Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Klipsch hangsugárzók

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Cambridge Audio Azur 540R lesz, ez eldöntött tény (ez a 615W-os, és ennek van egy Versus 2. verziója, amiben már 850W-os táp van)
Biztos vagy Te abban? Túl "olcsó", h tényleg akkora tápja legyen (főleg a V2 850W-al), túl szép, h igaz legyen... Saját szemddel láttad, vagy "papír-tény"? Nem a teljesíménye akkora? Mert nem mind1 ám..

A Yamahára is (ők kamuznak a legnagyobbat ) rá van írta, h 7*140W (~1kW) meg miegymás, aztán a fele se igaz.. Az én HK235-öm papíron 7*50W (350W), de ez már ténylegesen eléggé közel van a valósághoz! A Canopusom 8ohm-on 35W(?) és jóval hangosabb, mint a HK235, a csatorna/50W-jával. Van összefüggés?

Még egy kérdés: Te a teljesíménye alapján választottad a CA-t vagy hallottad, esetleg van bizonyos tulajdonsága, ami csak ebben az ársávú AVR-ekben van meg?

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: klepto »

Nem húz nagyon magasba? Nincs eltúlozva a magas tartomény? Mennyire tiszta, és érthető a középmagas rész? Ettől természetesebb, jobban érthető, teresebb hangképe lesz a hanfalnak, vagy bántóan zavaró, éles sivító magashangokat produkál?
Mondom SZVSZ egyáltalán nem! Komponensekkel lehet korrigálni (igény szerint). "Egyszerű" dolog megfelelő (réz) kábel. Nem érdemes mondjuk Yamaha erősítővel hajtani, talán Marantz-al sem Denont javasolják hozzá a legjobban. De a leglineárisabb hangú erősítő ilyen árkategóriában a HK lenne (vagy vmit félrehallottam). Számomra ez a kombó nagyon bejön (visszavontam az AVR-es hirdetésemet is ).
Nem húz ez magasba, csak a tölcsér jellegzetes hangja vagy nagyon bejön vagy nagyon nem. H jobban érthető-e azt nem tudom, de eléggggé részletező. Élesnek éles, de nem sivít! Mint írtam vagy nagyon bejön vagy nagyon nem.

Denont nem veszek!
Cambridge Audio Azur 540R lesz, ez eldöntött tény (ez a 615W-os, és ennek van egy Versus 2. verziója, amiben már 850W-os táp van)

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Nem húz nagyon magasba? Nincs eltúlozva a magas tartomény? Mennyire tiszta, és érthető a középmagas rész? Ettől természetesebb, jobban érthető, teresebb hangképe lesz a hanfalnak, vagy bántóan zavaró, éles sivító magashangokat produkál?
Mondom SZVSZ egyáltalán nem! Komponensekkel lehet korrigálni (igény szerint). "Egyszerű" dolog megfelelő (réz) kábel. Nem érdemes mondjuk Yamaha erősítővel hajtani, talán Marantz-al sem Denont javasolják hozzá a legjobban. De a leglineárisabb hangú erősítő ilyen árkategóriában a HK lenne (vagy vmit félrehallottam). Számomra ez a kombó nagyon bejön (visszavontam az AVR-es hirdetésemet is ).
Nem húz ez magasba, csak a tölcsér jellegzetes hangja vagy nagyon bejön vagy nagyon nem. H jobban érthető-e azt nem tudom, de eléggggé részletező. Élesnek éles, de nem sivít! Mint írtam vagy nagyon bejön vagy nagyon nem.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Hát mint láthatod én nem egy alap erősítővel készülök hallgatni, hanem egy CA-val!
Ha nyárig ideér a V.2, akkor aprócska 850W-os tápocskával lesz hajtva, ha nem, akkor a régi "gagyi" 615W-os verzióval.
Gondolom ez azért nem lesz kevés neki
Az angolt meg inkább hadjuk, tényleg faramuci nyelv, akárcsak a magyar
Szóval akkor szerinted is jó a Klipsch! És tényleg nem húz nagyon magasba? Nincs eltúlozva a magas tartomény? Mennyire tiszta, és érthető a középmagas rész? Ettől természetesebb, jobban érthető, teresebb hangképe lesz a hanfalnak, vagy bántóan zavaró, éles sivító magashangokat produkál?

