Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Válaszokat köszönöm. Szerintem az lesz hogy elmegyek megnézni hogy az ajánlott zsinórokból milyet lehet kapni itt. Aztán azt hogy mennyiért. Aztán mérlegelek.
Így elsőre szerintem a VGA - komponens lesz nálam a befutó mert a divixnek meg az internetnek valószínű elég lesz. Bár majd ez tényleg a lehetőségektől függ.
Holnap rá is megyek a témára.
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy kérdésem lenne nekem is. Vettünk ma egy LG 37LZ55 tévét, aztán így első blikkre a 14:9 üzemmód tűnik a legjobbnak meccsnézésre. Viszont a tv valamilyen okból a két szélső csíkot (ahol nincs kép) szürkével hajtja, ami tök zavaró. Nem lehet valahogy ezt átcsinálni feketére?
Max kontraszt meg fényerővel próbálkozhatsz, elvileg azokkal el tudod érni, hogy fekete legyen, illetve egyéb beállítások..
Nem a fekete háttér szürke, hanem a két csík! Mindjárt előtúrom a megoldást, mert találkoztam már vele!
Lcd, Led, Oled TV-k
Saturnban van most ugye akcióban az LG 32 LC2R. Ez is támogatja a natív meghajtást DVI-on keresztül, vagy csak a nagytesó, a 37-es?
Mennyiért akciózzák?
Lcd, Led, Oled TV-k
Tehat a kerdesem az lenne hogy mivel lenne erdemes a laptopot amin csak S-Video meg VGA kimenet van osszekotni a TV-vel amin van HDMI, komponens, SCART meg S-Video bemenet. A laptop HD anyag lejatszasara csak korlatozottan alkalmas.
Én egy VGA-DVI DVI-HDMI kábel kombóval probálkoznék...
SzaboZE
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Mintha lenne olyan, hogy VGA->komponens átalakító kábel.. Utána meg lehetne próbálni 720P-t vagy 1080i-t kiadni vele, ha a videokártyád a laptopban támogatja.
Igen ilyen tuti van. És 720p-vel mennie kell.
Egy kérdésem lenne nekem is. Vettünk ma egy LG 37LZ55 tévét, aztán így első blikkre a 14:9 üzemmód tűnik a legjobbnak meccsnézésre. Viszont a tv valamilyen okból a két szélső csíkot (ahol nincs kép) szürkével hajtja, ami tök zavaró. Nem lehet valahogy ezt átcsinálni feketére?
Ugy tudom hogy szerevíz módban egy kódot kell beírni /számjegysor/ és akkor feketére vált. hívd fel az LG szervízt ,biztosan elmagyarázzk hogy hogyan kell és a számokat is megadják.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Felmerult bennem hogy ossze kene kotni a Tv-t meg a laptopot ha mar van nagyobb megjelenito. Szeretnem az internetet meg a divix-es filmeket is nagyobban nezni. A gond az az hogy a Philips 32PF5321-10-n nincs VGA bemenet. Ebbol a szempontbol is jobb lett volna az LG dehat most mar azzal kell dolgozni ami van. Tehat a kerdesem az lenne hogy mivel lenne erdemes a laptopot amin csak S-Video meg VGA kimenet van osszekotni a TV-vel amin van HDMI, komponens, SCART meg S-Video bemenet. A laptop HD anyag lejatszasara csak korlatozottan alkalmas.
Mintha lenne olyan, hogy VGA->komponens átalakító kábel.. Utána meg lehetne próbálni 720P-t vagy 1080i-t kiadni vele, ha a videokártyád a laptopban támogatja. Vagy én nem is tudom..
Ha más nem akkor SVIDEO, de az már borzasztó megalázása lesz a tv-nek.
Én is azért passzolom el most a laptopom, mert kéne rá DVI, de ugye az utólag nem bővíthatő, ha nincs. :
őőőő....ha jól tudom, akkor a VGA-n a sync jelek külön mennek, a komponens jeleknél pedig valamelyik színre van ráültetve ez, úgyhogy lehet nem lesz egysyzerű mutatvány.
Viszont a kábelötletet köszönöm. Valahogy nem jutott eszembe a hq-nál megnézni...
Lcd, Led, Oled TV-k
Max kontraszt meg fényerővel próbálkozhatsz, elvileg azokkal el tudod érni, hogy fekete legyen, illetve egyéb beállítások..
