Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Bozso77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bozso77 »

Sziasztok! 
Nem tudja valaki, hogy a Samsung uj technologiaju EISA dijas LCD TV jerol, hogy mikor lehet nalunk kapni?

EISA díj a a Samsung a LED Backlight LCD TV-nek, állítólag M9-es sorozat néven fog futni.

Köszi előre is!

2 Tuneres PIP-es FUL HD-s TV-ben mit ajánlanárok?

Az alábbi linken fel vannak sorolva az árak és boltok ahol kapható a Samsung LE-40M91B:

http://olcsobbat.hu/products/product-1034455.html

Köszi

Nem tudod véletlenül, hogy ebből a szériából létezike-e Full hD-s?

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Rájöttem, hogy Samsung LCD-nél is lehet állítani a háttérvilágítás erősségét, nemcsak a Sony-nál, persze lehet hogy ez Nektek már nem újdonság.

Annyi a trükk, hogy először is ki kell kapcsolni a szervízmenüben a dinamikus dim-et (magyarul, hogy ne ő állítgassa), utána egyszerűen a menüben az energiagazdálkodás szintje az ami a háttérvilágítást állítja négy fokozatban.

LE-27S71-nél tesztelve.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Sziasztok! 
Nem tudja valaki, hogy a Samsung uj technologiaju EISA dijas LCD TV jerol, hogy mikor lehet nalunk kapni?

EISA díj a a Samsung a LED Backlight LCD TV-nek, állítólag M9-es sorozat néven fog futni.

Köszi előre is!

Az alábbi linken fel vannak sorolva az árak és boltok ahol kapható a Samsung LE-40M91B:

http://olcsobbat.hu/products/product-1034455.html

Bozso77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bozso77 »

Sziasztok!

Köszi előre is!

Keksz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Keksz »

Nagyon halk, csak a közelépől hallatszik némi zizegés.
Miért pl egy LG 37LC2R mennyire "hangos"?

Rob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Rob »

Remélem segített a fordítás. Ha kell még szóljatok, és ha lesz érdemleges említés akkor folytatom.

Ohh, nagyon köszönöm! Gondolom kel 1-2 hét míg mindenki megkapja Németbe a tvjét, utána lesznek használható hozzászólások...

Köszönöm előre is a segítségedet...
PC foobar -> audio-gd NFB-10ES2 -> Nordost Red Dawn IC -> NAD M3 -> Nordost red dawn -> Dynaudio Contour 1.3 SE

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Áhh, megérte várnom :D 

Sajna németül nem tudok egy kanyit se, akinek van kedve megosztani, hogy mit írnak az álábbi linken róla megköszönném...

Hifi forum

Hali, néhány rövid szösszenet a német fórumból:

Az elején még egymást kérdezgetik, hogy látta-e már valaki, és mik a vélemények.
Aztán az egyik írja, hogy november 20 óta kapható a 47"-es változat. Majd azon polemziálnak, hogy ebben a kategóriában az eldzsí, vagy a sárp a jobb-e. A következőkben az a gondjuk, hogy már rendelhető, de sehol nem szállítják még az új tévéket. Az egyik srác aztán jelzi, hogy már látta élőben, és nagyon impreszív, de azért nem szabad összehasonlítani egy PV60-as Pana plazmával a minőséget. Majd a másik rekontrázik, hogy ez LCD és ne hasonlítgasson egy ilyet egy plazmával. Aztán árak: a 37"-es 1300 Euro környékén van.
Nov 28-i az első hozzászóló, aki már használja a sajátját (32"), bár ő is a haverja plazmája alapján szeretet bele az LG-be. Nagyon tetszik neki, nem tapasztal semmi utánhúzást a képen (6ms válaszidő). A fényerejét is dícséri, de nem talál megfelelő motion drive funkciót benne. (hizzátartozik, hogy csak a PC-TV tunerjén keresztül hajtja a gépet. Nagyon halk, csak a közelépől hallatszik némi zizegés.
Mások aztán a pontos méreteirőll faggatják az írót.
Aztán erről is kiderül, hogy nem lehet teljesen kikapcsolni, csak ha kihúzod.
A kialakításáról kiderül, hogy az lb1r alapjait használja, csak ez teljesen fekete és a talpa zongoralakkos.
Aztán kérdezika HDMI minőségéről a srácot, de azt még nem tesztelte.
Majd többen is panaszkodnak, hogy hetekkel ezelött megrendelték, de nem jött még meg a tv.