Vendég

Klipsch hangsugárzók

.....
"kis padlóállás"??? Bocsi, de a Floorstand nem szerepel a szótárban, szétbontva pedig a floor padló(cpadozat, talp, szint, deszkázat, ülésterem, árszinvonal, stb.)-t, a stand állást (álláspont, tanupad, elárúsító bódé, stb.) jelent.
Szóveal ezt írdd le magyarúl légyszíves 

Nézd meg a Klipsch szótárat (honlap), látom sokat nézegetted. Álló hangfalat jelent. Floor mint padló/padlón, Stand mint áll/állni/álló. Furmányos ez az angol, de ha meghallod a jelentését: ja télleg.

Nagybőgőn miésrt sírná el magát? Annyira testes, vagy annyira csenevész hangú?
Úgyértettem, h egy discos srác elbőgné magát a jazz hallatán. Vannak olyan zenék, h olyan mélyre megy h meglepődsz, mosolyt csal az arcodra, h hmm, a kis dupla dual 13 cm-es mit művel. Megjegyzem, ez egy 12-13nm-es szoba (3*~4,2) és lehet majd azzal jönnek, h a feldúsult mélyet hallom (én nem hiszem).

Szóval a RF25 akkor ennél testesebben tud szólni?
Minden bizonnyal. Ergo nagyobb hangszóró, több mély.

Bár igaz jelenlegi erősítő/hangfal párossal (ez utóbbi home projekt) is azzal küzdök, hogy túl sok, és kásás a méllyem, és nem tiszta, sokkal erőtlenebb közép/magas hangok jönnek ki a rendszeremből 
Mivel azt mondják, h nem zenei hangfal a Klipsch és h ilyen magas meg olyan magasba húz (ezt inkább hagyjuk a B&W-re...). Továbbá a nem egy gagyi AVR-el hajtva (HK 235) sem hozza ki belüle a maximumot (szvsz közel sem). Rákötve a Canopust teljesen megújul, új erőre kap tőle! Hiába a kiemelkedően magas érzékenység.. az csak azt teszi, h kis teljesítményű erősítővel is hangosan szól, de ha a minőség is kell, akkor bizony kell alá a VAS. Hozzátéve h egy olcsóbb DVD lejátszóról szól mind a zene is (még). Mi lenne egy jó kis DAC-al vagy akár komolyabb CD játszóval. 2-3x-or jobb CD hang!? Hangszínek (mélyek) is tovább javulnának. Jobbak, megfogottabbak lennének stb.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

A kérdésem többi részéről nem tudnál nyilatkozni? Tudom, hogy neked az RF15 van, de akkor is érdekelne a véleményed szub nélkül a mélyek tekintetében mennyire áll helyt mozin és zenén?A szubbok nem szoktak árnyékolva lenni, ott nem is várom el ezt, csak a többi hangfalnál. Különben sem szándékozom egy darabig szubot venni (pénz, és a szomszédok miatt)

Sub nélkül/RF-15:
- mozin: van mély, de nem elég mély, nem öblös (vékonyka "kis" floorstand). De ez "csak" az RF15...
- zenén: ált. a mélyhangokat a discos barátomnak, nem nagybőgővel fogom megmutatni, mert elsírná magát. Hallgatok egyéb zenéket is. Pont tegnap egy Armin Van Buuren-t tettem be neki (kérdezte milyen hangos). Megmutattam... majd mondom center és a sub nem szólt ám. Rákérdez, h a sub nem szólt csak a "két nagy"?? Mondom fogd már meg, h mozog-e a membrán. Neki egy házi építésű 38cm-es MNC mélysugárzó adja a mélyeket (+külön közép és magas hsz). És már az övével hasonlította össze a mélyeket. Tehát zenére elég durva tud lenni, lehet rendesen terhelni.

"kis padlóállás"???
Bocsi, de a Floorstand nem szerepel a szótárban, szétbontva pedig a floor padló(cpadozat, talp, szint, deszkázat, ülésterem, árszinvonal, stb.)-t, a stand állást (álláspont, tanupad, elárúsító bódé, stb.) jelent.
Szóveal ezt írdd le magyarúl légyszíves
Nagybőgőn miésrt sírná el magát? Annyira testes, vagy annyira csenevész hangú?
Szóval a RF25 akkor ennél testesebben tud szólni? Bár igaz jelenlegi erősítő/hangfal párossal (ez utóbbi home projekt) is azzal küzdök, hogy túl sok, és kásás a méllyem, és nem tiszta, sokkal erőtlenebb közép/magas hangok jönnek ki a rendszeremből
Igaz feilmeknél ez nem érződik, ott némileg letisztul a hang, és hatásvadász kiállású mélyek ott jól jönnek, de sztereóban bántó, és fárasztó, még tv nézéshez is...

