2 hete vasárnap még 3/4-es gatyában mentem 3 órát.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9508
Re: Kerékpározás
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én egy ilyesmi cuccal kihúzom a telet, igaz 2-3 fok alatt nem nagyom szoktam kimenni már.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem lenne jó sokáig húzni. Szerintem is menj el mihamarabb.AAttila írta: ↑2025.11.20., csüt. 13:18Hétfőn voltam a dokinál Öklömnyi (de lehet nagyobb) vérömleny van a combomon, azt mondta menjek a balesetire, ott majd felnyitják és kitakarítják. De kellene egy ultrahang is, mert biztos van izomszakadás is.(szerinte) 2,5 hete nem edzek. De bicóval járok dolgozni![]()
Én nem annyira vagyok fázós, ezzel a két cuccal még -5-8-ig kimegyek tekerni. (persze nem 3-4 órát):
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5202
Trek még megvan, már raktam is bele 3000 kilit (az egyik állítás igaz
). Kb. talán ötször tudtam elmenni vele, ez alapján nagyon óvatosan megkockáztatom, hogy jobb gép, mint a Litespeed. Hazatérve még minden alkalommal frissebbnek éreztem a combomat, valószínűleg jobban tartja a sebességet, nem kell folyamatos kis gyorsításokkal fárasztanom magamat az érzésre áhított tempóhoz. Azért csak érzésre, mert mérni nem tudtam idáig semmit, csak ma jött meg az óra hozzá.
Mivel ennyire alkalmatlan időben vettem, megpróbáltam kicsit kitolni a szezont némi meleg öltözettel. Igazából egy normális téli cipőt akartam venni, mert a nyári+kamásli kombóban lefagy a lábam, de ahogy böngésztem, végül vettem még nyárit is, két mezt, rövid- és hosszúgatyát, dzsekit, aláréteget, meg egy sisakot... röviden: elég rendesen elgurult a mamil-gyógyszer.
Mentségemül szogáljon, hogy amúgy szégyelnivalóan nem érdekel a ruházkodás, mezem konkrétan 3 volt idáig nagyjából 30 év alatt, szóval van honnan felfejlődnöm. Kedden gurultam a próbát, napos, de hideg idő volt, hazafelé már csak 5-6° körül lehetett. Tűrhető, de azért a lábujjaim az új cuccban is lilára fagytak, még teszek majd egy próbát valami vastagabb gyapjúzoknival. Egyéb alkatrészeim túlélték a hideget, bár semmiképp sem ez az optimumom. Mindenesetre büszke voltam magamra, mert idáig 10-12 ° volt nálam a limit.
Ez a gép már elég úri holmi, hogysem egy pumpa virítson rajta a kulacstartó melletti konzolon. Ez a mütyür ma érkezett: elég ügyes darab, szétszedve nagyon kis helyen elfér, de összecsavarva elég komolyan vehető kapacitása van. Patron, e-pumpa továbbra sem tetszik. És bár soha az életben nem volt még láncszakadásom, de mindig ott motoszkált bennem, hogy mi lesz, ha mégis. Ezen a kis marokszerszámon van láncbontó is, meg ötféle küllőkulcs és még két gumiszerelő szerszám is. Igazi kis ékszer. És ha már óra: a másik gépen már bevált ez a kis Cateye butaóra, a Trekre is rendeltem egyet. Valahogy rá kell majd hebrákolnom a konzolra, alulra meg a szintén ma érkezett Knog Oi csengőt.
Mivel ennyire alkalmatlan időben vettem, megpróbáltam kicsit kitolni a szezont némi meleg öltözettel. Igazából egy normális téli cipőt akartam venni, mert a nyári+kamásli kombóban lefagy a lábam, de ahogy böngésztem, végül vettem még nyárit is, két mezt, rövid- és hosszúgatyát, dzsekit, aláréteget, meg egy sisakot... röviden: elég rendesen elgurult a mamil-gyógyszer.
Ez a gép már elég úri holmi, hogysem egy pumpa virítson rajta a kulacstartó melletti konzolon. Ez a mütyür ma érkezett: elég ügyes darab, szétszedve nagyon kis helyen elfér, de összecsavarva elég komolyan vehető kapacitása van. Patron, e-pumpa továbbra sem tetszik. És bár soha az életben nem volt még láncszakadásom, de mindig ott motoszkált bennem, hogy mi lesz, ha mégis. Ezen a kis marokszerszámon van láncbontó is, meg ötféle küllőkulcs és még két gumiszerelő szerszám is. Igazi kis ékszer. És ha már óra: a másik gépen már bevált ez a kis Cateye butaóra, a Trekre is rendeltem egyet. Valahogy rá kell majd hebrákolnom a konzolra, alulra meg a szintén ma érkezett Knog Oi csengőt.
A Wahoo is ott volt a kezemben a Zergénél, amikor a 840-eset vettem, de valamiért mégsem azt választottam. Árban kb egyforma volt.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én Garmint használok. 530-asom volt, ami garancia időn belül behalt. Cseredarabra várok a Garmintól. Akkor vettem egy 840-eset. Azzal vezérlem egy ideje a TACX görgőt is, eddig egész jól működik, méret/súgy/ár arányban szerintem nagyon jó, nekem elég annyi infó amennyi arra a kijelzőre fér, nem kell az 1000-es széria. Most már az 50-es széria van, annak valamivel jobb a kijezője, más tok, de kb ennyi. Szerintem nem ér + 50 000k felárat.gianni321 írta: ↑2025.11.20., csüt. 14:13
