Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

All-In-One eszközök

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Re: All-In-One eszközök

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2025.03.15., szomb. 16:28
Aszpirin írta:
2025.03.15., szomb. 16:02
A fiatal, az idős, és az Alto által ajánlott “tesztalbum” :rolleyes:
És a kijelzőben tükröződő Delikvens melyik az első kettő közül??? gondolkodik.gif
Az a bölcs Öreg :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
2025.03.15., szomb. 16:02
És a kijelzőben tükröződő Delikvens melyik az első kettő közül??? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

.
IMG_6839.jpeg
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

violin írta:
2024.07.23., kedd 17:22
A minap belefutottam egy profilba vágó készülékbe....

https://sonoro.com/produkt/maestro-quantum/

Minden benne van, ami (nekem) kell... kéne... :D
Sajnos a belső felépítéséről még semmit sem találtam. Nyilván D-osztályú végfok (Hypex N-core) van benne, de ezt leszámítva is szeretem tudni, hogy mi van a géptető alatt...

Ja, és ahogy látom, jelenleg nincs hazai forgalmazója.... gondolkodik.gif
Eddig ennyit engednek látni belőle......................
Sonoro_Maestro_Quantum_par_ON-mag-00008.jpg
Sonoro_Maestro_Quantum_par_ON-mag-00009.jpg
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

ANDS írta:
2025.02.06., csüt. 17:27
6c33c írta:
2025.02.05., szer. 17:33
ANDS írta:
2025.01.04., szomb. 17:10
Naim Uniti Atom HE.
Pár napja megtudtam, hogy a közel egy évvel ezelőtt vásárolt készülékhez tápkábelt is kaptam. Utánanéztem a dobozban, valóban ott volt. Nem vesztettem sokat, hogy nem azzal a kábellel hallgattam, most éppen nem tetszik annak a kábelnek a hangja. Viszont a készülékkel egyre elégedettebb vagyok, amikor csak a zenehallgatás a cél, és nem a legjobb minőség elérése. Egyszerűen csatlakoztatok hozzá egy pendrive- ot, és egy fejhallgatót (Meze), aztán megszólal a zene.

Olyan kellemes, hogy vagy rákötöm az ipad pro- t, és akkor mp3 szól a youtube- ról, videóval, és nézhetem, vagy a pendrive- ra áttöltött cd- ket tudom hallgatni.
Szintén, csak nem HE. A 2*40 watt több mint elég. Számomra ez az út vége. Leülsz és hallgatod a zenét. Elé van kötve a TV, DVD, CD, LP. Utána van kötve egy Snell / AN-E hibrid.
Lp- t hogyan kötsz rá?
Van egy analóg bemenete, de kell egy phono.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

6c33c írta:
2025.02.05., szer. 17:33
ANDS írta:
Naim Uniti Atom HE.
Pár napja megtudtam, hogy a közel egy évvel ezelőtt vásárolt készülékhez tápkábelt is kaptam. Utánanéztem a dobozban, valóban ott volt. Nem vesztettem sokat, hogy nem azzal a kábellel hallgattam, most éppen nem tetszik annak a kábelnek a hangja. Viszont a készülékkel egyre elégedettebb vagyok, amikor csak a zenehallgatás a cél, és nem a legjobb minőség elérése. Egyszerűen csatlakoztatok hozzá egy pendrive- ot, és egy fejhallgatót (Meze), aztán megszólal a zene.

Olyan kellemes, hogy vagy rákötöm az ipad pro- t, és akkor mp3 szól a youtube- ról, videóval, és nézhetem, vagy a pendrive- ra áttöltött cd- ket tudom hallgatni.
Szintén, csak nem HE. A 2*40 watt több mint elég. Számomra ez az út vége. Leülsz és hallgatod a zenét. Elé van kötve a TV, DVD, CD, LP. Utána van kötve egy Snell / AN-E hibrid.
Lp- t hogyan kötsz rá?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

ANDS írta:
Naim Uniti Atom HE.

Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Naim Uniti Atom HE.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Aszpirin írta:
2024.10.25., pén. 11:10
violin írta:
2024.03.18., hétf. 11:25
Kérdés, hogy fejlődésnek kell-e ezt értékelni....? gondolkodik.gif Bizonyos szempontból biztosan az....
Az tuti, hogy sokkal könnyebb :napsut:
Valóban egyre szellősebb a készülékek belseje... bizonyos szempontból a 30.3 a 2.3 utódja. A belső is nagyon hasonló, de itt-ott már látszik a "spórolás". A tápból is kispóroltak néhány kondit...
Viszont eleve magát a készüléket is lejjebb pozícionálták, hiszen az ára is alig a kétharmada az "elődjének".

