Ezt szerintem magad sem gondolod komolyan. Sem a szakértői véleményt, sem a párezer forintos támogatással való kockázati aspektust. Abba már bele sem megyek, hogy anno miként vélekedtél, amikor döntési jogköröd volt. Azóta megváltoztatod a döntésed, ezt is el tudom fogadni, de azt kevésbé, hogy az általad is meghozott döntést utólag kritizálod. Nemhogy nem elegáns…Aszpirin írta: ↑2026.01.13., kedd 17:58Teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, mert nem a megnevezés a problémás. Arról van szó, hogy cables az idemásolt szakértői vélemény szerint - bárminek is nevezzük - illegális kereskedelmi tevékenységet folytat, és a fórum ebben neki TUDATOSAN segít, még a saját szabályzata (lásd lennebb) ellenére is. Remélhetőleg a "támogatása" megéri az ezzel kapcsolatos kockázatot.Vinkler írta: ↑2026.01.13., kedd 14:21A elmélkedés sajnos több ponton csúszik, ebbe a jogászkodásba nem mennék bele, nem ide tartozik. Egy dolog elkerülte a figyelmedet. A pontos cím kereskedők és gyártók, valamint TÁMOGATÓK. Szóval támogatásért cserébe te is kaphatsz saját fórumot. Cables ezen jogcímen szerepel a listában. Az, hogy milyen tevékenységet végez nem a mi kompetenciánk vizsgálni, mi a felületet adjuk pont úgy kb, mint az arckönyv, ahol szintén jelen van.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9752
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1602
Értem az álláspontodat, miszerint ő csak egy segítőkész fórumtárs, aki támogatja az oldalt. Tiszteletben tartom a lojalitásodat. De vizsgáljuk meg ezt a tevékenységet a hatályos jogszabályok, a tények és a saját biztonságunk tükrében, érzelmek nélkül.Vinkler írta: ↑2026.01.13., kedd 14:21Kedves Szalon!
Köszönöm az észrevételt. A fórum folyamatosan változik, hiszen folyamatosan változik a személyi kör, aki látogatja. A Jövőben egy nagyobb változtatás van tervben, egy megújult és ennél szerteágazóbb, de átláthatóbb struktúrával. Ebbe most nem mennék bele, majd minden a maga idejében.
A elmélkedés sajnos több ponton csúszik, ebbe a jogászkodásba nem mennék bele, nem ide tartozik. Egy dolog elkerülte a figyelmedet. A pontos cím kereskedők és gyártók, valamint TÁMOGATÓK. Szóval támogatásért cserébe te is kaphatsz saját fórumot. Cables ezen jogcímen szerepel a listában. Az, hogy milyen tevékenységet végez nem a mi kompetenciánk vizsgálni, mi a felületet adjuk pont úgy kb, mint az arckönyv, ahol szintén jelen van.
1. Szerinted a hatályos áfatörvény és a NAV gyakorlata alapján mi a különbség a 'hobbi' és a 'gazdasági tevékenység' között? Ha valaki éveken keresztül (2012 óta), rendszeresen, saját márkanevet építve gyárt és árul műszaki cikkeket, az jogilag még mindig 'megunt holmi' eseti eladásának minősül?
2. Ha a NAV revizorai végeznének egy próbavásárlást nála – ahogy azt rendszeresen teszik online piactereken és fórumokon –, milyen bizonylatot kapnának? Ha semmilyet, akkor szerinted ki viseli a kockázatot: csak az eladó, vagy a platform is, ami ehhez 'támogatói' címszó alatt fizetett teret biztosít?
3. Tudtad, hogy a joggyakorlatban a szerződéseket nem a nevük (pl. 'támogatás'), hanem a tartalmuk alapján ítélik meg? Ha a 'támogatásért' cserébe valaki kizárólagos értékesítési jogot, saját topikot és moderátori jogokat kap, az nem minősül-e valójában burkolt reklámszolgáltatásnak (színlelt szerződés) , ami áfaköteles lenne?
4. Ismerve Radnai Rudolf mérnöki és MTA-s múltját , hihető-e az a narratíva, hogy ő csak egy 'lelkes amatőr', aki nincs tisztában a kereskedelmi forgalomba hozatal szabályaival (CE-jelölés, számladás)? Nem inkább arról van szó, hogy a szakértelmet profin használja, csak a vállalkozói terheket (adó, garancia) nem kívánja viselni?
5. Miért van szüksége egy 'támogatónak' moderátori jogokra a saját termékeit tárgyaló topikban? Egy tisztességes kereskedőnek nem az lenne az érdeke, hogy a pozitív és negatív vélemények transzparensen megjelenjenek, ahogy bármelyik hivatalos bolt vagy az Árukereső esetében? Nem érzed úgy, hogy a kritika törlésének lehetősége a vásárlók megtévesztése?
6. Ha holnap elektromos tűz keletkezik a lakásodban egy hibás hálózati kábeltől, amit számla, eredetigazolás és CE-tanúsítvány nélkül vettél egy fórumos 'baráttól', kin hajtod be a kárt? A biztosító fizetni fog egy 'ismeretlen eredetű', szabványossági vizsgálat nélküli eszköz okozta kárra?
7. Nem érzed visszásnak, hogy miközben a hivatalos kereskedők (akik szintén jelen vannak a fórumon, mint a Zsolt Audio vagy az Audiofil-Szalon) fizetik az adókat és vállalják a törvényi garanciát, addig a 'támogatói' kiskapun keresztül mások ezt megkerülik, tisztességtelen versenyelőnyhöz jutva a közösség kárára?
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11255
- Kapcsolat:
Bevallom, hüledezve követem ezt az áldatlan ügymenetet, ami egyfajta inkvizíciós eljárásként Rudi bácsi körül fortyog már hetek, hónapok, évek (?) óta. Nyilván azonnal besorolják a pro, vagy kontra táborba azt, aki hozzá merészel szólni, bizonyára én sem úszom ezt meg, mégis leírok néhány gondolatot. Hozzáteszem, hogy talán én kaptam a legkeményebb támadásokat Rudolftól pár évvel ezelőtt, mikor személyemet és termékeimet próbálta mocskolni több felületen is. Én ezt akkor sem, azóta sem viszonoztam, nem is a személyéről szeretnék írni, inkább az ellene zajló "eljárásról".
- Az online fórum alapvetően nem kereskedelmi, hanem kommunikációs felület. Van ugyan itt adás/vétel részleg, ahol bárki adhat/vehet a megfelelő jogszabályi kereteken belül (magánszemélynél is képződhet ilyen eladásokból adóköteles jövedelem, ha már jogászkodunk), de ez az eset ugye nem erről szól (bár adhat rá megoldást).