Egyébként jogos a kérdés: amilyen viszonylag könnyen adok ki néha hifire -józan ész szerint - horribilis összegeket, ezt a 150-200eFt körüli kanyart egyszerűen nem akarja bevenni az agyam, már ami a computert illeti. A hifiben lévő mára megszokottá vált arcátlan árképzést sokkal könnyebben tudomásul veszem, minthogy kiadjak egy computerért 200Ft-ot.
Ezen kívül semmi extra: továbbra is teljesen lenyűgöz a Venge minden egyes alkalommal, amikor megyek vele, egyszerűen imádom. Alig várom, hogy Revi kezelésbe vegye a kerekeimet, mert -még is se megy rosszul - a küllők érezhetően lazák. Hétfőn volt egy marha nagy elázásom, azóta nem ültem bringán. Elég nagy szél fújt, láttam, hogy jön felfelé valami "idő", villámlott is, de nekem még ki kellett kanyarítanom 50-re a távot, mer' nehogy mán' ilyen szélben ne legyen meg. Mire haza értem, ki lehetett önteni a cibőmből a vizet.
Computer kérdés: Wahoo Elemnt Bolt 3-at vagy Roam 3-at meg Gamin Edge-eket nézegetek. Vahúzik itt egyébként valaki?
Tudom-tudom, ha Poginak meg MvdP-nek jó, miért ne? De ez még nem elég indok...![]()
A Wahoo is ott volt a kezemben a Zergénél, amikor a 840-eset vettem, de valamiért mégsem azt választottam. Árban kb egyforma volt.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1342
Ati, gyors és teljes gyógyulást kívánok!
De hogy ne kerüljem ki az eredeti kérdést (és egyidejűleg frankózzam is magam
), a szombat késő esti hazaérkezésemet követően - az Úr napján, de a sátán számát létrehozva - azér' gurultam is egy lazát. (Az átlagsebesség azt is jelzi, miért jártok jobban, ha nem megyek Veletek group ride-ra...
)
De hogy ne kerüljem ki az eredeti kérdést (és egyidejűleg frankózzam is magam
- Csatolmányok
-
- Vasárnapi kör.jpg (15.9 KiB) Megtekintve 330 alkalommal
Én úgy gondolom, hogy ez a vomouter kérdés is leginkább hit kérdése. Van, aki a Garminra esküszik, van, aki csakis a Wahoo, néhánynak jó az olcsóbb Bryton is. Szerintem nekünk hobbistáknak, bármelyik teljesen elég és OK. Így sem használjuk ki a teljes tudásukat, mert nem is megyünk annyit és olyan változatos terepen, ill versenyeken, ahol esetleg több speciális oldalt állít be a user. Bármelyiket veszed, nem nyúlsz mellé, ill bármelyikből ki lehet fogni egy gyárliag sz@rt.
Ezen kívül semmi extra: továbbra is teljesen lenyűgöz a Venge minden egyes alkalommal, amikor megyek vele, egyszerűen imádom. Alig várom, hogy Revi kezelésbe vegye a kerekeimet, mert -még is se megy rosszul - a küllők érezhetően lazák. Hétfőn volt egy marha nagy elázásom, azóta nem ültem bringán. Elég nagy szél fújt, láttam, hogy jön felfelé valami "idő", villámlott is, de nekem még ki kellett kanyarítanom 50-re a távot, mer' nehogy mán' ilyen szélben ne legyen meg. Mire haza értem, ki lehetett önteni a cibőmből a vizet.
Computer kérdés: Wahoo Elemnt Bolt 3-at vagy Roam 3-at meg Gamin Edge-eket nézegetek. Vahúzik itt egyébként valaki?
Tudom-tudom, ha Poginak meg MvdP-nek jó, miért ne? De ez még nem elég indok...
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 860
Egyébként jogos a kérdés: amilyen viszonylag könnyen adok ki néha hifire -józan ész szerint - horribilis összegeket, ezt a 150-200eFt körüli kanyart egyszerűen nem akarja bevenni az agyam, már ami a computert illeti. A hifiben lévő mára megszokottá vált arcátlan árképzést sokkal könnyebben tudomásul veszem, minthogy kiadjak egy computerért 200Ft-ot.
Tudom-tudom, ha Poginak meg MvdP-nek jó, miért ne? De ez még nem elég indok...
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 860
Basszus, menj mihamarabb, annyi sz@rságot hall az ember. Mielőbbi gyógyulást kívánok!AAttila írta: ↑2025.11.20., csüt. 13:18Hétfőn voltam a dokinál Öklömnyi (de lehet nagyobb) vérömleny van a combomon, azt mondta menjek a balesetire, ott majd felnyitják és kitakarítják. De kellene egy ultrahang is, mert biztos van izomszakadás is.(szerinte) 2,5 hete nem edzek. De bicóval járok dolgozni![]()
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6398
Na bakker, a legjobbakat!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Hétfőn voltam a dokinál Öklömnyi (de lehet nagyobb) vérömleny van a combomon, azt mondta menjek a balesetire, ott majd felnyitják és kitakarítják. De kellene egy ultrahang is, mert biztos van izomszakadás is.(szerinte) 2,5 hete nem edzek. De bicóval járok dolgozni 
- pärt
- Őslakos

