Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
-
Vendég
Nem nekem szólt, de azért válaszolhatok rá? Köszi.
Szóval úgy hírlik és szeretik úgy kezdeni a dolgokat, h a zenéhez jobb front kell, ami nem is kétséges, de a filmezéshez sem elég egy gagyi. Arra lehetne következtetni a végfokaimból, h zenét hallgatok ezerrel, mert a filmekre minek, ugye?! Téves, legalábbis a tapasztalatom az, h a végfokaimban több erő van, nekem kell is és hiába de a film is sokkal jobban szól. Ezért nem dobtam ki felesleges pénzeket rá. Klipsch alá pedig kell a jó vas, ez is egyértelművé vált nálam!
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Marci kutyu: mindennap megnézek egy filmet (7köznap is), 7végén lehet, h kettőt/nap. Zenét meg csak úgy hallgatok, amikor netezek (de akkor szinte végig), tehát külön nem foglalkozok a zenével, de hallgatom. Így nálam úgy 80/20 arány van KB. Vagy lehet nem erre gondoltál.
Kedves Herr Neumann!
Bár tőled idéztem, nem konkrétan neked szólt a kérdés, azért is volt név nélküli az idézet, és nem arra vagyok kíváncsi, amit írtál.
Kedves Mindannyian!
Megfogalmazom másképp a kérdésem, mert lehet hogy nem beszélem elég jól a magyar nyelvet:
Szóval ha valaki minden nap mozizik, majd zenét is hallgat úgy egy órácskát, annak gyengébb frontok is jók, míg aki mondjuk csak hétvégén néz filmet, hét közben pedig csak zenét hallgat napi egy órácskában -tehát ugyanannyit, mint az előző esetben-, annak jobb front dukál, merthogy a százalékos arány így már a zene felé billen? Tényleg nem értem ezt a százalék-mizériát, ami most rendkívül nagy divat lett itt az utóbbi időben. Mire lehet ebből az adatból következtetni?
-
Vendég
Marci kutyu: mindennap megnézek egy filmet (7köznap is), 7végén lehet, h kettőt/nap. Zenét meg csak úgy hallgatok, amikor netezek (de akkor szinte végig), tehát külön nem foglalkozok a zenével, de hallgatom. Így nálam úgy 80/20 arány van KB. Vagy lehet nem erre gondoltál.
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Mivel írtad, h 50/50 arány, vmi jó(bb) front kéne ugyebár
Szóval ha hétvégeken megnézek 2 filmet, de a hét minden napján meghallgatok egy lemezt - ez így kb. 60/40 % a zene javára -, akkor jobb frontok kellenek, mint ha hétvégeken 6 filmet nézek meg, de a hét minden napján meghallgatok egy lemezt (60/40 % a mozi javára)?
Valaki magyárázza mán el, hogy mit befolyásol ez a százalékozás. Köszi!
Próbálok segíteni én is. Mivel 50-50% ban lenne a rendszer használva, egy járható út marad, két rendszert építeni .Komolyabban, nem ismerem ezeket a hangfalakat, de amit célszerűnek látok, két pár jóminőségű polcsugáró. Robotkával egyetértek, ha az elhelyezés engedi, akkor a centert inkább elhagynám.
Innen pedig könnyű később fejleszteni, hiszen cserélni nem kell, csak bővíteni a rendszert. Idővel pl. jöhet a center+sub a mozihoz.
Szerintem is nagyobb előrelépés/jobb kiindulás egy quadrophone surround terén, mint mondjuk egy pár front +center.
kökény!
ha nincs pénzed 5 hangfalra, de 4-re igen, akkor - átmenetileg - nem kritikus a center hiány (inkább később vegyél egy jó centert, mint most egy szart). Bár később mindenféleképpen be KELL szerezni, mert a többcsatorás filmeknél ill. zenénél is az egyik, ha nem a legfontosabb elem.
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Próbálok segíteni én is. Mivel 50-50% ban lenne a rendszer használva, egy járható út marad, két rendszert építeni .
Komolyabban, nem ismerem ezeket a hangfalakat, de amit célszerűnek látok, két pár jóminőségű polcsugáró. Robotkával egyetértek, ha az elhelyezés engedi, akkor a centert inkább elhagynám.
Innen pedig könnyű később fejleszteni, hiszen cserélni nem kell, csak bővíteni a rendszert. Idővel pl. jöhet a center+sub a mozihoz.
Robotk@: amit az offtopic dobozba írtál, elgondolkodtam rajta. Ezért nem írok semmit konkrétabbat arra, amit fölötte írtál (csak magamnak halkan: kell az a center). Elvégre az a fránya Dolby Digital nem 4.1-es.
