tottyi írta: ↑2025.06.25., szer. 08:36
Az audio PC konfiguracioja es mellette euroban az arak, hatha ez segit mivel Te mar jopar ilyen pc-et osszeraktal.
Audio PC - Intel I9 13900T - 600
ROG STRIX B760-I GAMING WIFI - 300
Kingstone FURY Renegade DDR4 8GB x2 - 60
Samsung 860 EVO M2 SSD 1TB - 120
USB kartya JCat XE EVO - 800
MZ/X LPC250-RED Tapegyseg - 500
Streacom FC10 Case - 350
Kabelek - 150
USB kabel - Shunyata Research Sigma v2, 2 500
Chord Dave Dac, 14 000
Mondjuk én azért kicsit olcsobban próbálkozom.
A konfig:
I7 12600T 45e huf
Asus Tuf Z690 wifi D4: 50e huf
2x32G Corsair Dominator LP: 49e huf
Asus Xonar Essence II Burson V7 opampokkal 90e huf
….+ háttértár kb 60Terra +Samsung 860 Evo SSD 256-os
Régebbi alkatrészek:
Thermaltake Mozart TX 50e (kb 20 éve megvan újonnan vásárolt..mondjuk ez annak idején nagyon drága volt, de nagyon szeretem)
Seasonic Fanless 450 platinium 50e (kb 10 éve vásárolt újonnan) (ezt jelenlegi tápot szeretném kiváltani a RED-del, aztán ez vagy eladásra megy vagy a másod rendszert fogja vinni)
A konfigból látszik, hogy nem igazán szeretném belelapátolni a világ minden pénzét.
Természetesen az alkatrészek nagy része mások által levetett “kacat”.
E mellett teljesít szolgálatot jelenleg egy asrock J4104-es itx
Lap mint file szerver egy pico psu-val Ebbe lesznek majd bekötve a háttértárak. Most csak a két legnagyobb 2x18T+ a legkisebb egy 3T. De majd ha felújításra kerul és több SATA lesz rajta, akkor az összes háttértár.
Én nagyon meg vagyok elégedve a HTPC nyújtotta szabadsággal. Az előző gépet főleg filmekre használtam idáig is hasonló gép volt csak abban egy i7700T proci ment… Majd én is áttértem filmeknél a streamer szolgáltatókra. Ezt főleg a gyerekek miatt, hiszen egyszerűbb volt.
De sosem elégített ki ez a fajta tartalom szolgáltatás, bár az egyszerűségét nem lehet elvitatni. Viszont most, hogy a srácok felnőttek annyira, hogy elboldogulhatnak a PC-vel. Szeretném visszahozni a HTPC-t.
Ezt egészíteném ki jelenleg úgy, hogy zenére is jobb legyen.
Mellesleg a HTPC minig is halott volt. Kb 30 éve élem a műfajt. Azóta halott. Van amikor kicsit jobban, van amikor kicsit kevésbé…
De azóta mondják, hogy inkább médialejátsző, dvd lejátszó BR lejátszó, streaming…stb. Ugyan ez a helyzet az Audio Pc-vel is, csak akkor még nem voltak direkt PCbe való célhardverek. Minőségi hangkártya, táp, stb. Mára vannak ilyen eszközök mégis, mint Fapaci írta az Audió PC-nek még volt egy aranykora kb 10 éve.
Nagyon sok szempont van amiért valaki PC-re válthat. A minőség hajszolása pl ilyen.
Viszont Nekem nem csak azért marad a PCben a lejátszó, bár szerintem jobb hangot érek így el, mintha a HTPC mellé még egy célhardvert szerzek be. Én nem tudok milliókat egy rendszerbe beleölni. Főleg úgy, hogy ez nem egy örök hangfal, vagy egy szépen megszólaló erősítő, ami évtizedekig tud szolgálni, esetleg még azon is túl, a streamer bizony elavul. Persze az USB, ahogy írtad lehet egy könyebb és jobb út lenne…
Én nem várok óriási javulást a táptól. Egyszerűen most van egy kis pénzem amit bele tudok a rendszerbe fektetni. Ha valamennyi minőségi javulást hoz és az ráadásnak én is kihallom és szebbnek érzem az összhatást, én annak már örülök. Viszont ez a táp örök darab marad egy hasonló célhardverben. Nem kell cserélnem 5 év múlva.
Nem hajszolom a legtisztább, legjobb minőséget. Azt szeretném, hogy a saját kis pénzemért kapjak Nekem jót.
Hogy akkor miért a HT-és Audió PC?
Szentimentális okokból. Ezt szoktam meg, ehhez ragaszkodtam évtizedekig. Ezzel pedig nehéz versenyezni. Főleg így ötven felé. AZ ember egyre nehezebben változik, egyre inkább ragaszkodik a dolgaihoz.Kipróbáltam a WD lejátszóját, Popcornt, HD(nemtudommit) de mindig visszatértem a PChez.
Legszivesebben még egy ZX Spectrumot is vennék, pedig tudom, hogy nem használnám sem én sem a gyerekek.

. De akkor is felébreszt az emberben valamit. Pont ugyan úgy mint egy LP lemezjátsző vagy talán a gyerekeimnek 20 év múlva a HTPC…
A 2. Rendszer is váltás alatt van, oda egy célgép kerül itx-es NAS alaplappal, ha a kis Kínaiakkal sikerül megalkudnom, hogy végre magyarországra is szállítsanak. Ez optimálisabb meghajtó kezeléssel rendelkezik remélhetőleg mint a jelenlegi, valamint ha meg tudom tenni, ugyan ezen gépen egy routert is telepíteni, akkor kiváltja a jelenlegit. Ha még felmegy rá a roon szervert is, akkor azt is szeretném itt futtatni, de ennek még nem néztem utána. Maga az AudioPC mint célhardver eddig kimaradt. A HTPC eszközei voltak erre is használva, mint régebbi Xonar HDav, házimozi erősítő, Kodi szoftver. Volt idő mikor próbálkoztam jriverrel is, de az hamar elhalt a rendszerátépítés miatt.
Szóval aktuális lenne a Táp vétel.