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Lcd, Led, Oled TV-k
Mintha lenne olyan, hogy VGA->komponens átalakító kábel.. Utána meg lehetne próbálni 720P-t vagy 1080i-t kiadni vele, ha a videokártyád a laptopban támogatja.
Igen ilyen tuti van. És 720p-vel mennie kell.
Lcd, Led, Oled TV-k
Felmerult bennem hogy ossze kene kotni a Tv-t meg a laptopot ha mar van nagyobb megjelenito. Szeretnem az internetet meg a divix-es filmeket is nagyobban nezni. A gond az az hogy a Philips 32PF5321-10-n nincs VGA bemenet. Ebbol a szempontbol is jobb lett volna az LG dehat most mar azzal kell dolgozni ami van. Tehat a kerdesem az lenne hogy mivel lenne erdemes a laptopot amin csak S-Video meg VGA kimenet van osszekotni a TV-vel amin van HDMI, komponens, SCART meg S-Video bemenet. A laptop HD anyag lejatszasara csak korlatozottan alkalmas.
Mintha lenne olyan, hogy VGA->komponens átalakító kábel.. Utána meg lehetne próbálni 720P-t vagy 1080i-t kiadni vele, ha a videokártyád a laptopban támogatja. Vagy én nem is tudom..
Ha más nem akkor SVIDEO, de az már borzasztó megalázása lesz a tv-nek.
Én is azért passzolom el most a laptopom, mert kéne rá DVI, de ugye az utólag nem bővíthatő, ha nincs.
Lcd, Led, Oled TV-k
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó, hát én sem azt állítom, hogy ronda mint a retek, vagy ilyesmi, sőt bírnék vele élni, csak az enyém azért jobban tetszik - kicsit dizájnosabb. (De izlések és pofonok..) A távja viszont sajnos igénytelenebb az LG-nek. Persze az ára akkor is nagyon baráti.
Persze, ízlések és pofonok, de ami a távirányítót illeti én kifejezetten meg vagyok vele elégedve. Anno az ITT tv-mnek volt hasonlóan jó(!) bármerre forgattam működött. Azután jött a Panasonic tv, Philips DVD, stb és ha nem a pofájukba nyomtam rám sem bagóztak. Most ismét úgy érzem valódi távirányító van a kezemben, pl. fekve a fejem fölött a kezem, akármerre áll a kütyü a tv szépen teszi amire "megkérem"
Lcd, Led, Oled TV-k
Meg full fekete
És milyen szépen mutat a falon :-) Igazi szobadísz, komolyan.
Jó, hát én sem azt állítom, hogy ronda mint a retek, vagy ilyesmi, sőt bírnék vele élni, csak az enyém azért jobban tetszik - kicsit dizájnosabb. (De izlések és pofonok..) A távja viszont sajnos igénytelenebb az LG-nek. Persze az ára akkor is nagyon baráti.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Meg full fekete
És milyen szépen mutat a falon :-) Igazi szobadísz, komolyan.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én a 37LB1R-re szavazok.
Miért??? Az LB1r A 2006-OS modell! Jobb tulajdonságok, csúnyább külső, de jóval kedvezőbb ár (70000 Ft).
Azért mert én szebbnek láttam a színeit, és a fekete is tán feketeébb volt. Mondjuk a kontrasztja nagyobb is a régebbi modellnek...
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Ha "elképesztő" a kép akkor nem érdemes foglalkozni a kétszeri skálázással.Az overscant szerintem biztos, hogy ki lehet kapcsolni a tv szervíz menüjében csak nem tudom, hogy hol. Ha esetleg idetéved valaki, aki ebben profi, akkor a segítséget biztos sokan megköszönnénk, mert mindjárt natívban lehetne meghajtani a panelt HDMI-vel.
Sajna az overscant nem lehet kikapcsolni a szervíz menüből sem.
Ez az overscan egyébként is egy elképesztő nagy marhaság, legalábbis az, hogy nem kikapcsolható. LCD tv-nél mi értelme van, nem tudom, de a Sony-nál ráadásul rohadt nagy is, centikben mérhető kép lóg le.
