Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

dvd készítés

Vendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tehát most DVD lejátszó Deitlanchere készít a projektor számára egy normális átméretezett natív felbontást? 
Akkor viszont jónak kellene lennie úgy is, ha kirenderrelem 720*420-ban és azt nyújtom szét ahogy mondtam PAL felbontásra, nem?

Nem. A deinterlacer az progresszívvé azaz nem váltottsorossá alakítja a képet, át nem méretezi.
Csak ugyanott van az a chip rész is, ami átméretez.
De Neked nem az kell.
Ha írsz egy RW-re egy próbát, ahogy YvsMad mondá, akkor ki tudod próbálni, hogy milyen is lesz.
Milyen 16/9-es megjelenítőn néznéd?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Akkor viszont jónak kellene lennie úgy is, ha kirenderrelem 720*420-ban és azt nyújtom szét ahogy mondtam PAL felbontásra, nem? 
Próbáld ki, majd meglátod, hogy jó-e.
Először elég egy félperces anyagot megcsinálnod.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Tehát most DVD lejátszó Deitlanchere készít a projektor számára egy normális átméretezett natív felbontást?

Vendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez kissé másképp van.
A DVD-n a 16/9 is 720x576-ban van, de anamorf módon, így ha a tv széthúzza, akkor áll helyre a rend.
Neked natív 16/9 felbontás kéne, de az a normál tv-n nézne ki nagyon hülyén...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Ronin »

No nekem lenne egy gyors kérdésem. A DVD szabvány elméletileg 720*576-os felbontás. Vagy NTSCs változata 720*480. Ki szeretném renderrelni az animációmat DVD felbontásra, de ezek a felbontások valójában nem 16:9-es képarányokat mutatnak. Akkor ez valójában hogyan is van? A magassága a pixeleknek kisebb, mint a szélessége?

Az csúnya lenne, ha 720*420-ban renderrelném ki a videómat (ez lenne a 16:9-es arány) és azt pakolnám valahogy a DVDre? Ha másképp nem is, megnyújtanám utólag PAL felbontásra, majd az a DVD korongon úgy is normál magasságú lenne. Szerintetek?

(nem tudok nyújtott képeket renderrelni.)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Adobe Audition, Sony Sound Forge szűrő, zajcsökkentő funkciói.
És a DV anyagot hogy gyűröm be ezekbe a progikba?
Otthon találtam egy régi Adobe Premiere 7.0-t, elvileg tud zajszűrést (kb. Dolby stílusban vágja a magasakat), alul- és felüláteresztő szűrőt, 5 sávos equalizert, dinamika kezelőt, stb., de elsőre baromi nehézkesnek tűnik a kezelése (ua. az anyag 4 ablakban is megjelenik és lejátszáskor nem működik a szűrő, csak kifejezetten a szűrő saját ablakában a paraméterek beállításánál. Szóval biztosan jó lenne ez is, csak baromira be kéne tanulni a kezelését. A netről letöltődő helpje annyira általános, hogy az audio szűrők magyarázata, használata nincs is leírva rendesen.
Annyir végül is sikerült jutnom vele, hogy egy 3 perces részről az erősen dübörgő szélzajt a felüláteresztő szűrővel kb. 350 Hz-nél megvágtam, ettől már nem dübörög, csak simán süvít.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kamerával felvett anyag hangjáról milyen progival lehet leszedni különböző zajokat? Gondolok itt kattogásra, erős szélzajra, stb.Ugyanez a kérdés vonatkozik már DVD-re konvertált anyagra esetére is.

Adobe Audition, Sony Sound Forge szűrő, zajcsökkentő funkciói.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Kamerával felvett anyag hangjáról milyen progival lehet leszedni különböző zajokat? Gondolok itt kattogásra, erős szélzajra, stb.
Ugyanez a kérdés vonatkozik már DVD-re konvertált anyagra esetére is.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Keresek olyan re-master progit, amiben meg lehet határozni az egyes részek (pl. fejezetek) tömörítését. Például:Van egy tömörített DVD-m, aminek a végéről le akarok szedni néhány fejezetet, helyette még nem tömörített anyagot szeretnék rátenni és az egésznek menüt csinálni. A már tömörített anyag újratömörítését vagy bármilyen átkonvertálását szeretném elkerülni, az új anyagot a maradék helyre betömöríteni és az egészet egy jófajta menüvel megspékelve lemezre írni.
Ismer valaki ilyen progit?

