Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitális fényképezőgép
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
- baloldalt az egy 230V-os csatlakozo? - a bal felso kondi mintha pupos lenne..
a kép a netről van,vagyis nem saját
Nem baj, megjavítjuk azt is!
Digitális fényképezőgép
- baloldalt az egy 230V-os csatlakozo? - a bal felso kondi mintha pupos lenne..
a kép a netről van,vagyis nem saját
az én gépem most "pihen"
Digitális fényképezőgép
Árat tudott mondani a javításra?
a sógorom?
nem mondott
Digitális fényképezőgép
bemértük műszerrel.valószínüleg a pirossal keretezett rész a hibás:
- baloldalt az egy 230V-os csatlakozo?
- a bal felso kondi mintha pupos lenne..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Digitális fényképezőgép
bemértük műszerrel.valószínüleg a pirossal keretezett rész a hibás:
Árat tudott mondani a javításra?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Digitális fényképezőgép
bemértük műszerrel.
valószínüleg a pirossal keretezett rész a hibás:
Digitális fényképezőgép
Nézesd meg egy maszek műszerésszel, szerintem ebben a töltőben sem mehetett ki drága alkatrész (remélhetőleg nem a trafó égett le).
ebben bízom én is.
hétvégén elvileg kiderül mi mondta fel a szolgálatot...
Digitális fényképezőgép
sziasztokegy kis infó kellene:
elromlott az olympus gépem akkutöltője, egyszerűen nem tölt.
Volt már itt hasonló valakinél?
Egyelőre nem akarok újat venni (15k), hátha lehet még javítani.
Gari már lejárt, és amúgy is csak 1 év volt rá.
(kb másfél éve hasonló történt az thomson dvd player tápjával is. ott a megfelelő 3 db dióda kicserélése orvosolta a problémát...)
vélemények?
Nézesd meg egy maszek műszerésszel, szerintem ebben a töltőben sem mehetett ki drága alkatrész (remélhetőleg nem a trafó égett le).
Digitális fényképezőgép
sziasztok
egy kis infó kellene:
elromlott az olympus gépem akkutöltője, egyszerűen nem tölt.
Volt már itt hasonló valakinél?
Egyelőre nem akarok újat venni (15k), hátha lehet még javítani.
Gari már lejárt, és amúgy is csak 1 év volt rá.
(kb másfél éve hasonló történt az thomson dvd player tápjával is. ott a megfelelő 3 db dióda kicserélése orvosolta a problémát...)
vélemények?
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
- szerintem sokat segitene, itt nagyon fontos, hogy rendszercsatlakozos vaku legyen!
Nekem ez így kevés. Miért segítene sokat?
Természetesen rendszervakuról van szó.
Digitális fényképezőgép
- szerintem sokat segitene, itt nagyon fontos, hogy rendszercsatlakozos vaku legyen!
T A M I . H U
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
A gurukhoz lenne egy kérdésem. Van nekem egy 300D-m aminek a legnagyobb hibája, hogy vakuval elég komolyan alulexpozik. Teljesen automata módban, este lámpafénynél lehetetlen vele világos képet csinálni. Ilyenkor csak rögzített fényméréssel lehet csak épeszű fotót csinálni azaz egy sötétebb felületre mérem a fényt. Namármost ez egyrészt elég bonyolult másrészt pedig nem feleségbarát.
Azon gondolkoztam, hogy veszek egy külső vakut (Speedlite 430EX), de nem tudom, hogy ez megoldaná-e a problémát. Nyilván nem a fényképezőgép vakujával van a gond, hiszen rögzített fényméréssel fehérre tudok égetni bármilyen képet. Az lehet a gond, hogy a fényképezőgép nem akkorát villantat a vakuval amekkorát kéne. Egyébként összehasonlítottuk egy 350D-vel, az azonos körülmények között, azonos beállításokkal egy osztással csinált világosabb képet, de nekem még az is határeset volt.
A 300D-n nem lehet a fénymérési módokat állítani és a FEC állítása sem jelent megoldást mivel ha feljebb állítom mondjuk kétharmaddal akkor meg sok kép beég, sok kép meg továbbra is sötét marad.
Szóval a kérdés , hogy a külső vaku megoldhatná-e ezt a problémát?
Digitális fényképezőgép
Ja kezdetleges weblapomon megnézhetitek fotóimat
OFFTOPIC:
Kedvenc helyek .
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Gáborezredik
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Digitális fényképezőgép
Attól én is.
Ez már rajtam marad
TV:-Sony KV-29FX30K......DVD:-Sony DVP-NS700V.......ERŐSITŐ:-Yamaha RX-V730 rds......Hangfal:-HECO Superior szet+Magnat gamma120.......PC:-MSI KT4 ultra.....AMD 2200+...Hang:-Audigy...videó:- Gexcube ATI Radeon 9600pro.--Monitor:- AG-NEOVO F-417 TFT
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
...és majdnem sirva fakadt a külömbségtől.
Attól én is.
- Gáborezredik
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Digitális fényképezőgép
Haver 80 ért vett egy sony gépet, amolyan zsebbe való, nem tudom milyen tipusszám.
Elhozta hogy mentsem le neki a képeket . Véletlenül pont ugyanazt a virágot fotózta le
az álatkerti pálmaházban mint én, ugyan olyan szögböl meg minden.
Mondom de ismerős mintha az én képem volna . Gyorsan megkerestem az én példányom. és majdnem sirva fakadt a külömbségtől.
