Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A kerékpárkezelés a kerékpározás egyik alapköve kéne, hogy legyen. Ellenben azt látom, hogy emberek úgy tekernek a bringákon, mint egy elfuserált cirkuszi majom, a kerékpár kezelésről még szó sem esett.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4386
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

AAttila írta:
2024.11.20., szer. 13:53
Ezt most csak úgy ideteszem:
https://www.instagram.com/reel/DCJTSkqt ... kxN2d2dg==
aztaK :D ez nem xarozik :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3555

Hozzászólás Szerző: AAttila »

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2024.11.20., szer. 12:43
Köszi, állítgattam én is, de mind mobil, mind asztali nézetben ugyanolyan volt.
Váratlanul meggyógyult, pedig semmit nem mókoltam rajta. Fene érti. gondolkodik.gif
Szerintem a "Black" miatt, náluk van némi zavar a rendszerben.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5029

Hozzászólás Szerző: pärt »

Köszi, állítgattam én is, de mind mobil, mind asztali nézetben ugyanolyan volt.
Váratlanul meggyógyult, pedig semmit nem mókoltam rajta. Fene érti. gondolkodik.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
2024.11.20., szer. 12:13

Na, ezzel nem sok mindent lehet kezdeni.
Mobilnézetben nekem sem jó. Számítógépről oké.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ilyen a jól ismert nézet:
Screenshot_2024-11-20-12-07-05-07_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Ez a mostani:
Screenshot_2024-11-20-12-05-12-72_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg
Na, ezzel nem sok mindent lehet kezdeni.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2024.11.20., szer. 11:53
Urak, rá tudnátok nézni a Bikepro oldalára, nálatok sem OK? Beléesett a gyász, teljesen használhatatlannak tűnik; se kereső, se legördülő menü a termékekkel, se kosár, ha valamit beledobsz, sehol nincs nyoma. Remélem csak valami átállás körüli balfaxkodás.
Nálam rendben működik.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Urak, rá tudnátok nézni a Bikepro oldalára, nálatok sem OK? Beléesett a gyász, teljesen használhatatlannak tűnik; se kereső, se legördülő menü a termékekkel, se kosár, ha valamit beledobsz, sehol nincs nyoma. Remélem csak valami átállás körüli balfaxkodás.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2024.11.19., kedd 10:47
Ott szakadna szét a térdem ilyen fordulatnál 31_1_21.gif
https://www.instagram.com/reel/C-CqO7Fy ... h0OGtmYQ==
Pályagép >> fixi >> spinning

Adj rá terhelést, meglesz. Kb 180 rpm-ig fel.lehet rúgni :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Ott szakadna szét a térdem ilyen fordulatnál 31_1_21.gif
https://www.instagram.com/reel/C-CqO7Fy ... h0OGtmYQ==

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2024.11.18., hétf. 21:45

Pihenés? Egy túróst! VO2 edzésem volt ma. :kiss:
én a topicra értettem :rolleyes:
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2024.11.18., hétf. 21:35
asebestyen írta:
2024.11.18., hétf. 20:46
revox írta:
2024.11.18., hétf. 20:07
Sebi se mesélt még a Meridáról, hogy került képbe, lassan megoszthatja ;)
Mert nem nagyon van mit mesélnem róla. Sokkal fontosabb, számomra érdekesebb/értékesebb dolgokat sem osztok meg. Igaz a többiek sem. Mindegy, így legalább lehet találgatni, tippelgetni, Hahotába illő műszaki okfejtésekkel alátámasztani azokat.
ennyire azért ne gondold túl, nem kell találgatni :) sokan vesznek biciklit, Te is vettél egyet. gondoltam van kedved mesélni róla. ha nincs, nincs :rolleyes: de igazad van, ezer fontosabb dolog van, ez a pihenés szigete :smile53:
Pihenés? Egy túróst! VO2 edzésem volt ma. :kiss:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.11.18., hétf. 20:46
revox írta:
Mert nem nagyon van mit mesélnem róla. Sokkal fontosabb, számomra érdekesebb/értékesebb dolgokat sem osztok meg. Igaz a többiek sem. Mindegy, így legalább lehet találgatni, tippelgetni, Hahotába illő műszaki okfejtésekkel alátámasztani azokat.
ennyire azért ne gondold túl, nem kell találgatni :) sokan vesznek biciklit, Te is vettél egyet. gondoltam van kedved mesélni róla. ha nincs, nincs :rolleyes: de igazad van, ezer fontosabb dolog van, ez a pihenés szigete :smile53:
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2024.11.18., hétf. 19:31
revox írta:
2024.11.18., hétf. 17:35