Vendég

Klipsch hangsugárzók

nekem mindig azt mondták itt amikor warfi felé nézelődtem hogy klipschel és bw-vel nem egy szint, és ha ennyien akkor lehet benne valami.  rf 15-el nem bánhatod meg, ha később veszel mellé mélyet akkor meg pláne, én is néztem hogy pici sugárzók, de ahogy sokan leoltottak vele nem mindig améret alényeg, mondjuk mély szempontból  inkább, de ha veszel mellé subot akkor mindenképp klipsch  
szvsz is nem egyveleg a bw 300(!)-al. Sőt a diamondokkal sem (inkább evo)! Talán a PA Monitor (de itt is inkább rti) vs Klipsch-et érdemes lenne jobban meghallgatni, de visszatérve a bw-re, még a 600-as sorozat sem jobb nála.
ui: polkot és wf-t nem hallottam, de sokat olvasok (és most nem az ízlésről van szó, hanem a megszólaltatott hangon, de h nyugodt legyél hallgasd csak meg őket). Figyázz! A bóvers első pillantásra, akarom mondani első hallásra, nagyon jól szól, de hosszabban már... (legalábbis nekem nem)

Vendég

Klipsch hangsugárzók

A kérdésem többi részéről nem tudnál nyilatkozni? Tudom, hogy neked az RF15 van, de akkor is érdekelne a véleményed szub nélkül a mélyek tekintetében mennyire áll helyt mozin és zenén?A szubbok nem szoktak árnyékolva lenni, ott nem is várom el ezt, csak a többi hangfalnál. Különben sem szándékozom egy darabig szubot venni (pénz, és a szomszédok miatt)

Sub nélkül/RF-15:
- mozin: van mély, de nem elég mély, nem öblös (vékonyka "kis" floorstand). De ez "csak" az RF15...
- zenén: ált. a mélyhangokat a discos barátomnak, nem nagybőgővel fogom megmutatni, mert elsírná magát. Hallgatok egyéb zenéket is. Pont tegnap egy Armin Van Buuren-t tettem be neki (kérdezte milyen hangos). Megmutattam... majd mondom center és a sub nem szólt ám. Rákérdez, h a sub nem szólt csak a "két nagy"?? Mondom fogd már meg, h mozog-e a membrán. Neki egy házi építésű 38cm-es MNC mélysugárzó adja a mélyeket (+külön közép és magas hsz). És már az övével hasonlította össze a mélyeket. Tehát zenére elég durva tud lenni, lehet rendesen terhelni.

Subról: lehet ott más a helyzed és pacsiztok a szomszéddal. De én erre külön barátokat tartok így hát nekem mélynyomóm is van és teszek rájuk, de csak a kedvükért veszek mégegyet.

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Shane 54 »

nekem mindig azt mondták itt amikor warfi felé nézelődtem hogy klipschel és bw-vel nem egy szint, és ha ennyien akkor lehet benne valami. rf 15-el nem bánhatod meg, ha később veszel mellé mélyet akkor meg pláne, én is néztem hogy pici sugárzók, de ahogy sokan leoltottak vele nem mindig améret alényeg, mondjuk mély szempontból inkább, de ha veszel mellé subot akkor mindenképp klipsch
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Kedves Newman!

Köszönöm szépen a fáradozásaidat, akkor legalább a Klipsch tényleg árnyékolt
Ez nagy előny számomra, ezzel máris a fixen esélyes, lehetséges választás listába lépett elő a PolkAudio Monitor 50, és a Wharfedale Diamond 9.6 mellé
A kérdésem többi részéről nem tudnál nyilatkozni? Tudom, hogy neked az RF15 van, de akkor is érdekelne a véleményed szub nélkül a mélyek tekintetében mennyire áll helyt mozin és zenén?
A szubbok nem szoktak árnyékolva lenni, ott nem is várom el ezt, csak a többi hangfalnál. Különben sem szándékozom egy darabig szubot venni (pénz, és a szomszédok miatt)

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Nos, Klepto! 5 centire raktam az RF-15-öt a TV elé, semmi belilulást vagy egyéb elszineződést nem láttam a képernyőn.
A centernél ez már alapelvárás. Nekem volt már közvetlen a tetején és alatta is, szintén semmi zavarás.
Csak a sub. Az most úgy 20 centire van mellette és semmi. Ezzel mondjuk jáccani kell, mert van, h 10 centire nem lilul be a TV, de van h 40 cm-ről igen..