- Az AVX fórumon "hivatalos" kereskedelmi fórumrészt lehet bérelni némi anyagi támogatással. Néhányan be is lettünk oda hajtva, akár kértük, akár nem, másoknál szabadon választható. Ez nem a fórum jelenlegi vezetésének sara, az előd találta ki, veszekedtem is vele eleget emiatt (is). Tudtommal nincs rögzítve, hogy csak üzletszerűen működő (természetes vagy jogi) személyek élhetnek ezzel a lehetőséggel, láthatóan vannak ott privát személyek is talán mindenféle üzleti, vállalkozási háttér nélkül. Ha pedig nem elvárt a vállalkozói háttér, akkor ez nem lehet támadási indok, mondhatni magánügy. Az adózást ne birizgáljuk, mert az aztán végképp magányügy, megvannak erre is a hivatalok, ahol eljárásokat lehet kezdeményezni. Tudjuk, hogy személyes ellentéteknél egyfajta bosszúként tud megjelenni a hivatali feljelentés, erről biztosan mindenkinek van véleménye, nem firtatnám.
- Szintén nincs megkötve, hogy a kereskedelmi topikokban milyen tevékenység űzhető, milyen nem. Ahogy én látom, a sorstársak nem közvetlen eladásra használják, inkább információkat osztanak meg, kapcsolatot tartanak, arculatot építenek, sokan meg semmit nem kezdenek vele. Ő dolguk. Nincsenek itt olyan kötelezettségek (pl. árat megadni), mint egy boltban, webáruházban, kár, sőt inkorrekt ezeket összemosni. Egy riportban, újságcikkben sem kötelező, sőt általában tilos árakat megadni, mikor egy termékről beszélünk és a fórumos jelenlét sokkal inkább hasonlít erre, mint közvetlen kereskedelmi tevékenységre. Legtöbbünknek van hivatalos boltja, ahol saját felelősségünk szerint megfelelünk a jogi előírásoknak. Ha ott valaki szabálytalanságot tapasztal, fordulhat a hivatalokhoz. Pl. azoknál a nem kicsi kereskedő cégeknél, ahol még a webáruházban sincsenek árak, sok terméknél csak egy "Hívjon!" plecsnit láthatunk, ami konkrétan valóban jogsértő. Egy fórumos beszélgetés, közzététel, tájékoztatás igencsak más eset.
- Az AVX fórumon jónéhány ontopic vállalkozás képviselője jelen van, néhányan hivatalos plecsnivel lettünk ellátva, néhányan magánemberként irkálnak, néhányan meg valahol a kettő között lebegnek, akár álnév alatt. Ez szerintem önmagában is okoz némi zavart, amit nem ártana tisztába tenni, bár nem lenne könnyű.
- Személyes szimpátiája bárkinek lehet termékekkel, kereskedőkkel, gyártókkal, fórumtagokkal kapcsolatosan. Ez irányú véleményét is bátran leírhatja bárki, míg nem lépi át a jogszabályok és/vagy a fórumszabályzat kereteit. Legalábbis ennek így kellene elbírálás alá esnie, csak nem mindig így sikerül, de ez most mindegy. Szerintem nincs rendben, hogy az ellenszenves, nem kedvenc, személyes elveket sértő célpontra sortüzet zúdítunk önkéntes rendőri gúnyát öltve. Ezt a viselkedést bárhogy is próbálom, nem tudom sem megérteni, sem elfogadni. Már csak azért sem, mert tudom, milyen könnyen válhat bárkiből közellenség egy ilyen felületen, ha kilép a fősodorból, azzal szembe úszik.
- Sem jogi, sem fogyasztóvédelmi, sem műszaki, sem vagyon-, vagy balesetvédelmi vizsgálatok lefolytatása nem tartozik a fórumra, annak üzemeltetőire, tulajdonosára, tagjaira. Bízzuk ezt a hivatalokra, akiknél indokolt esetben bejelentéseket tehetünk. Hogy bármilyen, nem a hivatalos szervek által lefolytatott eljárásokban rögtönítélő bíróságként próbálnak néhányan szerepelni, saját privát véleményükre alapozva tagokat próbálnak kizáratni, meghurcolni, az szerintem nagyon nincs rendben. Meg is lep, általam komolynak és tekintélyesnek gondolt hobbi- és fórumtársak hogyan jutnak ide.
- Ami jogos, sőt akár el is várható, de a fórum érdeke is, hogy megalapozott vélemények, valós tapasztalatok közszemlére kerüljenek. Ugyanez vonatkozik a gyártók, kereskedők megnyilvánulásaira is; bízzuk rájuk, hogyan hozzák magukat pozitív, vagy kellemetlen helyzetbe! A vásárlóknak ezek hasznos információt adhatnak döntéseikhez, nézzük is ezt ki egymásból, nem kell egymás szájába rágni! Túlkapás és szerintem inkorrekt viselkedés, ha néhányan elkezdik a többieket arról győzködni, hogy nekik mennyire nem tetszik valaki/valami és emiatt tessék eltávolítani a közösségből.
- Mérnökként, műszaki emberként elvből és gyakorlatilag is fontosnak tartom a műszaki előírások betartását, máskülönben gyorsan összedőlne a ház. Egy szép világban minden termékről valós, részletes leírást kapnánk az elkövetőjétől (én magam ennek próbálok is eleget tenni saját produktumaimnál), bármennyire is megosztja ez a hifis közösséget. De az előírások betartatása jogosultság hiányában nem a fórum és nem a hobbitársak dolga. Pláne hogy a pro/kontra érvek műszaki tartalma hasonlóképpen kifogásolható, mint esetleg a támadás tárgya.
- Az AVX fórum színvonaláról tízezernyi vélemény létezik. Hogy mit gondolunk erről a felületről, hogyan érezzük itt magunkat, arra komoly hatással van az is, miként bánunk egymással. Ha elterjed az önkéntes rendőrködés, rögtönítélő csapatok alakulnak, amik (mint a történelemben végtelenszer megtörtént) közérdekre hivatkozva követelésekkel állnak elő, akkor szerintem sokan sokkal rosszabbul fogjuk itt érezni magunkat, ami konkrétan maga a színvonalesés.
- A kereskedői topikok kiosztása a fórum tulajdonosának hatásköre; neki kell azt is eldönteni, mit vár el a fórumon kereskedőként megjelenő személyektől és mit kínál nekik. Kell-e ehhez vállalkozási forma, adószám, céges honlap, műszaki tanúsítványok, stb.? Nem tisztázott, nem létező szabályokra hivatkozni nem lehet, privát vélemények alapján eljárást lefolytatni nem lehet. A mostani perpatvar mintha e logikát felrúgva próbálni eljutni valahova, aztán ki tudja, hol áll meg...
