Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Hát igen. Nekem erősen a "...kicsi is, savanyú is, de a miénk..." magyar narancs érzetem van az egésszel. De az a múlt évszázad 50-es éveiben volt, most meg már a 3. évezredben vagyunk.

Félreértés ne essék, nem magunkat fikázom, hogy mi magyarok nem tudunk/tudnánk semmi világszinvonalú dolgot készíteni, csak nem biztos, hogy ez egy jó irány, hogy egy magyar cég ilyen piacra akar betörni, amit a multik uralnak.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: saca »

Csak, hogy nem lesz benne se HDMI, de még csak egy TMDS DVI sem... ugyan már...2006-ot írunk, ezzel a TV-vel, csak égetni fogják magukat és már eleve bukásra van ítélve. Egy dologra azonban jó lehet: közbeszerzési eljárásokon majd lobbizhatnak neki, hogy elérjék az elvárt fél milliárdos forgalmat... az meg, hogy nagy dirrel-durral belentik, hogy olcsóbbak lesznek 20%-al egyenesen szánalmas és a hozzánemértésüket igazolja...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Az Albacomp a foci VB idejére már négy különféle méretű, hazai összeszerelésű, HD-kompatibilis LCD-tévét kínál kedvező áron. 
1366x768
8 ms
1000:1

forras

Hát reálisan nézve a dolgokat, nem negy jövőt jósolok neki.
- Borzasztó csúnya
- Az 1000:1 kontraszt elég gyenge paraméter a mai világban.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Már csak az a kérdés, hogy honnan , kitől szerzik be a panelt. Samsung vagy LG-Philips?
Adatok alapjan LG -re hajaz inkabb...

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Már csak az a kérdés, hogy honnan , kitől szerzik be a panelt. Samsung vagy LG-Philips?
Meg kell várni, amíg megjelenik a honlapjukon.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Doviziozo
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Doviziozo »

TV:Philips 42PFL7633D Audio: H/K AVR-130, H/K DVD23, Wharfedale Diamond 9.4,9CS

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

Az Albacomp a foci VB idejére már négy különféle méretű, hazai összeszerelésű, HD-kompatibilis LCD-tévét kínál kedvező áron.

1366x768
8 ms
1000:1

forras
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: t17t »

LCD TV az Albacomp Rt-től

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Szerintem annyira nem gaz az lg lilulasa...

Igen, valamelyest eszreveheto, de ahonnan TVt szokas nezni szembe +-20-25° szerintem nem eszlelheto...

Igen a samu m61 -es szerianak mar egy lehellettel szebb a kepe, mint az lg lz55, de a korabbi 51 -es szeriajuk viszont foltos, kontrasztszegeny, szerintem nem emlitehto egy lapon sem az lz55, sem az m61 -es szeriaval...

Viszont szivesen neznem meg, hogy az m61 tvmusor mellett is tartja e azt a kis (izles dolga, szerintem kis) kepminosegbeli elonyet az lz55 (faroudja) -val szemben?

u.i.
A kis kepminoseg beli kulonbseget ugy ertem, hogy mivel kb 1 arban van a 37" -es lz55, es a 32" -es m61, vsz. az lg -t valasztanam...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

De akkor arra válaszolj nekem , hogy az LZ55-ös miért nem volt lila?

Hello,

pedig az LZ55 széria is lila, legalábbis a "fekete" színek megjelenítésnél az. Az LP1R szintén!

45 fok nézési szögből - ami egyáltalán nem mondható soknak - már jól látható a jelenség, a nézési szög növelésével pedig egyre inkább. Sőt, erős kép kivezérlésnél, pl. dinamikus képbeállításnál, szemből nézve is enyhén átüt a feketén a lila.

Azt vettem észre, hogy elég sok helyen (EW,MM...stb) az LG XD Engine bemutató video anyagot (1080i) használnak demózáshoz, ebben pedig van egy olyan jelenet, amikor pár másodpercig teljesen fekete háttárben csak az LG logo látható középen, na itt nézd meg légy szíves még egyszer a képet.

