Második tulaja vagyok. A kábel legalább 25 éves. Kb. 4 éve van nálam. Azért (is) kellett cseréltetnem a csatlakozóit, mert agyonhasználtak voltak.
Kézbevéve azonnal látszik, hogy nem mai kábel, mert a zsugorcsővezése is itt ott repedezett, de ez ugye a hangját egyáltalán nem befolyásolja. Nem kínai hamisítvány, az biztos. Papírjai ennyi idő után rég nincsenek meg. Az első tulaja itthon vette, ennyit tudok. Akkoriban még nem volt Temu és társai.
Kicsit mesélek róla, aki hiszi, hiszi, aki nem, az nem... Szóval, évek óta vadásztam erre a kábelre, emberi áron. Egyszercsak Sz. Fehérváron hirdettek egyet (ezt). Én Bp-i vagyok... azonnal autóba ültem és elmentem érte Fehérvárra. A tulaj legalább 80 éves ember volt, akinek az összes kábele Cardas volt, ebből a szériából. Ezt már nem használta évek óta és gondolom, már nem is tervezte más elé kötni, ezért adta el, nagyon kedvező áron. Az eredeti csatlakozói ergyák voltak, (talán még meg is vannak) ezért adta sokkal olcsóbban, mint általában szokás. Mire rendbetetettem a kábelt, az összköltsége 100e felett lett, de nekem így is megérte, mert szerintem kimagaslóan sima hangú kábel a Cardas, úgy általában. Fedett, tompa hangú rendszerbe nem is ajánlom, de lineáris hhangú rendszerrel képes nagyon alkotni. Nyilván szerintem.