- Az online fórum alapvetően nem kereskedelmi, hanem kommunikációs felület. Van ugyan itt adás/vétel részleg, ahol bárki adhat/vehet a megfelelő jogszabályi kereteken belül (magánszemélynél is képződhet ilyen eladásokból adóköteles jövedelem, ha már jogászkodunk), de ez az eset ugye nem erről szól (bár adhat rá megoldást).
- Az AVX fórumon "hivatalos" kereskedelmi fórumrészt lehet bérelni némi anyagi támogatással. Néhányan be is lettünk oda hajtva, akár kértük, akár nem, másoknál szabadon választható. Ez nem a fórum jelenlegi vezetésének sara, az előd találta ki, veszekedtem is vele eleget emiatt (is). Tudtommal nincs rögzítve, hogy csak üzletszerűen működő (természetes vagy jogi) személyek élhetnek ezzel a lehetőséggel, láthatóan vannak ott privát személyek is talán mindenféle üzleti, vállalkozási háttér nélkül. Ha pedig nem elvárt a vállalkozói háttér, akkor ez nem lehet támadási indok, mondhatni magánügy. Az adózást ne birizgáljuk, mert az aztán végképp magányügy, megvannak erre is a hivatalok, ahol eljárásokat lehet kezdeményezni. Tudjuk, hogy személyes ellentéteknél egyfajta bosszúként tud megjelenni a hivatali feljelentés, erről biztosan mindenkinek van véleménye, nem firtatnám.
- Szintén nincs megkötve, hogy a kereskedelmi topikokban milyen tevékenység űzhető, milyen nem. Ahogy én látom, a sorstársak nem közvetlen eladásra használják, inkább információkat osztanak meg, kapcsolatot tartanak, arculatot építenek, sokan meg semmit nem kezdenek vele. Ő dolguk. Nincsenek itt olyan kötelezettségek (pl. árat megadni), mint egy boltban, webáruházban, kár, sőt inkorrekt ezeket összemosni. Egy riportban, újságcikkben sem kötelező, sőt általában tilos árakat megadni, mikor egy termékről beszélünk és a fórumos jelenlét sokkal inkább hasonlít erre, mint közvetlen kereskedelmi tevékenységre. Legtöbbünknek van hivatalos boltja, ahol saját felelősségünk szerint megfelelünk a jogi előírásoknak. Ha ott valaki szabálytalanságot tapasztal, fordulhat a hivatalokhoz. Pl. azoknál a nem kicsi kereskedő cégeknél, ahol még a webáruházban sincsenek árak, sok terméknél csak egy "Hívjon!" plecsnit láthatunk, ami konkrétan valóban jogsértő. Egy fórumos beszélgetés, közzététel, tájékoztatás igencsak más eset.
- Az AVX fórumon jónéhány ontopic vállalkozás képviselője jelen van, néhányan hivatalos plecsnivel lettünk ellátva, néhányan magánemberként irkálnak, néhányan meg valahol a kettő között lebegnek, akár álnév alatt. Ez szerintem önmagában is okoz némi zavart, amit nem ártana tisztába tenni, bár nem lenne könnyű.
- Személyes szimpátiája bárkinek lehet termékekkel, kereskedőkkel, gyártókkal, fórumtagokkal kapcsolatosan. Ez irányú véleményét is bátran leírhatja bárki, míg nem lépi át a jogszabályok és/vagy a fórumszabályzat kereteit. Legalábbis ennek így kellene elbírálás alá esnie, csak nem mindig így sikerül, de ez most mindegy. Szerintem nincs rendben, hogy az ellenszenves, nem kedvenc, személyes elveket sértő célpontra sortüzet zúdítunk önkéntes rendőri gúnyát öltve. Ezt a viselkedést bárhogy is próbálom, nem tudom sem megérteni, sem elfogadni. Már csak azért sem, mert tudom, milyen könnyen válhat bárkiből közellenség egy ilyen felületen, ha kilép a fősodorból, azzal szembe úszik.
- Sem jogi, sem fogyasztóvédelmi, sem műszaki, sem vagyon-, vagy balesetvédelmi vizsgálatok lefolytatása nem tartozik a fórumra, annak üzemeltetőire, tulajdonosára, tagjaira. Bízzuk ezt a hivatalokra, akiknél indokolt esetben bejelentéseket tehetünk. Hogy bármilyen, nem a hivatalos szervek által lefolytatott eljárásokban rögtönítélő bíróságként próbálnak néhányan szerepelni, saját privát véleményükre alapozva tagokat próbálnak kizáratni, meghurcolni, az szerintem nagyon nincs rendben. Meg is lep, általam komolynak és tekintélyesnek gondolt hobbi- és fórumtársak hogyan jutnak ide.
- Ami jogos, sőt akár el is várható, de a fórum érdeke is, hogy megalapozott vélemények, valós tapasztalatok közszemlére kerüljenek. Ugyanez vonatkozik a gyártók, kereskedők megnyilvánulásaira is; bízzuk rájuk, hogyan hozzák magukat pozitív, vagy kellemetlen helyzetbe! A vásárlóknak ezek hasznos információt adhatnak döntéseikhez, nézzük is ezt ki egymásból, nem kell egymás szájába rágni! Túlkapás és szerintem inkorrekt viselkedés, ha néhányan elkezdik a többieket arról győzködni, hogy nekik mennyire nem tetszik valaki/valami és emiatt tessék eltávolítani a közösségből.
- Mérnökként, műszaki emberként elvből és gyakorlatilag is fontosnak tartom a műszaki előírások betartását, máskülönben gyorsan összedőlne a ház. Egy szép világban minden termékről valós, részletes leírást kapnánk az elkövetőjétől (én magam ennek próbálok is eleget tenni saját produktumaimnál), bármennyire is megosztja ez a hifis közösséget. De az előírások betartatása jogosultság hiányában nem a fórum és nem a hobbitársak dolga. Pláne hogy a pro/kontra érvek műszaki tartalma hasonlóképpen kifogásolható, mint esetleg a támadás tárgya.
- Az AVX fórum színvonaláról tízezernyi vélemény létezik. Hogy mit gondolunk erről a felületről, hogyan érezzük itt magunkat, arra komoly hatással van az is, miként bánunk egymással. Ha elterjed az önkéntes rendőrködés, rögtönítélő csapatok alakulnak, amik (mint a történelemben végtelenszer megtörtént) közérdekre hivatkozva követelésekkel állnak elő, akkor szerintem sokan sokkal rosszabbul fogjuk itt érezni magunkat, ami konkrétan maga a színvonalesés.
