Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Azt meg, hogy kinek melyik tetszene jobban, az új kisebb, vagy a régi nagyobb, bízzuk rá arra, aki ilyenre vágyna. A Trio más világ, mint a kisebbek
OFFTOPIC:
Feri,
affelől Te légy nyugodt,mennyire vagyok tisztába egy trio-duo-uno-solo létrafokok közti különbséggel. és beza én is avanatgrde-ra vágyom,de nem régire(akkor rám lehet bízni?)
Egyébiránt azon méláztam,miért akarnád eladni pl a merlinnek a triódat,mikor azt ők nem forgalmazták. Egy első szériás darab, aminek idejében a merlin tudtommal mint innováció fogllakozott az avantagrde-al, de még a hangját nem érezte bemutatásra alkalmasnak. Keress vissza a régebbi HFP-k egyikében van is egy Show-riport, ahol fénykép is van az avantgarde-ról,de még ott is meg van említve,hogy a zenét viszont egy AN-E doboz szolgáltatta(de nem ez az érdekes. egyszerűen megkérdeztem a merlineseket,miért vártak ennyit az avantagrde bemutatásával. a kiforratlansága miatt). Ez az első generációs trio minden szépségével és gyermekbetegségével a Te partizánakciód, így ezért a trio-ért egyedül te felelsz. Persze ez csak az én véleményem. Más erről mit gondol, majd elmondja ha megkérdezed. Minden esetre ha én a merlin helyében lennék, nagyot röhögnék a lentebb vázolt ötleteden. szerintem ezt az első gen trio-t ma már kb annyira könnyű eladni,mint egy első generációs honda crx-et. A maga idejében felkavarta az állóvizet, de mára a duo és uno is lényegesen jobban össze van úsztatva. Nembeszélve arról, hogy a szubod nem ehhez való. Ha valaki belevágna, 2új szubbal kellene kezdenie, ami míly fura,már rég nem az a szub,amit még Te láthattál Stuttgartban, hanem egy lényegesen más. Summa-summa, ez a doboz nagyon mélyáron eladható, de nem feltétlenül itthon és nyugaton. A balkánt ill romániát megcélozva több esélyét látom. Aztán még vannak a honi "mindent jobban tudok a merlintől" emberkék. még az ők körei is esélyesek, főleg ha 1milla körül adsz meg irányárat a szubbal egyben. De ha valaki engem kérdez, én hamrabb veszek 2miskáért egy pár új Solo-t, vagy 3-ért uno-t mintsem 1miskáért egy régi trio-t. Pontosan a keletkező+ járulékos költségek miatt és az évek alatt felgyülemlett újítások/fejlesztések és nemkevésbé a mostani tölcsérek hangja láttán/hallatán. Persze lehet erre azt odalökni,hogy én ehhez hülye vagyok. Lehet. tégy próbára. fuvarozd majd el hozzánk a triódat szubostól és hozd a kitöltött adásvételit 1mill végösszeggel. És majd nézd meg azt a határozottságot, ahogy kidobom a papírkosárba. Pedig most hangfalat keresek és van rá gubám is.
de ettől eltekintve, kívánok Neked jó költözködést. És jó eladást. És nem utolsó sorban attól,hogy valaki,akinek van véleménye,főleg,ha ilyenek között mocorog,az nem paraszt, csak valaki,aki a nagytömeggel ellnetétben, tudja miről is van most szó
ja: konkrétan fölkerestek,hogy vegyem meg 2milláért(először kb 1,5-2éve). konkrétan Te felajánlottad,hogy adjam el és adsz mannyt. nem értem ebben mi a gond, de nem szép dolog ha azt csúsztatják,hogy én csúsztatok. itt jelezném a dealereknek,hogy a fentebb vázolt okok folytán nem élek a lehetőséggel,de köszönöm a megtiszteltetést, hogy rám gondoltak első körben(vagy néztek baleknak?) :kiraly:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
a "rencerem" a névjegyben, az eleje cserés an block, a vége az elektra a fix.erősítőben használtra vágyok és ténleg egyre inkább az ML felé kacsintgatok.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Sztereó erősitők
Köszönöm szépen!
Ha megirod, h milyen rendxered wan, akkor lehet, h tok segélni, h jot találj.
Wan nekünk is jo wégerölködönk, kissé melegebb és gyorsabb hangzásu, mint az átlag,(x) de ha te másabb, hidegebb, xárazabb, ML-es hangzásra wágysz, akkor tom ajánlani Bodor Feri erölködöit. A kettö közt pedig keresd fel KF-et és kérd meg, h mutissa meg az ö általa forgalmazott olcsobb erölködöket. Mondd neki, h én küdtelek, hátha ad kedwezményt...