Gondolkodj el rajta hogy hogyan működik az emberi hallás.
És hogy hogyan "dekódolja" az emberi agy a hangok irányát.
Aztán rájössz, hogy nagy butaságot írtál, azzal, hogy idekeverted a dolby digitalt, és egyéb butaságokat.
-
Vendég
Robotk@: amit az offtopic dobozba írtál, elgondolkodtam rajta. Ezért nem írok semmit konkrétabbat arra, amit fölötte írtál (csak magamnak halkan: kell az a center). Elvégre az a fránya Dolby Digital nem 4.1-es.
Ha annyira fontosak a beszéd hangok, h ténylegesen "onnan" jöjjöjjenek, akkor centert veszel és késöbb hátteret....
Ha a hallgatási pozició a frontok középvonalára esik (és feltételezünk egy szimetrikus elhelyezést) és tényleg azt akarod, hogy minden beszéd "onnan" szóljon ahonnan kell, akkor inkább nem veszel centert.
Persze majd lehurrog mindenki, hiszen mi van ha többen moziznak, vagy családi, baráti összejövetel van, de állítom még akkor se kell.
OFFTOPIC:
Pláne ha valaki vetített képet néz, komolyan vétek bezárni a hangokat egy relative (képmérethez képest) pici dobozba, legyen is az a center bármekkora.
-
Vendég
Sziasztok,
Új fórumozó léttemre a segítségeteket szeretném kérni.
.........
..................
Ajj, nem válaszol Neked senki? Megindítom a lavinát, jobb esetben sikerül. Rossz esetben offtopicba torkollik. Meglátjuk.
Mivel írtad, h 50/50 arány, vmi jó(bb) front kéne ugyebár. Rti jobb, mint a monitor.
Ha nem vagy túlzottan mélyimádó, 20nm-es szobát jól kell, h bírja/betöltse az Rti6-os némi mélyhanggal is. Minnél egyformábbak a dobozok, a mozihang is annál jobb (egységesebb). Kérdés, h nem-e vagy ugyanott, ha egyforma szériából vásárolsz mindent, de a front nagy álló (m50+m30), mint ha polc sugárzót vennél előre-hátra is, de másik, jobb szériából (tehát keverve a szériát), de a márka természetesen változatlan mindenütt (rti6+m30)..
Ha végfokkal nem fogod kiegészíteni akkor az egységes és álló szettett venném (m50, sub nem lesz, legalábbis még), de ha majd szeretnél rá végfokot, akkor a jobb fronttal szerelt szettet, az Rti6-ost venném (bár engem zavarna, h nem egyforma bőrt kapnak a dobozok, nem tudom Téged ez mennyire zavarna, vagy mindent a hangért?).
Egy újabb Polk lehetőség. De ehhez már vmi olyasmi kéne SZVSZ, mint a 70/30 mozi/zene arány. 3 pár m40-es (ha sok a 6.0, ami fennáll, akkor eladod centerként az egyiket -mert csak párba kapni-). Full egyforma dobozok mindenütt! Ugye ez fektetve (center) és állítva is derekasan megállja a helyét (front/surround). De ezt mindenképpen ki kell MAJD egészíteni egy subbal (ennél külön kiemelem, de ez igaz az összes többi szettre is, bármelyiket választod!). Persze ellehet lenni vele a nélkül is..
Dali-ról nem tudok ennyit se. De vmit félfüllel (bár lehet túl ködös az emlék), a Concept 6-ost nem tartják vmi jónak. A 10-es meg sok méllyel áldották meg (bár vkinek ez bejön, a legtöbbnek nem). A 8-asnak van forumos best buy-a. Állítólag és nem szvsz.
Ha annyira nincs pénz, megveszed késöbb a vagy centert vagy háttereket.
Ha annyira fontosak a beszéd hangok, h ténylegesen "onnan" jöjjöjjenek, akkor centert veszel és késöbb hátteret, vagy ha a háttér hangok fontosabbak (amit nehezebben szólaltat meg a két front), akkor hátteret veszel késöbb és centert most. Vagy mégis beéred a 6-ossal és maradsz az eredeti tervnél. Esetleg rápillantasz a Klipsch (bár most van széria váltás és úgy jó egy hónap múlva lesznek kaphatóak az újak).
Amit írtam, nem számoltam egyik után se (anyagilag).
Sziasztok,
Új fórumozó léttemre a segítségeteket szeretném kérni.