- A kereskedői topikok kiosztása a fórum tulajdonosának hatásköre; neki kell azt is eldönteni, mit vár el a fórumon kereskedőként megjelenő személyektől és mit kínál nekik. Kell-e ehhez vállalkozási forma, adószám, céges honlap, műszaki tanúsítványok, stb.? Nem tisztázott, nem létező szabályokra hivatkozni nem lehet, privát vélemények alapján eljárást lefolytatni nem lehet. A mostani perpatvar mintha e logikát felrúgva próbálni eljutni valahova, aztán ki tudja, hol áll meg...
Ha ezt a vírusként romboló cables hatást nem tudjátok helyén kezelni, akkor az évek óta tartó fórum színvonal hanyatlás második fokozatba vált, pl azzal is, hogy a többi "normálisan" posztoló, kereskedő és támogató eltűnik innen. A feszkó egy ideig növeli a klikkelés számot, hosszútávon erősen redukálja a segítő szándékú posztokat, és keresnek egy normális hangnemű más fórumot, nem csak magyart.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6349
Teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, mert nem a megnevezés a problémás. Arról van szó, hogy cables az idemásolt szakértői vélemény szerint - bárminek is nevezzük - illegális kereskedelmi tevékenységet folytat, és a fórum ebben neki TUDATOSAN segít, még a saját szabályzata (lásd lennebb) ellenére is. Remélhetőleg a "támogatása" megéri az ezzel kapcsolatos kockázatot.Vinkler írta: ↑2026.01.13., kedd 14:21A elmélkedés sajnos több ponton csúszik, ebbe a jogászkodásba nem mennék bele, nem ide tartozik. Egy dolog elkerülte a figyelmedet. A pontos cím kereskedők és gyártók, valamint TÁMOGATÓK. Szóval támogatásért cserébe te is kaphatsz saját fórumot. Cables ezen jogcímen szerepel a listában. Az, hogy milyen tevékenységet végez nem a mi kompetenciánk vizsgálni, mi a felületet adjuk pont úgy kb, mint az arckönyv, ahol szintén jelen van.
1.5.2. A Felhasználói jogosultság megszüntethető, ha a regisztrációt jelen Fórum szabályzatba, vagy jogszabályba ütköző módon, vagy célból hozzák létre. Ebben az esetben a Felhasználó kezelt adatainak a tovább tárolásától a Fórum tulajdonosa dönt.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
És igen, minden felhasználó legyen korrekt.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az az "odabiggyesztés" Évekkel ezelőtt történt.Shimano írta: ↑2026.01.13., kedd 15:00
Vinkler sántít a te hozzászólásod is,mert cables itt van már tizen éve,a támogatók szó odabiggyesztése a kereskedők és gyártók után meg elég friss lehet,talán még meleg is.![]()
Nekem egyébként tök mindegy kit vesztek be ebbe a csoportba,csak aki ott van,az legyen korrekt minden szempontból.
És igen, minden felhasználó legyen korrekt.
Nekem egyébként tök mindegy kit vesztek be ebbe a csoportba,csak aki ott van,az legyen korrekt minden szempontból.
Vinkler sántít a te hozzászólásod is,mert cables itt van már tizen éve,a támogatók szó odabiggyesztése a kereskedők és gyártók után meg elég friss lehet,talán még meleg is.Vinkler írta: ↑2026.01.13., kedd 14:21Kedves Szalon!Szalon írta: ↑2026.01.13., kedd 13:55Kedves Vinkler,
Régóta jelen vagyok a fórumon és sok-sok mindent köszönhetek neki. Nem csak technikai és elméleti kérdésekben nyújtott segítséget, de személyes ismeretségek és barátságokat is köszönhetek a platformnak, amiért köszönettel tartozom!
Úgy érzem az elmúlt időkszakban ugyan történt pozitív változás, de véleményem szerint nem elégséges.
Szeretném ha ez a fórum megmaradna még hosszú ideig és úgy érzem a működését jelenleg jogilag is veszélyezteti cables és az általa művelt "tevékenység". Remélem következő soraim átgondolásra kerülnek majd és pozitív irányba mozdítják a fórumot!
Köszönöm az észrevételt. A fórum folyamatosan változik, hiszen folyamatosan változik a személyi kör, aki látogatja. A Jövőben egy nagyobb változtatás van tervben, egy megújult és ennél szerteágazóbb, de átláthatóbb struktúrával. Ebbe most nem mennék bele, majd minden a maga idejében.
A elmélkedés sajnos több ponton csúszik, ebbe a jogászkodásba nem mennék bele, nem ide tartozik. Egy dolog elkerülte a figyelmedet. A pontos cím kereskedők és gyártók, valamint TÁMOGATÓK. Szóval támogatásért cserébe te is kaphatsz saját fórumot. Cables ezen jogcímen szerepel a listában. Az, hogy milyen tevékenységet végez nem a mi kompetenciánk vizsgálni, mi a felületet adjuk pont úgy kb, mint az arckönyv, ahol szintén jelen van.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kedves Szalon!Szalon írta: ↑2026.01.13., kedd 13:55Kedves Vinkler,
Régóta jelen vagyok a fórumon és sok-sok mindent köszönhetek neki. Nem csak technikai és elméleti kérdésekben nyújtott segítséget, de személyes ismeretségek és barátságokat is köszönhetek a platformnak, amiért köszönettel tartozom!
Úgy érzem az elmúlt időkszakban ugyan történt pozitív változás, de véleményem szerint nem elégséges.
Szeretném ha ez a fórum megmaradna még hosszú ideig és úgy érzem a működését jelenleg jogilag is veszélyezteti cables és az általa művelt "tevékenység". Remélem következő soraim átgondolásra kerülnek majd és pozitív irányba mozdítják a fórumot!
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1602
Kedves Vinkler,
Lefuttattam egy részletes elemzést melynek az eredménye a következő lett:
Záró Konklúzió és Szakértői Vélemény
A vizsgálat alapján megállapítható, hogy a "cables" felhasználó (Radnai Rudolf) tevékenysége az avxforum.hu felületen a magyar jogszabályok értelmében üzletszerű gazdasági tevékenységnek minősül. A tevékenység jellege (gyártás, fejlesztés, rendszeres értékesítés, márkaépítés) kizárja a magánszemélyi ingóságértékesítésre vonatkozó kedvező adózási szabályok alkalmazását.
Amennyiben a Vizsgált Személy ezen tevékenységét adószám kiváltása nélkül, számlaadás mellőzésével végzi, úgy adószám nélküli adóköteles tevékenységet folytat, amely mulasztási bírságot, valamint a becsült jövedelem utáni személyi jövedelemadó és Áfa (plusz bírságok és pótlékok) megfizetésének kötelezettségét vonja maga után. A nyugdíjas státusz nem mentesít ezen kötelezettségek alól, csupán a járulékfizetési kötelezettséget enyhítené – de csak legalizált működés esetén.