Tegnap pl. a Westend MM-ben láttam a 37LZ55, és LE-40M61B TV-ket egymás mellett, de a dunakeszi EW-ben is megtekinthető többek közt az LG-ből a 37LP1R, a Samsungból pedig az LE-40M61B. Természetesen ezeken is az LG XD Engine demo megy.

Nekem egyre inkább az a véleményem - mivel elég sokat látom és a szóbanforgó LCD TV ket - hogy megfelelő képbeállítás mellett a Samsung M61 széria képileg üti az LG-ket, beleértve az LP1R sorozatot is. Az is tény viszont, hogy az LG LCD TV-k színei erősebbek (telítettebbek) a Samsungétól. A Samsung színvilága visszafogottabb, de nem annyira, mint a Sony LCD tvké.

Üdv:
Hook

De nem csak a feketénél volt lila, hanem alapból lila volt az egész oldalról.

Ez nagyon gáz szerintem.

A képük amúgy egyébként nem volt rossz, mintha fényesebb lett volna a Samsungénál, kontrasztosabb, és a részletek gondolom a felskálázás miatt jobbak voltak.

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hook »

De akkor arra válaszolj nekem , hogy az LZ55-ös miért nem volt lila?

Hello,

pedig az LZ55 széria is lila, legalábbis a "fekete" színek megjelenítésnél az. Az LP1R szintén!

45 fok nézési szögből - ami egyáltalán nem mondható soknak - már jól látható a jelenség, a nézési szög növelésével pedig egyre inkább. Sőt, erős kép kivezérlésnél, pl. dinamikus képbeállításnál, szemből nézve is enyhén átüt a feketén a lila.

Azt vettem észre, hogy elég sok helyen (EW,MM...stb) az LG XD Engine bemutató video anyagot (1080i) használnak demózáshoz, ebben pedig van egy olyan jelenet, amikor pár másodpercig teljesen fekete háttárben csak az LG logo látható középen, na itt nézd meg légy szíves még egyszer a képet.

Tegnap pl. a Westend MM-ben láttam a 37LZ55, és LE-40M61B TV-ket egymás mellett, de a dunakeszi EW-ben is megtekinthető többek közt az LG-ből a 37LP1R, a Samsungból pedig az LE-40M61B. Természetesen ezeken is az LG XD Engine demo megy.

Nekem egyre inkább az a véleményem - mivel elég sokat látom és a szóbanforgó LCD TV ket - hogy megfelelő képbeállítás mellett a Samsung M61 széria képileg üti az LG-ket, beleértve az LP1R sorozatot is. Az is tény viszont, hogy az LG LCD TV-k színei erősebbek (telítettebbek) a Samsungétól. A Samsung színvilága visszafogottabb, de nem annyira, mint a Sony LCD tvké.

Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

De én azt gondolom, hogy a PC-re letöltött HD anyagot inkább ehhez hasonló dolgokkal (H&B Media Center DVD/MPEG4 player with built-in Wi-Fi G card - HD compatible - DNX-8620)  amely már lejátsza a HD-s anyagot is, szépen Wi-Fi-vel látja a géped állománymegosztását. Egy ehhez hasonló DVD player meg ugyan miért ne működne a HDTV monitorral 

OFFTOPIC:

Erre írtam még jópár hónappel ezelőtt, hogy ha sehogy sem tudom lejátszani PC-ről digitálisan a HD anyagaimat, akkor veszek egy hálózatba köthető KiSS DP-600-at, azt azzal nyomom HDMI-n  
First release of a new generation of Networked DVD and Media Players, the DP-600 will seduce you by its quality and its ability to playback video in High Definition. Its Ethernet and Wi-Fi Network Connectivity will amaze you, giving you ability to subscribe and stream Video-On-Demand and IP-Television Services. KiSS Online will change the way you look at your television, you can now check what’s on TV today, listen to WebRadio, view the weather forecast, see the latest stock indices and play games. Connect your PC to the KiSS DP-600 and play all your Multimedia files directly to your television with KiSS PC-Link. And of course, the DP-600 will also play all your DVDs, DivX, Windows Media 9, Nero Digital, MP3 and the majority of the file format available.