Wan neki drága is, de aki elmebayon akar wásárolni, az nem wex high-endet ujan...
Sztereó erősitők
Ebből valaki meg tudja mondani melyik ML erősítő?Nem adtak hozzá nagyobb képet sajnos. USA ebayen láttam ezt eladót.
Ez a 333-as. Ha USA-ban wan, azt át kell állitani europai hálozatra. Ugy meg nem éri meg! Különben is 70Kg feletti a sulya! Bizti jo drága a xállitása is.
Nekem wolt ilyenem és töredék árér jobbat lehert nála kapni itthon.
Köszönöm szépen! Érdeklene mennyi az a töredék ár, és hol.
Sztereó erősitők
Hi!
Ismeri valaki a DENON PMA-355 típusú erősítőt, annak is a U.K. verzióját.
Denon AVR 1604-hez képest már ennél is komoly minőségjavulás lehet zenei téren, vagy ez még nagyon alap kategória és nem számottevő a különbség?
Várom a hozzászólásokat!
Üdv
UPSakku.hu
Sztereó erősitők
Ebből valaki meg tudja mondani melyik ML erősítő?Nem adtak hozzá nagyobb képet sajnos. USA ebayen láttam ezt eladót.
Ez a 333-as. Ha USA-ban wan, azt át kell állitani europai hálozatra. Ugy meg nem éri meg! Különben is 70Kg feletti a sulya! Bizti jo drága a xállitása is.
Nekem wolt ilyenem és töredék árér jobbat lehert nála kapni itthon.
Sztereó erősitők
revox:
A Trio eladásával egyáltalán nem foglalkozok addig, amig ki nem derül mikor költözhetünk. Ezért aztán nem is hirdettem, nem is beszéltem róla, talán két embert kivéve, hogy ha eladnám mennyiért adnám el. Még messze vagyok attól sajnos, hogy el kelljen adnom, kicsit húzódik a költözés.
Azt meg, hogy kinek melyik tetszene jobban, az új kisebb, vagy a régi nagyobb, bízzuk rá arra, aki ilyenre vágyna. A Trio más világ, mint a kisebbek. Különböző utak illesztése ide vagy oda.
kf
Sztereó erősitők
tényleg, annak amúgy mi értelme, hogy erősítőre rányomni a dvd képét és onnan tv re?csak egy switch funkció?
meg ha már rálehet miért nem scart al
leginkább valóban a kényelmes kapcsolási funkció a lényege
van (bár ritka) scart csatlakozós AVreceiver is
a komolyabbaknál arra is van mód, hogy a gyengébb videocsatlakozásokat közös platformra hozza. Van egy öreg VHS kompozit bemenettel, egy S-VHS S-Video-val és egy dvd komponenssel. Mindegyiket bekötik az AVreceiverbe és csak egy komponens kábel megy a képmegjelenítőig.
A legujabb készülékek már tudják a HDMI-t is. Így az is megoldható, hogy csak egy HDMI menjen a dvd-ből az AVreceiverbe (az viszi a hangot is!) és hdmi a játékkonzolból, egy a PC-ből és csak egyetlen hosszú hdmi kell a projektorig.
most próbaképpen dvd ből húztam erölködőbe egy cideókábelt, onnan meg a tv be egy videó kábelt , de nem nent át semmi:)
Sztereó erősitők
tényleg, annak amúgy mi értelme, hogy erősítőre rányomni a dvd képét és onnan tv re?csak egy switch funkció?
leginkább valóban a kényelmes kapcsolási funkció a lényege
van (bár ritka) scart csatlakozós AVreceiver is
a komolyabbaknál arra is van mód, hogy a gyengébb videocsatlakozásokat közös platformra hozza. Van egy öreg VHS kompozit bemenettel, egy S-VHS S-Video-val és egy dvd komponenssel. Mindegyiket bekötik az AVreceiverbe és csak egy komponens kábel megy a képmegjelenítőig.
A legujabb készülékek már tudják a HDMI-t is. Így az is megoldható, hogy csak egy HDMI menjen a dvd-ből az AVreceiverbe (az viszi a hangot is!) és hdmi a játékkonzolból, egy a PC-ből és csak egyetlen hosszú hdmi kell a projektorig.
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
tényleg, annak amúgy mi értelme, hogy erősítőre rányomni a dvd képét és onnan tv re?
csak egy switch funkció?