Nagyjából ennyi, a végén még valami Dell LCD-ről beszélgetnek.

Remélem segített a fordítás. Ha kell még szóljatok, és ha lesz érdemleges említés akkor folytatom.

Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Ha full HD tv kell, akkor a SONY eszméletlen képpel és minôséggel rendelkezik, nagyon szépek, élethûek a színek. A Samsungnál dinamikus kontraszt van ami nekem nagyon nem tetszik, a Sonynál nem dinamikus és a fekete is jó, nincsenek nagy kontraszt eltérések, az LG meg 47"-tól full HD és nem tudom, hogy milyen a képe, mert ez lesz az elsô full HD (ha nem tévedek). Szerintem Sony (bármelyik tipushoz képest).
1. Még nem láttuk a LG új full hd-át, tehát nem tudunk vélemény alkotni róla...

Nézd csak meg mennyibe fáj a sonynak a fullhd-s tvje, nem biztos, hogy azt a többletet megéri a vmennyivel szebb kép.

Abban egyetértünk, hogy a sony az LCD-k csúcsa jelenleg.. Főleg a V-W széria... csak sajnos az áruk....

Az tény, de a samsung LE-40F71B 650 K környékén van, az LG 47LB2 680 K (igaz 47") a sony 40W2000-es meg 800 K. Ekkora összegnél én a Sony-t választanám, minôségibb anyagok, szebb kép, megbízhatóbb.

Rob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha full HD tv kell, akkor a SONY eszméletlen képpel és minôséggel rendelkezik, nagyon szépek, élethûek a színek. A Samsungnál dinamikus kontraszt van ami nekem nagyon nem tetszik, a Sonynál nem dinamikus és a fekete is jó, nincsenek nagy kontraszt eltérések, az LG meg 47"-tól full HD és nem tudom, hogy milyen a képe, mert ez lesz az elsô full HD (ha nem tévedek). Szerintem Sony (bármelyik tipushoz képest).
1. Még nem láttuk a LG új full hd-át, tehát nem tudunk vélemény alkotni róla...

Nézd csak meg mennyibe fáj a sonynak a fullhd-s tvje, nem biztos, hogy azt a többletet megéri a vmennyivel szebb kép.

Abban egyetértünk, hogy a sony az LCD-k csúcsa jelenleg.. Főleg a V-W széria... csak sajnos az áruk....
PC foobar -> audio-gd NFB-10ES2 -> Nordost Red Dawn IC -> NAD M3 -> Nordost red dawn -> Dynaudio Contour 1.3 SE

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A Sony LCD Tv-nél találtam ilyet, hogy dinamikus és képernyő kontrasztarány. A dinamikus 7000:1, a képernyő 1800:1. Melyik mi???
A dinamikus az amikor a sötét jeleneteknél leveszi a kontrasztot, a világosaknál meg feltekeri, hogy "jobban látszódjanak a dolgok, de ez nekem nem jött be, mert folyamatosan "villog". Az én Sonymnál nincs dinamikus kontraszt, viszont a philipsnél volt és az azt csinálta, hogy folyamatosan állítgatta magát, lehet, hogy a Sony is ezt csinálta volna (nem hiszem, szerintem csak azért írták oda, hogy így jobban hangzik, hogy 7000:1-hez). Az 1800:1-nek kell hinni, de el kell menni egy sony szalonba (ahol sötét van) és akkor megtapasztalod, hogy valóban állítgatja a kontrasztot, én nem láttam volna.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Mi a vélemény a következő LCD Tv-ről?? Samsung LE-40F71B Full HD LCD Tv. Ez vagy az új LG 47LB2 Full HD LCD Tv a jobb?? Esetleg a Sony Full HD LCD Tv-k a jobbak??? Vagy a Sony magasan veri mindegyik másik LCD Tv-t???

Gandalf7
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Gandalf7 »

A Sony LCD Tv-nél találtam ilyet, hogy dinamikus és képernyő kontrasztarány. A dinamikus 7000:1, a képernyő 1800:1. Melyik mi???