Product Description High Definition Media Player
General Features DVD Player, High Definition Media Player, Video-On-Demand*, IP Television*, KiSS Online** (Online Electronic Program Guide, WebRadio 3, Online Weather, StockView, Online Games), KiSS PC-Link***, Windows Media Connect, Nero Digital Software (Nero Recode 2-CE, Nero ShowTime 2-CE, Nero MediaHome CE)
Networking Ethernet 10/100 Base T, Wireless 802.11g
Video Playback Formats DVD, Windows Media 9, Windows Media 9 HD, MPEG, MPEG-2, MPEG-4, DivX 3.11, DivX 4, DivX 5, DivX HD, Nero Digital, XviD
Audio Playback Formats Audio CD, WMA, WMA Pro, MP3, MPEG, MPEG-2, Ogg Vorbis
Picture Playback Formats JPEG, PNG, BMP
Compatible Media Type DVD, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, CD, VCD, SVCD, MP3-CD, Network Drives, USB2 Storage Device
Maximum Resolution 1920 x 1080
Television System PAL, NTSC
Video Output Connections SCART, HDMI, Composite Video, S-Video, Component Video
Audio Output Connections Analog Stereo, Optical Audio, Coaxial Audio, analog 5.1
Other Connections 2 x USB2, Ethernet 10/100 connector RJ45, F-Connectors for wireless Antenna
Hard Disk No Hard Disk available on this model
Package Content DP-600 Unit, Remote Control and batteries, 2 x Wireless Antenna, SCART Cable, Composite Video Cable, Analog Stereo Cable, Power Cable, KiSS PC-Link Software, Nero Digital Software, User Guide
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

kajak

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kajak »

Én hétfőn vettem braviat de nem bántam +.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Gond a Sony Bravia LCD tv-kkel hificity link 

pedig a héten akartam venni egyet, mert ódzkodtam a koreai vonaltól és még most is ódzkodom, így valószínű JVC-t veszek helyette.

Ha figyelmessen végigolvastad volna, akkor ez se kerülte volna el a figyelmedet:
"Viszonylagos jó hír, hogy a makrancos készülékek Japánban, Az Egyesült Államokban, Észak Amerikában, Kínában és más Ázsiai országokban kerültek kiszállításra. Vagyis az Európában terített készülékekkel nem valószínű, hogy gond lenne."

Vagy nem itthonról irsz??
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Gond a Sony Bravia LCD tv-kkel hificity link

pedig a héten akartam venni egyet, mert ódzkodtam a koreai vonaltól és még most is ódzkodom, így valószínű JVC-t veszek helyette.

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Sam »

Az m4p.hu fórumának egyik angol topikjában azt írta nekünk az amerikai DivXNetworksnél dolgozó srác, hogy 2006 2. negyedévében (június után) jönnek az európai piacra az alsókategóriás HD DivX-et tudó DVI-os vagy HDMI-s játékosok kb.160 Euro (azaz kb. 40ezer forint körüli) áron. Ez már többeknek lesz megfizethető talán, meg beindul jobban a HD-dolog...
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

Rescue

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Rescue »

De én azt gondolom, hogy a PC-re letöltött HD anyagot inkább ehhez hasonló dolgokkal (H&B Media Center DVD/MPEG4 player with built-in Wi-Fi G card - HD compatible - DNX-8620) amely már lejátsza a HD-s anyagot is, szépen Wi-Fi-vel látja a géped állománymegosztását. Egy ehhez hasonló DVD player meg ugyan miért ne működne a HDTV monitorral

Rescue

Lcd, Led, Oled TV-k

PC felbontásból van esélye, hogy mégis sikerül 1080i-ben (lásd itt vitatkoznak ezen) 
HD anyagokat letöltögetni még egy ideig nem fogunk.

Szívemből örülök, ha menni fog bárhogyan is PC-ről a 1920x1080-as felbontás natívban. Akkor még a végén lehet hogy én is lecserélem az enyémet, mert úgy hallom csodás képe van, és (habár "csak" 800 a kontraszja) mégis jól jönnek elő a fekete árnyalatok...