Sztereó erősitők
2. Mutass már bármilyen URL-t, újsághirdetést, tévérádió hirdetést, ahol láttad, hogy hirdetem.
4. A Merlinnek nem jó propaganda, ha azt hirdeted, hogy nehéz eladni, a nagy lelkesedésben lábon azért ne lődd magad. Ráadásul ellentétben áll a hozsannával is, ez meg csak megzavarja a minden bizonnyal nagy számú Avantgarde érdeklődőt.
2- Te magad mondtad nyilvánosan=talán hificityn),hogy adjam el és adsz jutalékot. De megkerestek mások is,hogy eladó és nem érdekel-e. Jelzem, nem. A miértek nem érdekesek. ellenben ha lenne 13millióm,akkor adnék ennyit egy újért. ahogy ismerem magam nem halok meg trio nélkül kötelezően basshorn-al!!!
4- miért lőném lábon magam vagy a merlint. egy ilyen kategóriájú hangsugárzót nem könnyű eladni, (legyen arra bármi írva) tekintetbe véve, hogy akinek pénze van rá,már vesz újat. urambocsá,én még mindig inkább vennék egy vadi nyú UNO-t, DUO-t mintsem egy szubtalan régi TRIO-t(egyre finomodik az utak illesztése. persze átlag felhasználó betojik egy régebbitől is. nem roszak azok azért). Persze ettől még el fogod tudni adni, de azt állítani az effajta audio termékekről, hogy könnyű jó áron eladni, afféle nép és önámítás. Ehhez a mi társadalmunk még nem rendezkedett be, nyugaton pedig lényegesen nagyobb az amortizációja az effajta értékeknek az emberek szemében. Lásd autók. Ezt sajna egy életre kell választani, különben nagy bukóval szállsz ki belőle. Ez ugyanígy igaz a Penna termékeire is.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
1. Nálam soha nem volt a sarokban a szub.
2. Ha valakinek jó fejhallgatóként használni 1 méterről hallgatva bármelyik Avantgarde-ot lelke rajta.
2. Mutass már bármilyen URL-t, újsághirdetést, tévérádió hirdetést, ahol láttad, hogy hirdetem.
3. HA jövőre új lakásba költözöm, akkor el fogom adni, mert semmiképpen nem fér be az újba.
4. A Merlinnek nem jó propaganda, ha azt hirdeted, hogy nehéz eladni, a nagy lelkesedésben lábon azért ne lődd magad. Ráadásul ellentétben áll a hozsannával is, ez meg csak megzavarja a minden bizonnyal nagy számú Avantgarde érdeklődőt.
5. Ha oda kerül a sor, hogy eladjam, akkor várom a Merlin ajánlatát is. Ha tényleg olyan jó hangfal, és olyan sokat értesz hozzá, ahogy az önfényezésből kiderül, akkor biztosan meg tudunk egyezni és ti pedig könnyen el tudjátok adni. Keressen a Merlin, ki bánja. Így legalább lesz még egy tulaj, akinek módja lesz áldani a Merlint.
kf
Sztereó erősitők
A japánokat nem keverném ide, mert teljesen mások a zenehallgatási szokásaik. Meg a lakás méretük is.
nemrég hallottam egy pár UNO-t egy lakótelepi szobában, a hosszú falra ültetve. így a két fal közti távolság 3.5méter,ha jól meléxem a szabvány "nagyszoba"(kb 18m2) méreteire. ugye a Duo kb 75centi mély(mint a trio. ugyanaz a magsa és a közepe,csak nincs méyltölcsére. persze ez az új trióra él,azzal azonos)+a faltól el kel azért hozni 15-20centire,szerintem 2-2,5méterról hallgattuk. itt is 2db sub225ctrl-pro működik és lépdel 18Hz-ig lefele(már ha befér a szobába). a tulajnak nem japános zenhallgatási szokáésai vannak,mert bizony volt úgy,hogy "koppravertük" agyatlan zenékkel(amiket én is szeretek) és fel nem búgott,nem rezgett a szoba,csak ütött a dob. büszke is voltam rá,mert én állítottam be a japán szobába a nem japános zenhallgatáshoz. de a vicc. leültünk a hangfalak síkja elé kb 1méterrel és térben muzsikált a rendszer. a leg-direktebben sugárzó hangsugárzónak semmi irányítottságát nem lehet érzékelni. no ez a nem semmi!!!
tulaja naponta áldja Holger-t és Methiasz-t és tertmészetesen a Merlint. van miért
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
lényeg az, hogy te látatlanban, hallatlanban meg tudod mondani mi rossz egy rendszerben. Ez már aztán cool. A lottószámok még nem mennek? Arra egy fokkal kiváncsibb lennék.
feri,
én csak jót akarok neked. látom,bírkózol az eladásával,de 1-nehéz lesz, 2-minek?!
