Egyszer már töröltem ezt a hsz-t. Hogy miért? Azért mert nem fér bele a szabályrendszerbe. Szóval kérlek (ismét), h a hirdetéseket hagyjuk csevegések, gondolatmegosztások nélkül.
Köf!
Egyszer már töröltem ezt a hsz-t. Hogy miért? Azért mert nem fér bele a szabályrendszerbe. Szóval kérlek (ismét), h a hirdetéseket hagyjuk csevegések, gondolatmegosztások nélkül.
Röhejes ára kezd lenni!
KiFazioli írta: ↑2024.12.10., kedd 08:36Először is szia vagy jó napot. Általában szoktak ilyet csinálni hogy köszönnek még fórumon belül is hiszen nem ismerjük egymást. Látom hogy egy ilyen unatkozó kérdést tettél föl ami nem igazán az eladás és vétel tárgyköréhez tartozik.
Az összes műveletet Bese Attila csinálta, nem házi barkács.Nem elektrotechnikus vagyok hanem zongoraművész.
Üdv,Csaba
nem. valójában nem az értelmes és releváns hozzászólásomat bírod, hanem besérültél a megsárgult minid miatt és öngyógyítás helyett inkább másokat piszkálsz.sssggg írta: ↑2024.12.18., szer. 18:51Az ,hogy milyen a hangja a kutyát nem érdekli ,de sárga ne legyen mert itt a világvége!nossvagyok írta: ↑2024.12.18., szer. 12:26ritka szép fehér maradt!![]()
az új tulaj tehet bele valami ötletes hőelvezetős, hővédős tuningot, hogy elkerülje a besárgulást...
Bírom az ilyen értelmes hozzászólásokat!![]()
Egy bizonyos pontig releváns volt, a többit pedig pont ezért szedtem ki.
A készülék eredetileg tőle származik, ő alakította át. Ha visszaolvasod az előzményeket akkor láthatod.
Ezt most nem értem, osztod az észt, pedig nem is te hirdeted a készüléket
Azért mert 7 nap előtt érdemtelen infoval tolod előre a hirdetésed.
Az állam igen, főleg USA dollár. De az MNB, IBUSZ nem. amiről nem tudsz, hogy belső dolgozók válthattak valutát volt erre egy keret. És ott voltak még az "impex-re végződő vállalatok ahol volt bőven valuta.alto írta: ↑2024.12.19., csüt. 14:29Én is éltem uszkve 27 évet az átkosban, de nem emlékszem ilyesmire. A forint nem volt konvertibilis, nem jegyezték a nyugati bankok. Itthon az állam folyamatosan deviza hiánnyal küszködött, hiszen csak a nyugati exportból (amiből nem volt sok, a cuculista országok a KGST keretein főleg egymással kereskedtek rubel alapon) juthatott devizához, külkereskedelmi tevékenységet is csak az erre kijelölt állami cégek folytathattak. A lakosság sem vásárolhatott szabadon valutát, kizárólag a 3 évente egyszer engedélyezett nyugati utazáshoz lehetett a törvény által megszabott limit erejéig (ha jól emlékszem 100 vagy 150 dollár) forintot valutára váltani. Szerintem a nosztalgia érzés megszépíti az emlékeidet, de a valóság ezzel szemben sokkal durvább volt.
Itt az igazság. A Cocom-listákról és egyéb "nyalánkságokról" már nem is beszélve. Igen 3 évente 1-szer lehetett nyugatra menni. Ennyi. Még most is emlékszem (csak hogy legyen benne hifi is), hogy apám a 80-as években csak azért tudta megvenni a áhított hangsugárzót (Kef Carlton III) mert külker. vezető volt egy arra kijelölt állami cégnél, és így sokat járt nyugaton és a napidíjat dollárban adták, amin tudott spórolni, mert persze nem 31 Ft/nap volt. És külföldi ismerős-barát segítségével hozta be, mert különben iszonyatos vámot kellett volna rá fizetni. De inkább nem is ragozom tovább ... Különben hallgathatta volna azokat a sz&r Vidiket.alto írta: ↑2024.12.19., csüt. 14:29Én is éltem uszkve 27 évet az átkosban, de nem emlékszem ilyesmire. A forint nem volt konvertibilis, nem jegyezték a nyugati bankok. Itthon az állam folyamatosan deviza hiánnyal küszködött, hiszen csak a nyugati exportból (amiből nem volt sok, a cuculista országok a KGST keretein főleg egymással kereskedtek rubel alapon) juthatott devizához, külkereskedelmi tevékenységet is csak az erre kijelölt állami cégek folytathattak. A lakosság sem vásárolhatott szabadon valutát, kizárólag a 3 évente egyszer engedélyezett nyugati utazáshoz lehetett a törvény által megszabott limit erejéig (ha jól emlékszem 100 vagy 150 dollár) forintot valutára váltani. Szerintem a nosztalgia érzés megszépíti az emlékeidet, de a valóság ezzel szemben sokkal durvább volt.
Én is éltem uszkve 27 évet az átkosban, de nem emlékszem ilyesmire. A forint nem volt konvertibilis, nem jegyezték a nyugati bankok. Itthon az állam folyamatosan deviza hiánnyal küszködött, hiszen csak a nyugati exportból (amiből nem volt sok, a cuculista országok a KGST keretein főleg egymással kereskedtek rubel alapon) juthatott devizához, külkereskedelmi tevékenységet is csak az erre kijelölt állami cégek folytathattak. A lakosság sem vásárolhatott szabadon valutát, kizárólag a 3 évente egyszer engedélyezett nyugati utazáshoz lehetett a törvény által megszabott limit erejéig (ha jól emlékszem 100 vagy 150 dollár) forintot valutára váltani. Szerintem a nosztalgia érzés megszépíti az emlékeidet, de a valóság ezzel szemben sokkal durvább volt.
Nem arra gondoltam. Az 50-es években vezették be a BC számlát, korlátlanul lehetett feltölteni.