Vegyük például azt, hogy egy 1280x720-as HD anyagot szeretnék lejátszani:
1. Ha a desktopot 1280x720-ba rakom, körbe lelóg egy csomó belőle.
2. Kompenzálom az overscant, ekkor a desktop mondjuk 1200x688 lesz vagy ilyesmi, a desktop kép most nem lóg le
3. Lejátszom a filmet, ami rögtön 1x máris átméretezésen esik át 1280x720-ról -> 1200x688-ra
4. A TV felskálázza 1366x768-ra
5. Bekaphatják. 2x skáláztunk.
6. Alternatíva: desktopot meghagyni 1280x720 -ban hadd lógjon le, úgysem monitornak használom, a filmet meg lejátszani ahogy van, csak akkor a szélei szintén lelógnak az overscan miatt. De csak 1x skáláztunk.
7. Lehet választani.
Ezért talán érdemesebb az 1920x1080i, így a PC "csak" felfele skáláz, ekkor (még) legalább nem igazán veszik el semmi az anyagból, majd a TV vissza 1366x768-ra.
DVD-nél hasonló játszódik le, annak igazából eleve mindegy, mert alapból elég kis felbontású.
VGA-n inkább nem hajtom a tv-t, valahogy nem olyanok a szinek, zajosabb a kép, szóval kevésbé élvezhető, bár itt legalább 1280x768-at enged natívba hajtani, a két oldalon vagy fekete csíkkal, vagy X irányban skálázva. Monitornak használhatóan éles ilyenkor a kép viszont.
Sziasztok!
Ma nagyjából végigolvastam az aktuális részeket és mivel én is töröm a fejem egy LCD TV beszerzésén, továbbá nekem is fontos lenne, hogy PC képernyőként is menjen, teljes felbontásban, lenne pár kérdésem:
Saturnban van most ugye akcióban az LG 32 LC2R. Ez is támogatja a natív meghajtást DVI-on keresztül, vagy csak a nagytesó, a 37-es?
Továbbá ha mondjuk csak VGA-n vagy akár sima videón keresztül hajtom meg natív méretben, akkor is helyesen jelenik meg?
Tudom, így xarabb lesz a képminőség, de mivel vagy 10-15m-es kábel kéne a PC és a TV közé (egy ilyen HDMI-DVI kábel potom 50ropi saturnban) ez tűnik elsőre járhatónak.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Azt nem tudom, hogy a 32-es is támogatja-e a DVI funkciót, mármint PC-ről, de ahogyan én is, a boltban lapozd át a prospektust, abban egyértelműen le van ez írva. Én (jelenleg még) VGA-n használom, ma rendelem meg a HDMI-DVI kábelt, és bizony így is tökéletes (!) a natív felbontás kezelése (és a kép mindennek nevezhető csak xarnak nem), ha a gépen beállítom a 1360*768-at a TV-n jobb és bal oldalon sötét marad három oszlop, mivel a képernyő 1366-os, a többi pont pedig bizony szépen a helyén van :-)) Amiért át akarok térni a digitális meghajtásra, kizárólag azért van, mert eddig és ezután is szeretnék egy hagyományos másodlagos monitort is használni, ezt egy Y kábellel szeretném majd megoldani, csak nem egyszerű a beszerzése.
Potom 50ropi... na ne má, a MM-ban is csak 25eFt a 25m-es, különben is miért nem szakboltban nézel körül :-)) http://www.hqvideo.hu/info/hu/cable_dvi-hdm10.html
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
A legjobb amit el tudtam érni az 1080i - 60Hz-en hajtani a TV-t DVI-HDMI kábellel (overscan kompenzálva az Ati Catalyst driverrel), ekkor a legszebb a kép, 1080i -s IMAX filmekkel egyenesen elképesztő.
50Hz-en próbáltad-e? ( Már ha a video Pal rendszrrű )
Kíváncsi lennék, hogy nálad az 50 vagy a 60Hz a jobb, én észrevehető különbséget nem találtam a kettő között.
Egyébként én is úgy hajtom meg ahogy Te leírtad, csak néha váltogatom az 1080i-t és a 720p-t.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Nézegettem a MM-ban az LCD tévéket, és fura hogy vagy HDMI, vagy DVI bemenet van rajta. Ezek szerint ezek valamilyen szinten kompatibilisek, és van valami átalakító az egyikből a másikba? Esetleg tudtok adni valami linket, akár angol nyelvűt ami szemléletesen elmagyarázza a HDMI portot?