Megoldódott, megtaláltam az első lemezre tömörített anyag eredetijét.
Azért köszi, hogy gondolkoztatok a problémán!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Keresek olyan re-master progit, amiben meg lehet határozni az egyes részek (pl. fejezetek) tömörítését. Például:
Van egy tömörített DVD-m, aminek a végéről le akarok szedni néhány fejezetet, helyette még nem tömörített anyagot szeretnék rátenni és az egésznek menüt csinálni. A már tömörített anyag újratömörítését vagy bármilyen átkonvertálását szeretném elkerülni, az új anyagot a maradék helyre betömöríteni és az egészet egy jófajta menüvel megspékelve lemezre írni.
Ismer valaki ilyen progit?

Goldtiger
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Goldtiger »

Ingyen letölthető a Movier filmkatalogizáló szoftver demo verziója! Nincs több elveszett DVD vagy VHS. A programmal profi szinten nyilvántartható saját otthoni filmgyűjteményünk. Fényképes, elegáns listában válogathatunk filmjeink közül, amiket aztán nyomtatott formában is megtekinthetünk.
A szoftver saját, frissíthető adatbázissal rendelkezik, így nem kell begépelnünk az adott film szereplőit vagy egyéb információit.
http://www.movier.hu

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 193

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: cisco »

Engem az érdekelne hogy miért van az hogy van egy 1-s régiókódú dvd-m ami ugye ntsc és ehhez akarnék feliratot rakni, amit a 2-s régiókódú dvd-ről szedek le ami úgye 25 fps-es míg a másik 23,9. Namost simán feliratozó progival ezt a konverziót elvégzem, de nem passzol teljesen a felirat és csomót kell még szórakozni vele.
Talán át kéne alakítani az NTSC filmet PAL-ra. Mondjuk ez engem is érdekelne, mert van olyan filmem, amelyik NTSC-ben van felvéve és nem folyamatos a mozgás a lejátszóban. Tud valaki megoldást az átkonvertálásra?

Én nem akarok hozzányúlni a képhez, áttömöríteni stb, csak leszedem a más régiókódú lemezről mad régiófüggetlenítem és rádobok egy feliratot.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Engem az érdekelne hogy miért van az hogy van egy 1-s régiókódú dvd-m ami ugye ntsc és ehhez akarnék feliratot rakni, amit a 2-s régiókódú dvd-ről szedek le ami úgye 25 fps-es míg a másik 23,9. Namost simán feliratozó progival ezt a konverziót elvégzem, de nem passzol teljesen a felirat és csomót kell még szórakozni vele.
Talán át kéne alakítani az NTSC filmet PAL-ra. Mondjuk ez engem is érdekelne, mert van olyan filmem, amelyik NTSC-ben van felvéve és nem folyamatos a mozgás a lejátszóban. Tud valaki megoldást az átkonvertálásra?

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 193

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: cisco »

Lifeforce

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Lifeforce »

Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
Problémám a következő:
Digitalizáltam a régi családi felvételeket (tömörítetlen), majd CCE-vel DVD formátumura nyomtam (720x576).
Ugye kaptam egy mpv, vagy ha úgy tetszik m2v fájlt, ami tökéletes.
Leellenőriztem, és mind a bitráta és minden egyéb beállítás helyes.
Lejátsza tökéletesen a gép, és az asztali dvd lejátszó is, de ugye mivel DVD-t szeretnék készíteni,és miveél a hang is külön van, így autorizálnom kell.
És itt jön a lényeg.
Jó pár autorizáló progival összerakva tökéletesen lejátsza a gép és az asztali lájátszó is, azonban a gyorsabb mozgásoknál oldal irányba a kép behullámzik.
Amolyan óriás fűrészfogas lesz.
Valaki esetleg fel tudna világosítani, hogy mi lehet a probléma?
Esetleg a CCE-t állítottam be rosszul, vagy autorizálásnál van valami hiba?
Én a CCE-re gondolok, hogy ott hibáztam el valami beállítást, de akkor meg authorizálás elött is rosznak kellene lennie, de nem.
Előre is köszönöm a segítséget.

Kesneme
Újonc fórumos
Újonc fórumos

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Kesneme »

Hali!

Nemolvastam vissza sajna nemvolt rá időm...

