Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Blu-Ray lejátszók

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: fánk »

"mondjuk édesapám tud olvasni és bizony volt film, ahol megmutattam neki az eredeti, majd a magyar hangsávot és azt mondta, inkább olvasná... "
Elfújta a szél, Ben-Hur, Casablanca, Van, aki forrón szereti stb. - ezeknek a filmeknek inkább az idősebb korosztály a célközönsége, és ők valószínűleg döntően szinkronpártiak lehetnek.

"annyiban igaz, hogy jellemzően magyar nem szereti olvasni a feliratokat..."
Az SW-t pl. azért nem vettem meg, mert ugyan lehet, hogy inkább felirattal nézném,
de egy ilyen népszerű, és nem olcsó kiadványnál elvárom, hogy rajta legyen minden DVD-s találmány, így a szinkron is. Igaz, nem vagyok rajongó. Viszont szeretem, ha van választási lehetőségem.

A Criterion egyébként a múlt héten jelentette be, hogy egyelőre kivár a HD-vel (http://www.criterionco.com/blog/index.html).
Ha ők kivárnak, a kisebb független kiadók sem vágnak bele nyilván. Azaz a választék egy darabig a hollywoodi termésből fog állni csak.
Esetünkben nem hiszem, hogy mostanában megjelenne nálunk HD Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, Apokalipszis, most.

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

arra viszont kiváncsi leszek, hogy a mozik esetében ez hogyan fog "megjelenni", ha otthon, még jobbat hangot lehet majd produkálni...
Azért a még jobb képet se felejtsük ki a dologból

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

És pl. a szüleid? Ők is szeretik a feliratot?Egyébként egy feliratos film nem értéktelenebb szerintem sem, de egy feliratos DVD - az átlagos vásárló számára! - kevésbé hasznos.

mondjuk édesapám tud olvasni és bizony volt film, ahol megmutattam neki az eredeti, majd a magyar hangsávot és azt mondta, inkább olvasná...

annyiban igaz, hogy jellemzően magyar nem szereti olvasni a feliratokat...

arra viszont kiváncsi leszek, hogy a mozik esetében ez hogyan fog "megjelenni", ha otthon, még jobbat hangot lehet majd produkálni...
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Blu-Ray lejátszók

"A digitális mozi szabvány megegyezik a HD szabvánnyal felbontást tekintve."
Igen, mozi alatt a "rendes" mozira gondoltam.

"Tehát egy feliratos film értéktelenebb lenne? Hm... én a kedvenc filmjeimet eredeti hanggal szeretem élvezni."
És pl. a szüleid? Ők is szeretik a feliratot?
Egyébként egy feliratos film nem értéktelenebb szerintem sem, de egy feliratos DVD - az átlagos vásárló számára! - kevésbé hasznos.

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Tessék szépen elővenni a szekrény aljáról a DVD-t, leporolni és meghitt borozgatás közben megnézni azt a gagyi felbontású filmet.

Egy meghitt borozgatás közben milyen filmet nézel? Mert ott szerintem nem a mozin van a hangsúly.

Szerelmes filmet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mellesleg a pletykák szerint karácsonyra megjelenhet a Ricoh hibrid HD-játékosa külföldön. Meglátjuk.
Mármint jövő karácsonyra. Szerintem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Blu-Ray lejátszók

...az átlag vásárló számára haszontalan változatban (feliratos film - 5 ezerért) kapható.
Tehát egy feliratos film értéktelenebb lenne? Hm... én a kedvenc filmjeimet eredeti hanggal szeretem élvezni. Ráadásul sokhoz (amik nincsenek benne a fősodrásban) nem is készül magyar szinkron. Szerencsére.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Blu-Ray lejátszók

Tessék szépen elővenni a szekrény aljáról a DVD-t, leporolni és meghitt borozgatás közben megnézni azt a gagyi felbontású filmet.

Egy meghitt borozgatás közben milyen filmet nézel? Mert ott szerintem nem a mozin van a hangsúly.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

A pletykák szerint év végén megjelenhet a játékos is, de kötve hiszem.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Szerintem az is egy nagy különbség a dvd javára, hogy az egy egységes formátum volt.
Most már annak mondható.
Mellesleg a pletykák szerint karácsonyra megjelenhet a Ricoh hibrid HD-játékosa külföldön. Meglátjuk.

Mármint az olvasó. Ebből még kellene csinálni egy játékost. De abban sem vagyok biztos, hogy megadják a licencjogot a tulajdonosok, mint ahogy azt sem tudom, hogy megtehetik-e, hogy nem.
És ami a legfontosabb: nem tudjuk az árát. A Samsungnál annak idején horror dolgokat mondtak de lehet, hogy csak félreduma volt.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Szerintem az is egy nagy különbség a dvd javára, hogy az egy egységes formátum volt.
Most már annak mondható.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Szerintem az is egy nagy különbség a dvd javára, hogy az egy egységes formátum volt. Most ugye nem szívesen feccölök pénzt egy olyan lejátszóba, amelyik csak az egyik formátumot viszi.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Na, találtam egyet:

http://red.com/cameras.htm

Elvileg ez lesz az első 2540-es kamera a jövő év elején.

