csak kisméretű olcsó (100ft/db) kondikat vettem bele.
A hang sokkal jobb lett, de a magas tartományban volt egy állandó szörös reszelős hang, ami nagyon zavart.. aztán vettem Bennic kondikat, úgy 900ft/db, és teljesen megszűnt ez a zavaró reszelős szőrözős hang...