Szeleta-zsomboly. (Az AI korában már elég könnyű "nagy tudásúnak" lenni.
)
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1342
A hétvégén már nem is tettem fel a bringát ebben a ködös-nyálkás időben (mármint ott, bár tulajdonképpen hazudhatnám azt is, hogy montival voltam
Na, merre is? A kép alapján ki tudja? (Trane-t kizárnám a válaszadásból.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Senkivel semmi?
Part Trek eufóriában?
AAttila gyógyul?
Asebestyen csak gyűjti az infókat?
Gianni321 comuter tengerben veszett el?
Rotox a tetőn a bringával körözik az autóval, keresi a célpontot?
Revi techno partyt csinál a szobában kerékpáros lámpákkal?

Part Trek eufóriában?
AAttila gyógyul?
Asebestyen csak gyűjti az infókat?
Gianni321 comuter tengerben veszett el?
Rotox a tetőn a bringával körözik az autóval, keresi a célpontot?
Revi techno partyt csinál a szobában kerékpáros lámpákkal?
- pärt
- Őslakos

SaddleSpur izé...nyereg. Nem, a nyúlvány nem arra való.
csak megnyerte, de lehet nem ezen múlott
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Itt van még egy adalék, ha esetleg valaki még nincs kellőképpen elveszve a varacskoltatható országúti/aszfalton verethető gravel témában.
https://www.bikeradar.com/news/toon-aer ... -road-bike
- pärt
- Őslakos

Újabb crossover jószág?(Amúgy elég fárasztóan ismételgető bullshit, gyaníthatóan AI alapokra írt remekművet fésülgettek át minimálisan marketing anyaggá.)revox írta: ↑2025.11.08., szomb. 19:44Itt van Sebi új, immáron kb 17. gépe![]()
https://bikefun.hu/az-uj-mission-gyors- ... en-terepen
Itt van még egy adalék, ha esetleg valaki még nincs kellőképpen elveszve a varacskoltatható országúti/aszfalton verethető gravel témában.
https://www.bikeradar.com/news/toon-aer ... -road-bike
- pärt
- Őslakos

Nem szeretem a derékpúpot, meg nyilván mindig otthon felejtenék valami fontosat. Már jó ideje egy kulacsban tartom a motyóimat, mivel abban biztonságban tudhatom a tartalékszemüvegemet is.revox írta: ↑2025.11.09., vas. 21:50
Minipumpa elfér hátso zsebben, ahogy a pótbelső és leszedő is. A kútmetes Bükkben vétek elpazarolni egy kulacsnyi helyetde ne fázz a patrontól se. Nekem hátul a zsebekben patron, pótSZINGÓ(az is befér), telefon, dzemélyi ig, fehérjeszelet, zabszelet, lakáskulcs, stoplivédő, egy gumileszedő (szingót letèpni elég egy aláfeszíteni). Néha eltettem egy pvc vágót is (gumit levágni, ha baj van és messzebb mentem). Ha máshol vagyunk, kocsikulcs, forgalmi. Sok hülyeség elfér hátul.
az a tükör, aki sokat groupRideol és nem szeret hónalj alatt hátranézni, jó dolog, hogy a szél forgásával, vagy út kanyarodásával a mögötted haladó sor melyik oldalon jön és merre álj ki. Láttam.már ilyenböl gondot,mikor hülyegyerek kiborított a sor felőli oldalonasebestyen írta: ↑2025.11.09., vas. 21:11Jobb kormányvégbe csengettyű, balba visszapillantó tükör...![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Minipumpa elfér hátso zsebben, ahogy a pótbelső és leszedő is. A kútmetes Bükkben vétek elpazarolni egy kulacsnyi helyetpärt írta: ↑2025.11.09., vas. 19:31Jó ötlet, bár már azt hittem, azt javaslod, hogy húzzam a csengőt a...asebestyen írta: ↑2025.11.09., vas. 19:23
Szereld a csengőt a hüvelykujjadra, azt a szép bicajt el ne ronditsd vele....![]()
![]()
Egy kisebb, nyeregtáskában vagy szerszámtartóként működő kulacstartóban elférő pumpát viszont venni fogok. Erre a gépre már tényleg nem rakom fel a vázon levő konzolra a mostani minipumpámat.
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Tükör nem lesz. Azt hiszem, mindkét oldalon ezeknél maradnék.