Mondjuk azt, hogy tudatosan választottam inkább a régebbi-drágább típust, amiben "még volt anyag".... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

violin írta:
2024.03.18., hétf. 11:25
Kérdés, hogy fejlődésnek kell-e ezt értékelni....? gondolkodik.gif Bizonyos szempontból biztosan az....
AVM CS 2.2
AVM CS 2.2 1.jpg
AVM CS 2.3
AVM CS 2.3 1.jpg
És a jelenlegi legújabb, AVM CS 30.3
AVM CS 30.3 1.jpg
Az tuti, hogy sokkal könnyebb :napsut:

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 991

Hozzászólás Szerző: csövi »

pärt írta:
2024.04.29., hétf. 14:21
Azóta én is hallgattam pár lemezt, de még ülepítem az élményt, no meg hétvégén távol voltam a jószágtól, úgyhogy a héten még sorra kerül néhány album. Teszt jelleggel nálam nem megy, csak ha amúgy is hallgatnék valamit, akkor rábírom magam, hogy ne a számomra újdonság stream legyen a forrás. Elöljáróban: két félelmem is eloszlott. Nem érzem, hogy kompromisszum lenne a minden egyben készülék, továbbá a phono egyáltalán nem ajándék ló (pedig nekem is volt csöves phono-m :rolleyes: ).
Stay tuned.
Már pár éve használom a devialet erősítőt. Legnagyobb érv volt az egyben elektronika mellett ,hogy phono fokozta hangminőséget hozott, hogy el is adtam a mellor MC elektronikát.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

violin
V.I.P.
V.I.P.

:rolleyes:
454139176_8295350740521963_7131095747533765902_n.jpg
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

violin
V.I.P.
V.I.P.

A minap belefutottam egy profilba vágó készülékbe....

https://sonoro.com/produkt/maestro-quantum/

Minden benne van, ami (nekem) kell... kéne... :D
Sajnos a belső felépítéséről még semmit sem találtam. Nyilván D-osztályú végfok (Hypex N-core) van benne, de ezt leszámítva is szeretem tudni, hogy mi van a géptető alatt...

Ja, és ahogy látom, jelenleg nincs hazai forgalmazója.... gondolkodik.gif

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

denesdr írta:
2024.06.28., pén. 23:01
Csak wifi-n lehet a hálózatra csatlakoztatni, nyilván az vegyen ilyet, akinek elég a Spoti vagy a Deezer, utóbbival ugye lehet veszteségmentes streamet hallgatni. Ennyi pénzért ez van, olcsóbb mindenest egyébként nemigen találni ahogy nézegettem a kínálatot.
Wiim Amp: van lan, hdmi, tidal (connect), amazon music, eq, szobakorrekció. Nincs: digitális kimenet, cd, kijelző, phono, fejhallgató erősítő.

Ha csak a papíron nyújtott tudást nézzük, kb. hasonlóan okos és korlátozott mindkettő. (Egyiket sem hallottam, Wiim rendszert ismerem jól.)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

pali923 írta:
2024.06.28., pén. 21:01
denesdr írta:
2024.06.28., pén. 08:11
Új mindenes egy nem olyan új gyártótól:
https://www.kenwood.eu/home/smart-hifi- ... 8000SCD-B/
Csak én nem látok rajta lan-csatlakozót? Spotify és Deezer elég lesz vajon? Szóval nekem kicsit furcsa ez így. gondolkodik.gif
Csak wifi-n lehet a hálózatra csatlakoztatni, nyilván az vegyen ilyet, akinek elég a Spoti vagy a Deezer, utóbbival ugye lehet veszteségmentes streamet hallgatni. Ennyi pénzért ez van, olcsóbb mindenest egyébként nemigen találni ahogy nézegettem a kínálatot.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1201

Hozzászólás Szerző: pali923 »

denesdr írta:
Csak én nem látok rajta lan-csatlakozót? Spotify és Deezer elég lesz vajon? Szóval nekem kicsit furcsa ez így. gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

violin
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
Kár, hogy a HDMI-t lehagyták róla...
A NAD pótolt egy korábbi "hiányosságot".... van már phono bemenet is az új C700 V2-n...
https://www.av-online.hu/hifi/megujul-a ... itoje_4316

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Roli80 írta:
2024.05.22., szer. 20:12
Én a DVD A lekeverésére gondoltam. Ott célszerű beállítani a sztereó hangot. Sajnos csak az első generációs lejátszókon volt dedikált group gomb. Viszont ha vettél monitort akkor ez is megoldódott.
Az első (15,6 colos hordozható monitor) nem működött rendesen az M55-tel, de ezzel az újabb 14 colos kistévével (ez nem csak monitor, hanem egy analóg + DVBT2-tunerrel ellátott könnyű kis hordozható tévé) tényleg megoldódott (HDMI-n).
IMG_6026.jpeg