Ami adott:
20nm2 szoba
50-50% film/zene
H/K AVR-235 erősítő(vásárlása tervben van)
Hitelkeret(erősítővel együtt): 300-320eFt
Hangfal kiszemeltjeim:
Álló frontokkal:
Polkaudio szett (m50+m30+CS1) - 178.990,-Ft
Dali Concept szett: Concept6+concept2+center - 182.400,-Ft
Polc:
polk 2 pár m40
polk előre rti6,hátra m30
Amin görcsölök, hogy az én szobámba elég ha csak polcsugárzókat veszek, vagy a fent említett álló frontokat.Csak ezekről a típusokról (polk50,Dali 6) nem nagyon olvastam itt a fórumon kritikákat.
Szóval, tudtok valami tanácsot adni, melyik irányba induljak el (az octogonaudio és egyéb bemutatótermeken kívül)
Amúgy azt mondják, a monitor érezhetően jobb. Állítólag a motion kicsit dobozhangú volt, amit a monitornál kiküszöböltek, de legalábbis nagyban visszaszorítottak, gondolom a zárt kialakításnak köszönhetően.
Akkor én valszeg motiont hallottam, mert annak valóban doboz hangja volt, lejjebb ezért is szavaztam ellene.
Amúgy azt mondják, a monitor érezhetően jobb. Állítólag a motion kicsit dobozhangú volt, amit a monitornál kiküszöböltek, de legalábbis nagyban visszaszorítottak, gondolom a zárt kialakításnak köszönhetően.
mondja már meg valaki hogy mi a kulonbség a magnat monitor és a magnat motion kozott. a 990-es szetnél a gugli ugyanazokat hozza ki. én edig azt hittem ez motion.
A monitor-nál a front és a center is zárt, míg a motion-nél reflex.
motion szettem van/volt (frontcsere)
motion: front - bass reflex
center (vmi 110-es talán): zárt
back: (vmi nemtudom): zárt
az utódnál (monitor szett) nem tudom, mi a helyzet...
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
-
Vendég
mondja már meg valaki hogy mi a kulonbség a magnat monitor és a magnat motion kozott. a 990-es szetnél a gugli ugyanazokat hozza ki. én edig azt hittem ez motion.
A monitor-nál a front és a center is zárt, míg a motion-nél reflex.
Kinézetre szinte ugyanolyanok.
Különben itt olvasgass: http://www.suranyihifi.hu/index.php?p=h ... agnat&h=11
http://www.suranyihifi.hu/index.php?p=forum/18/25
Nem lehet rossz ez a plussz selyem dóm, hiszen az új Airedale-n is ""hasonló"" van. Bár asszem az nem ez az árkategória.... Wharfedale Airedale Elnézést, hogy beleoffolok így a dolgok közepébe, de eddig még nem láttam ezeket a hangfalakat. A design is nagyon durva, így 2006ban, de végülis nekem bejön, legalább más mint a többi..
De hogy vmi értelmeset mondjak, ha eddig pozitív tapasztalataid voltak ilyen selyem közepekkel, akkor próbálj meg meghallgatni valahol egy 9.6-ot. Elhiszem, hogy eddig nem voltak sikeresek az ilyen akcióid, dehát más módszer tényleg nincs. (Hogy más ne mondjak Diamond 8ban is, kinek a 8.3 kinek a 8.4 jött be jobban, szóval vélemények alapján nehéz dönteni..)
Ismerve a szobád méreteit és elrendezését,továbbra sem ajánlok például 2,5 vagy háromutas,illetve "sokhangszórós"modelleket ebben az ársávban,mert szinte mind "hazudik".Pont az lesz vele a bajod,mint a jelenlegi építettel.
Pont ezért ódzkodom a Wharfedale-től!
Bár eddig a legjobban tetsző hangfalam amit évekig hallgattam az is Wharfedale volt, méghozzá a Valdus 500-as, amit a panelluk kisszobájában hallgattam, ami alapterületileg picit kisebb mint a fele annak a szobának, ahova most szándékozok egy hangfalszettet venni.
Szóval a Wharfiról jó emlékeim is vannak, a selyem dóm középsugárzó bár egyedi megoldás, de eddig mindig díjat söpört be mind az alsó kategóriában: lásd Orion HS-201, mind a felső kategóriában: Wharfedale Opus 3 899.990.-Ft/pár :U
Ezért vettem fel a listámra a Diamond 9.6-ot, és pont a mostani bajom miatt ódzkodom a sok hangszórós megoldástól, mert nem szeretnék ismét a túlzó mélyektől szenvedni
Persze én könnyen beszélek budapesti lévén, de egy nap szabi azért nem a világ.Persze korán kell kelni, előtte egyeztetni az időpontokat egy napra, végigjárni 3 helyet, vinni a hónad alatt a CA erősítődet, de talán ennyit megér hogy évekig olyan hangot hallgass ami tetszik is.