A fórumra nézve a helyzet jogi kockázatot hordoz: a moderátori és "Gyártó" státusz biztosítása egy vélhetően illegálisan működő szereplő számára kimerítheti a jogellenes tevékenységhez nyújtott segítség fogalmát, és aláássa a platform fogyasztóvédelmi megfelelőségét. A "fekete" kereskedelem gyanúja tehát nemcsak adóügyi, hanem polgári jogi és piacfelügyeleti szempontból is megalapozottnak tűnik.
Akit érdekel részletesebben:
Lefuttattam egy részletes elemzést melynek az eredménye a következő lett:
Záró Konklúzió és Szakértői Vélemény
A vizsgálat alapján megállapítható, hogy a "cables" felhasználó (Radnai Rudolf) tevékenysége az avxforum.hu felületen a magyar jogszabályok értelmében üzletszerű gazdasági tevékenységnek minősül. A tevékenység jellege (gyártás, fejlesztés, rendszeres értékesítés, márkaépítés) kizárja a magánszemélyi ingóságértékesítésre vonatkozó kedvező adózási szabályok alkalmazását.
Amennyiben a Vizsgált Személy ezen tevékenységét adószám kiváltása nélkül, számlaadás mellőzésével végzi, úgy adószám nélküli adóköteles tevékenységet folytat, amely mulasztási bírságot, valamint a becsült jövedelem utáni személyi jövedelemadó és Áfa (plusz bírságok és pótlékok) megfizetésének kötelezettségét vonja maga után. A nyugdíjas státusz nem mentesít ezen kötelezettségek alól, csupán a járulékfizetési kötelezettséget enyhítené – de csak legalizált működés esetén.
A fórumra nézve a helyzet jogi kockázatot hordoz: a moderátori és "Gyártó" státusz biztosítása egy vélhetően illegálisan működő szereplő számára kimerítheti a jogellenes tevékenységhez nyújtott segítség fogalmát, és aláássa a platform fogyasztóvédelmi megfelelőségét. A "fekete" kereskedelem gyanúja tehát nemcsak adóügyi, hanem polgári jogi és piacfelügyeleti szempontból is megalapozottnak tűnik.
Akit érdekel részletesebben:
Igazságügyi és Adóügyi Szakértői Jelentés: Kereskedelmi Tevékenység Minősítése és Jogkövetkezményei az AVX Fórum "cables" Felhasználója Ügyében:
Jelen szakértői jelentés átfogó jogi, adóügyi és digitális forenzikus elemzést nyújt az avxforum.hu online közösségi felületen tevékenykedő, "cables" felhasználónévvel azonosított személy (a továbbiakban: Vizsgált Személy) tevékenységéről. A jelentés célja, hogy a hatályos magyar jogszabályi környezet – különös tekintettel a személyi jövedelemadóról (Szja tv.), az általános forgalmi adóról (Áfa tv.), az adózás rendjéről (Art.) és az elektronikus kereskedelemről (Eker. tv.) szóló törvényekre – alapján választ adjon arra a kérdésre, hogy a Vizsgált Személy tevékenysége magánszemély általi ingóságértékesítésnek vagy üzletszerű gazdasági tevékenységnek minősül-e.
Az elemzés kiterjed a nyugdíjas státusz adózási vonzataira, a bejelentés nélküli ("fekete") kereskedelem szankciórendszerére, valamint a fórumüzemeltető (szolgáltató) felelősségi körére, különös tekintettel arra a tényre, hogy a Vizsgált Személy a platformon moderátori jogosultságokkal és "Gyártó/Kereskedő" státusszal rendelkezik.
A rendelkezésre álló bizonyítékok és a jogszabályi tényállások összevetése alapján a jelentés konklúziója egyértelműen az, hogy a Vizsgált Személy tevékenysége kimeríti az üzletszerű gazdasági tevékenység fogalmát. A termékfejlesztés ("Power-R" márka), a rendszeresség, a nyereségorientáltság és a szervezett piaci jelenlét kizárja a magáncélú ingóságértékesítés alkalmazhatóságát. Amennyiben ezen tevékenység adószám és vállalkozási forma nélkül zajlik, az súlyos adójogi mulasztásnak minősül, amely mind a magánszemélyt, mind a tevékenységnek teret adó platformot jelentős jogi kockázatoknak teszi ki.
1. Tényállás Részletes Feltárása és a Digitális Profil Elemzése
A jogi minősítés elsődleges feltétele a tényállás pontos rögzítése. A digitális térben hagyott nyomok, a felhasználói interakciók és a közzétett tartalmak összessége alkotja azt a bizonyítékhalmazt, amelyre az adóhatósági és bírósági gyakorlat is támaszkodik.
1.1. A Vizsgált Személy Azonosítása és Háttere
A kutatási adatok alapján a "cables" felhasználónév mögött Radnai Rudolf villamosmérnök áll. A nyilvánosan elérhető információk és fórumbejegyzések szerint Radnai Rudolf a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Híradástechnika szakán, mikrohullámú ágazaton szerzett diplomát, és korábban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Műszerügyi és Méréstechnikai Szolgálatánál dolgozott.
Ez a szakmai háttér nem csupán életrajzi adat, hanem a kereskedelmi tevékenység szerves része: a Vizsgált Személy rendszeresen hivatkozik mérnöki végzettségére és az MTA-nál szerzett tapasztalataira, hogy termékei ("Power-R" kábelek, zajszűrők) műszaki hitelességét alátámassza és a potenciális vásárlók bizalmát elnyerje. A fórumban "Törzsgárda" státusszal rendelkezik, és ami jogilag kiemelten releváns: moderátora a "Power-R kábelek" elnevezésű, a "Kereskedők és Gyártók valamint Támogatók" alfórumban található topiknak.
1.2. A Tevékenység Tárgya: Termékfejlesztés kontra Vagyontárgy Hasznosítás
A magyar adójog egyik legfontosabb elhatárolási pontja a meglévő vagyontárgy értékesítése és a célzott termék-előállítás közötti különbségtétel.
A fórumon fellelhető bizonyítékok alapján a Vizsgált Személy nem a saját háztartásában feleslegessé vált, korábban személyes használatra vásárolt ingóságait (pl. egy régi erősítőt vagy hangsugárzót) értékesíti, hanem gyártói tevékenységet folytat.
Márkaépítés: A termékek egységes márkanév ("Power-R") alatt kerülnek forgalomba, amely saját arculatot és termékidentitást kölcsönöz az áruknak.
Termékfejlesztés: A Vizsgált Személy rendszeresen beszámol "fejlesztésekről" (developments), "újdonságokról" (novelties), mint például a "Zajgát-X" vagy a "Noise killer" eszközök. A "fejlesztés" fogalmi használata önmagában kizárja az egyszerű ingóságértékesítést, hiszen az alkotótevékenységre, új érték létrehozására utal, nem pedig a meglévő vagyon passzív likvidálására.
