SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 18:10
Pár gondolat zárszóként,..hogy kicsit árnyaljam a képet,...és hátha neked is "átjön" valami belőle.
Hidd el nekem nem sokadszor is leírni,a Vz-vel kapcsolatban írtál,mert már kívülről fújom,...vizsgán a tanárnak bármikor ötösre visszamondanám. Már azt is írtam,hogy annyira kíváncsivá tett a sok "legend" a madzagról,hogy tervbe is vettem,hogy beszerzek egyet,és én magam is meggyőződöm a saját rendszeremben a kivételes tudásáról. Írtad,hogy kb 450,...ha gondolod és van eladód,akár a tied is megveszem,vagy leteszem a pénzt letétben. Az is tetszik,hogy rengeteg helyen hallottál rendszereket,sok éve csinálod,és látom,hogy magas szinten,..és még füled is van hozzá,hogy meghalld a nüansznyi különbségeket. Ezért azután sok hifisnek tudsz hasznos tanácsot adni,persze van aki profitál belőle,és van aki figyelmen kívül hagyja. Látod,én már profitálok belőle,...meg akarom hallgatni az oly sokszor dícsért Vz-t. A gond ott van,hogy amit te állítasz mindig kész tényként,...megdönthetethen axiómaként állítod. Nos lehet ez így kb .akár 90%-ban is (ami nagyon jó arány,....szerintem én sem tartok itt :) ). De ott van az a 10%,ami olyankor,mikor mereven erőszakosan tolod,elég kontraproduktív tud lenni. Még akkor is ha zömében igazad van.Szívesn olvasom a véleményedet,de vitatkozni nem nagyon érdemes veled,abban a 10%-ban sem,...mert elkerülő választ adsz,..és mint egy politikus kihozod azt,hogy ott is neked van igazad. Sok tapasztalt hifis nem ír már ide,mert nincs kedvük vitatkozni. Kár lenne ha ez a szám csökenne,...inkább az lenne a jó ha nőne. Te sem írtál sokáig,..nekem az is hiányzott. Sok Audio Note-os,és Kondo-t hallgató sem ír ide,pedig sokan vannak,ők is el lettek üldözve az E dobozukkal együtt,mivel az szar és torz. Én is érzem a klikkek nyomásgyakorló erejét,...ezért vannak a viták,(csöves-félvezetős,A AB D osztály, stb) mert pl egy több száz vattos erősítőt hallgató hifist idegesíti egy érzékeny és "torz" Audio Note doboz,..a tölcsér meg tölcsér hangú... Én ezt úgy közelítem meg ,hogy midegyik jó,csak nem mindenkinek tetszik. Én az Audio Expo-ra is úgy mentem,hogy "tudtam",hogy mindegyik szobában jó hang van,...ez biztos. Ugyanis,ha nem lenne,akkor aki odahozta nem állította volna ki. Tehát biztos,hogy vannak emberek akiknek tetszik. Ha tetszik embereknek akkor az jó,....legfeljebb nekem nem annyira tetszik,...de lehet,hogy nekeik meg az nem tetszik annyira,ami nekem tetszik. De olyan ,mint volt is ,hogy többen fennhangon kijelentették hogy egy jó hang sem volt,...az azért elég visszás. Nálam is volt olyan,hogy nem tetszett annyira,amit többen dícsértek,...és az meg tetszett,amire itt író komoly emberek azt írták,hogy kifejezetten rossz hang volt. Ezt csak azért vettem bele,hogy ahol nagy különbségek vannak,ott is nagyon eltérőek a vélemények,...akkor két jó kábel összehasonlításánál,ahol nüansznyi különbségek vannak,...ott milyen vélemény eltérések lehetnek.
Szóval annál a résznél,amikor azt írtad,hogy a Vz,az én rendszeremben is biztos jobbat mutatna,valahogyan diplomatikusabban kellett volna megfogalmazni. Valahogy úgy,hogy nem tudom,hogy neked jobban tetszene-e,mert nem ismerem a rendszered,a szobaakusztikádat,a drótjaidat,hogy ott abból az elektronikákból mennyit hoznak ki,....szóval úgy gondolom,hogy jobb lenne,de az is lehet,hogy nem. :) Egyébként a 45,az triódát jelöl,mostanában ezekkel hallgatom ,nem 2A3-al...
Amúgy keveset írogatok,inkább olvasok,...de ezt most jó hosszúra eresztettem. Jut eszembe így volt ez a Hifi-City-n is,....ott is volt egy srác,aki mindig erőteljesen mondta az igazát,...Mark Levinson-JBL kombója volt,...Marky volt a nick neve....arra már nem emlékszem,hogy milyen kábeleket használt...:)