Hát lehet hogy Te nem fogsz, de én már bizony túl vagyok a tűzkeresztségen, és csorognak a HD-k, ha nem is a 20-30 gigásak, de mondjuk egy 40 perces 4 gigás 1080i .ts file-t én már HD filmnek nevezek... A feliratot is magam szerkesztem (pontosabban igazítom, időzítem) hozzájuk Subtitle Workshop-al, mivel nem nagyon elérhető még ezekhez... És nagyon élvezem őket, főleg hogy most már a a VLC-vel, és annak a tökéletes (mean) deinterlace filterével is le tudom végre játszani FELIRATTAL együtt szakadásmentesen kb 50% prociterheléssel. Nem kevés napom ráment, amíg ez így összeállt.

Én azt mondom, filmnézéshez, "házimozizáshoz" semmi értelme egy 1366x768-as vagy (pláne egy) 1920x1080-as felbontású megjelenítőnek, ha max DVD-zel rajta (720x576). HD adások meg sokára lesznek sztem, legalábbis megfelelő választékban, elérhetőségben és árban. Amiatt még nem érdemes (sztem!) HD Ready megjelenítőbe invesztálni. De ha bárhonnan is van HD anyagod, hát az nem kis élmény, tényleg egy kisebbfajta virtual-reality...

Asszem, hogy (mivel most már gond nélkül mennek a PC-vel a 1080i anyagok is), lassan ideje váltanom egy natív 1920x1080-as megjelenítőre, pl erre a BenQ-ra De csak ha meghajtható 1920x1080-ban PC-ről...

A HD terjedése hamarabb lesz mintsem gondoljuk. Már a 70'es években már szerették volna bevezetni, de akkor nem jött össze. Azonban most a digitálisra váltással együtt úgyis TV-csere hullámba csalogatják az embereket minden kontinensen.
Az ember úgyis olyan faj, ha van egy generált trend, akkor az viszi is a tömeget, akik addig passzívak lennének.

Nos miért nagy durranás a 1920x1080 True HD? Hát azért mert a szem tulajdonságaira is alapozva volt megtervezve ez a felbontás, azaz épp olyan sűrű pixelezésű (ha jól emlékszem 60 sor pixel 1 fokos látószögben) amit az emberi szem még tisztán észlel. Amikor az ember szeme olyasmit lát ami a látóhatárán van, azt az érzést adja mintha valóságos lenne, hisz annál finomabb felbontást már nem lát úgysem így összemérhető számára a valóságos és a HDTV látványának a felbontása. Na ez az ami robbanásszerüen elvarázsolja a piacot!

Az a PCs videókártya fogja vinni a HDTV 1920x1080 monitort amely rendelkezik Komponent video kimenettel vagy HDMI vagy DVI /HDCP kimenettel. (DVI-nél még a Dual Link kimenetel is számít ha 1080p-t akarunk.)
Nézd, ha egy HD-s STB adja a jelet a monitornak, akkor egy videokártya is kell tudja azt hozni, márpedig az ATI Radeon X1300 sorozat (vagy ennél olcsóbbak is talán) tudják ezeket a kimeneteleket.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

PC felbontásból van esélye, hogy mégis sikerül 1080i-ben (lásd itt vitatkoznak ezen) 

Szívemből örülök, ha menni fog bárhogyan is PC-ről a 1920x1080-as felbontás natívban. Akkor még a végén lehet hogy én is lecserélem az enyémet, mert úgy hallom csodás képe van, és (habár "csak" 800 a kontraszja) mégis jól jönnek elő a fekete árnyalatok...

Hát lehet hogy Te nem fogsz, de én már bizony túl vagyok a tűzkeresztségen, és csorognak a HD-k, ha nem is a 20-30 gigásak, de mondjuk egy 40 perces 4 gigás 1080i .ts file-t én már HD filmnek nevezek... A feliratot is magam szerkesztem (pontosabban igazítom, időzítem) hozzájuk Subtitle Workshop-al, mivel nem nagyon elérhető még ezekhez... És nagyon élvezem őket, főleg hogy most már a a VLC-vel, és annak a tökéletes (mean) deinterlace filterével is le tudom végre játszani FELIRATTAL együtt szakadásmentesen kb 50% prociterheléssel. Nem kevés napom ráment, amíg ez így összeállt.