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

ELEX írta:
2024.05.22., szer. 23:48
Ha PCM-be konvertálunk, akkor az AES/EBU, SPDIF kimeneten az SACD 88.2 kHz/24 bit PCM-ként jelenik meg (ami azért elég tisztességes hangot eredményez egy jó DAC-on keresztül)...
Én úgy tudom, hogy a Sony licencjogokra hivatkozva soha nem engedte hivatalosan az SACD lejátszókon az AES/EBU és SPDIF kimeneteken a magasabb PCM felbontást, mint a 48/16-ot. Ha elolvasod az Ayre leírását, ők is csak azt írják, hogy PCM konverzió kiválasztása esetén a HDMI-n képes kiadni a 88/24-et, illetve az analóg kimenetre ebből konvertál.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 707

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Aszpirin írta:
2024.05.22., szer. 18:40
Roli80 írta:
2024.05.22., szer. 14:07
Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene.
Lehet, hogy tudja az Oppo, de mintha nálam csak a DSF-ekkel ment volna a DSD HDMI-n... majd megnézem, mert alighanem tévedek.
Az OPPO már tizen sok éve tudta, hogy a DSD-t kiadja SACD lejátszáskor a HDMI kimenetén.
Az Ayre DX-5 Oppo alapú univerzális Bluray játszó és az Ayre DX-5 DSD még egy DSD DAC is, ami elvileg a QB-9 DSD önálló USB DAC-kal egyenértékű.
Szóval az AYRE DX-5 SACD lejátszásakor választható, hogy natív DSD-ben vagy PCM-be konvertálva adja ki a DSD-t a HDMI kimeneten.
Ha a DSD-t választjuk menüből, akkor mindenféle konverzió nélkül jelenik meg az SACD DSD digitális jele a HDMI kimeneten és belül pedig natívban megy a belső DAC-ra, majd az analóg kimenetekre. Ha PCM-be konvertálunk, akkor az AES/EBU, SPDIF kimeneten az SACD 88.2 kHz/24 bit PCM-ként jelenik meg (ami azért elég tisztességes hangot eredményez egy jó DAC-on keresztül).
Mivel az AYRE teljesen saját elektronikát használ a jelfeldolgozásra, tápellátásra, az OPPO csak optikai olvasó és szervo funkciót lát el, mind a digitális, analóg, de még a HDMI kimeneteken is jelentősen magasabb szintű a jel, mint bármelyik OPPO-n.
Hasonlóan magas színvonalú az MSB Universal media transport minden kimeneti jele, pedig az is OPPO alapú gép. Csak hát az MSB adta hozzá a tápot és a jelfeldolgozást. De ő csak egy transzport belső DAC nélkül.
Csatolmányok
Ayre DX-5 SACD out.jpg
Ayre DX-5 SACD out.jpg (76.08 KiB) Megtekintve 3341 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2024.05.22., szer. 12:56
Így érthető, hogy van némi különbség a CD-k esetében a digitális és analóg kimenetek használata által nyúltott végeredményben, de érdekes módon elég bolhafasznyi - és nem nevezném egyiket sem jobbnak, inkább ízlés kérdése. Nekem tetszik a fölösleges D/A - A/D konverzión átesett hang is.
Ez egy érdekes kérdés, ami ebben a topikban igencsak helyén van, mivel a mai egybemasinák kivétel nélkül (?) DSP-k köré épülnek, digitális módon működnek annak dacára, hogy analóg jelet is képesek fogadni. Engem erősen foglalkoztat a téma mostanában a Luxor hangsugárzók fejlesztése kapcsán. (*) Mi is teljesen digitális jelfeldolgozást alkalmazunk és nyilván vannak digitális bemeneteink, de az analóg bemenetre érkező jelet is digitalizáljuk, a DSP-ben saját recept alapján megdolgozzuk, majd analóggá alakítva küldjük a D osztályú végerősítőkbe (amik bizony nem digitálisak, bárki bármit is mond).

Volt bennem aggodalom, hogy mennyire lesz gond az A/D - D/A átalakítás HiFi környezetben, de szerencsére túlparáztam dolgot, alig észlelhető a hatása (vakteszten buktaesélyes), sőt a nálam mostanában forrásként szolgáló Eversolo A8 analóg kimenetének jellegzetessége is megmarad, tettenérhető, jól hallható. Mindez egybevág azzal, amit hangstúdiókban felvételek során rendre tapasztaltam, ahol lehetőségem volt az élő, illetve az analóg és digitális módon rögzített műsort egymás után hallani. Állíthatom, hogy nem ott vész el az információ és a digitituszként emlegetett jelenség, az u.n. "digitális hangzás" sem az A/D átalakítás által jön létre. (Sokkal inkább a sokszorosítás és a problémás kijátszás során kerül be a csomagba.)