Szériagyártásra utaló jelek: A hirdetésekben és hozzászólásokban megjelenő információk szerint a termékekből több példány készül, azok verziószámokkal rendelkeznek, és a Vizsgált Személy vevői visszajelzések alapján módosítja a specifikációkat.
1.3. Kereskedelmi Magatartásminták a Fórumon
A Vizsgált Személy kommunikációja és interakciói a klasszikus kereskedői magatartást tükrözik, nem pedig a magánszemélyek közötti alkalmi adásvételét.
Vevőkör kezelése: A Vizsgált Személy explicit módon "vevőmként" hivatkozik a fórumtársakra (pl. "zoli73 vevőmtől"). Ez a szóhasználat üzleti, szolgáltató-ügyfél viszonyt feltételez.
Rendelések adminisztrációja: Nyilvános posztokban is elismeri a megrendelések fogadását ("jött egy megrendelés is"), és a megnövekedett fórumlátogatottságot közvetlen üzleti lehetőségként értelmezi.
Árazási stratégia: A termékek árazása piacorientált, differenciált (használt vs. új verziók, 40 000 – 80 000 Ft-os sávban). Az ilyen szintű árazási struktúra és a rendszeres bevételszerzésre irányuló törekvés a gazdasági tevékenység egyértelmű ismérve.
Marketing tevékenység: A Vizsgált Személy aktívan reklámozza termékeit, vásárlói leveleket tesz közzé (pl. egy kórházból írt levél) a termékhatékonyság igazolására, és Facebook-hirdetések statisztikáira hivatkozik.
Összegzés a tényálláshoz: A "cables" felhasználó tevékenysége túlmutat a hobbicélú adásvételen. A termék-előállítás, a folyamatos piaci jelenlét, a márkanév használata és a vevőkör tudatos építése együttesen egy gyártói-kereskedői üzleti modell körvonalait rajzolják ki.
2. Jogi Minősítés: Gazdasági Tevékenység vs. Ingóságértékesítés
A felhasználói kérdés központi eleme annak eldöntése, hogy a törvény szemében "kereskedőnek" minősül-e a Vizsgált Személy. Ennek megválaszolásához a magyar adójogszabályok definícióit kell részletesen elemeznünk és rávetítenünk a feltárt tényállásra.
2.1. A Gazdasági Tevékenység Fogalma az Áfa Törvényben
Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 6. § (1) bekezdése adja meg a gazdasági tevékenység legalapvetőbb definícióját, amely a minősítés sarokköve.
"Gazdasági tevékenységnek minősül valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és végzése független formában történik."
Jogi Konklúzió: A "cables" felhasználó tevékenysége az Áfa törvény értelmében egyértelműen gazdasági tevékenységnek minősül. Ez a státusz automatikusan adóalannyá teszi az illetőt, függetlenül attól, hogy kiváltotta-e az adószámot vagy bejelentkezett-e az adóhatósághoz. Az adóalanyiság objektív kategória: aki a feltételeket teljesíti, az adóalany, még akkor is, ha "feketén" működik.
2.2. Személyi Jövedelemadó: Önálló Tevékenység
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) különbséget tesz a "magánszemély ingó értékesítése" (58. §) és az "önálló tevékenységből származó jövedelem" (16. §) között.
Ingó értékesítés: Tipikusan a saját használatú vagyontárgyak (használt ruha, bútor, megunt hifi-eszköz) eladása. Itt érvényesül a 600.000 Ft-os bevételi adómentes határ.
Önálló tevékenység: Ha az ingóság értékesítése gazdasági tevékenység keretében történik (üzletszerűség), akkor az ebből származó jövedelem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül.
A NAV tájékoztatói (pl. a "Vaterázókra" vonatkozó állásfoglalások) egyértelműsítik: ha valaki azért vásárol alkatrészeket, vagy azért kutat régiségek után, hogy azokat haszonnal továbbadja, az nem ingóságértékesítés, hanem gazdasági tevékenység. Mivel "cables" alkatrészekből (csatlakozók, vezetékek) új terméket (kábel) állít elő eladási céllal, ez klasszikus ipari/kézműves tevékenység, így az Szja törvény szerinti önálló tevékenység kategóriájába esik.
Kiemelt jelentőségű: Ennek következtében a "cables" által realizált bevételre nem vonatkozik az évi 600.000 Ft-os adómentességi keret, amely csak a nem üzletszerű ingóságértékesítésre érvényes. Az első forinttól kezdve adóköteles jövedelemnek számít.
3. A Fórumüzemeltető (AVX) Felelőssége és Kockázatai
A kérdés egyik legfontosabb aspektusa a fórum (platform) felelőssége. Mit jelent az AVX Fórumra nézve, ha egy felhasználója – aki ráadásul moderátor – feketén kereskedik?
3.1. A Közvetítő Szolgáltatói Felelősség (Eker. tv.)
Az elektronikus kereskedelmi törvény alapján az AVX Fórum "tárhelyszolgáltatónak" minősül.
Safe Harbor (Mentesség): Főszabály szerint a szolgáltató nem felel a felhasználók által közzétett tartalomért, KIVÉVE, ha tudomást szerez a jogellenes magatartásról, és nem intézkedik haladéktalanul.
3.2. A "Tudomásszerzés" és az Aktív Szerep Problémája
Az AVX Fórum esetében a helyzet jogilag rendkívül kényes, több okból is:
Moderátori Státusz: A "cables" felhasználó nem egy egyszerű tag, hanem moderátor. A jogi gyakorlatban nehéz azzal érvelni, hogy az üzemeltetőnek "nincs tudomása" a saját moderátorának tevékenységéről. A moderátor a fórum "meghosszabbított keze", tevékenysége az üzemeltető hallgatólagos vagy kifejezett jóváhagyásával zajlik.
Dedikált Kereskedelmi Tér: A fórum létrehozott egy speciális alfórumot "Kereskedők és Gyártók valamint Támogatók" címmel, ahol "cables" saját topikkal rendelkezik ("Power-R kábelek"). Ezzel a fórumstruktúra aktívan támogatja és kategorizálja a tevékenységet. Ha a fórum "Gyártóként" tüntet fel valakit, aki jogilag nem létező vállalkozás, azzal a fogyasztók megtévesztésében is közreműködhet.
Szerződött Partner Státusz: A kutatási anyag említi a "Szerződött partnerek" kategóriát. Ha "cables" pénzt fizet a fórumnak a megjelenésért (pl. banner, kiemelt topik), akkor a fórum és a felhasználó között üzleti kapcsolat áll fenn. Ebben az esetben a fórum köteles lenne meggyőződni partnere jogi státuszának rendezettségéről (adószám, cégjegyzékszám).