én vagyok mindig a voodoos. holott csak egyszerű fizikára támaszkodva teszek megállíptsáokat(noemg azért állítottam már be néhányszor trio-t). pl a trio asszem a világ legdirektebben sugárzó hangsugárzója. ehhez a legjobb megoldás egy tölcsérszub(lásd basshorn), de mankóként az "olcsó" előre szuszogó, zárt dobozos kialakítású sub225(230)ctrl-pro is még elsimítható és azért lényegesen direktebb,mint a padló felé szuzsogó mélyláda. a hibrid hangfalaknak a problémája mindig az illesztéseknél csúszik meg. én javsolnám azt a fránya avantagrde szubot kipróbálni,lévén ha egyszer kipróbálod,észreveszed,hogy előre tekintélyes mértékben és egyéb irányba szinte semmi hangot nem sugároz. mögötte megállva alig érzékelsz basszust. egyszerűen profi munka. min700ezerért/db lehet is!!! nemkevésbé ezekhez lett fejlesztve és ha ez a Holger már nem egy nyikhaj,akkor csak tud valamit. egyébként az avantagrde hangsugárzóknak van még egy olyan leg címe is,hogy a legérzéketlenebbek az akusztikára(pont a direktsugárzás miatt), így a gipszkartonos probléma nem is annyira lehet probléma. ezt igazolhatom. mindegy ezeknek,hogy hol vannak,csak üres sarokba ne rakd be a szubot mert búgni fog(bár vissza kell venni a jelszintjéből,de akkor se jó neki a sarok-közeliség. rosz nem lesz, bár bigi örülheten ilyennek is,de minek,ha lehet jobb is).
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
MIkor kiderült, hogy egy vékony gipszkartonfal lenne a dobozok mögött velük szemben meg egy földig érő ablak, akkor jött ez az ötlete. Mert hát nem a 16m2 számít csak, az akkori nagy bemutatótermük a Trioval a pincében volt vagy 50-60m2, biztosan véletlenül. A japánokat nem keverném ide, mert teljesen mások a zenehallgatási szokásaik. Meg a lakás méretük is.
A lényeg az, hogy te látatlanban, hallatlanban meg tudod mondani mi rossz egy rendszerben. Ez már aztán cool. A lottószámok még nem mennek? Arra egy fokkal kiváncsibb lennék.
kf
Sztereó erősitők
revox,
Szemben veled, Holger Fromme, akinek a neve talán mondd Neked valamit, anno mikor elmagyaráztam neki Frankfurt mellett a cég központjában, mekkora és milyen a helység, ahol hallgatni fogom a dobozokat, azt tanácsolta, hogy csak egy szubot vegyek és azt is középre, valamivel a két doboz vonala mögé tegyem.
feri,
Holger ilyet fixen nem mondott soha. ha mondott is volna,nem tudom mire vélni. max bólinthatott az elképzelésedre aztán kiszínezed. egyszerűen csak vagánykodsz ezzel a "frankfurtban" dumával. nem vagy te annyira nagy haverjuk, de majd megkérdezem tőlük, ha a sors úgy hozza
egyébként mekkora szobád? 16m2 a min ajánlott terület az avantagrde-okhoz a szub miatt. de ez már 2db sub225ctrl-pro-t vesz figyelembe. persze japánba vannak ettől kisebb szobákban is. kérdezz, segítek!
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Még csak hangot sem jósol fénykép alapján.
Akko télleg egy kis mitugráx!
Sztereó erősitők
revox,
mivel nem jártál nálam, nem tudod milyen és mekkora a szobám, mi hogy van elhelyezve és miért, ezért a fenti szöveged nem több egyszerű hasbaakasztásnál. Habár aki fénykép alapján is megmondja, mi hogy szól, az sok más galádságra is képes lehet ... Persze az én szobámról még fényképet sem láttál.
Szemben veled, Holger Fromme, akinek a neve talán mondd Neked valamit, anno mikor elmagyaráztam neki Frankfurt mellett a cég központjában, mekkora és milyen a helység, ahol hallgatni fogom a dobozokat, azt tanácsolta, hogy csak egy szubot vegyek és azt is középre, valamivel a két doboz vonala mögé tegyem. Azon sem lepődött meg, hogy nem az Avantgarde szubját vettem meg. Nem is bántam meg a tanácsát soha.