Gandalf7

Lcd, Led, Oled TV-k

Mi a vélemény a következő LCD Tv-ről?? Samsung LE-40F71B Full HD LCD Tv. Ez vagy az új LG 47LB2 Full HD LCD Tv a jobb?? Esetleg a Sony Full HD LCD Tv-k a jobbak??? Vagy a Sony magasan veri mindegyik másik LCD Tv-t???

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali Mindenkinek! 

Melyik jobb LCD Tv-kben?? LG vagy Samsung??? Itt főleg a képminőség érdekelne!

Köszi előre is!

A kettô közül, szerintem az LG.

Rob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali Mindenkinek! 

Köszi előre is!

Ez összetett kérdés, ami hiányos

Mire szeretnéd használni, melyik kategóriában gondolkodsz stb....?
Azért fontos ezeket tudni, mert mindkét gyártó modelljei más területen állják meg a helyüket inkább...

Gandalf7

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali Mindenkinek!

Köszi előre is!

Rob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Áhh, megérte várnom :D

Itt az ÚJ LG LB2 széria 32" 37" 42" méretekben, valamint a 47" változat már full HD ban !!!!! 100/120 hz es technológiával, 6ms GtG frissítéssel...

Íme néhány technikai spec:

Bildschirmdiagonale gesamt (cm/inch) 106 / 42
Auflösung (Bildschirm) 1.366 x 768
Farbtiefe 16,7 Mio. Farben
Bildformat 16:9
Betrachtungswinkel V: 178° , H: 178°
Helligkeit 500Cd/m²
Kontrastverhältnis 5.000:1
New XD Engine Ja (2006)
DCDi-Chipsatz Ja
Progressive Scan Ja
Digitales Kammfilter (DCF) Ja (3D)
Color Active Matrix TFT S-IPS LCD / Reaktionszeit Ja / 6ms (GtG)
Perfect Motion Drive (120Hz / 100Hz) Ja

A 47" pedig:

Bildschirmdiagonale gesamt (cm/inch) 119 / 47
Auflösung (Bildschirm) 1.920 x 1080
Farbtiefe 8 Bit RGB
Bildformat 16:9
Betrachtungswinkel V: 178° , H: 178°
Helligkeit 550Cd/m²
Kontrastverhältnis 1.600:1
New XD Engine Ja (2006)
DCDi-Chipsatz Ja
Progressive Scan Ja
Digitales Kammfilter (DCF) Ja (3D)
Color Active Matrix TFT S-IPS LCD / Reaktionszeit Ja / 8ms (GtG)

Kiváncsi leszek az első tesztekre, aztán valószinüleg a 42" -t megveszem...

Áruk sem vészes az LB1 szériánál alig drágábbak, tehát aki idáig LB1 en gondolkodott, annak érdemesebb az újabb, és vélhetőleg jobb panel miatt ezt választania.

Sajna németül nem tudok egy kanyit se, akinek van kedve megosztani, hogy mit írnak az álábbi linken róla megköszönném...

Hifi forum

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Akárhogy is nézem ezt az árat a T&@$o-honlapon, csak 13.990 Ft lesz belőle... Ha reggelek és megrendelem, odaadják ennyiért?

Szerintetek, ha itthon DVD-felvevővel veszek fel adást XP-módban, az jól közelíti azt a képet, amit itthon fogok látni?

Előre is kösz a véleményeket!

Üdv,

hm
Annyira nem vészes a tv adás, attól függ milyen a vétel. Kijönnek a hibák, mert nagyobb a felbontás, de élvezhetô lesz. Vigyél magaddal egy felvett anyagot és próbáld ki, szerintem segíteni fognak.

hattori mackó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hattori mackó »

Új T***o katalógusban szerepel:Hisense blue sky 32" lcd 1366x768, 550:1 kontraszt, dvi, hdmi, vga..
Az ára nagyon csábító: 140e.

De gondolom nem véletlen... Valakinek tapasztalat, több infó?