fizikát nem lehet seg*qrni...

a fejcsapágy és villaynak találkozása egy kiváló fezsültséggyűjtő hely és pont azt rángatjuk. A stucni, ha meg van tépve,felületen oszlik el, sokkal kevésbé esélyes ott a sérülés. viszont egy jól megtépett stucni a villaynakat máris deformálja, megszűnik tökéletes kör keresztmeszet lenni és máris még kisebb a feszültséggyűjtő felület a fejcsapágynál.
De hát nem kell megtépni. Semmivel sem lesz stabilabb, ha a szükséges nyomatékon túl van meghúzva. Nincs az a sprinter, aki egy századmilliméterrel is kijjebb cibálná a kormányszárat, ha kellően - de nem túl - van húzva.
Na de reszelgethetjük a reszelgetnivalót :D, szerintem Rotox kollégának édesmindegy, hogy kiéneklünk-e neki két centivel kisebb vagy nagyobb vázat. Bármelyikkel boldog lesz, és legyen is. :tutiok:
túlhúzva főleg könnyebben törik minden, olyan fölös feszültségek ébrednek...

kicsit OFF, de annyira nem is. Van egy hangkar, viv lab/rigid float. a manual is egyértelműsízti, de nem nehéz megtapasztalni, higy a különféle csavarok, más-más erővel történő meghúzása más karrezonanciát eredményez. tökéletesen hallható, hogy a túlhúzott csavaroknak milyen negatív hatása van a karrezonanciára és persze a hangképre. Magasságállítás, headshell rögzítése, pick up beszorítás, azimut, "lábak",... Korábban én is szerettem rendesen meghúzni dolgokat, de a hfi átnevelet: csak amennyire szükséges, de elégséges...

ja. hogy Rotox beingája? kíváncsian várom. Ha már én nem veszek semmit. legalább kicsit a masén éljük ki vágyainkat :D

halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2024.11.18., hétf. 17:35

a fejcsapágy és villaynak találkozása egy kiváló fezsültséggyűjtő hely és pont azt rángatjuk. A stucni, ha meg van tépve,felületen oszlik el, sokkal kevésbé esélyes ott a sérülés. viszont egy jól megtépett stucni a villaynakat máris deformálja, megszűnik tökéletes kör keresztmeszet lenni és máris még kisebb a feszültséggyűjtő felület a fejcsapágynál.
De hát nem kell megtépni. Semmivel sem lesz stabilabb, ha a szükséges nyomatékon túl van meghúzva. Nincs az a sprinter, aki egy századmilliméterrel is kijjebb cibálná a kormányszárat, ha kellően - de nem túl - van húzva.
Na de reszelgethetjük a reszelgetnivalót :D, szerintem Rotox kollégának édesmindegy, hogy kiéneklünk-e neki két centivel kisebb vagy nagyobb vázat. Bármelyikkel boldog lesz, és legyen is. :tutiok:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2024.11.18., hétf. 15:58
Itt a bicó. (mai kép) Megmértem, 545 a felső,100 a stucni (bár már a 110 jobb lenne).
A koszos hajtóműtől kéretik eltekinteni,nem volt rá időm,majd most hétvégén lesz nagypucolás.
20241118_122209.jpg
nu, ezt is megszagértjük :D csak nem volt időm :D