Jó árnyékolást.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Az írta a cég honlapja, hogy mágnesesen árnyékolt minden hangfal, tehát a front is. Mennyire tökéletesen a frontok árnyékolása? A B&W-DM309 hangfalakról tesztekben kiderült, hogy korántsem sikerült tökéletesen az árnyékolása.
Hazamegyek és a TV mellé rakom Neked... (nekem igazából csak az RW10-el gyűlt meg a bajom, de arréb tettem)

A B&W 600-as szériánál is szebben szól a Klipsch...

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Na, hogy már így kitárgyaltuk a Klipsch 25-ös centerét és hátterét, meghajlok azelőtt, hogy nem az azonos hangszóróátmérőkben van a lényeg
Viszont lenne még pár kérdésem az RF-25-ös frontokról.
Az írta a cég honlapja, hogy mágnesesen árnyékolt minden hangfal, tehát a front is. Mennyire tökéletesen a frontok árnyékolása? A B&W-DM309 hangfalakról tesztekben kiderült, hogy korántsem sikerült tökéletesen az árnyékolása. Nekem az nagyon fontos, mivel tv közeli elhelyezése lenne.
Mennyire tud mélyre menni az RF25, és milyen a dinamikája? Nem nyomja-e el nagyon a közép/magas a mélyeket a tölcsér miatt? Gondolom ez a hangfal nem szenved mély többletben, nem brummogós, kásás mély massza karaktere van. Az elektronika amihez párosítani szeretném, az a Cambridge Audio Azur 540R hm erősítő, az egyik tesztújság szerint (bár lehet, hogy csak a tesztben használt hangfalak miatt) kissé magasba húzó karakterű, ami egyeseknek bántó lehet, de alapvetően jó térábrázolással és térbeli pozicionálással rendelkezik emiatt a magaskiemelése miatt:
Az egyetlen probléma a magashangokkal volt, mivel azok egy kissé erőszakosan, tolakodóan szólaltak meg, azonban ez is hozzájárult a tágas térhatáshoz és az előadás dinamikájához. Ezzel a hangfallal, nem lesz még bántóbb a CA hangja?

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

(soha nem értem meg azokat, akik álló dobozt raktnak hátra is, a földre, ami még a fülmagasságot sem éri el )
nekem is álló van hátul. Ha nem a földre tenném, akkor hova is? ami a fülmagasságot illeti, nálam 140cm-en van a magassugárzónál mérve.

Milyen hangfal az, h 140cm-en van a magassugárzója? Sámlira tetted?

Ha nem a földre tenném, akkor hova is?
Valami emelvényre, ahol valami förtelem lenne, ahogy kinéz.

Shane-re újfent reagálok. RB25-öt háttérnek túlzásnak tartasz, de álló hátteret meg nem?

egy szóval sem mondtam, hogy álló hátteret nem tartok túlzásnak, se az ellenkezőjét, honnan vetted?

- de ha már így igen, egyébként túlzásnak tartom. Rb25-öt én monitornak hajtom mint állat, és háttérsugórzóként nem hogy a felét, még a negyedét se hajtod ki, merem állítani. Ha kihajtod akkor már az egész ház veled fog mozizni
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Állványon egy álló hangfal?    Én nem kötekszem.
Szerinted akkor, hogyan kerülne fülmagasság fölé?

A Matrixba repülnek... gondolom Te is megoldottad valahogy. :smile19:

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Állványon egy álló hangfal? Én nem kötekszem.
Szerinted akkor, hogyan kerülne fülmagasság fölé?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Az emelvény hol is van?  
Te rendszered, honnan tudjam? Szemből láttam csak képet róla (a radiátor eltüntetős időszakból).
Hát valami stand, amire ráteszed (gondolom a PI20-at). Állványon egy álló hangfal? Én nem kötekszem.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Klipsch hangsugárzók

Sámlira tetted?Valami emelvényre, ahol valami förtelem lenne, ahogy kinéz.

Állványra! Nem nézegetni kell, hanem hallgatni. Különben is mögöttem van.
Az emelvény hol is van?
Nem fali és nem mennyezeti konzol.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

(soha nem értem meg azokat, akik álló dobozt raktnak hátra is, a földre, ami még a fülmagasságot sem éri el )
nekem is álló van hátul. Ha nem a földre tenném, akkor hova is? ami a fülmagasságot illeti, nálam 140cm-en van a magassugárzónál mérve.

Milyen hangfal az, h 140cm-en van a magassugárzója? Sámlira tetted?

Ha nem a földre tenném, akkor hova is?
Valami emelvényre, ahol valami förtelem lenne, ahogy kinéz.

Shane-re újfent reagálok. RB25-öt háttérnek túlzásnak tartasz, de álló hátteret meg nem?