Vendég

Blu-Ray lejátszók

A mozi nem 4k-s?
2k illetve 4k. De a kamera amellyel veszik az 1080p-s. Legalábbis régebben néztem vagy 4-5 kamerát, (van amelyik 12Mpixeles), de a kimeneti felbontása mindegyiknek 1080p.

Persze lehet, hogy majd idővel elterjednek a 2k-s kamerák és akkor majd átártékeljük a mozi vs. házimozi dolgot. Főleg ha lesznek itthon 2k-s projektorok a mozikban.

mrt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: mrt »

A mozi nem 4k-s?

Vendég

Blu-Ray lejátszók

"Az igazi mozi a HD, ezzel a képminőség is beérte a nagytestvért."Az MM-ben látott demók alapján ezt nem egészen így gondolom (bár nem tudom, hogy amit időnként látok, az full HD-e).

Ez technikai kérdés. A digitális mozi szabvány megegyezik a HD szabvánnyal felbontást tekintve. A Star Wars 3-at a moziban sem láthatod nagyobb felbontásban, mint otthon - ha megjelenik HD-n.

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Blu-Ray lejátszók

"tapasztalataim szerint, sokan keresnek még mindig vhs kazettákat."
Biztos nem véletlenül, hiszen a 12-22 év közötti korosztály kivételével alig valaki lehet elégedett a magyar DVD-piaccal.

Az elmúlt 7-8 év amerikai és magyar filmsiker(telenség)ei szépen reprezentáltak, ami viszont ezen kívül esik, az alig, vagy egyáltalán nem, vagy az átlag vásárló számára haszontalan változatban (feliratos film - 5 ezerért) kapható.

"Az igazi mozi a HD, ezzel a képminőség is beérte a nagytestvért."
Az MM-ben látott demók alapján ezt nem egészen így gondolom (bár nem tudom, hogy amit időnként látok, az full HD-e).

"A másik pedig az, hogy néhány hónap mulva (amíg kifutnak a 480p-s megjelenítők)"
Nem hiszem, hogy néhány hónap - vagy 2-3 év - alatt kifut az SD-tévé. Valószínűleg jókora készletek lehetnek belőlük a világban (és a gyártást sem biztos, hogy csakúgy abbahagyják).
Vajon hol próbálják majd eladni őket, Amerikában-Japánban, ahol az átlagember már most 20-30 HD-csatornát nézhet, és néhány heti jövedelméből full HD-cuccokat vehet magának, vagy a Magyarországhoz hasonló szegény és még évekig HD-tévéműsort nélkülöző helyeken?

Szerintem itthon komolyabb HD-piacról majd akkor beszélhetünk, ha
1. valaki globálisan - azaz elsőként Amerikában - megnyerte a HDDVD-BR meccset (vagy x lett - lsd. kombi készülék),
2. nálunk is megjelennek a HD-tévéműsorok.

Addig viszont szerintem a BD nehezen fog túllépni a DVD-A/SACD szinten.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: saca »

Én egy kicsit másként gondolom a dolgokat. Szerintem meg még sokáig igenis jól megférnek majd egymás mellett a jelenlegi (DVD) és az új HD trónkövetelők. Hosszú ideig még párhuzamosan ki fogják adni a filmeket és hát nem egyértelmű az átlag ember számára, aki még csak most barártkozik a digitális képátvitellel (HDMI) hogy miért is kellene neki ez a szép új, de még kissé drága technológia. Azt gondolom, hogy nagyon él még az emberekben a hosszú ideig uralkodó VHS és még nem igazán készültek fel az ilyen gyors "ugrásokra". Talán jó példa a "tudatlanság reklámozására" a mai barátok közt epizód. "Laci" megveszi a piacon "féláron"... az LCD TV-t és hazaviszi nagy boldogan, hogy vett egy olyan lapos képernyős csoda TV-t... azt, hogy milyen formátumú, felbontású, stb az már nem is számít.... (aztán kiderül, hogy sütő lap van benne... ). Összefoglalva én is valamivel "okosabb" leszek mint a múltban és biztos vagyok benne, hogy nemsokára lesz valamilyen HD lejátszóm, de az is biztos, hogy nem fogok úgy vásárolni lemezeket mint a DVD hajnalán (kb 500 filmem van... ) megveszem azt a 30-40 számomra nagyon fontos filmet és mellette ha megjelenik valami új, ami tetszett. Valószínüleg nem lesz 500db Blu-Ray, vagy HD-DVD lemezem sem...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: balagee »

Nagyon sokan a seggüket a földhöz vernék, ha csak egy szimpla 800x400-as felbontású plazmájuk lenne. Nem kell úgy előre rohanni.
Az emberiseg kb 70%-anak nincs hutoje. GOndolom a segguket a foldhoz vernek ha lenne. Ne ebbol induljunk ki. Ez egy hazimozis forum, itt ne legyen mar extrem ha arrol beszelunk hogy 1920x1080 a jo minoseg.