A felsőcső 545, de ha a váznak a szögei az ebben a méretben klasszikus fejcső 92° és nyeregcső 94°, ahogy a Meridánál is van. más lenne a szitu.

a 92 helyett a 92,5 fejszög a felsőcsövet előre "meghoszabbítja".
a 94es nyeregcsőszög helyett a 93 jobban hátrahajlik, így a felsőcső hátrafele is "nyúlik". de ez látszik is a nyeregpozíción, előrébb van húzva. ha itt a 92/94 szögek játsszanának, kb 535 lenne a felsőcsöved. 92°-os fejcsővel a reach adatod is kisebb lenne 1-2(3?) mm-el.

kiszánolható szögfüggvényekkel pontosan, de tablettel nem vállalom, csak saccolok :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2024.11.18., hétf. 17:21
Van ráció az elméletben, nekem is szimpatikusabb egy hosszabb homlokcső - bár én hiába is sóvárognék egy 110 millis után :D. Azért az ilyen katasztrofális törések aligha írhatók mérnöki slendriánság számlájára. Valószínűbb egy helytelen nyomatékkal meghúzott csavar, esetleg egy nem komolyan vett briga eldőlés okozta delamináció (gyártási guzmi sem kizárható, bár ezen a szinten már kisebb az esélye.
Ami viszont biztos, amikor 0°-os stucnit vettem a korábbi -7°-os helyett, az kb. két centi hézagolót váltott ki. Drasztikusan merevebb lett a gép eleje, korábban a kormányra nehezedve szemmel láthatóan hajladozott, most alig érezni valamennyit.

halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Van ráció az elméletben, nekem is szimpatikusabb egy hosszabb homlokcső - bár én hiába is sóvárognék egy 110 millis után :D. Azért az ilyen katasztrofális törések aligha írhatók mérnöki slendriánság számlájára. Valószínűbb egy helytelen nyomatékkal meghúzott csavar, esetleg egy nem komolyan vett briga eldőlés okozta delamináció (gyártási guzmi sem kizárható, bár ezen a szinten már kisebb az esélye.
Ami viszont biztos, amikor 0°-os stucnit vettem a korábbi -7°-os helyett, az kb. két centi hézagolót váltott ki. Drasztikusan merevebb lett a gép eleje, korábban a kormányra nehezedve szemmel láthatóan hajladozott, most alig érezni valamennyit.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

csendben mondom zseniálisan kezelte a helyzetet a gyerek.. reflex,de ez a rutin. Ettől randábban szokott végződni, általában előre, telepofával az aszfaltra. Ez a srác testtel megpróbálta irányítani a bicajt egy ideig. sokat tompított,hogy nem azonnal állt bele az aszfaltba és nem arccal előre...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

amúgy nem érzem magunka veszélyeztetett állatfajnak, nem veretjük a gépet határán, de, na... xal benne van a pakliban. Egy amatőr sokszor hamarabb elérhet ide. Persze,nem az erős tépéstől, inkább a felelőtlen bicajozástól, pl kátyús,xar úton. az axxonyba nem tudom beleverni vagy 15-20 éve, hogy "segítsen a bicajnak". Ahol nem fontos, ott ne teljes testsúllyal verje oda egy-egy döccenőnek, inkább próbálja finomítani az ilyen ütéseket. álljon ki a nyeregből és hagyja a bicajt könnyebben kimozogni, a súlypont áthelyezésével. nyilván,ha elől döccen, nem kell előredölni,hadd kapjon még nagyobbat :D

xal erről beszélek... hirttelen ezt a videót találtam. Egyébként jellemzően ilyen megindulásoknál adja meg magát, akár állóból is.