Szerintem is mindenképpen meg kell nézni a Hisense lcd képét, mert az 550:1 kontraszt elég soványka. Már viszonylag kevés fénynél is világítani fog a feketéje, ha sötétben tévézel vagy mozizol, akkor meg aztán végképp. Még az én samsung 26r51-em 800:1-hez értéke sem mindig elegendő. Asszem a helyedben én inkább gyűjtenék még 1 kicsit.

Tesco? erre gondolsz:
http://www.tesco.hu/product?oid=T41d6d4 ... eff10931e1

Akárhogy is nézem ezt az árat a T&@$o-honlapon, csak 13.990 Ft lesz belőle... Ha reggelek és megrendelem, odaadják ennyiért?

Más. Úgy alakult, hogy TV-t veszek. Nagyon nem akartam, mert nem gondolom, hogy a lapos a megoldás, ha - mint az én esetemben - sok kábeltv-t néz az ember, de kell. A kínálatból ugyanakkor eltűntek az értelmes 4:3-as CRT-k, így mindent egybevetve az LCD, azon belül is a Sony KDL32U2000 lenne a befutó. Sokat olvastam arról, hogy mennyire kijönnek a TV-adás hibái LCD-n. Szerintetek, ha itthon DVD-felvevővel veszek fel adást XP-módban, az jól közelíti azt a képet, amit itthon fogok látni?

Előre is kösz a véleményeket!

Üdv,

hm

Keksz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Új T***o katalógusban szerepel:Hisense blue sky 32" lcd 1366x768, 550:1 kontraszt, dvi, hdmi, vga..

Szerintem is mindenképpen meg kell nézni a Hisense lcd képét, mert az 550:1 kontraszt elég soványka. Már viszonylag kevés fénynél is világítani fog a feketéje, ha sötétben tévézel vagy mozizol, akkor meg aztán végképp. Még az én samsung 26r51-em 800:1-hez értéke sem mindig elegendő. Asszem a helyedben én inkább gyűjtenék még 1 kicsit.

Tesco? erre gondolsz:
http://www.tesco.hu/product?oid=T41d6d4 ... eff10931e1

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Hisense-ből láttam már LCD-t és Plazmát is. Nem tom pontosan melyik típusok voltak, de rém gyenge képük volt. Szinte említésre méltóak sem.

romzol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: romzol »

Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

A képről annyit hogy a "világító" feketén kívül meg vagyok elégedve. Eleinte nagyon zavart a dolog de kezdem megszokni. A Sonynál ha jól tudom lehet állítani a hátsó megvilágítás erősségét, az LG-n nem (esetleg szervizmenüben nem lehet?).
A sonynak hiába állítgatod a háttérvilágítását, azzal együtt az összes szín fényessége csökken, így gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, csak a kontrasztod csökken. Nullára meg ugye csak nem veheted

SzaboZE

Keksz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Nincs vhol Bpn LG markabolt? ahol talan lesz 0% THM?
Ne mar h ez miatt kelljen SONY-t vennem? Ott most a markaboltok akcioznak durvan..

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 31

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Sziasztok!
Lassan egy hete tulajdonosa vagyok egy LG37LC2RR tipusú tévének. Gondoltam leírom a tapasztalatokat. Azzal kezdem hogy kompromisszumos megoldást választottam mert a Sony és az LG között vaciláltam. A Sonynak szebbek voltak a színei viszont az LG-nek jobbak a szolgáltatásai (merevlemez, két tuneres pip, pc csatlakozás). Főleg a merevlemez végett az LG-t választottam (nem veszek dvd írót). A képről annyit hogy a "világító" feketén kívül meg vagyok elégedve. Eleinte nagyon zavart a dolog de kezdem megszokni. A Sonynál ha jól tudom lehet állítani a hátsó megvilágítás erősségét, az LG-n nem (esetleg szervizmenüben nem lehet?). A dvd képe tetszik pedig csak RGB-n próbáltam ki. Pc-t még nem kötöttem rá mert a pc építés alatt áll. A merevlemez önmagáért beszél, tökéletesen rögzít a legjobb minőségben közel 21h anyagot. A tévéadások képe is jó bár nálunk elég erős az antennajel. Egy szóval azon a bizonyos feketén kívül elégedett vagyok a tévével. (estleg nem tudja valaki hogy a szervízmenüben lehet-e állítani?)
Hali.
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”