Mentem Én már át a fél országon egy használt erősítőért.
És nagyon nem bántam meg.
Szóval ha fórumokon írt vélemények alapján fogsz választani, akkor lehet hogy a legkevésbé sem fogsz elégedetten hátradőlni a székben amikor filmet nézel, vagy zenét hallgatsz, ami ennyi várakozás és infógyűjtés után nagyobb csalódás lesz, mint gondolnád...
Bp nagy, helyismeretem nincs, egy nap kevés lenne
A másik egy 10kg-s erősítővel tömegesen nem szívesen közlekednék, a karom meg nem baírná el, és félteném, hoyg elejtem, vagy kikapják a hónomalól...
Szóval a pesti sétát talán, de az erősítő hurcibálást soha nem tenném meg
Egyébként életemben 3x vásároltam saját fül alapján, ez 2x kudarc volt, ami pár hét-hónap után derült ki, és 3x teszt illetve vélemények alaján, és ez eddig be is vált!
Most, hogy az írott tesztek mellett a felhasználók véleményére is hagyatkozhatok, ami többségében egybehangzik a különböző újságok álltal elvégzett tesztekkel, talán 4x sem tudok majd mellé nyúlni
Az én fülemmel az a baj, hogy ami első hallásra pár percben lenyűgöz, azt halamos vagyok azonnal megvenni, és hosszútávon pont az ami lenyűgözött válik számomra fárasztóvá.
-
Vendég
Wharfedale Diamond 9.6 (4 hangszórós 4 utas csoda) vs. Polkaudio Monitor 50.
Négy hangszórós ,jujj így látatlanban akkor a polk.Már csak azért is,mert itt a fórumon úgy is van egy polkcsorda,azt ha mégsem ok a cucc,itt elsütheted. (ez vicc vót)
A Wharfi 4 hagszórós csodában a selyemdóm középsugárzó fogott meg!
Katt ide
Ismerve a szobád méreteit és elrendezését,továbbra sem ajánlok például 2,5 vagy háromutas,illetve "sokhangszórós"modelleket ebben az ársávban,mert szinte mind "hazudik".Pont az lesz vele a bajod,mint a jelenlegi építettel.
(ez vicc vót)
OFFTOPIC:
Röhögtünk ám, doki!
Négy hangszórós ,jujj így látatlanban akkor a polk.Már csak azért is,mert itt a fórumon úgy is van egy polkcsorda,azt ha mégsem ok a cucc,itt elsütheted. (ez vicc vót)
A Wharfi 4 hagszórós csodában a selyemdóm középsugárzó fogott meg!
Katt ide
Robotk@!
Az a baj, hogy nehéz a meghallgatás kiváltképp egy helyen
Egy esélyt mindenképp szánok, és elmegyek egy "közeli" vidéki MM-be, de több lehetőségem és időm nincs. A Klipsch mindenképp érdekel, mivel csak jókat írnak róla, és kevés embernek nem jött be.
A legideálisabb az volna, ha a kiszemelt CA 540R erősítővel tudnám meghallgatni, de annak nagyon pici az esélye
Persze én könnyen beszélek budapesti lévén, de egy nap szabi azért nem a világ.
Persze korán kell kelni, előtte egyeztetni az időpontokat egy napra, végigjárni 3 helyet, vinni a hónad alatt a CA erősítődet, de talán ennyit megér hogy évekig olyan hangot hallgass ami tetszik is.
Mentem Én már át a fél országon egy használt erősítőért.
És nagyon nem bántam meg.
Szóval ha fórumokon írt vélemények alapján fogsz választani, akkor lehet hogy a legkevésbé sem fogsz elégedetten hátradőlni a székben amikor filmet nézel, vagy zenét hallgatsz, ami ennyi várakozás és infógyűjtés után nagyobb csalódás lesz, mint gondolnád...
-
Vendég
Robotk@!
Az a baj, hogy nehéz a meghallgatás kiváltképp egy helyen
Egy esélyt mindenképp szánok, és elmegyek egy "közeli" vidéki MM-be, de több lehetőségem és időm nincs. A Klipsch mindenképp érdekel, mivel csak jókat írnak róla, és kevés embernek nem jött be.
A legideálisabb az volna, ha a kiszemelt CA 540R erősítővel tudnám meghallgatni, de annak nagyon pici az esélye