youtu.be/XH7z6uAL3j4
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.11.18., hétf. 15:24
revox írta:
2024.11.18., hétf. 15:21
asebestyen írta:
2024.11.18., hétf. 14:17
Szinte látom ahogy Revi tépi szét a bicajokat, törnek a villanyakak, nyeregcsövek, meg végülis bármi... :kapdelm:
kapanyél is elsülhet :D
A kapanyéllel nincs gond, álmodhatja is, hogy még M61-es gépágyú, de néha érdemes felébredni azért. :rolleyes: ;peace; :kiss:
Sebi baszsus, még a KSI-s gyerekek is eltördelik a villanyakat. monnyuk, erősebbek,mint én, az biztos :D

biztos,ami biztos, én a bükki (hótkátyús) lejtőkön nem markolom a kormányt, inkább hagyom kimozogni,csak terelgetem,lazán fogva :D

némi megnyugvást ad, ha olyan expandert haszanálunk ,ami túlér a fejcsapágyon. axxonynak van hézagolása, neki 90mm-est vettem. magamnak 50-est,de még agyalok a 70-esen...

https://velossimo.hu/DEDA-Expander-70-h ... GNSTNW6q9G

Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2024.11.18., hétf. 15:12
revox írta:
2024.11.18., hétf. 12:36

akkor nem szóltam :) a fehér elég jól néz ki... fekete is biztos, ízlések,stb...
a geo miatt lehet Rotoxnak is ez jobb választás. műszakilag is jobb,ha egy nagyobb fejcsőben van lent a stucni,mint egy racsing fejcsőben 5 házagolóval. Nem az optika miatt, bár az se utolsó, de ahol a fejcsapágyből ilyen hosszan kilóg a kormány,sokkal könnyebb eltörni a -vélhetően- karbon villanyakat, mint amikor rövidebb erőkaron rángatjuk. mellé a fejcsőmerevség is jobb (kéttámaszú tartók statikája és hajlítónyomatéki ábra a mechanika tankönyvekben).

az a kérdés, a merida mibe kerül... ha sokkal oclsóbb, akkor azzal nem lehet versenyezni, de ez most tényleg jó áron van nagyon.

(hova fajult a világ, én javallom a pincsit a merida ellenében :D )
Én másképpen közelítem meg a történetet.

Ezt a törés részét nem is értem a dolognak, lehet sok Chuck Norris filmet néztél mostanában, mindegy is.
Az Endurance geo szerintem mindenkinek való, aki nem versenyzik. A többlet kényelem minimális teljesítmény hátrány aránya egyértelműen nyerő szvsz.

Azért a Pina csak úgy versenyképes, hogy kb. egy komplett Meridányival olcsóbb most a listaárnál. Azért az nagyon nem mindegy. Én többek között azért is vetettem el, mert a méretemben úgy néz ki, mint egy elcseszett szarvasbogár.
amiből én kiindultam, hogy ha vesz egy race goes vázat és úgyis endurancet épít belőle,akkor célravezetőbb egy EDR gépet venni.

páran berántották már a kormányt,hogy lefittyemt, rendszerint kilövéskor, nagyon orra lehet esni. Somát ismered (Somogyi Miklós)? pálya,KSI. Legutóbb Ő ijesztgetett, aktuális, hazai horrorsztorikkal. nekem állandó parám, hogy egyszer eltöröm :D ott nagy erők feszülnek meg és van elég sok olyan kapcsolat, ahol dolgozik a nyírás, hajlítás. Nem mindegy, hogy a fejcsapágyhoz képest a stucni közepe csak 3 centire van, vagy 7-8 hézagolókkal. ennyivel nagyobb erőkaron rángatjuk,ha messzebb van...
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Itt a bicó. (mai kép) Megmértem, 545 a felső,100 a stucni (bár már a 110 jobb lenne).
A koszos hajtóműtől kéretik eltekinteni,nem volt rá időm,majd most hétvégén lesz nagypucolás.
20241118_122209.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”