Tud valaki olyan progit ami OGG videót dvd-re felirattal konvertál??

eddiga X convert to DVD-t használtam ami mindent visz dvd-be és állatjó!
De OGG-ot nem ismeri...

aki tud légyenszíves mondjon valamit!

Projektor: InFocus LP 420 DLP
TV: Samsung LCD LE32S8 82cm, 16:9 HD-Ready
DVD Player: Yamada DVD Mi220x - HDMI
Sound: Genius 5.1 Home Theater
Digi Foto: Samsung D70
Konzol: PlayStation 2, PSP

keshe

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: keshe »

Sziasztok 
Van egy eküvői DVD-m, csak az a baj vele, hogy trakkek között nem tudok pörgetni (csévélni), mivel ha megpróbálom megakad a Dvd, és újra kell kezdeni a részt. A DVD készítő szerint kicsi a lejátszóm memóriája, de azóta több lejátszón is próbáltam, de hiába.
Mit tudnék csinálni?, meg tudnám-e szerkezteni másik progival a filmet hogy ne akadjon? Segítsetek???????????

Keshe

Hi!
Ulead DVD Movie Factory, illetve DVD Workshop programokkal be tudod szedni az anyagot a lemezről, és újra csinálhatod a fejezeteket.
A DVD Movie Factory 5 Plus nemrégen jött ki, letöltheted a trialt az Ulead honlapjáról.

http://www.ulead.com/dmf/runme.htm

Köszi

strato
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: strato »

Sziasztok 
Van egy eküvői DVD-m, csak az a baj vele, hogy trakkek között nem tudok pörgetni (csévélni), mivel ha megpróbálom megakad a Dvd, és újra kell kezdeni a részt. A DVD készítő szerint kicsi a lejátszóm memóriája, de azóta több lejátszón is próbáltam, de hiába.
Mit tudnék csinálni?, meg tudnám-e szerkezteni másik progival a filmet hogy ne akadjon? Segítsetek???????????

Keshe

Hi!
Ulead DVD Movie Factory, illetve DVD Workshop programokkal be tudod szedni az anyagot a lemezről, és újra csinálhatod a fejezeteket.
A DVD Movie Factory 5 Plus nemrégen jött ki, letöltheted a trialt az Ulead honlapjáról.

http://www.ulead.com/dmf/runme.htm

keshe

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: keshe »

Sziasztok

Keshe

prometheus

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: prometheus »

Mivel lehetne a dvd-menüt eltüntetni?
Tud valaki jól müködő progit VCD-ből AVI előállítására?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Milyen író? MIlyen lemez?
Az az író, amelyik megírta a problémás lemezt.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Milyen író? MIlyen lemez?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

dvd készítés

Nem csak a játékos, a különböző meghajtók sem játszák le! Ilyenkor mi van? (CRC hibát ír ki a Nec, MSI is..)
Akkor az író és a lemez nem jöttek be egymásnak.
Vagy az írási sebességgel volt gond.
Esetleg a lemez volt eleve hibás, vagy megsérült.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Melyik progival lehet legegyszerűbben kettébontani egy kétrétegű DVD-t?
shrinkkel
Re author módban beemeled a filmet, majd rákattintasz a bal ablakban jobb egérgombbal, és kiválasztod a Set start/end frames menüt.
Na ott szépen elválaszthatod kedved szerint.

Ezer köszönet. Én már elkezdtem fájl-szinten gondolkozni, mint mikor még a hőskorszakban DOS-os progival kezeltem a DVD-Videofájlokat
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: sozs »

Sziasztok! 
Kérdésem az, hogy mi a CRC hiba? Miért jött ez elő pár hete megírt filmeknél?

A CRC hiba azt jelenti, hogy a lemez és az olvasó nem komálja egymást.
Pontosabban a CRC az ellenőrző összeg, aminek stimmelnie kell digitális adatátvitel és hibajavítás után. Ha nem stimmel, akkor nem sikerült javítani a hibát, azaz nem sikerült helyreállítani az eredeti adatokat.
Hogy a lemez rossz-e vagy az olvasóval van-e gond, azt csak további kísérletekkel lehetne igazolni (pl. másik olvasóba tenni a lemezt).

Nem csak a játékos, a különböző meghajtók sem játszák le! Ilyenkor mi van? (CRC hibát ír ki a Nec, MSI is..)

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”