Vendég

Klipsch hangsugárzók

szerintem rb25 kicsit nagy lesz hátra, nem??
Egy 20nm szobába szvsz semmi gond nincs azzal a háttérrel. Ha úgy támad kedvem mi lenne ha nem lehetne kicsit meghajtani, mert erölködne? Valószínűleg nem dőlne össze a világ, de semminek sem tesz jót, ha maximálisan ki van hajtva.

Ha már a túlzásoknál tartunk egy aktuális: az RF25 mellé RC35 center nevezzük annak, ne az RF25 mellé (mögé) az RB25 hátteret.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Klipsch hangsugárzók

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

szerintem rb25 kicsit nagy lesz hátra, nem??

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hát akkor úgy néz ki, marad az RB (ha Klipsch..), olcsóbb is azt viszont ha magasra felrakod (azt is fül fölé kéne), mondjuk úgy szereled fel, h kicsit lefelé dőljön..

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Mert túl nagy a teljesítménye egy RF-25-höz, így nem való hozzá.Példa: most ha RF-35-öt akarnál venni, amiben 20cm-es hangszóró van (2db), h vennél hozzá centert, ha Neked ez a hsz méret ennyire "probléma"? Ki van ez találva.

Nem.

Zenére negatív hatással van, ha sok dts és egyéb multicsatornás zenét hallgatsz akkor RB, filmre egyértelműen RS. Nem megy elég mélyre (utóbbi, az RB "testvéréhez" képest), de a háttereknek mély/közép és magas hangban kell teljesíteni.

Nos, megnéztem a képet (ebből lehet RB lesz, de majd visszaigazolsz): a dipol lényege:
- a hátsó és felső faltól minimum 1m-re levegőznie kell.
- közvetlen melletted kell lehelyezni, füled fölé úgy ~60cm-re.
- kifizeted a többlet költségét.
Ha ezek teljesülnek és a mozi a fontosabb, RS a Te háttered.

Meggyőztéla centerrel kapcsolatban
De a dipol háttérrel egy bajom van.
A rajzon az ágy teljesen fel van tolva a hátsó falra. Az ágy és az oldalfal között 60cm! hely van, és ugyanez igaz a másik oldalon a szekrény, és az ágy közötti térre is. Az a luk, ami a szekrény, és a hátsó fal között van, íz kb. 40cm távolság, és befelé a szekrénysor mélysége. Ha az ágy fölé a plafon alá tenném a dipolokat, akkor fúrni kéne két lukat (vagy többet) ahova azok a tartók mennek amire a hangfalakat felakasztom, és a hátsó felmenő kábelt is akkor el kéne tüntetni, magyarul bevésni a betonpanelbe...
Ez nem megoldás. Szóval a Dipol csak az ágy mellé kerülhetne kb. fül magasságba, és rátolva a falra/szekrényre (panel lakás átka, az embertelen szoba méretek)
És azt még nem is jelöltem a rajzon, ahol a fal/hangfal/ágy van, abban a sarokban is van egy ajtó az ágy mögött

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Egyébként megfordult a felyemben az RC35 az RS25 mellé centernek, az egyforma hangszóró nagyság miatt   
Egyébként ezt miért hangsújoztad ki ennyire, hogy az nem ahoz való?

Ennyire eltérő a hangszine, vagy más miatt?

A Dipol hangsugárzókról nem sok jó véleményt hallottam, és mivel nekem teljesen fel lesz tolva a hátsó falra, ezért nem biztos, hogy jó lenne...

Egyibként itt egy rajz a szombámról. Szerinted oda is jó lenne a dipol háttér?

Sejtettem, ezért mondtam, h...

Mert túl nagy a teljesítménye egy RF-25-höz, így nem való hozzá.
Példa: most ha RF-35-öt akarnál venni, amiben 20cm-es hangszóró van (2db), h vennél hozzá centert, ha Neked ez a hsz méret ennyire "probléma"? Ki van ez találva.

Nem.

Zenére negatív hatással van, ha sok dts és egyéb multicsatornás zenét hallgatsz akkor RB, filmre egyértelműen RS. Nem megy elég mélyre (utóbbi, az RB "testvéréhez" képest), de a háttereknek mély/közép és magas hangban kell teljesíteni.

Nos, megnéztem a képet (ebből lehet RB lesz, de majd visszaigazolsz): a dipol lényege:
- a hátsó és felső faltól minimum 1m-re levegőznie kell.
- közvetlen melletted kell lehelyezni, füled fölé úgy ~60cm-re.
- kifizeted a többlet költségét.
Ha ezek teljesülnek és a mozi a fontosabb, RS a Te háttered.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”