Egy kellemes oldal ilyen kérdések megválaszolására
http://www.answers.com/main/ntquery?s=hdmi&gwp=13
Lcd, Led, Oled TV-k
Nézegettem a MM-ban az LCD tévéket, és fura hogy vagy HDMI, vagy DVI bemenet van rajta. Ezek szerint ezek valamilyen szinten kompatibilisek, és van valami átalakító az egyikből a másikba? Esetleg tudtok adni valami linket, akár angol nyelvűt ami szemléletesen elmagyarázza a HDMI portot?
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Két LCD tv közül nem tudom eldönteni, melyik a jobb:LG 37LB1R
LG 37LP1R
Tud valaki segíteni?
Én a 37LB1R-re szavazok.
Miért??? Az LB1r A 2006-OS modell! Jobb tulajdonságok, csúnyább külső, de jóval kedvezőbb ár (70000 Ft).
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Gyors elszaladtam megtekinteni a 32LC2R-t - hát fene tudja....
Sajna kivitelre (készülékház, távirányító) meg a menüjét tekintetve nem tetszik úgy mint a Sony-m.. Meg full fekete Az ára viszont nagyon baráti. A képe nem volt jól beállítva meg gagyi forrásból ment. Fontolgattam ma a cserét, mert nem kerülne sokba. De talán egyelőre megtartom a Sony-t, főleg hogy minden passzol hozzá a szobában.
Érdekes a Sony is igénytelenedik távirányítók terén, az enyémnek nagyon szép van (de az elődjének még igényesebb volt azt hiszem), az utód S2000-é már olcsóbb hatású. De a többieké is elég borzasztó, a MM-ban ki van pakolva minden tévéhez a táv, és csak nagyon kevésre cserélném el az enyémét. (csak hogy legalább valami jót is mondjak szegényről
Közel lehet az a bolt
Itt nálunk a Saturnban ment rajta egy Componens bementen érkező LG demó DVD. (nem tom, hogy HD volt-e), de az iszonyat jól nézett ki rajta.
Az antennás jel persze kuka volt,de látszott, hogy a jel maga volt szar....nekem meg bejön a full fekete külső... igaz a szürke jobb lenne a szobához, de mind
A fontos az, hogy tudjam hajtani monitorként is teljes felbontásban...
Én azt nem értem, hogy miért ilyen körülményes ez...azt hinné az ember, hogy a digi korszakban ahol már minden új moncsi jóformán LCD, a TV-k is tudják ugyan ezt.....pffff.Gyanítom gyártói "taktika"
Lcd, Led, Oled TV-k
Gyors elszaladtam megtekinteni a 32LC2R-t - hát fene tudja....
Sajna kivitelre (készülékház, távirányító) meg a menüjét tekintetve nem tetszik úgy mint a Sony-m.. Meg full fekete Az ára viszont nagyon baráti. A képe nem volt jól beállítva meg gagyi forrásból ment. Fontolgattam ma a cserét, mert nem kerülne sokba. De talán egyelőre megtartom a Sony-t, főleg hogy minden passzol hozzá a szobában.
Érdekes a Sony is igénytelenedik távirányítók terén, az enyémnek nagyon szép van (de az elődjének még igényesebb volt azt hiszem), az utód S2000-é már olcsóbb hatású. De a többieké is elég borzasztó, a MM-ban ki van pakolva minden tévéhez a táv, és csak nagyon kevésre cserélném el az enyémét. (csak hogy legalább valami jót is mondjak szegényről
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha "elképesztő" a kép akkor nem érdemes foglalkozni a kétszeri skálázással.Az overscant szerintem biztos, hogy ki lehet kapcsolni a tv szervíz menüjében csak nem tudom, hogy hol. Ha esetleg idetéved valaki, aki ebben profi, akkor a segítséget biztos sokan megköszönnénk, mert mindjárt natívban lehetne meghajtani a panelt HDMI-vel.
Ez az overscan egyébként is egy elképesztő nagy marhaság, legalábbis az, hogy nem kikapcsolható. LCD tv-nél mi értelme van, nem tudom, de a Sony-nál ráadásul rohadt nagy is, centikben mérhető kép lóg le.