Én azt mondom, filmnézéshez, "házimozizáshoz" semmi értelme egy 1366x768-as vagy (pláne egy) 1920x1080-as felbontású megjelenítőnek, ha max DVD-zel rajta (720x576). HD adások meg sokára lesznek sztem, legalábbis megfelelő választékban, elérhetőségben és árban. Amiatt még nem érdemes (sztem!) HD Ready megjelenítőbe invesztálni. De ha bárhonnan is van HD anyagod, hát az nem kis élmény, tényleg egy kisebbfajta virtual-reality...

Asszem, hogy (mivel most már gond nélkül mennek a PC-vel a 1080i anyagok is), lassan ideje váltanom egy natív 1920x1080-as megjelenítőre, pl erre a BenQ-ra De csak ha meghajtható 1920x1080-ban PC-ről...

kajak

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kajak »

Milyen jó hogy holnap veszem át a sony braviamat  Remélem a V40A11E nem tartozik mát közéjük.

Gratulálok!

Milyen? Ha tudsz írjál róla.
Kiváncsi vagyok nagyon a PC-t hogy tudod rákötni a TV-re (DVI-HDMI) és milyen felbontásokat tudsz elérni?

Na +jött
Első benyomások:
- Tv kép brutál szép. Persze nagyon jó a kábelszolgáltatónk, csak 1 tv megy a
házban csillagpontos stb...
Több ismerősöm HD ready plazmája meg sem közelíti az LCD-m általi tv képet.
(Pioneer, Pana, Samsung stb plazmák)
- DVD kép (Na itt már egy kicsit szebb a plazmák képe bár lehet hogy úgy kellene
tesztelni, hogy egymás mellett ugyanarról a játékosról ugyanazon filmmel)
De rendkívül részletes és kontrasztos a kép, feliratok szövegek klasszisokkal
szebbek mint a plazmákon
- Nagyon sokat állítgattam a képbeállításokat úgyhogy ezt még tesztelgetem egy
kicsit.

Elsőre azt mondom nem bántam +
Majd hétvégén írok 1 hosszabb beszámolót addigra 1 Pioneer PDP43RXE
plazmával is össze tudom majd hasonlítani.

Üdv Mindenkinek

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

Köszi a választ!
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

Rescue

Lcd, Led, Oled TV-k

Már régebben írtam ide a fórumra 1920x1080 pixeles felbontású LCD TV-vel kapcsolatban. Kb 2 hónapja adtam le a megrendelést egy BenQ DV3750 tévére, azóta nem sikerült ezt szállítani az országba.
(Ez egy 94cm-es 1920x1080 pixeles igazi HD felbontású LCD TV.)

Hát ez a geizhals-on is csak pár napja jelent meg (a hangszórós kivitel pl tegnap), így ne legyünk olyan türelmetlenek, ha van igény rá (márpedig úgy tűnek lesz), akkor a szürkeimport ráharap, és tele lesz vele hamarosan az aprónet. Aztán jön a hivatalos import is, gondolom. Sztem Bécs nincs messze amúgy sem :-)

Hiányolom viszont a HDMI bemenetet, azért egy 1920x1080-as megjelenítőhöz (pláne ha hangszórós) illene.

PC-ről történő HD-s (nagyfelbontású) házimozizásra viszont ne számíts (sem D-Sub-on sem DVI-n keresztül), mert azt bizony legyalázza 1024x768-ba, hiába töltötted le jó kis 1080i-s filmet...

PC input according to the manual support up to 1024*768 only , although I can use higher resolution, it seems that the internal converter will bring it down to 768 only. With 1920*1080 native resolution input, the display flickers. So it is rather disappointed to those using HTPC to play WMV 1080 source.