Szerintem ide sorolhatjuk azokat a hanglemezeket is, amiket digitális technikával rögzítettek, esetleg így is mixeltek, masteringeltek, de analóg hanghordozón adtak ki. Azokat sem a digitális hangzás elrettentő példájaként szokták hallgatni és emlegetni. És ismét meg kell említenem azokat a - jónéhány fórumtárs jelenlétében történt - eseteket is, amiknél - sokszor a hallgatóság tudta nélkül - digitális jelfeldolgozású hangsugárzókon vetettünk össze analóg és digitális rögzítésű zenei anyagokat és a hallgatóság bizony határozottan hallani vélte a különbségeket, az analóg pártiak sem tiltakoztak a vállalhatatlan hangzás miatt.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Roli80 írta:
2024.05.22., szer. 20:12
Én a DVD A lekeverésére gondoltam. Ott célszerű beállítani a sztereó hangot. Sajnos csak az első generációs lejátszókon volt dedikált group gomb. Viszont ha vettél monitort akkor ez is megoldódott.
Ó, elnézest, nem olvastam elég figyelmesen, amit írtál.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Aszpirin írta:
2024.05.22., szer. 18:40
Roli80 írta:
Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene. A DVD Audio lekeverése szerintem nem jó ötlet, mert a sztereót a többcsatornásból önállóan keveri le, és így nem a natív sztereó sávot hallgatod. Kérdés, hogy a lejátszónak hogyan sikerül. Egy-egy korongnál macerás, de amennyiben a lemez támogatja, érdemesebb a audió választó gombbal kiválasztani a megfelelő sávot, vagy vaktában a menu-ben kiválasztani.
Lehet, hogy tudja az Oppo, de mintha nálam csak a DSF-ekkel ment volna a DSD HDMI-n... majd megnézem, mert alighanem tévedek.

A sztereo mix kimeneten azt a rétegetjátssza SACD-ből, amelyiket akarom, illetve alapból a sztereó SACD réteget (Hibrid lemeznél is), tehát akkor nem kever semmit. Menet közben is lehet választani, ami szintén érdekes:
Screenshot 2024-05-22 at 18.48.27.png

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Roli80 írta:
Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene. A DVD Audio lekeverése szerintem nem jó ötlet, mert a sztereót a többcsatornásból önállóan keveri le, és így nem a natív sztereó sávot hallgatod. Kérdés, hogy a lejátszónak hogyan sikerül. Egy-egy korongnál macerás, de amennyiben a lemez támogatja, érdemesebb a audió választó gombbal kiválasztani a megfelelő sávot, vagy vaktában a menu-ben kiválasztani.

A sztereo mix kimeneten azt a rétegetjátssza SACD-ből, amelyiket akarom, illetve alapból a sztereó SACD réteget (Hibrid lemeznél is), tehát akkor nem kever semmit. Menet közben is lehet választani, ami szintén érdekes:
Screenshot 2024-05-22 at 18.48.27.png
Screenshot 2024-05-22 at 18.48.27.png (104.84 KiB) Megtekintve 3433 alkalommal
Más: rendeltem hozzá egy ilyen méd in csájna kis 15 colos hordozható monitort az Amazonról, hogy ha állítgatni kell a menüben, akkor OSD-n tudjam megcsinálni - és az ma érkezett meg. Tök jó a dolog, mert a DVD-k szépen megjelennek bármilyen kimeneti felbontás-beállításnál, és lejátszás közben megy az OSD, de a Setup menü helyett csak egy nagy zöld képernyő... mindegy, mit állítok be a menüben a különböző videóbeállításokban, a kis monitoron úgy sem jelenik meg a Setup menü. Már azt hittem, nem jó a HDMI modulja, és visszaküldhetem, de rákötöttem a nagy tévémre, és láss csodát, semmi gond, van setup menü is, minden. Na fasza. Ennyit a méd in csájna cuccokról. A nagy tévé azt írja ki, hogy 720p a képfelbontás a setup menüben (ilyenkor leáll a lejátszás, és a setup menü teljes képernyős), de érdekes módon, ha a lejátszást 720p-re állítom, pont ugyanazt írja ki, mint a setup-ra, felbontásnak meg mindennek, mégis van valami különbség, ami miatt ez a csájna-monitor nem akarja megjeleníteni. De csak a setup menüt. Van ötletetek, hogy miért?

Mindegy, beállítottam mindent rajta a nagy tévé segítségével a nappaliban, végülis nincs igazán olyan dolog, amihez ez a setup menü nagyon kellene... a kis monitor meg igen gasza darab amúgy, vékony és könnyű, jó a képe, és jó ötlet ez a tablet-szerűség, teljesen jó lesz második monitornak laptophoz, ha mondjuk úton vagyok, de dolgonom kell. Szóval megtartom ezt is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”