(most latom Simon is kb ugyanezt irta.. )
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Blu-Ray lejátszók

En ezt csinalom. Lemegyek a kolcsonzobe, elhozok 3-4 filmet, legrabbelem, visszaviszem. Kifizetem a 200ft-ot (2 orara ennyi). Majd amikor van idom megnezem oket. Megsporolom a maszkalast 1-1 filmmel. 
Ha megneztem akkor meg szepen letorlom. Ez a HTPC elonye. (meg a kepminoseg )

Én pont ugyanezt csinálom és működik htpc nélkül is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Blu-Ray lejátszók

HD DLP? Az IN72 480p.
Ja bocs elírtam. De 500e alatt ez egy jó kis mozi.

sith7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: sith7 »

Amúgy én is azt mondom, hogy aki nem nézi meg a filmet legalább 2 - 3 - szor annak nem is kell megvenniDE akkor miért kell több 100.000 Ft - os rendszert venni ????
Annak az 5 db filmnek amit évente megnézel ? 

Nincs összefüggés a megnézett és a megvett filmek között. Mint említettem én évi 1000 órányi filmet nézek (ez napi 3 óra átlagban) és az elmúlt évben talán ha 2 filmet vettem.

Oké, nektek van igazatok

Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Ahogy olvasom ezt a topicot, látom itt nem a DVD gyűjtők tábora szólal fel. Én azokat nem értem, akik megvesznek egy Filmet és a szekrény alján porosodik, mert azóta sem csomagolták ki. Akkor mi a fa....k veszed meg? Szóval nem élünk olyan szarul, mint ahogy egyesek sírnak-rínak, ugye? Most bezzeg sokan örülnek, hogy nem vásároltak be a DVD-ből, mert hát ugye itt van a HD és most ki kéne hajítani a kukába ezeket a szar SD-DVD-ket. Emberek ne legyünk már ilyen fellengzősek!!!!!! Nagyon sokan a seggüket a földhöz vernék, ha csak egy szimpla 800x400-as felbontású plazmájuk lenne. Nem kell úgy előre rohanni. Nem azt mondom, hogy roszz a HD, de a sima DVD is megfelel egy kellemes vasárnap délutáni mozizásra. Tessék szépen elővenni a szekrény aljáról a DVD-t, leporolni és meghitt borozgatás közben megnézni azt a gagyi felbontású filmet.

Ez egy rosszindulatú megjegyzés volt. Nyilván aki nem él rosszul az nem sír. Aki meg sír az az nem vesz HD megjelenítőt.

A DVD gyűjtő nem jelző. Attól, hogy valakinek van 500 filmje még nem lesz filmrajongó. És fordítva.

Másrészt nyilván mindenki a saját véleményét fejti ki. Engem nem nyugtalanít, hogy valaki a seggét verné egy 480-as vetítővel, mint ahogy téged sem nyugtalanít miközben internetezel, hogy mások a net előfizetésed havi díjából élnek egy egész életen át. Illetve lehet ezen nyugtalankodni -sőt talán illendő is- de nem egy technikai fórumon. Ahogy valaki korábban említette egy autós magazinból sem törlik az Audi A8-as teszteket mondván, hogy az átlagember csak álmodhat egy olyanról.

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Amúgy én is azt mondom, hogy aki nem nézi meg a filmet legalább 2 - 3 - szor annak nem is kell megvenniDE akkor miért kell több 100.000 Ft - os rendszert venni ????

Nincs összefüggés a megnézett és a megvett filmek között. Mint említettem én évi 1000 órányi filmet nézek (ez napi 3 óra átlagban) és az elmúlt évben talán ha 2 filmet vettem.

sith7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: sith7 »

Ha mindent összeadok, akkor persze kijön egy milla, de mint látod pl. nekem sincs és nem is lesz mostanában projektorom
Viszont a 75 db filmemet, (ami mind eredeti) nem egyszer, kétszer néztem meg
Pl. a Sw filmeket meg sem tudom számolni, hogy hányszor néztem / nézem meg a mai napig is.

Amúgy én is azt mondom, hogy aki nem nézi meg a filmet legalább 2 - 3 - szor annak nem is kell megvenni
DE akkor miért kell több 100.000 Ft - os rendszert venni ????

Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”