2. Kompenzálom az overscant, ekkor a desktop mondjuk 1200x688 lesz vagy ilyesmi, a desktop kép most nem lóg le
3. Lejátszom a filmet, ami rögtön 1x máris átméretezésen esik át 1280x720-ról -> 1200x688-ra
6. Alternatíva: desktopot meghagyni 1280x720 -ban hadd lógjon le, úgysem monitornak használom, a filmet meg lejátszani ahogy van, csak akkor a szélei szintén lelógnak az overscan miatt. De csak 1x skáláztunk.
7. Lehet választani.
Ezért talán érdemesebb az 1920x1080i, így a PC "csak" felfele skáláz, ekkor (még) legalább nem igazán veszik el semmi az anyagból, majd a TV vissza 1366x768-ra.
DVD-nél hasonló játszódik le, annak igazából eleve mindegy, mert alapból elég kis felbontású.
VGA-n inkább nem hajtom a tv-t, valahogy nem olyanok a szinek, zajosabb a kép, szóval kevésbé élvezhető, bár itt legalább 1280x768-at enged natívba hajtani, a két oldalon vagy fekete csíkkal, vagy X irányban skálázva. Monitornak használhatóan éles ilyenkor a kép viszont.
Sziasztok!
Ma nagyjából végigolvastam az aktuális részeket és mivel én is töröm a fejem egy LCD TV beszerzésén, továbbá nekem is fontos lenne, hogy PC képernyőként is menjen, teljes felbontásban, lenne pár kérdésem:
Továbbá ha mondjuk csak VGA-n vagy akár sima videón keresztül hajtom meg natív méretben, akkor is helyesen jelenik meg?
Tudom, így xarabb lesz a képminőség, de mivel vagy 10-15m-es kábel kéne a PC és a TV közé (egy ilyen HDMI-DVI kábel potom 50ropi saturnban) ez tűnik elsőre járhatónak.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Lcd, Led, Oled TV-k
7. Lehet választani.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
LG-s Emberek, ti azt mondjátok, hogy az LG még HDMI-n keresztül is meghajtható a natív felbontásában?!? Eszem-f*szom megáll
A Sony-t még VGA -n keresztül sem lehet, nem hogy HDMI-n. Dobom ki a Braviat, de most már tényleg. Illetve az S2000-es verziót úgy néztem már lehet vga-n keresztül natívban hajtani, de a VGA felejtős, a digitális bemeneten nálam is több kategóriával szebbek a színek, meg az összhatás, csak éppen nem natív.
A legjobb amit el tudtam érni az 1080i - 60Hz-en hajtani a TV-t DVI-HDMI kábellel (overscan kompenzálva az Ati Catalyst driverrel), ekkor a legszebb a kép, 1080i -s IMAX filmekkel egyenesen elképesztő.
Ezért volt felejtős nálam a sony, samsung, meg azért is mivel 37 colban egyiknél sem volt csak nagyobban, vagy kisebben. És ami még döntött hogy a analóg tv jel megjelenítésben az LG produkálta a legjobb képet. Sonynál katsztrófális volt , de lehet hogya boltban volt szar a jel, ha bár több boltban is megnéztem.
Az Lgnél a leírásban is szerepel hogy az egyik HDMI az DVI kompatipilis. Tehát valóban fel van készítve a DVI jel fogadására. Egyértelmű volt hogy nem a D-subról kűldök neki majd analóg jelet.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
LG-s Emberek, ti azt mondjátok, hogy az LG még HDMI-n keresztül is meghajtható a natív felbontásában?!? Eszem-f*szom megáll
A Sony-t még VGA -n keresztül sem lehet, nem hogy HDMI-n. Dobom ki a Braviat, de most már tényleg. Illetve az S2000-es verziót úgy néztem már lehet vga-n keresztül natívban hajtani, de a VGA felejtős, a digitális bemeneten nálam is több kategóriával szebbek a színek, meg az összhatás, csak éppen nem natív.
Ezért volt felejtős nálam a sony, samsung, meg azért is mivel 37 colban egyiknél sem volt csak nagyobban, vagy kisebben. És ami még döntött hogy a analóg tv jel megjelenítésben az LG produkálta a legjobb képet. Sonynál katsztrófális volt , de lehet hogya boltban volt szar a jel, ha bár több boltban is megnéztem.