Az első részhez: az aranytojást tojó tyúk egyre kevesebb aranytojást tojik, az Acolyte-et is elkaszálták a közfelháborodás oltárán, az mondjuk eléggé beszédes, hogy 230MUSD volt a költségvetése és 50MUSD alatt hozott, tehát egy nettó 180MUSD mínuszos tyúkot azért már ott is levágnak!Luxor Audio írta: ↑2025.04.28., hétf. 08:21Akkor lesz vége, ha a jogtulajdonosok úgy döntenek, hogy vége, de az aranytojást tojó tyúkot nem szokás levágni. Minőségi brandet ők és az alkotók tud(ná)nak fenntartani, de látjuk, hogy már rég nem ez a cél, hanem a végtelen számú bőr lehúzása Chewbakkáról a lehető legkisebb költségek mellett. A rajongóknak ebbe nincs beleszólásuk, legtöbben ki is öregedtek már a SW univerzumból, ajándéktárgyakat, csecsebecséket sem vásárolnak, nem tagjai a célközönségnek. Talán volt köztük olyan, aki azt képzelte, hogy a ma már 5x, 6x éveikben járó egykori rajongók kedvéért a Disney majd cukiságból, karitatív alapon fenntart egy fél évszázados kultuszt, csak hát a részvényesek nem támogatják az ilyesmit.wittao írta: ↑2025.04.27., vas. 10:46De amikor a SW mozikba kerult X evtizede es ahogy o megalmodta, akkor egyszeruen olyan volt amilyen. Es ha ebbe utolag beletenyerel egy lezbikus rendezo/producer beteges kompenzalasi kenyszerrel, vagy eppen fekete/azsiai szineszekkel tomjuk meg, mert na, akkor az eredeti rajongo bazis velhordul, majd elfordul az egesztol. Az uj generacio (Z) meg nem az a roghoz kotott ragaszkodo tipus, mas vilagban nottek fel, nekik mindegy h. Yoda zold vagy piros, nagyjabol holnap mar mas online tartalmat fogyaszt. De azok a rajongok akik a minosegi brandet fenntartottak eddig, azok nelkul vege lesz.
Kétlem, hogy az LMBTQ tartalmak, vagy a színesbőrű színészek miatt fordult el az "eredeti rajongóbázis", az új nézők meg jóval toleránsabbak az ilyen "fejlemények" ügyében. A némelyik SW epizódban Kenobit játszó Ewan McGregor készített egy világjáró motorozós sorozatot, amiben eljutottak Dél- és Közép-Amerikába, Ázsiába és útközben persze sok néger, latin, ázsiai emberke felismerte a tábornokot. Szerintem érdekes lenne őket megkérdezni, mennyire zavaró számukra a színesbőrű szereplők jelenléte az újabb részekben.
Bizonyára nagyon mást fogyasztunk, de én egyáltalán nem talákozom a kifogásolt tartalmakkal MINDEN filmben.
Szintén érdekes kérdés, mit tekintünk "ELHANYAGOLHATOAN KIS" szeletnek. Pl a magyarok elhanyagolhatók-e a maguk 1 ezreléket kitevő népességi arányukkal? Néhány turullelkű hazánkfia ezen csúnyán felháborodna, attól tartok. A rideg számok alapján viszont a filmtörténelemben erősen túlreprezántáltak vagyunk.
És hiába kétled, hogy LMBTQ és színesbőrű dolgok miatt fordulnak el, az Acolyte bukásának okozói közvetlenül ezek az okok voltak. Mire végigszenvedtem, én is majdnem teljesen kiégtem a blődségektől, pedig eléggé toleráns tudok lenni...
Ewan McGregor egy világhírű színész, művelt és valószínű magasról tesz rá ha egy sikerfilmben a fekete-ázsiai-fehér arány elborul, nem azon van a lényeg. Ha megfigyelted Windu mester az égvilágon senkiben nem váltott ki semmilyen negatív reakciót, tehát kár lenne bőrszín-ellenes és vagy LMBTQ ellenes dolgot belevinni ebbe a kérdéskörbe. Egyszerűen a filmkészítőknek érezniük kellene, hogy ez az "érzékenyítés" most már átesett egy másik ló másik oldalára, és a rajongók inkább bemutatják a középső ujjukat.
Második részhez: csak pár példa a közelmúltból
A már fentebb említett Acolyte
Az idő kereke
Last of Us (itt külön rész szállítva a gay vonalnak)
The Morning Show-ba is sikerült becsempészni
Dead to Me (ami egyébként szerintem egy baromi beteg, de jó anyag)
Interjú a vámpírral (új verzió, mi más?)
De majd bővítem a listát, ha eszembe jut :)