Úgyhogy a nagyfelbontás (úgy tűnik) legelőször csak a Blu-Ray vagy HD-DVD cuccokkal fogod tudni kihasználni, az azért hamarabb meg fog jelenni itthon mint a HD adás...

Hagszórót én nem akarok. Ha már a digitális STB-nek van optikai+coax kimenetele, akkor azt inkább az erősítőbe kötöm.

HD anyagokat letöltögetni még egy ideig nem fogunk. Ahogy elnézem ezek legfeljebb rövid klippek mégis hatalmas méretűek. Ha majd megjelennek a filmek, most valószínű, hogy a feltörésük is nehezebb lesz, ha egyáltalán... lásd SACD-t sem tudnak még rippelni.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a HD anyagokra majd ott lesz a AHRT sugárzása (valószínű már a 2006-os VB-t is már közvetítik nálunk is) illetve az új HD/Blue-Ray DVD-k.

A HD anyagok úgyis fognak jönni, elég hamar. Sajnos TV-t most amúgy is kell vennem, egy kölcsön TV-m van most. Lehet optimálisabb lenne még csak 2006 végén venni, addig lenne választék 1920x1080-ből, de hát ez van.

Rescue

Lcd, Led, Oled TV-k

És az jó nekem, ha egy ilyen nagyfelbontású tv-n akarok tévézni, vagy csak még jobban kihozza a hibákat? Egyáltalán a dcdi a kábeltévé adását is feltuningolja, vagy azt nem? Mindenestre ha behozol egyet nagyon kíváncsi lennék a tapasztalataidra, lehet mennék én is Arról nincs info, hogy létezik-e feketében vajon?
Fekete sajnos nincs.
Volna fekete, de ezt még európában nem forgalmazták.

A DCDi képfeltuningolása az analóg kábeltévé adásaival nem produkál túl jó eredényt.
Remélem a jövő héten sikerül bekötni az antennadigitál digitális adásait. Talán így az analóg rendszerekre jellemző szemcse hiányában jobban sikerül a DCDi eredménye is.

Egyébként még a héten nincs időm kiugrani Bécsbe, kb másfél hét múlva esedékes.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

És az jó nekem, ha egy ilyen nagyfelbontású tv-n akarok tévézni, vagy csak még jobban kihozza a hibákat? Egyáltalán a dcdi a kábeltévé adását is feltuningolja, vagy azt nem? Mindenestre ha behozol egyet nagyon kíváncsi lennék a tapasztalataidra, lehet mennék én is Arról nincs info, hogy létezik-e feketében vajon?
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Már régebben írtam ide a fórumra 1920x1080 pixeles felbontású LCD TV-vel kapcsolatban. Kb 2 hónapja adtam le a megrendelést egy BenQ DV3750 tévére, azóta nem sikerült ezt szállítani az országba.
(Ez egy 94cm-es 1920x1080 pixeles igazi HD felbontású LCD TV.)

Hát ez a geizhals-on is csak pár napja jelent meg (a hangszórós kivitel pl tegnap), így ne legyünk olyan türelmetlenek, ha van igény rá (márpedig úgy tűnek lesz), akkor a szürkeimport ráharap, és tele lesz vele hamarosan az aprónet. Aztán jön a hivatalos import is, gondolom. Sztem Bécs nincs messze amúgy sem :-)

Hiányolom viszont a HDMI bemenetet, azért egy 1920x1080-as megjelenítőhöz (pláne ha hangszórós) illene.

PC-ről történő HD-s (nagyfelbontású) házimozizásra viszont ne számíts (sem D-Sub-on sem DVI-n keresztül), mert azt bizony legyalázza 1024x768-ba, hiába töltötted le jó kis 1080i-s filmet...

PC input according to the manual support up to 1024*768 only , although I can use higher resolution, it seems that the internal converter will bring it down to 768 only. With 1920*1080 native resolution input, the display flickers. So it is rather disappointed to those using HTPC to play WMV 1080 source.

Úgyhogy a nagyfelbontás (úgy tűnik) legelőször csak a Blu-Ray vagy HD-DVD cuccokkal fogod tudni kihasználni, az azért hamarabb meg fog jelenni itthon mint a HD adás...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”