Persze mit is tudhat ez a nyikhaj mitugrász Holger Fromme egy revoxhoz képest, azon felül, hogy Avantgarde hangfalakat gyárt vagy 10 éve? Még csak hangot sem jósol fénykép alapján.
kf
Sztereó erősitők
Ja, ha wennél jo dobozt, nem kéne szub sem.
bigi,
ferinek inkább 2(és nem egy) normális szubot kellene vennie. a többi most nem érint, de legább adná már meg annak a triónak,ami neki való. így egy Solo komplexitását sem éri el az a "doboz". nincs jól illesztve a 4út. amit nyer fölül, a teljesne más sugárzású szubbal tönkreveri. ráadásul egy szub nem szub. nemtom ki találta ki,hogy a mélyhangok nem irányítottak. lehet adott értelemben nem, de elég jól hallható ha az egyik oldal mélydúsabb. borul a bili. 1szub mozinál szub...
halfnote.hu
halfnote.hu
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Sztereó erősitők
Xerinted mit tud egy mac táp? Én még nem láttam olyan macot ami 5 éwe müxik, ellentétben a fos pc-wel amiwel épp irom ezt, hix ez mán 10 éwe hiba nékü mén. Igaz, h hawonta pucolom.
Bigi:
ne idegesíts már fel wazze!! Az Apple gépek szarozására harapok
Százas darabszámban tudok neked csak az általunk eladott Mac-ek közül is olyat mutatni, ami 5 éven túl mu˝xik.
OFFTOPIC:
itt most Nektek egy 6-7 éves Mac-rôl írok Nektek
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sztereó erősitők
Nálam ez a 108 dB/W/m tölcséres dobozokon a szubbal úgy szól otthon, hogy eltűnnek a falak, egyszerűen áttranszponál egy virtuális térbe az esemény helyszinére. Lüktet a levegő körülötted. Kapaszkodsz közben a fotelbe, nehogy lesodorjon a hangfolyam, ámde eközben sem hallasz semmi féle zavaró momentumot, egyszerre üt és simogat. Aztán mikor kezded megszokni az igazi élő dinamikát, akkor veszed észre, hogy micsoda hihetetlen harmóniákban olvadnak össze a hangszerek, a fúvósok, üstdobok és a hegedű az esemény terében. Hogy milyen zseniális a zene. Ezeket mind lehet hallani, ha valami jó rendszeren hallgatja otthon az ember :kiraly:
Sajnos ez a felvétel LP-n nem létezik, soha nem adták semmilyen más formában csak a HDTT CD-n és DVD-n. Így nem tudjuk összehasonlítani az LP-vel.
kf
Há én is ext éreztem, csak nem tudom ilyen xépen leirni.
Télleg fenomenálisan xol.
A tesztnél meg nem a zenére figyeltem elsösorban, hanem a hangzásra, és a kétféle DAC közti különbségre.
Közben már meghallgattam itthon is, és ugy érzem, h az én, némileg tuningolt wáltozatom (táp) walahol a kettö közt foglal helyet. Mámint hangzásilag.
Kár, h nix rola LP, de majd ideadod a Tüzmadár felwételét is, azt majd öxxehasonlitom Dorátiwal, azt maj kiderü, h mi a franko. Bizisten megirom.
Ja, ha wennél jo dobozt, nem kéne szub sem.
Sztereó erősitők
A falnak megyek ha a Mac-okba is belekötsz.
kf
Jowan, megnézem majd ahogy nekiméx a falnak. Maj bewixlek egy hawer xerwizébe. Wan ott mac is.
Ettöl függetlenül walamiwel jobbak, mint a többi, ezt elismerem.
Jo igy?
Sztereó erősitők
Bigit ismerve, kezdheted kinézni a legoptimálisabb helyet, ahol majd a falnak menést végrehajthatod.
Sztereó erősitők
Xerinted mit tud egy mac táp? Én még nem láttam olyan macot ami 5 éwe müxik, ellentétben a fos pc-wel amiwel épp irom ezt, hix ez mán 10 éwe hiba nékü mén. Igaz, h hawonta pucolom.
Bigi:
ne idegesíts már fel wazze!! Az Apple gépek szarozására harapok
Százas darabszámban tudok neked csak az általunk eladott Mac-ek közül is olyat mutatni, ami 5 éven túl műxik. Van olyan is, amit egy városi tévé 10 éve használ adásban, videoszerverként.
1993 óta árulok Apple gépeket. Ezer körül lehet az eladott gépek száma, amik 90% fölötti arányban tévéknek és rádióknak, grafikai studióknak, meg hangutómunkastudióknak mentek, napi sok órában szerkesztenek, vágnak rajtuk. 3 esetben kellett tápot cserélni és 2 esetben alaplapot. Az ezer körüli gépből. Hány Macot láttál közelről wazze???
kf