kargidje írta: ↑2024.12.23., hétf. 10:53
Valószínű te is vettél már drágább hifit mint a havi fizetésed, tehát alapból neked sem telik rá..
Miért havi fizetésben kellene mérni a dolgot?
Mondok egy példát.
Vagy két ember. Egyik keres mondjuk 500e Ft-ot, és félre rak havi 50e-et, a másik meg keres 900e Ft-ot, és félre rak 300e-et havonta.
Egyikük 20 hónapig gyűjt egy 1 milliós cuccra, a másik meg 4 hónapig (és marad mellé 200e vésztartalék).
Ha valaki épp összerakja a az árát valaminek, de jövő héten elromlik a hűtő, vagy a mosógép, akkor nem fog enni, vagy mosni hetekig?
Kinek telik akkor rá igazából?
Én továbbra is úgy gondolom, ha nem tudja valaki KÉNYELMESEN, lemondás nélkül megvenni az adott dolgot, AKKOR nem telik rá neki, hiába tudja még épp kicsengetni az árát.
De ez csak az én véleményem, és természetesen nem szentírás. Mert nálam az az alap, hogyha nincs meg egy nagyobb dolog vásárlásra esetén mellé még több havi fizétésnyi tartalék, akkor nem veszem meg. 2 gyerekem is van, bármi történhet, nem fogok semmit kockáztatni.
Inkább lemondok dolgokról, de felelős vagyok értük.
És a gyerek témát azért hoztam fel, amit nem értettél, mert nem egy olyat láttam már, amikor a gyerek a földön alszik egy vékony matracon, és komód helyett is a földön vannak a ruhái, de apunak ott a milliós hifi a szobában (szintén matracon alvás mellett)... Na, e szerintem elítélendő, és elszomorító.