Implikáció a Fórumra: Ha a NAV vagy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indít, a fórum üzemeltetője "bűnsegédként" vagy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat elősegítőjeként is felelősségre vonható lehet, mivel nem csupán passzív tárhelyet biztosít, hanem aktívan (moderátori jog, dedikált topik) szervezi a kereskedelmet.
3.3. Fogyasztóvédelmi és Adatvédelmi Kockázatok
Megtévesztés: A fórum szabályzata tiltja a magánszemélyek üzletszerű kereskedelmét. Azzal, hogy "cables" mégis zavartalanul működik, sőt moderátor, a fórum a saját szabályzatát sérti meg, ami fogyasztóvédelmi aggályokat vet fel.
Adatkezelés: A fórumon keresztül bonyolított "feketekereskedelem" során személyes adatok (nevek, címek, telefonszámok) cserélnek gazdát privát üzenetekben. Ha a tevékenység illegális, akkor az ehhez kapcsolódó adatkezelésnek sincs megfelelő jogalapja (pl. szerződés teljesítése), ami a GDPR megsértését jelenti az adatkezelő (cables) és potenciálisan a platform részéről is.
4. A Műszaki Állítások és a Tisztességtelen Kereskedelmi Gyakorlat
A jelentés teljessége érdekében ki kell térnünk a termékek marketingjére is. "Cables" termékeit gyakran áltudományos vagy vitatott műszaki állításokkal hirdeti (pl. "mikrohullámú zajok" kezelése audio tartományban).
Fttv. Relevancia: A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény (Fttv.) tiltja a megtévesztő állításokat. Ha egy kereskedő (márpedig "cables" annak minősül) olyan műszaki előnyöket állít, amelyek nem bizonyítottak, vagy tudományosan megalapozatlanok (pl. 20 kHz-es audio jelben GHz-es mikrohullámú technológia alkalmazása), az megtévesztő kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet.
Versenypiaci Hátrány: A legálisan működő, adót fizető és fogyasztóvédelmi szabályokat betartó versenytársakkal (pl. hivatalos hifi-szalonok) szemben a "fekete" működés és a kontrollálatlan ígéretek tisztességtelen versenyelőnyt biztosítanak. Ezért nemcsak a NAV, hanem a GVH látókörébe is kerülhet az ügy.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7980
Mivel nekem tetsző irányú változást vélek felfedezni, a támogatást visszakapcsoltam.Szalon írta: ↑2025.12.13., szomb. 22:23Át szeretném hozni ide, hogy megmaradjon, mert az off-ból el fog tűnni és szerintem itt a helye ennek a véleménynek!asebestyen írta: ↑2025.12.13., szomb. 08:43Tisztelt Üzemeltetők, Kollégák!
A tulajdonosváltás óta támogatom a Fórumot, először a munkámmal is, majd már csak (az általatok is jól ismert okokból) havi hozzájárulással. Tettem és teszem azért, mert hittem, hogy valami jobbat csinálunk ebből a Fórumból. Mivel más eszközöm nincs a tiltakozásra az ilyen és ehhez hasonló dolgok ellen, amennyiben az egész Fórumot Cables hirdetési felületévé engeditek rohasztani, a színvonalat az ő szintjére engeditek lehúzni lassan minden topicban, a továbbiakban nem áll módomban a Fórumot támogatni.
Ez nem ellenetek szól és sajnálom, de én ezt ebben a formában támogatni nem szeretném, sokkal inkább távol tartanám magam tőle, olvasni is undorító.![]()
Tisztelettel,
asebestyen![]()
Sajnálom, hogy ismét ide jutottunk, teljesen megértem a döntésed Ákos és sajnos én sem látok más megoldást, minthogy nem szeretném tovább támogatni ezt a fajta szellemiséget a továbbiakba anyagilag.![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Aha, na erre nem számítottam. És valóban. Csak az a csatolmány törölhető, ami nem az Adásvétel al-fórum alatt van.rTom írta: ↑2025.12.19., pén. 21:23Megnéztem az enyémeket.
Csak a saját hirdetések mellékleteit nem lehet törölni, minden más hozzászólásban lévőt igen.
Úgy rémlik, hogy a szabályzatban is benne van ez, hogy visszakereshető legyen az előélete minden terméknek.
"5.8.15 Az Felhasználók kifejezetten tudomásul veszik, hogy az Adás-vétel al-Fórum egyik célja a meghirdetett áruk előélete nyomonkövethetőségének elősegítése, ezért a szabályosan feladott eladási célú hirdetési topikokat a moderátorok utólag kérésre sem törlik, illetve az ezirányú jelentéseket, privát üzenetben vagy egyéb kommunikációs csatornán keresztül érkezett kéréseket a hirdetés törlése nélkül lezárják, illetve nem válaszolják meg. "
Köszönöm az infót.
Akkor nem hibáról van szó, hanem tudatlan userrről.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Technics SL-PG 490, Oppo DV-983H, Panasonic DP-UB824, Sony UBP-X800M2, Sony ST-SB 920QS, Technics RS-BX404, Squeezebox Classic V3, Dune Homatics Box R 4K Plus, Zgemma H17, Panasonic TX-P42UT50E, Taga Harmony PF2000, Topping D90 III Sabre, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Megnéztem az enyémeket.batagy írta: ↑2025.12.19., pén. 18:04Kipróbáltam mindkét módon. Egyik esetben sem kattintható a checkbox.kasumi írta: ↑2025.12.19., pén. 17:55
A letiltást értem, de talán mégsem lő ki mindent ilyenkor, nem tudom.
1. Próbáld így: Help > Troubleshoot Mode (or Restart with Add-ons Disabled).
2. Aztán meg így: if the classic top menu bar is not displayed, tap the Alt or F10 key to display it View > Page Style > No Style
Nem lehet, hogy Neked több jogod van?
Test user alatt meg tudnád nézni?
Csak a saját hirdetések mellékleteit nem lehet törölni, minden más hozzászólásban lévőt igen.
Úgy rémlik, hogy a szabályzatban is benne van ez, hogy visszakereshető legyen az előélete minden terméknek.