Ja kezdetleges weblapomon megnézhetitek fotóimat
TV:-Sony KV-29FX30K......DVD:-Sony DVP-NS700V.......ERŐSITŐ:-Yamaha RX-V730 rds......Hangfal:-HECO Superior szet+Magnat gamma120.......PC:-MSI KT4 ultra.....AMD 2200+...Hang:-Audigy...videó:- Gexcube ATI Radeon 9600pro.--Monitor:- AG-NEOVO F-417 TFT
Digitális fényképezőgép
- LCO kedves uss fel egy ertelmezo szotart es nezd meg mit ir a hajbakap-nal
OFFTOPIC:
Nem értem Tami. A hajbakap azt jelenti: összeveszni valakivel. Mit írtam rosszul?
- es a tenyallas szerint, hogy jott ez ide?
- lecci hagyjuk ezt abba, itt offtopic, ha folytatni szeretned menjunk a kavezoba..
T A M I . H U
Digitális fényképezőgép
- LCO kedves uss fel egy ertelmezo szotart es nezd meg mit ir a hajbakap-nal
OFFTOPIC:
Nem értem Tami. A hajbakap azt jelenti: összeveszni valakivel. Mit írtam rosszul?
Digitális fényképezőgép
Háát ami igaz az már vagy másfél éve volt, hogy én nézegettem, amúgy az is ilyen forma volt mint a Fuji vagy a Te általad betett gép, nem az a lapos kompakt bigyó
Persze, van sokféle, magasabb árkategóriában is. Én 80-nál húztam egy vonalat, kb. 100-nál kezdődik a következő kategória, de nekem egy fényképező annyit már nem ér meg. Én is főleg a családot fogom fotózni, meg a tájat v. épületeket, ha elmegyünk valahová. Meg ugye az emberek többsége nem a legdrágább géppel lép be egy új, általa felfedezetlen területre.
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Háát ami igaz az már vagy másfél éve volt, hogy én nézegettem, amúgy az is ilyen forma volt mint a Fuji vagy a Te általad betett gép, nem az a lapos kompakt bigyó
Digitális fényképezőgép
Na akkor jól emlékeztem, a másik azt hiszem Olimpus volt, na akkor abban van CF kártya, de saját akku Amúgy azokon oltárira tetszik a rádiós távirányítású önkioldó exponáló
Az az Olympus, amit én néztem, xD kártyát használ. Meg a Pana is.
De egyik sem tud távos önkioldást.
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
YvsMad !
Én is néztem annó a Fuji mellett, de már nem emlékszem, miért nem vettem meg. Két másikat is ajánlott az eladó, de az egyiknek nem volt CF kártya lehetősége, a másik meg saját akkuval működött, nem ceruza akkukkal...
Én mindenképpen a ceruza akkus (elemes) gépeket javaslom, mert egyrészt sokkal olcsóbb (egy speci akku akár 15-20ezerbe is kerül) a másik meg, hogy a legtöbbször a gépben kell tölteni, vagy szintén méregdrága külső töltőt kel emiatt venni.
Amúgy a Fujinál nálam az (is) volt a szempont, hogy az előző gép CF kártyái és ceruza akkui mind használhatók lettek, ami egy jókora összeget megspórolt nekem.
Igen, ez is szempont
Szerencsére a Z6 ceruzaakksikat (AA) használ és ugyanolyan SD/MMC kártyát, mint a Canon kamerám.
Na akkor jól emlékeztem, a másik azt hiszem Olimpus volt, na akkor abban van CF kártya, de saját akku
Amúgy azokon oltárira tetszik a rádiós távirányítású önkioldó exponáló
Digitális fényképezőgép
YvsMad !
Én is néztem annó a Fuji mellett, de már nem emlékszem, miért nem vettem meg. Két másikat is ajánlott az eladó, de az egyiknek nem volt CF kártya lehetősége, a másik meg saját akkuval működött, nem ceruza akkukkal...
Én mindenképpen a ceruza akkus (elemes) gépeket javaslom, mert egyrészt sokkal olcsóbb (egy speci akku akár 15-20ezerbe is kerül) a másik meg, hogy a legtöbbször a gépben kell tölteni, vagy szintén méregdrága külső töltőt kel emiatt venni.
Amúgy a Fujinál nálam az (is) volt a szempont, hogy az előző gép CF kártyái és ceruza akkui mind használhatók lettek, ami egy jókora összeget megspórolt nekem.
Igen, ez is szempont
Szerencsére a Z6 ceruzaakksikat (AA) használ és ugyanolyan SD/MMC kártyát, mint a Canon kamerám.
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
YvsMad !
Digitális fényképezőgép
megnézni, hogy mekkora méretű CCD-re van felpakolva az X megapixel, ugyanis az integráltsággal egyenes arányban nő a zajosodás is, bár mindenkinek megvan a maga szűrő algoritmusa
Letöltöttem a Dimage Z6 használatiját és elég jó dolgok vannak benne.
Azt viszont be kell vallanom, hogy nem ismerem a néhány évvel korábbi hasonló kategóriájú gépek tudását, így lehet, hogy másnak semmi új nincs benne.
Szóval a Z6 valóban használ zajcsökkentést, méghozzá úgy, hogy ha a körülmények miatt zajosnak találja az elkészült képet, akkor a bufferéből a memóriakártyába való áttöltés előtt átküldi egy zajszűrőn. Ez tehát nem egy fix dolog, csak akkor működik, ha a gép zajosnak érzékeli a képet.
Van egy dolog, ami nekem tetszik (bár lehet, hogy más gépeken is elterjedt): be lehet állítani, hogy 1 exponáláskor 3 képet rözítsen 3-féle expozícióval, a beállított képnél világosabbat és sötétebbet, a különbség mértéke szintén beállítható. Ezzel elkerülhető az ideálisnál sötétebb vagy világosab kép készítése, ami rutinosabb felhasználóknál is előfordulhat, ha az előnytelen fényviszonyok miatt nem úgy látjuk az LCD-t, ahogy a jó felvételhez kellene.