Rotox írta: ↑2024.11.16., szomb. 23:17
Szerintem nekem max. ilyen "titán" lesz:
https://www.merida-bikes.com/en/bike/ar ... ltura-4000
Komolyra fordítva a szót, egyre jobban élvezem az outit (még a kb. 32 éves matuzsálemmel is

), jópár hete (vagy éve?

) nézegetem a hirdetéseket. Kb. 5-800 E Ft között látok olyan bringákat, amit tényleg örömmel használnék, a fent linkelt, nekem teljesen megfelelő, új, garanciális, senki más által nem használt pedig 900 (de sajnos már nincs ez a 2024-es modell ebben a színben a méretemben, a 2025-ös meg még nincs, ha jól látom.).
Szerintem a használt árak a covid időszak alatt feleslegesen megvett bringák miatt teljesen elszaladtak, ennek hatására (mivel nem vették az új bringákat, mert telítődött a piac) az új bringák árai normalizálódtak, na nem mindenhol még, de spec a Merida és a Cube hibátlanul vannak beárazva. A minőség nekünk műkedvelőknek teljesen jó, nem kell félni tőle, ezt már biztosan állíthatom.
Én is több használt bringával szemezgettem, végül egy új mellett döntöttem. Nem bántam meg! Ismeretségi körben (és nálam is) annyi csontváz hullott ki használt bringákból, hogy nem győztük összesöpörni. Szerencsére újonnan is lehet korrekt bringát venni, egész jó áron. A többit meg igény szerint lehet fejleszteni.
Nálam is tervben van nem egy upgrade, szép lassan minden összeáll saját igény szerint, igaz ezzel az ár is szép lassan megduplázódik. Itt kell elmondani, hogy amíg a bringák árai normalizálódtak, a kiegészítőké szépen az egekbe másztak. Főleg a kerekek árai szálltak el brutálisan, de nézhetjük a cipőt, a ruházatot, a wattmérős pedált, vagy akár a kormányt, nyerget, vagy gumiabroncsot is. Simán 2-3x-os a szorzó a covid időszak előttii állapotokhoz képest.
Egy szó mint 100. Hajrá! Nekem tetszik a fake titan Merida, de a helyedben elgondolkodnék a 6000-en. A Di2 brutál upgrade!
Egyébként mekkora méreted? Lehet beszéltük már, de nem emlékszem.

Az importőrrel beszéltem pár hete telefonon egyébként, aki azt mondta, hogy a 2025-ös modellek januárban elérhetőek lesznek!