"5.8.15 Az Felhasználók kifejezetten tudomásul veszik, hogy az Adás-vétel al-Fórum egyik célja a meghirdetett áruk előélete nyomonkövethetőségének elősegítése, ezért a szabályosan feladott eladási célú hirdetési topikokat a moderátorok utólag kérésre sem törlik, illetve az ezirányú jelentéseket, privát üzenetben vagy egyéb kommunikációs csatornán keresztül érkezett kéréseket a hirdetés törlése nélkül lezárják, illetve nem válaszolják meg. "
Ez tényleg elég vad. De megnéztem, és nem erről van szó. Nem kattintható és a Kijelöltek törlése sem változik.kasumi írta: ↑2025.12.19., pén. 18:09
Azt nem tudom, hogyan kell, de mondok egy vadat (pontosabban nem én, hanem itt mondják: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1296663): ha jól értettelek, a box megjelenik, de nem tudsz bele pipát varázsolni, igaz?! Itt valami olyanról beszélnek, hogy a formázás miatt a pipa alig látszik. Szóval, próbáld ki, hogy kattintasz a boxon és megnézed alul, hogy a kijelöltek törlése gombra mit lép. Ha a pipa ott van, csak nem látszik, a csatolmánynak törlődnie kell.
Valójában a négyzetek ki vannak szürkítve, ezért nem kattinthatóak.
Így néz ki:
Szerintem addig nem tudunk továbbmenni, amíg más normál felhasználó meg nem nézi. Mert a Te jogosultságod egészen más, az hogy Te nézed, nem mérvadó.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Technics SL-PG 490, Oppo DV-983H, Panasonic DP-UB824, Sony UBP-X800M2, Sony ST-SB 920QS, Technics RS-BX404, Squeezebox Classic V3, Dune Homatics Box R 4K Plus, Zgemma H17, Panasonic TX-P42UT50E, Taga Harmony PF2000, Topping D90 III Sabre, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 460
Azt nem tudom, hogyan kell, de mondok egy vadat (pontosabban nem én, hanem itt mondják: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1296663): ha jól értettelek, a box megjelenik, de nem tudsz bele pipát varázsolni, igaz?! Itt valami olyanról beszélnek, hogy a formázás miatt a pipa alig látszik. Szóval, próbáld ki, hogy kattintasz a boxon és megnézed alul, hogy a kijelöltek törlése gombra mit lép. Ha a pipa ott van, csak nem látszik, a csatolmánynak törlődnie kell.batagy írta: ↑2025.12.19., pén. 18:04Kipróbáltam mindkét módon. Egyik esetben sem kattintható a checkbox.kasumi írta: ↑2025.12.19., pén. 17:55
2. Aztán meg így: if the classic top menu bar is not displayed, tap the Alt or F10 key to display it View > Page Style > No Style
Újratervezés
Kipróbáltam mindkét módon. Egyik esetben sem kattintható a checkbox.kasumi írta: ↑2025.12.19., pén. 17:55
- kasumi
- V.I.P.

Újratervezés
Köszi hogy megnézted. De sajnos nálam továbbra sem. 146.0.1-es 64bites Firefox. És az összes kiegészítőt letiltottam, és úgy sem lehet kattintani a négyzeteket.
Firefox 143.0.3 (64-bit) - nálam működik. A jelölő négyzetek a sorok végén vannak, pipa, törlés gomb a lap alján.
- kasumi
- V.I.P.

Üdv.!
Firefox 143.0.3 (64-bit) - nálam működik. A jelölő négyzetek a sorok végén vannak, pipa, törlés gomb a lap alján.
Újratervezés
Erre valaki?
Márpedig a fórum szabályzatot be kell tartani.
De sokszor nehéz megállni. Mert baromságokat írni szabad. És az is megengedett, hogy rendszeresen, ugyanaz az illető ugyanazt leírja, akár minden hónapban, éveken át…
Azon gondolkodom, hogy arra van- e lehetőség, hogy “előzetesben” leül az ember két hét bant, aztán megírja azt a hozzászólást, ami kikívánkozik belőle, megkapja érte a jól megérdemelt büntetését, de beszámítják neki az előzetesben leült napokat, és csak a különbséget kell már kiülni?
Mondjuk konkrét példát: egy személyeskedő, kissé offtopic hsz- ért adható egy hónap hsz megvonás, de előtte már önként leülhető 2 hét, és a hsz után akkor csak 2 hetet kell kiülni?
Sziasztok!
A Felhasználói vezérlőpult > Csatolmányok kezelése menü alatt nem lehet kijelölni a csatolmányokat, így törölni sem lehet.
Asztali gépről nézem, legfrissebb Firefox-szal.
Ez ismert hiba?
A Felhasználói vezérlőpult > Csatolmányok kezelése menü alatt nem lehet kijelölni a csatolmányokat, így törölni sem lehet.
Asztali gépről nézem, legfrissebb Firefox-szal.
Ez ismert hiba?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Vérzivataros évek voltak azok :) Béla is az a fajta tulajdonos volt, aki képesnek tartotta magát, hogy tudja, (akkor még) több ezer ember mit szeretne, mire van szüksége és merre halad a világ, amit meg kell mentenie. Egyáltalán nem érdekelte a közösség, soha nem is lett része, nagyjából mindenkit hülyének nézett, ő egy játszóteret és piacot vásárolt magának, amit önkényesen adjusztált. Ha valaki nem volt neki szimpatikus, addig baszogatta, míg az illető lelépett csendben, vagy egyszerűen kizárta. Csak akkor adta be a derekát és vont be másokat, mikor elfáradt, megunta. Engem egy szerkesztőség vezetésével bízott meg a tervezett AVX magazinhoz, de amint kiderült, hogy nem építjük ingyen a kis birodalmát, azonnal elhajtott minket, engem még ki is tiltott a fórumról. :)
Béla hossza unszolás és győzködés után belátta, hogy a moderáció nem egyszemélyes feladat, és nem neki kell moderálni izomból a fórumot. Szervezett egy moderátor csapatot. Mondjuk beletelt pár évbe, mire erről sikerült őt meggyőzni.Luxor Audio írta: ↑2025.12.14., vas. 17:16Mondj néhány példát a közösség által megoldott problémákra az AVX fórum elmúlt 25 évéből!
......
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ezt döntse el mindenki magának.Luxor Audio írta: ↑2025.12.14., vas. 18:39Már csak az a kérdés, ki számít "építő jellegű felhasználónak" egy "szakmai" fórumon.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Már csak az a kérdés, ki számít "építő jellegű felhasználónak" egy "szakmai" fórumon.
A popszakmáról tudnék mesélni sokat, de ez most lényegtelen. Mi a helyzet azokkal, akik az aktuális tulajdonosnak, vagy némelyik moderátornak személy szerint nem szimpatikusak, de a közösség elismeri őket? Velük mi legyen? Róluk is a közösség dönt?Alex_Aston írta: ↑2025.12.14., vas. 18:01Egy nyílt online térben mindig lesz olyan, vagy olyanok, akik nem mindenki számára szimpatikusak, vagy egyező nézetűek. De ez önmagában szerintem nem probléma. Ilyen a popszakma.